Şimdi Ara

DELL N4050 Kullanıcıları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
4
Favori
53.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mahseer898

nedense bilgisayar korsan windows u kabul etmiyor benim de başıma gelmişti mecbur orjinale döndük.

Sanırım BIOS'la ilgili bir sebepten kabul etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedlam

14-n4050 i3 lü model linux lu olan varWindows 7 kurulumunda mavi ekran veriyor(usb den kurulursa, cd den kurunca açılıyor ama windows 7 ekranı görünüyor ön planda arka planda açılma sesi geliyor, masaüstü gelmiyor(aslında geliyorda göremiyoruz)).
    Hem usb drive hemde cd lerle başka pc veya notebooklar sorunsuz kuruluyor. Tam masaüstü geleceği zaman yiyor mavi ekranı hata mesajında acpi ile ilgili yazılar var mavi ekranda. Hdd değiştirdik ram değiştirdik hatta ssd bile taktık sorun devam ediyor. a03,a04,a05,a06 bios larla deneme yaptık olmadı. Windows Vista kurulumunda sorun yok. Ubuntu ve pardus sorunsuz. Windows 8 preview de kurulmadı windows 7 de :D

Harddisk ve rami servise sormadan değiştirdiğimi servise söylediğim için Dell tarafından laptop u garanti dışı bırakılarak cezalandırıldım. Unutmayın Dell servisi ile muhatap olacaksanız 3 maymunu oynayın benden tavsiye. Yıllardır hp ve asus markalarını tercih ettim. O 2 firmadan hiç biri de hdd veya rami değiştirdim diye böyle bir şey yapmadı. Bu arada 1988 den beri pc işinde çalışıyorum :D. Ve şu anda da bir firmada devam ediyorum işime.
    Neyse sonuçta imzamdaki Asus K53SV SX144D yi aldım, hdd sini söktüm 120 gb ssd taktım yerine, tek 4 gb ramin yanına 4 gb daha taktım ram. Sonra dvd yi söküp akortek ten aldığım akasa dvd rom görünümlü sata kutusunada ssd taktığım yerden çıkardığım sata 320 gb drive ı taktım. Sonrada test etmek için basit bi hata dan bahsedip bu yaptıklarımı asus servise söyledim en ufak bir sorun yaşamadım.
    Dell laptop ta test cihazı gibi bir şey oldu. OSX kurmayı deneyeceğim bi ara. Ama gözümün önünden ayırmayacağım cihazı bana ders olsun yıllarca sorunsuz kullandığım markaları değiştirmeye kalkınca neler oluyor bana hatırlatacak.
    Birde işin iyi yanı ekonomik bir modelde başıma geldi bu ya üst model bir şey alsaydım, düşünmek bile istemiyorum.

Bu arada Dell neden böyle davranıyor onu da yazayım haksızlık olmasın. Dell Koç Sistem aracılığı ile tüm Türkiye de yerel servis ağı kurmuş. Arçelik servisine benzer bir yapı. Evde yerinde servis veriyor. İyi bir düşünce bence. O servislerin ayakta durabilmesi için mesela değiştirmesi zor olan hdd(çoğu markada kolaydır, yerinden dolayı dell de zor) gibi bir parçayı servisin haberi olmadan değiştirirseniz ürün garanti dışı kalıyor. Yani kısaca son kullanıcıya bizim servisimiz var yapacağınız değişiklikleri bize haber verin diyorlar.
    Kısaca niyet olarak iyi ve doğru bir uygulama.
    Bu konuda bana uymayan şey şu; ilk olarak işim dolayısı ile çok sık hdd değiştirebilirim. Ram değiştirebilirim. Müşterilerimede çoğunlukla laptopları ssd li veriyorum değiştirerek, bu konuda Dell in tavsiyesi şu servisi bekleyin gelsin yapsın. Müşteri istediği laptop için kargoyu bekliyor 1 gün, 1 gün de sadece ssd için bekle diyemem açıkçası. Bu yüzden Dell in son kullanıcı için avantajlı gibi görünen sistemi bana uymuyor şimdilik. Tüm markalar aynı yapıya geçerse o zaman düşünürüz tekrardan.
    Asıl can sıkıcı şey ise Allah Aşkına hayatımda ilk kez Dell aldım ve ilk kez Dell servisin arıyorum. Dürüst bir şekilde olanları anlatıyorum karşıdan afedersiniz kütük gibi laptopunuz garanti dışı. Oldu Dell le tanıştık bu şekilde.
    Tavsiyeler
    - Plastik uçlu tornavida kullanın (illa yapacaksanız bir şey)
    - Yalan söyleyin (oldu yaptınız bir şey)
    Not : Bu tavsiyeler bana ait değildir. Kime ait olduğunu söylesem şaşkınlık bile şaşabilir. İyi günler herkese.

Orijinal, yani tek dili İngilizce olan kopya Windows 7'de de sorun çıkarmıyor.

Ancak Türkçe seçenekli de şu siyah üzerine Windows logosunun ve Windows başlatılıyor yazısının olduğu ekranda kalıyor. Mavi ekran vermiyor. Arka planda masaüstünün çalıştığı belli oluyor, oturum açma melodisi geliyor, USB aygıt takınca çıkan o tok ses duyuluyor. Ancak o ekranda kalıyor.

Ben bunun BIOS yazılımıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Çünkü nihayetinde etki edecek başka bir unsur yok gibi geliyor.

Bu nedenle ben de orijinal yazılıma geçiş yaptım.

Ram değişimini de Ekim ayında cihazı ilk aldığımda sizin dediğiniz gibi plastik araç gereçlerle yaptım. Hatta buraya da yazmıştım.

Çünkü DELL müşteri hizmetlerini aradığımda bize haber vermeden yapmayın, bizi arayın biz telefonda size servis dosyası açacağız ve bizim talimatlarımızla Ram'i takacaksınız demişti.

• Kablosuz ağlara bağlanılmıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eqqual

Kablosuz ağlara bağlanılmıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

modemin ayarlarindan olabilir veya notebook un mac adresini değiştirin veya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

quote:

Kablosuz ağlara bağlanılmıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

modemin ayarlarindan olabilir veya notebook un mac adresini değiştirin veya.

Hallettim, teşekkürler.
  • Nisan ayı başında benim cihazın yeni ATI sürücüsü eklenmiş Dell sitesine. Linki burada :http://www.dell.com/support/drivers/us/en/19/DriverDetails/DriverFileFormats?DriverId=KK4KW&FileId=2927986853&productCode=inspiron-14-intel-n4050&urlProductCode=False

Sizin de kendi ürün numaranız ( product code) ile arama yapıp uygun sürücüyü bulmanızı tavsiye ederim.

• arkadaşlar merhaba dell inspiron N4050 B43F43 notebook kullanıyorum. Bu bilgisayarı teknomarketim adlı siteden aldım. win7 64 bit işletim sistemi yükledim. Driverlarını yüklemek için dell in sitesine girdim fakat burada service tag numarası istiyor. Bilgisayar üzerindeki service tag numarasını girdiğimde kabul etmiyor. Sorun neden kaynaklanabilir? driverları bi şekilde yükledim. Genel şikayetim işlemci fanı sürekli olarak dönüyor. Daha önce hp notebook kullandım Onun fanı devirli olarak dönüyordu. işlemci ısındığında hızlı soğuduğunda ise fan dönmüyordu. bu dell'in fanı sürekli olarak dönüyor tüm ayarları minimuma getirmeme rağmen. Nedenini anlayamadım bide bu webcam bilgisayarım ekranında görünmüyor. hangi programı yüklemem gerekiyor? teşekkürler
  • yeni ati surucusunde eskisinde varmiydi bilmiyorum ama uygulamalara performans atanabiliyor.
  • arkadaşlar benimkinin derecelendirmesi bu. ama hd 350 gb beklerken sistemde 280 diyor. ve perfomans iyimi sizce ram yeterlimi
     DELL N4050 Kullanıcıları
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROJHAN

arkadaşlar benimkinin derecelendirmesi bu. ama hd 350 gb beklerken sistemde 280 diyor. ve perfomans iyimi sizce ram yeterlimi
     DELL N4050 Kullanıcıları

benimki de aynı. ben oyun oynamıyorum, ram yeterli.
  • Ben çok memnunum Dell'den. alalı 3 haftayı geçti. 1560 tl gibi bir fiyatı varken indirime denk gelmişim. Şansıma 1190tl'ye aldım. 4gb 1333mhz belleği, i5 2450 2.5ghz işlemcisi ve Ati Radeon HD7450 ekran kartı için süper oldu. Doğrusu asıl amacım N4050 alırken 14" ekran boyutuna sahip olmasıydı. 15.6" ve üzeri olursa taşıması problem hantallık bir yana , hemde yer kaplaması probleminden uzak durarak ufak boyutlu bir şey ararken denk geldim ve açıkcası aldığıma çok memnunum. Normalde laptopta oyun oynamam evdeki 24" desktop varken ama deneme amaçlı steam'den aldığım Dirt 3 oyununu laptopa kurdum ve çalıştırdım. Medium-Low 1366p çözünürlükte akıcı oynayabildiğimi de gördüm. Hem iş yaparken işlerimi hallediyor rahatlıkla bu alet hem de taşıması vs pratik diyebilirim. Sanırım şu gunlerde yine indirimde yine vatanda.. ara ara indirime sokuyorlar çünkü. Bilginiz olsun :) Bu arada benim için tek eksik yanı şu oldu içerisinde Windows 7 64bit Home Basic var. Basic oluşu canımı sıkıyor. Duvar kağıdı bile değiştirmek mümkün değil öyle. Doğru çözünürlüğü vs bulmak. ona göre wallpaper yapmak gerekiyor vs. Ekran Alıntısı aracı gibi windows 7 'nin home premium ve üstü paketlerindeki özellikler yok. Alışmışım bolca kullanmaya o özellikleri. Şimdi arıyorum :)

• ikinci sorum arkadaşlar işlemci dört çekirdek değilmi 2 görünüyor tanımlı 4 diyor. yani öbür ikisi sonra mı devreye giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROJHAN -- 28 Mayıs 2012; 14:12:39 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ROJHAN

arkadaşlar benimkinin derecelendirmesi bu. ama hd 350 gb beklerken sistemde 280 diyor. ve perfomans iyimi sizce ram yeterlimi
     DELL N4050 Kullanıcıları

benimki de aynı. ben oyun oynamıyorum, ram yeterli.

ram degilde zaten harddisk sorun bu laptoplarda. bi para toparlayıp ssd alamadım :(

• detaylı hali arkadaşlar eksiklik yada altatmaca varsa lütfen belirtihttp:
     DELL N4050 Kullanıcıları

DELL N4050 Kullanıcıları

DELL N4050 Kullanıcıları

DELL N4050 Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROJHAN -- 28 Mayıs 2012; 14:30:40 >

• arkadaşlar ben windows 8 kullanıyorum.office 2013 costumer preview çıktı onu bilgisayarıma yükledim,word ü felan açınca dosya siyah bi şekilde yanıp sönüyor neden olabilir acaba ?
  • Slm.arkadaslar i5-2450 ve ati gpu kartli modellerde isinma durumu ve sarj nasil?

Sevgilerimle alibotan..

• benim de merak ettiğim 2 konu var.

birincisi elimde dell studio 1557 studio var. klavye olarak gördüğüm kadarıyla boyut olarak aynı. studio'nun klavyesini n4050'ye takabilirmiyim? uyum gösterir mi?
    ikincisi ısınma ve ses hakınnda kullananlar ne durumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibotan

Slm.arkadaslar i5-2450 ve ati gpu kartli modellerde isinma durumu ve sarj nasil?

Sevgilerimle alibotan..

alalı 1 yıl olacak neredeyse şarjı batarya dolu iken 3-3,5 saat gidiyor. ısınma olarak; şu anda masanın üzerinde kullanıyorum ve kaldırıp altına dokunduğumda rahatsız edici değil. sıcaklık hissini alırsın elbet, yazın olacak o kadar.
  • quote:

quote:

Slm.arkadaslar i5-2450 ve ati gpu kartli modellerde isinma durumu ve sarj nasil?

Sevgilerimle alibotan..

alalı 1 yıl olacak neredeyse şarjı batarya dolu iken 3-3,5 saat gidiyor. ısınma olarak; şu anda masanın üzerinde kullanıyorum ve kaldırıp altına dokunduğumda rahatsız edici değil. sıcaklık hissini alırsın elbet, yazın olacak o kadar.

Sarj as degil mi? 5 e yakin gitmesi gerekir diye dusunuyorum tab I internette gezinerek cunku o zmn entegre grafik kartini kullaniyor bende suan hp pavilion var eski nesik p8700 islemcili oda 3 saat gidiyor bide 15.6 sasirdim dogrusu ben hem tasinabilirlik hemde daha iyi sarj suresi icin dusunuyordum.

Bilgilendirme icin tesekkurler..

• quote:

quote:

quote:

Sevgilerimle alibotan..

Sarj as degil mi? 5 e yakin gitmesi gerekir diye dusunuyorum tab I internette gezinerek cunku o zmn entegre grafik kartini kullaniyor bende suan hp pavilion var eski nesik p8700 islemcili oda 3 saat gidiyor bide 15.6 sasirdim dogrusu ben hem tasinabilirlik hemde daha iyi sarj suresi icin dusunuyordum.

Bilgilendirme icin tesekkurler..

ne 5 saati yaa.hangi laptop'ın şarjı 5 saat gidiyorki ?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.