Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var. laptobu alalı baya oluyo ama oyun oynamaya yeni başladım cod4 oyunu oynuyordum birkaç yıl önce eski bir masa üstü bilgisayarım vardı intel tek çekirdek işlemci ve ati orta seviyeli ekran kartı vardı ama oyunda kasma yaşamıyordum. Bu laptopda oyunda kasma yaşıyorum. Laptopda iki ekran kartı var biliyorum onu nvidia olarak başlatıyorum oyunu yüksek performansta ama kasma hala devam ediyor. Sürümü güncelleştirdim 306.97 yükledim bu sefer dahada çok kasmaya başladı acaba sorun uygun driver yüklemediğimdenmi yoksa ekran kartının oyun için başka bir ayarı varmı acaba yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Laptop marka ve özellikleri:
Dell inspiron n5110 işlemci intel core i5 2.40Ghz ram 6gb windows 7 64 bit sp1 ekran kartı nvidia gt 525m
masaustuyle laptopu karsılastırıyorsan zaten en buyuk hatayı yaparsın.Ekran kartı modelın ıyı bıle olsa leptoplar ısınır eger ıcınde toz fılan birikitiyse daha cok ısınır ve dogal olarak donma kasma takılma yapar.İçini temizlettir,yine takılıyorsa altına bı sogutuucu al.
Aynı ekran kartı aynı sorun bu konuda var ama çözüm bulunamamıştı sanırım bir inceleyin yada sorun yaşayan arkadaşla iletişime geçin belki sorunu çözmüştür...
laptobu ilk aldığımda açmıştım ozamanlar önemsememiştim zaten oyun oynamam diye ama bu aralar kafayı taktım neden böle diye laptop soğukken bide takılıyor yani toz tabiki vardır ama onla ilgili olucağını sanmıyorum
elebası o attıgın linke baktım hepsini zaten uygulamıştım ama bios daki ayarı uygulamadım şimdi denedim biosu açtım ama ekran kartı ile ilgili bi işlem yapılacak yer bulamadım acaba benim bios ayarları kısıtlımı?
quote:
Orijinalden alıntı: CoLDreaM
laptobu ilk aldığımda açmıştım ozamanlar önemsememiştim zaten oyun oynamam diye ama bu aralar kafayı taktım neden böle diye laptop soğukken bide takılıyor yani toz tabiki vardır ama onla ilgili olucağını sanmıyorum
Normalde bilgisayar yükte değilken takılıyorsa harddiskten olabilir. Harddiskinizi bence bir taratın...
quote:
Orijinalden alıntı: elebasi7102
quote:
Orijinalden alıntı: CoLDreaM
Normalde bilgisayar yükte değilken takılıyorsa harddiskten olabilir. Harddiskinizi bence bir taratın...
HD tune diye bir program var google den bulabilirsin. derin tarama yaptır bad sektör var mı kontrol et...
quote:
Orijinalden alıntı: elebasi7102
HD tune diye bir program var google den bulabilirsin. derin tarama yaptır bad sektör var mı kontrol et...
teşekkür bide bişey sorucam şimdi 2 tane ekran kartı varya aygıt yöneticisinden inteli devre dışı bırakınca ekran kapandı galiba masaüstünde inteli kullanıyo ama nvidiayı hep kullanması için ne yapmam gerekiyor biliyormusun
O şekilde kapatabilirmisin çift ekran kartlı makine kullanmadığım için bilmiyorum. Ama kapatabilsen bile bence kapatmaman gerekir. Zaten mantık şudur az yükte onboard olanı kullanmak enerji tasarrufu için. yüksek grafiklerde güçlü olanı kullanmak. Bunu zaten pc nin otomatik yapması lazım. ama bazen problem yapabiliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme