Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alacak ama kararsız arkadaşlar için bilgilendirme:

bugün armada ile görüştüm. (distribütörlerinden bir tanesi) ben kendi modelim için sordum (b41h43) ve kendi stoklarının tükendiğini belirttiler. gelebilirmiş ama kesin değil. ama şahsi görüşüm gelmiyceği yönünde. çünkü dell amerika sayfasında dahili hd3000 ekran kartlı modelleri var anasayfada. yani şu an için mağazalarda olan ürünler muhtemelen son parti malları ve bitince yeni parti geleceği kesin değil
  • Arkadaşlar evet son olarak 2 ye indirmiş durumdayım tercihleri ve sanırım tercihim dell'den yana olacak

Ancak şu bahsettiğiniz sorunlar (sesteki cızırtı yada klavyede esneme) gerçekten rahatsız edici düzeyde midir? Ve her üründe çıkan kronik bir sorun mudur? Ben böyle şeyleri genelde çok takarım ve o yüzden kolay kolay bir ürün seçemem, kusursuz dost arayan dostsuz kalır misali..

Bugün alıcı gözüyle her iki ürünü de inceledim (asus k53sv ile dell 5110 ikisi de i5) ve hemen hemen aynı olmalarına rağmen ekran kartı farkı dışında bir fark göremedim. Ki ekran kartı da çok önemli değil, artık oyuna doymuş bir kullanıcıyım diyebilirim, birkaç oyunu ara sıra oynarım o kadar (magicka, pes vs)

Ve garantisine güvenmek ise işin ayrı bir boyutu. Sanırım dell alacağım eğer haftasonuna kadar farklı ve ilginç bir öneri çıkmazsa karşıma...

• quote:

Orijinalden alıntı: sinergy_05

alacak ama kararsız arkadaşlar için bilgilendirme:

bugün armada ile görüştüm. (distribütörlerinden bir tanesi) ben kendi modelim için sordum (b41h43) ve kendi stoklarının tükendiğini belirttiler. gelebilirmiş ama kesin değil. ama şahsi görüşüm gelmiyceği yönünde. çünkü dell amerika sayfasında dahili hd3000 ekran kartlı modelleri var anasayfada. yani şu an için mağazalarda olan ürünler muhtemelen son parti malları ve bitince yeni parti geleceği kesin değil

Peki yeni parti gelmesi yada farklı ürün gelmesi iyi bir şey mi kötü bir şey mi bu durumda..

Yani devamı gelmeyecek bir şeyi almak, ama son düzgün ürünlerden de bir tane almak.. Siz ne diyorsunuz bu konuda?

• quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

quote:

Orijinalden alıntı: sinergy_05

alacak ama kararsız arkadaşlar için bilgilendirme:

Peki yeni parti gelmesi yada farklı ürün gelmesi iyi bir şey mi kötü bir şey mi bu durumda..

Yani devamı gelmeyecek bir şeyi almak, ama son düzgün ürünlerden de bir tane almak.. Siz ne diyorsunuz bu konuda?

5110 serisi devam ediyor yanlış anlamayın. b41h43 ler tükenmiş sanırım. tek sıkıntınız şu olur (yaşıyorum) değişim yapacağınız bir pc bulamıyorsunuz. elimde değişim kaydı olan (hoparlörden dolayı verdiler ve bana göre çok çabuk değişim kararı çıktı ama neyse) pc var ancak değişcek ürün yok. parayı iade edelim diyolar. ona da yanaşmadığım için bununla devam zaten çok dert de etmiyorum..

hoparlör cızırtısını açıkcası bence en büyük sıkıntısı. dün himym izlerken normal seste de cızırdadı ilk kez. şaşırdım. ama yine de başka modelle değişmem o ayrı değişim işi yatarsa servisi çağırıcam tekrar hoparlör değişimi için bakalım klavye esnemesi meselesi sorun olarak geçmiyor. servisten anladığım kadarıyla tasarımın bir parçası o. klavyenin ısıdan etkilenmemesi gibisinden bişiler demişti. bu ikisi de abartılcak sorunlar değil. mükemmellik arayan kişlerin bulduğu sıkıntılar benim görüşüm.

• http://www.hepsiburada.com/Liste/dell-inspiron-5110-intel-core-i3-2310m-21ghz-3gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar-31h35b/ProductDetails.aspx?productId=bd760940&categoryId=98#Gorseller

Arkadaşlar bu ürünü almayı düşünüyorum. Ne diyorsunuz alayım mı, düşer mi fiyatı yakın zamanda? %22 diyor ve çoğu siteye göre de uygun. Dell'den başka marka almayacağım zaten ve ihtiyaçlarımı da karşılıyor bu ürün. Fiyatı inebilir mi sonradan? Şunu al falan der misiniz yoksa? Her ne kadar Dell dışında bir marka düşüncem olmasa da. Son seri olduğu için bahsettiğiniz olaylar olmaz sanıyorum, olsa da sorun olmaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnold3528 -- 22 Eylül 2011; 2:09:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wrigoo

http://www.hepsiburada.com/Liste/dell-inspiron-5110-intel-core-i3-2310m-21ghz-3gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar-31h35b/ProductDetails.aspx?productId=bd760940&categoryId=98#Gorseller

Arkadaşlar bu ürünü almayı düşünüyorum. Ne diyorsunuz alayım mı, düşer mi fiyatı yakın zamanda? %22 diyor ve çoğu siteye göre de uygun. Dell'den başka marka almayacağım zaten ve ihtiyaçlarımı da karşılıyor bu ürün. Fiyatı inebilir mi sonradan? Şunu al falan der misiniz yoksa? Her ne kadar Dell dışında bir marka düşüncem olmasa da. Son seri olduğu için bahsettiğiniz olaylar olmaz sanıyorum, olsa da sorun olmaz zaten.

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/dell-5110-31h35b-ins.-5110-core-i3-2310m-2.10ghz-3gb-ddr3-500gb-15.6-dvdrw-max.intel-cm-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=54945
    burda 976 tl. bursa ve istanbul gop şubelerinde varmış. hatta klasik aysonu indirimleri olursa 900 ve altı dahi bir fiyat olabilir. ancak vatanın bu aralar ne yapıcağı belli olmuyor. ancak şu anki fiyatı dahi 30 tl uygun

bu arada bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. ben armada ile b41h43 modeli hakkında konuştum. serideki i3 ve i7 modellerde zaten piyasada stok sıkıntısı yok ancak i5ler yavaş yavaş tükeniyor gibi bir gözlemim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinergy -- 22 Eylül 2011; 2:22:25 >

• Peki klavye esnemesi 5110 modelinin bir sıkıntısı mıdır? Şu anda bir 5010 modeline bakıyorum, sol alt tarafı evet çok ısınıyor ama klavyesinde esneme yok. 5110 da böyle ısınır mı?

Yarın almaya gidiyorum ama kafamda soru işaretleri olsun istemiyorum, bu yüzden mümkün olan sürede acil önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler..
  • quote:

http://www.hepsiburada.com/Liste/dell-inspiron-5110-intel-core-i3-2310m-21ghz-3gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar-31h35b/ProductDetails.aspx?productId=bd760940&categoryId=98#Gorseller

Almışken i5 işlemci almanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

quote:

i7 almanı öneririm arkadaşlarım soğuk bile diyor.Bencede uygun bende i7'li modeli olmasına rağmen uygulamalarda gayet soğuk her laptop'da olduğu gibi oyunlarda biraz ısınıyor onuda soğutucu takviyesi yapacaksın artık.

Klavye biraz esniyor ama alışınca sorun olmuyor klavyenin ayrık olması da bir diğer artısı.

• Bu arada nvidia driver vs yüklemek gerekiyor mu? İşletim sistemi dahil olarak aldım ben ama, ilk başlangıçta yapılması gereknle ilgili bir bilgi var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadmanku

quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

quote:

i7 almanı öneririm arkadaşlarım soğuk bile diyor.Bencede uygun bende i7'li modeli olmasına rağmen uygulamalarda gayet soğuk her laptop'da olduğu gibi oyunlarda biraz ısınıyor onuda soğutucu takviyesi yapacaksın artık.

Klavye biraz esniyor ama alışınca sorun olmuyor klavyenin ayrık olması da bir diğer artısı.

Arkadaş "fiyat düşer mi" gibi ibareler kullandığından en azından i5 almasını önerdim.Para sorunu yoksa eğer elbette i7,söylemeğe gerek mi var
    @_panzerschreck_;
    Diğer konuda cevapladım hocam.

• bluetooth u halleden oldu mu arkadaşlar? freedos çular?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nizma

bluetooth u halleden oldu mu arkadaşlar? freedos çular?

Bluetooth Çevre Aygıtı hatasından mı bahsediyorsunuz?
  • kesinlikle ben de freedos olarak aldım. BLUETOOTH u bir türlü çalıştıramadım. DELL SUPPORT'dai bütündriverları denedim. MH aradım ve çözüm bulamadılar bu driverları kur olur dediler ancak bir türlü olmadı.

Çözüm konusunda yardımcı olabiliecek birileri var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gesenturk

kesinlikle ben de freedos olarak aldım. BLUETOOTH u bir türlü çalıştıramadım. DELL SUPPORT'dai bütündriverları denedim. MH aradım ve çözüm bulamadılar bu driverları kur olur dediler ancak bir türlü olmadı.

i7li versiyon var çalışıyor bende veri alışverişi yaptım sorun yok.
  • quote:

kesinlikle ben de freedos olarak aldım. BLUETOOTH u bir türlü çalıştıramadım. DELL SUPPORT'dai bütündriverları denedim. MH aradım ve çözüm bulamadılar bu driverları kur olur dediler ancak bir türlü olmadı.

hocam onceki sayfada 2 tane link verdim butun ethernet wifi driverlerini kaldirip sadece o iki driveri kurup denermisin ??
  • yaklaşık iki haftadır b41h43 kullanıyorum.. en ufak bi sorunu bile yok.. tuş esnemesi sıfır.. bi tuşa basınca yanındakiler titremiyor bile.. harddiskden de gelen hiç ses yok ve hoparlörlerde sağlam... bütün ürünleri kusurlu değil sanırım... gold dan vınn hediyes ile 1300 e almıştım.. beklediğimden iyi çıktı.. bayağı sevdim ben bu bilgisayarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kittyhunter

son güncellemeleri yapayım,

bilgisayarı alalı 3 ayı geçti heralde özellikle bu yaz aylarında eksikleri ortaya çıktı. özellikle sisteme yük bindiren oyunlarda bu makina ısındığı zaman işlemci frekansını kısıyor bunu fark ettim. 99 derece sınırı koymuşlar, 99 olduğu andan itibaren frekans düşüyor ve oynadığınız oyunda takılmalar başlıyor.

genel olarak oynadığım fifa, allods online, point blank, medieval tw2 de bu frekans düşürme olayını yaşamamıştım ancak gta 4 herşey yüksek ayarda oynatmasına rağmen 10 dakika içinde bilgisayar 99 dereceye ulaşıyor, hemde altındaki fan çıkışına soğutucu koymama rağmen.

Bu sınır bilgisayarın iyiliği için tamam orası belli ancak bu şekilde bazı oyunları yüksek detayda oynama imkanım olmasına rağmen oynamayı imkansız hale getiriyor. mecburen grafikleri kısmak zorunda kalıyorum. belki sağlam bir soğutucu alsam böyle bir sıkıntı yaşamam, en baştan böyle sorun çıkaracağını bilsem bu modeli tercih etmezdim.

ekleme: 99 derece olmasına rağmen elimi terletecek bir sıcaklık hissetmediğimi söylemeliyim. ah birde o kadar ısınıp frekans düşmese..

yeni bir soğutucu almayı düşünüyorum, bu tarz fan çıkışının sol yan ve solt altta olan dizüstülerine göre üretilmiş soğutucu beğenip kullanıp sonuç alan var mı?

Güç seçeneklerinden ayarlanabiliyor olması lazım onun

Fanı hızlandırmadan önce frekansı düşür / Frekansı düşürmeden önce fan hızını arttır

şeklinde bir seçenekle. Ama tabi belki 100 dereceye ulaşında bunun bir anlamı kalmıyordur bilmiyorum...

• quote:

Ben Free-Dos olarak almamama rağmen Bluetooth Driver'larında sıkıntı mevcut ki veri alışverişlerinde sorun yok fakat Bluetooth Headset kulaklığı etkin hale getirdiğimde maximum 2-3 dakika sonra Bluetooth, bir sonraki restart'a kadar manuel açılamayacak şekilde kendini kapatıyor.Widcomm Bluetooth Driver'ı denemenizi öneririm en azından veri tranferini sağlamak adına.
  • Normal internet kullanımı + program yüklemeleri (daemon tools ve office) + son bir saati film izleme + msn ile

Saat 14:16 da batarya ile kullanmaya başladım
    Saat 17.54 te batarya %5 seviyesini gösterdi ve adaptörü bağladım.

3 saatin üzerinde bir süre, gerçekten mükemmel
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.