Şimdi Ara

DELL N4050 Kullanıcıları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
4
Favori
53.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar gecen sayfalarda bi arkadas ssd takılır mı felan sormustu ancak benim sorum 2. harddisk olarak yani cd-rom yerine ssd takabilir miyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

quote:

Orijinalden alıntı: burtark

çok teşekkür ederim :D işime yaradı

peki benim kart güncel mi değil mi onu nerden ogrenebilirim?

en güncel ekran kartı sürümü 8.860.0.0 dır seninki değişikse güncel değildir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedlam

14-n4050 i3 lü model linux lu olan varWindows 7 kurulumunda mavi ekran veriyor(usb den kurulursa, cd den kurunca açılıyor ama windows 7 ekranı görünüyor ön planda arka planda açılma sesi geliyor, masaüstü gelmiyor(aslında geliyorda göremiyoruz)).
    Hem usb drive hemde cd lerle başka pc veya notebooklar sorunsuz kuruluyor. Tam masaüstü geleceği zaman yiyor mavi ekranı hata mesajında acpi ile ilgili yazılar var mavi ekranda. Hdd değiştirdik ram değiştirdik hatta ssd bile taktık sorun devam ediyor. a03,a04,a05,a06 bios larla deneme yaptık olmadı. Windows Vista kurulumunda sorun yok. Ubuntu ve pardus sorunsuz. Windows 8 preview de kurulmadı windows 7 de :D

Harddisk ve rami servise sormadan değiştirdiğimi servise söylediğim için Dell tarafından laptop u garanti dışı bırakılarak cezalandırıldım. Unutmayın Dell servisi ile muhatap olacaksanız 3 maymunu oynayın benden tavsiye. Yıllardır hp ve asus markalarını tercih ettim. O 2 firmadan hiç biri de hdd veya rami değiştirdim diye böyle bir şey yapmadı. Bu arada 1988 den beri pc işinde çalışıyorum :D. Ve şu anda da bir firmada devam ediyorum işime.
    Neyse sonuçta imzamdaki Asus K53SV SX144D yi aldım, hdd sini söktüm 120 gb ssd taktım yerine, tek 4 gb ramin yanına 4 gb daha taktım ram. Sonra dvd yi söküp akortek ten aldığım akasa dvd rom görünümlü sata kutusunada ssd taktığım yerden çıkardığım sata 320 gb drive ı taktım. Sonrada test etmek için basit bi hata dan bahsedip bu yaptıklarımı asus servise söyledim en ufak bir sorun yaşamadım.
    Dell laptop ta test cihazı gibi bir şey oldu. OSX kurmayı deneyeceğim bi ara. Ama gözümün önünden ayırmayacağım cihazı bana ders olsun yıllarca sorunsuz kullandığım markaları değiştirmeye kalkınca neler oluyor bana hatırlatacak.
    Birde işin iyi yanı ekonomik bir modelde başıma geldi bu ya üst model bir şey alsaydım, düşünmek bile istemiyorum.

Bu arada Dell neden böyle davranıyor onu da yazayım haksızlık olmasın. Dell Koç Sistem aracılığı ile tüm Türkiye de yerel servis ağı kurmuş. Arçelik servisine benzer bir yapı. Evde yerinde servis veriyor. İyi bir düşünce bence. O servislerin ayakta durabilmesi için mesela değiştirmesi zor olan hdd(çoğu markada kolaydır, yerinden dolayı dell de zor) gibi bir parçayı servisin haberi olmadan değiştirirseniz ürün garanti dışı kalıyor. Yani kısaca son kullanıcıya bizim servisimiz var yapacağınız değişiklikleri bize haber verin diyorlar.
    Kısaca niyet olarak iyi ve doğru bir uygulama.
    Bu konuda bana uymayan şey şu; ilk olarak işim dolayısı ile çok sık hdd değiştirebilirim. Ram değiştirebilirim. Müşterilerimede çoğunlukla laptopları ssd li veriyorum değiştirerek, bu konuda Dell in tavsiyesi şu servisi bekleyin gelsin yapsın. Müşteri istediği laptop için kargoyu bekliyor 1 gün, 1 gün de sadece ssd için bekle diyemem açıkçası. Bu yüzden Dell in son kullanıcı için avantajlı gibi görünen sistemi bana uymuyor şimdilik. Tüm markalar aynı yapıya geçerse o zaman düşünürüz tekrardan.
    Asıl can sıkıcı şey ise Allah Aşkına hayatımda ilk kez Dell aldım ve ilk kez Dell servisin arıyorum. Dürüst bir şekilde olanları anlatıyorum karşıdan afedersiniz kütük gibi laptopunuz garanti dışı. Oldu Dell le tanıştık bu şekilde.
    Tavsiyeler
    - Plastik uçlu tornavida kullanın (illa yapacaksanız bir şey)
    - Yalan söyleyin (oldu yaptınız bir şey)
    Not : Bu tavsiyeler bana ait değildir. Kime ait olduğunu söylesem şaşkınlık bile şaşabilir. İyi günler herkese.

arkadaşım ben şimdi ssd alcam,kendim takmayayım mı? ayrıca rami değiştirdim,dell servisini ne zaman arasam çok afedersiniz ama hiç bi b*k a yaramıyor.tavsiyeniz nedir ? kendim mi değiştireyim hdd yi

• arkadaşlar geçen sayfalarda ssd sorusu sorulmuştu ancak.benim.biraz sorum farklı olacak 2. harddisk olarak ssd düşünüyorum yani CD-ROM yerine takmak istiyorum nereden alabilirim?
  • quote:

mahseer898
    http://www.teknobiyotik.com/cevre-birimleri/disk-kutusu/akasa-n-stor-notebook-slim-sata-optik-surucu-odd-yuvasi-uyumlu-2-5-sata-hdd-kutusu.html
    Ben bundan kullanıyorum. Gayet memnunum.

Burtark
    pm le sorunuza cevap verdim.

yanlış mi anladım bilmiyorum ama üstünde CD-ROM okuyucusu da var mı?

birde bana güncel ekran kartı driver linklerini verebilir misiniz? (ayrıca performansı artırmak için ekran kartı ayarları nasıl olmalıdır yazarsanız sevinirim)

• Bu parça cd rom yerine takılıyor cd rom u artık kullanamıyorsunuz(tekrara takmadıkça). Cd rom la şiniz yoksa (benim gibi) güzel bir aparat, ama cd rom kullanıyorsanız tavsiye etmem.
  • quote:

Bu parça cd rom yerine takılıyor cd rom u artık kullanamıyorsunuz(tekrara takmadıkça). Cd rom la şiniz yoksa (benim gibi) güzel bir aparat, ama cd rom kullanıyorsanız tavsiye etmem.

peki SATA3 desteği var mı bizim bilgisayarın?

veya onereceginiz ssd var mı?
  • Sata 3 konusunu bilmiyorum.
    Team s3, Corsair gt serisi olanlar iyi ssd ler.
  • Ben alalı 5 ay oldu ancak ortaya hiçbir sorun çıkmadı, ısınma problemi ise yok. Ne yazıkki 64-bit olması, 64 bitte ki genel sorunları ortaya çıkarıyor. Program uyuşmazlığı falan. Alanlara i5 modelini ve 2GB ram üzerini tavsiye ederim. Benim gibi i3 model 2GB ram'li alırsanız biraz sıkıntı çekebilirsiniz.
  • arkadaşlar bu blgisayarın bluetooth u var ama kullanamıyorum daha doğrusu nereden açılıp kapandıgını dahi bulamadım yardım edin lütfen..
  • quote:

arkadaşlar bu blgisayarın bluetooth u var ama kullanamıyorum daha doğrusu nereden açılıp kapandıgını dahi bulamadım yardım edin lütfen..

Başlat'tan arama yap, sonuç çıkar muhtemelen.
  • üzerinde wireless sürücüsü kuruluysa fn+ f tuşları üzerinde wireless tuşu hangisindeyse ona basın açılır.
  • arkadaşlar selamlar.
    Acaba mouse pad ile ilgili sorun yaşayanlar oldu mu?
    ya benim bazen mouse pad ile ilgili sorunum oluyor da. Deyim yerindeyse mouse pad sapıtıyor. İmleci bir noktan diğer noktaya sürüklediğimde zoom yapıyor vs.
    Servis format atıp driverleri tekrar yüklememi söyledi sırayla. Ama sorun çözülmedi. Servise göndermekte istemiyorum. Eğer yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum :)
  • quote:

14-n4050 i3 lü model linux lu olan varWindows 7 kurulumunda mavi ekran veriyor(usb den kurulursa, cd den kurunca açılıyor ama windows 7 ekranı görünüyor ön planda arka planda açılma sesi geliyor, masaüstü gelmiyor(aslında geliyorda göremiyoruz)).
    Hem usb drive hemde cd lerle başka pc veya notebooklar sorunsuz kuruluyor. Tam masaüstü geleceği zaman yiyor mavi ekranı hata mesajında acpi ile ilgili yazılar var mavi ekranda. Hdd değiştirdik ram değiştirdik hatta ssd bile taktık sorun devam ediyor. a03,a04,a05,a06 bios larla deneme yaptık olmadı. Windows Vista kurulumunda sorun yok. Ubuntu ve pardus sorunsuz. Windows 8 preview de kurulmadı windows 7 de :D

Harddisk ve rami servise sormadan değiştirdiğimi servise söylediğim için Dell tarafından laptop u garanti dışı bırakılarak cezalandırıldım. Unutmayın Dell servisi ile muhatap olacaksanız 3 maymunu oynayın benden tavsiye. Yıllardır hp ve asus markalarını tercih ettim. O 2 firmadan hiç biri de hdd veya rami değiştirdim diye böyle bir şey yapmadı. Bu arada 1988 den beri pc işinde çalışıyorum :D. Ve şu anda da bir firmada devam ediyorum işime.
    Neyse sonuçta imzamdaki Asus K53SV SX144D yi aldım, hdd sini söktüm 120 gb ssd taktım yerine, tek 4 gb ramin yanına 4 gb daha taktım ram. Sonra dvd yi söküp akortek ten aldığım akasa dvd rom görünümlü sata kutusunada ssd taktığım yerden çıkardığım sata 320 gb drive ı taktım. Sonrada test etmek için basit bi hata dan bahsedip bu yaptıklarımı asus servise söyledim en ufak bir sorun yaşamadım.
    Dell laptop ta test cihazı gibi bir şey oldu. OSX kurmayı deneyeceğim bi ara. Ama gözümün önünden ayırmayacağım cihazı bana ders olsun yıllarca sorunsuz kullandığım markaları değiştirmeye kalkınca neler oluyor bana hatırlatacak.
    Birde işin iyi yanı ekonomik bir modelde başıma geldi bu ya üst model bir şey alsaydım, düşünmek bile istemiyorum.

Bu arada Dell neden böyle davranıyor onu da yazayım haksızlık olmasın. Dell Koç Sistem aracılığı ile tüm Türkiye de yerel servis ağı kurmuş. Arçelik servisine benzer bir yapı. Evde yerinde servis veriyor. İyi bir düşünce bence. O servislerin ayakta durabilmesi için mesela değiştirmesi zor olan hdd(çoğu markada kolaydır, yerinden dolayı dell de zor) gibi bir parçayı servisin haberi olmadan değiştirirseniz ürün garanti dışı kalıyor. Yani kısaca son kullanıcıya bizim servisimiz var yapacağınız değişiklikleri bize haber verin diyorlar.
    Bu konuda bana uymayan şey şu; ilk olarak işim dolayısı ile çok sık hdd değiştirebilirim. Ram değiştirebilirim. Müşterilerimede çoğunlukla laptopları ssd li veriyorum değiştirerek, bu konuda Dell in tavsiyesi şu servisi bekleyin gelsin yapsın. Müşteri istediği laptop için kargoyu bekliyor 1 gün, 1 gün de sadece ssd için bekle diyemem açıkçası. Bu yüzden Dell in son kullanıcı için avantajlı gibi görünen sistemi bana uymuyor şimdilik. Tüm markalar aynı yapıya geçerse o zaman düşünürüz tekrardan.
    Asıl can sıkıcı şey ise Allah Aşkına hayatımda ilk kez Dell aldım ve ilk kez Dell servisin arıyorum. Dürüst bir şekilde olanları anlatıyorum karşıdan afedersiniz kütük gibi laptopunuz garanti dışı. Oldu Dell le tanıştık bu şekilde.
    Tavsiyeler
    Not : Bu tavsiyeler bana ait değildir. Kime ait olduğunu söylesem şaşkınlık bile şaşabilir. İyi günler herkese.

i5 linuxlusunu alacaktım ki bu mesajı okuyunca tırsmaya basladım..
    bende de olurmu w7 kuramama sorunu?

• arkadaslar bir arkadasim adina yaziyorum;

DELL INSPIRON N4050 B43F23 i5-2430M 2GB 320GB 14" VGA 1GB LINUX Notebook
    Arkadasim bu bilgisayari almak istiyor.Internette fazla bilgi bulamamis ve bana danisdi ama bende pek bilgi bulamadim.acaba siz bir seyler biliyor musunuz bu bilgisayar hakkinda olumlu ve ya olumsuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bartlebyandco

quote:

Tavsiyeler

i5 linuxlusunu alacaktım ki bu mesajı okuyunca tırsmaya basladım..
    bende de olurmu w7 kuramama sorunu?

SOn güncelleme.

Orjinal ingilizce windows 7 dvd si ile yapılan kurulumda sorun çıkmadı. SOrunsuz çalışmakta dell.

• nedense bilgisayar korsan windows u kabul etmiyor benim de başıma gelmişti mecbur orjinale döndük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

nedense bilgisayar korsan windows u kabul etmiyor benim de başıma gelmişti mecbur orjinale döndük.

ben format bile atmadım. hala w7 home basic...
  • arkadaşlar bu modeli almayı düşüyorum 14" olduğu için bunların parçaları özel üretim mi oluyr mesale ekran kartını değiştirmeye kalksam 15.6"liklerın kı buna olmaz mı?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.