merhaba arkadaşlar elimde 17" dell marka bir monitör var cihazın beslemede osilatör oluşmuyor. besleme katında her malzemeyi denedim yine de bir sonuca varamadım.acaba bu arızayı beslemeden sonra bir yerden yapabilir mi birde besleme devresin de bulunan opto kuplör ne işe yarıyor bilen varsa yardımcı olabilir mi_?yardımcı olabilirseniz çok sevaba gireceksiniz.kafayı yedim....
opto kuplör geri besleme bilgisi verir. Beslemen çalışmıyorsa çıkışında kısa devre de olabilir.
Besleme çıkışındaki diyotlara transistörlere neredeyse bütün yarı iletkenlere baktım ama bi sonuç yok Galiba çalışmayacak...
eht niz kısa devre olduysa besleme katı korumaya geçiyor olabilir eht yi boşa alıp denedinizmi
eht yi boşa aldım sürücü feti de boşa alıp denedim ama besleme den sonra hiç gerilim yok şase philips monitörlerin şasesine çok benziyor besleme deki osc. entegresi TEA 1504 onuda değiştirdim acaba onun orj. olmazsa çalışmaz mı diyorum ama entegre de bozuk gibi durmuyor.cevaplar için tşkler...
TEA 1504 degiştirirken beslemedeki kondansatörleri boşalttınmı bazı şaselerde kondansatörü boşaltmassan takdıgın entegre bozuluyor.. birde eht ye giden hattı boşalt ve oraya 220v bir ampul tak veya eht transistörünün ucunu boşalt oraya paralel bir lamba tak lamban yanıyoorsa beslemn calısıyordur ....
byler bnmde siyah renk 17 inş dell monitör var.Renkler acayip oldu bu birden oldu düzeltemedim içini açtım sorun neidr programsal bir problem yok cvp yazarsanız sevinirim saygılarımla
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme