Şimdi Ara

DELL INSPIRON N5010 (15R) - Kullanıcıları Kulübü (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.888
Cevap
33
Favori
624.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim hoparlörler patladı. Sıfır veya ikinci el parça bulabileceğim yer var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: many@ik

Arkadaşlar benim hoparlörler patladı. Sıfır veya ikinci el parça bulabileceğim yer var mı?

Benim pc nin de patlamıştı sahibinden de buldum.
    35 tl ye almıştım.
    Kendim değiştirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: many@ik

Arkadaşlar benim hoparlörler patladı. Sıfır veya ikinci el parça bulabileceğim yer var mı?

Benim pc nin de patlamıştı sahibinden de buldum.
    35 tl ye almıştım.
    Kendim değiştirdim.

Tamam o zaman bir araştırayım. Teşekkürler

• arkadaşlar elimde sorunsuz kullandığım i3 işlemcili n5010 var. bataryasını da yakın zamanda değiştirdim. son fiyat 550'ye bırakırım. kendim macbooka geçtim. herhangi bir sıkıntısı yok, sadece sıcak yaz günlerinde coolmaster soğutucu ile kullanıyorum yoksa fan durmadan çalışıyor.

ihtiyacı olanlar özel mesaj atsınlar.
  • Dostlar Dell N5010 u mu satıyorum.

I3 İşlemci

Sandisk 32GB Ready Cache SSD (Normal 500GB disk i çıkardım. Normal disk yok)

2GB DDR3 Ram

Diğer özellikleri standart N5010

Kozmetik olarak düzgün. Sıfır olarak aldım.

Pil bitik.

Orjinal adaptör duruyor.

Ubuntu yüklü

Isınma sorunu yok. Fanları temizledim. Her fonksiyonu sıkıntısız çalışıyor.

İzmir Bornova 500TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naten -- 23 Temmuz 2015; 17:58:58 >
  • ksk26 K kullanıcısına yanıt
    2 yöntemi de kullanabilirsin. Ancak 1. disk olarak SSD yapmalısın. SSD kızak a normak diski tak. DVD lazım oluyorsa direkt diski çıkar.
  • windows 10 yüklemesinde wi-fi sorunu yaşayabileceğim uyarısı çıkıyor. notebookta bulunan broadcom virtual wireless adapter dw 1501 half mini kartı. bağlanamama sorunu yaşarsam ne yapmam gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaskommen

windows 10 yüklemesinde wi-fi sorunu yaşayabileceğim uyarısı çıkıyor. notebookta bulunan broadcom virtual wireless adapter dw 1501 half mini kartı. bağlanamama sorunu yaşarsam ne yapmam gerekir.

n5110 windows 1 kurdum 1 hafta oldu sorun yok
  • arkadaşlar merhaba bende n5010 var i3 modeli OC falan yok sadece 1 gb ram çıkarıp 4 taktım toplam 6 gb oldu. bilgisayarın sol tarafı alev gibi boşta bile inanılmaz sıcak ve fan çok gürültülü çalışıyor soğutmuyor da bi çözümünüz falan var mı fan değişimi arı yeter falan mümkün mü? dün gece çat diye kapandı mesela çok ısındığı için açamadım geri açılmadan bir daha kapandı mecburen bıraktım şimdi kullanıyorum. pencereden aşağı atacam bilgisayarı ilallah ettim zar zor aldığım bu bilgisayarı kullanmak zorundayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scheissenberg

ben bu cihaza uygun adaptörü nerden edinebilirim?
    bir de tam şarj girişinin üzerine düştü cihaz adaptör ve şarj girişi kırıldı anakarttan bi parça değişimi gerekiyormuş 85 lira dediler uygun mudur? adaptöre de 50 lira dedi adam pahalı geldi açıkçası internetten alabilirim uygun adaptörün linkini atabilirseniz sevinirim.

hocam power kart ve orjinal şarj aleti var elimde almak isterseniz pm

• quote:

Orijinalden alıntı: wollfy31

arkadaşlar merhaba bende n5010 var i3 modeli OC falan yok sadece 1 gb ram çıkarıp 4 taktım toplam 6 gb oldu. bilgisayarın sol tarafı alev gibi boşta bile inanılmaz sıcak ve fan çok gürültülü çalışıyor soğutmuyor da bi çözümünüz falan var mı fan değişimi arı yeter falan mümkün mü? dün gece çat diye kapandı mesela çok ısındığı için açamadım geri açılmadan bir daha kapandı mecburen bıraktım şimdi kullanıyorum. pencereden aşağı atacam bilgisayarı ilallah ettim zar zor aldığım bu bilgisayarı kullanmak zorundayım.

Fanda kırılma falan yoksa temizlik yeterli. Termal macunu da değiştirin. Bu şekilde tam yükte 65 C'de çalışıyor benimki. Kapanma sıcaklığı 90-110 C arası bi şeydi tam hatırlamıyorum.
  • arkadaşlar laptopumu parçaladım parçalarına ihtiyacı olan varsa ucuz bir fiyattan verebilirim.parçaların hepsi orjinaldir.kargo size aittir.fiyat konusunda konuşup anlaşırız

anakart sağlam sadece klavye giriş soketi bozuk kablosunu tam tutmuyor ancak bantlarsanız yada tamir ettirirseniz sağlam olur.diğer parçalar çok sağlamdır

orjinal şarj adaptörü,i3 işlemci,2gb ram,menteşe takımı,lcd arka ve ön kapak,wlan kartı,hoparlör,dc board,dvd sürücü kapağı,fan,camera,lcd güç kablosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CevizAdam -- 8 Ağustos 2015; 15:56:35 >

• Güç kartını kac paraya verirsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 8 Ağustos 2015; 15:39:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

Arkadaşlar merhaba . Kardeşim söyledi şimdi bilgisayar çalışıyor fakat monitöre görüntü gitmiyor . Kapanmadan önce ekran karıncalanmış be öyle kapanmış . Söktüm bilgisayarı monitörle ana karta bağlanan kabloda sıkıntı var gibi .

Okla gösterilen yerde arkadaşlar . Orayı nasıl tamir edilir bilmiyorum. Bilgisayar çalışıyor çok nadir 2 snlik görüntü geliyor sonra tekrar gidiyor gelmiyor . %90 o kabloda sıkıntı var .

Kablonun üstünde yazanlar ;

Yani dg15 crt cable kablosundan lazım ama internetten araştırınca hem Türkiyede satılan yer bulamadım hemde sadece o kablodan satan yer yok gibi yurtdışında .

Bana sadece şundan lazım

https://www.technibble.com/forums/threads/crt-cable-dg15-on-dell-inspiron-n5010.58757/

Yani arkadaşlar neler yapabilirim ? Önerilerinizi bekliyorum.

hocam o kablo elimde mevcut hala ihtiyacın varsa ucuz bir fiyattan verebilirim

• quote:

arkadaşlar merhaba bende n5010 var i3 modeli OC falan yok sadece 1 gb ram çıkarıp 4 taktım toplam 6 gb oldu. bilgisayarın sol tarafı alev gibi boşta bile inanılmaz sıcak ve fan çok gürültülü çalışıyor soğutmuyor da bi çözümünüz falan var mı fan değişimi arı yeter falan mümkün mü? dün gece çat diye kapandı mesela çok ısındığı için açamadım geri açılmadan bir daha kapandı mecburen bıraktım şimdi kullanıyorum. pencereden aşağı atacam bilgisayarı ilallah ettim zar zor aldığım bu bilgisayarı kullanmak zorundayım.

Fanları temizle sıkıntı biter
  • baktım 60 derece şuan biraz yük var. normal değer değil mi? ama fan çok hızlı ve sesli çalışıyor bilgidyar da hafiften alev topuna dönmeye bağlıyor. fan değişimi oluyor mu oluyorsa uygun bir fan nerden anlaşılır hiç bilgin var mı?
  • quote:

baktım 60 derece şuan biraz yük var. normal değer değil mi? ama fan çok hızlı ve sesli çalışıyor bilgidyar da hafiften alev topuna dönmeye bağlıyor. fan değişimi oluyor mu oluyorsa uygun bir fan nerden anlaşılır hiç bilgin var mı?

Biraz yük yoruma göre değişir şimdi :) Tam yükte 90C'de bile sorun olmaz, sıcaklık rahatsız eder sadece. Fan temizse, macun yeniyse tam yükte 90'ı i3 bulmaz. Fanda bi sıkıntı yoksa değiştirmene gerek yok. Alacağın çin malı fanlar da bundan daha kötü olabilir. Gittigidiyorda bulabilirsin yinede.
    Orijinal ürünleri dparca.com satıyor resmi sitesi dell'in. Ama çok pahalı orda da.

Bios sürümünü güncellersen fanın gereksiz çalışması azalır.
  • biraz yük tabirim şundan ibaret. chrome kullanıyorum işlerimi hallediyorum mail twitter vs arka planda media player dan mp3 açık veya chrome açıkken gom player da film izliyorum. bazen de chrome açıkken fm 15 e giriyorum en fazla yük bu kadar oluyor. bir ay önce hoparlör patlamıştı tanıdığım bilgisyarcıya verdim genel bakımıonı da yap dedim bana içini temizlediğini termal macunu yenilediğini söyledi o yüzden kirli olabileceğini sanmıyorum. havalar sıcak ondan herhalde. bir de bios sürümü güncelleme gözüküyor ama korkudan yapamıyorum :)
  • arkadaşlar elimde n5010 dan çıkma satılık parçalar mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpolat_28 -- 11 Ağustos 2015; 19:40:09 >

• arkadaşlar merhaba bir iki şey soracaktım.
    1. windows 10 kuran var mı? performans açısından vs nasıl olur deneyip tecrübe edeniniz varsa paylaşabilir mi? benim sistemim i3 370m, 6g ram, 5470m 512 mb. win 7 64 bit ult. kullanıyorum performans olarak fena değil.
    2.fan çok yetersiz çok sesli çat diye bilgisayarın kapanmalarından bıktım elimi bile dayayamıyorum, harici soğutma almayı düşünüyorum soğutması kuvvetli bir ürün önerir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.