Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sinergy_05

quote:

Orijinalden alıntı: digital90

quote:

bugün servis geldi ve hoparlör arızası icin degisim yazdı (5 gün oldu alalı, ilk 30 günde bu hak var) gittim ama goldda kalmamıştı. istersen para iadesi yapalım veya cek yazalım dediler. pek dert etmedim geri aldım cihazımı ama yarın delli ve armadayı arayıp ne olur diye sorucam. degisimi onlar yapar belki olmazsa servisi çağırıp hoparlör degistirticem.

Mobilden giriyorum yukarıda çözüm vermiş bir arkadas ancak onu yapınca maks ses seviyesi düştüğü icin cizirdama kesiliyor. ama varsa rahatsız olan biri yeni aldıysa degisim isteyebiliyo. ama yeni alsam da aynısı olacağını düşünüyordum. zaten cizirdamaya başlama seviyesi normal bi laptopun verdigi sesin üzerindeki bir seste. dolayısıyla çok sıkıntı etmiyorum. ama yine de çözülürse daha iyi olur.

klavye esnemesi icin servis elemanı sıcaklıktan etkilenmemesi gibi bisi dedi. normalmiş yani

beyler sanırım bu cızırtının kaynağı hoparlör değil kasa. şöyle ki sanırım şahsen benim duyduğum ses. tuşların titremesi. denemesi şöyle hoparlörü son ses açıp iki elinizle klavyedeki tüm tuşları tutun bakalım. sizde de cızırtı kesiliyorsa. o sesin kaynağı klavyeymiş diyebiliriz. bende elimi öyle tutunca cızırdı yok oluyo

dostum klavyeyi çıkartabiliyorsun üstünde 4 tane çıt çıt var bastır tırnağınla çek al klavyeyi fakat dikkat et bağlantı noktasına elini değdirme oksitlendi benimki allahtan garantiden değiştiler. ben öyle de denedim yine ses geliyo yine geliyo problem kesinlikle hoparlörde değil çünkü kapağı kapatın öyle dinleyin cızırtı gidiyo.

tam anlayamadım klavyeyi çıkartınca cızırtı kesiliyo mu kesilmiyo mu demek istediniz

usb 3.0 için şöyle bir durum var.
    usb belleklerde usb 3.0 ve usb 2.0 hızları yakın oluyormuş. ondan orda farkı hissedemiyorsunuz. ancak harici bir hdd aldığınızda sabit 50 60 arası olacağını düşünüyorum. çünkü hdd nin normalde hızı 80 mb/sn civarı oluyor. bunu usb 2.0 darboğazından dolayı 30 oluyodu. bu sınır usb 3.0da olmuyor işte. *bu tabi duyumlarım ve mantığım ile böyle diyorum. ama harici hdd alacakken usb 3.0 alıcam.

şuan için herhangi bir driver yanlışı yok ise arada bi 10 mb fark var bunu daha detaylı deneyip söyleyeceğim hariciyi de bi defa takmıştım gayet hızlıydı ama hızına bakmamıştım neyse..

klavyeyi sökünce de ses değişmiyo demek istedim. o ses devamlı geliyo hele dizinizin üstüne koyup pes oynadığınızı düşünün ben 2 saat devamlı oynadım ve spikerin sesi artık öyle rezil gelmeye başladı ki kapattım bütün zevkini kaçırıyor o ses kulağı hafif seslere duyarlı olanlar için çok büyük problem. tabi babama dinlettim yok bişey oğlum çok kuruntulusun dedi kulağı eskisi gibi değil tabi :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

bugün servis geldi ve hoparlör arızası icin degisim yazdı (5 gün oldu alalı, ilk 30 günde bu hak var) gittim ama goldda kalmamıştı. istersen para iadesi yapalım veya cek yazalım dediler. pek dert etmedim geri aldım cihazımı ama yarın delli ve armadayı arayıp ne olur diye sorucam. degisimi onlar yapar belki olmazsa servisi çağırıp hoparlör degistirticem.

Mobilden giriyorum yukarıda çözüm vermiş bir arkadas ancak onu yapınca maks ses seviyesi düştüğü icin cizirdama kesiliyor. ama varsa rahatsız olan biri yeni aldıysa degisim isteyebiliyo. ama yeni alsam da aynısı olacağını düşünüyordum. zaten cizirdamaya başlama seviyesi normal bi laptopun verdigi sesin üzerindeki bir seste. dolayısıyla çok sıkıntı etmiyorum. ama yine de çözülürse daha iyi olur.

klavye esnemesi icin servis elemanı sıcaklıktan etkilenmemesi gibi bisi dedi. normalmiş yani

beyler sanırım bu cızırtının kaynağı hoparlör değil kasa. şöyle ki sanırım şahsen benim duyduğum ses. tuşların titremesi. denemesi şöyle hoparlörü son ses açıp iki elinizle klavyedeki tüm tuşları tutun bakalım. sizde de cızırtı kesiliyorsa. o sesin kaynağı klavyeymiş diyebiliriz. bende elimi öyle tutunca cızırdı yok oluyo

dostum klavyeyi çıkartabiliyorsun üstünde 4 tane çıt çıt var bastır tırnağınla çek al klavyeyi fakat dikkat et bağlantı noktasına elini değdirme oksitlendi benimki allahtan garantiden değiştiler. ben öyle de denedim yine ses geliyo yine geliyo problem kesinlikle hoparlörde değil çünkü kapağı kapatın öyle dinleyin cızırtı gidiyo.

tam anlayamadım klavyeyi çıkartınca cızırtı kesiliyo mu kesilmiyo mu demek istediniz

usb 3.0 için şöyle bir durum var.
    usb belleklerde usb 3.0 ve usb 2.0 hızları yakın oluyormuş. ondan orda farkı hissedemiyorsunuz. ancak harici bir hdd aldığınızda sabit 50 60 arası olacağını düşünüyorum. çünkü hdd nin normalde hızı 80 mb/sn civarı oluyor. bunu usb 2.0 darboğazından dolayı 30 oluyodu. bu sınır usb 3.0da olmuyor işte. *bu tabi duyumlarım ve mantığım ile böyle diyorum. ama harici hdd alacakken usb 3.0 alıcam.

şuan için herhangi bir driver yanlışı yok ise arada bi 10 mb fark var bunu daha detaylı deneyip söyleyeceğim hariciyi de bi defa takmıştım gayet hızlıydı ama hızına bakmamıştım neyse..

klavyeyi sökünce de ses değişmiyo demek istedim. o ses devamlı geliyo hele dizinizin üstüne koyup pes oynadığınızı düşünün ben 2 saat devamlı oynadım ve spikerin sesi artık öyle rezil gelmeye başladı ki kapattım bütün zevkini kaçırıyor o ses kulağı hafif seslere duyarlı olanlar için çok büyük problem. tabi babama dinlettim yok bişey oğlum çok kuruntulusun dedi kulağı eskisi gibi değil tabi :D

bilemedim ben şimdi. acaba farklı ses cızırtıları mı var ki çünkü epey denedim elimi klavyenin üzerine tutunca cızırtı kesildi. klavyeyi sökmedim. muhtemelen de cesaret edemem ilk notebookum da ama siz eminseniz hoparlör arızası diye servisi bi çağırın baksın.

@s1n
    arada açıklamıştım. 5110 serisi için kodlama şu şekilde

X**Y^^ şekllindeki bir kodda X ve Y harf * ve ^ rakam olmak üzere

X - B ise nvidia gt525m, C ise amd 6470 ekran kartı
    ** - 31 ise i3 2310, 41 ise i5 2410, 63 ise i7 2630 işlemcili
    Y - F ise freedos, H ise win7 home basic, P ise win7 home premium
    ^ - bu rakam RAM
    # - bu rakam da 3 ise 320 gb, 5 ise 500 gb, 6 ise 640 gb HDD var demek

eğer rakamla başlıyorsa kodlama harici ekran kartı yok intel in işlemciye bağdaşık HD3000 ekran kartını kullanıyo demek.

bu arada goldda şu an bu ürün yok. bilginize. ki zaten sanırım yavaş yavaş ürünün genel stokları tükeniyor. önce vatanda bitti. şimdi de goldda.. goldda b41h45 modeli var bir yığın fiyatı 1500 tl ama

• quote:

@s1n

^ - bu rakam RAM

eğer rakamla başlıyorsa kodlama harici ekran kartı yok intel in işlemciye bağdaşık HD3000 ekran kartını kullanıyo demek.

bu arada goldda şu an bu ürün yok. bilginize. ki zaten sanırım yavaş yavaş ürünün genel stokları tükeniyor. önce vatanda bitti. şimdi de goldda.. goldda b41h45 modeli var bir yığın fiyatı 1500 tl ama

açıklama için çok teşekkürler..vatan'da bittiği kesin mi? site'de yok ama mağazadan aldım demiş birisi başka bir başlıkta..gold'u arayıp soracaktım ama yok diyorsanız gerek yok, belki 500gb 1500tl olanı alırım. Bir de Dell'in LED ekranı Asus'tan iyi mi? Misal K53SV modelinden o da forumda baya popüler, ses konusunda Dell'in daha iyi olduğunu tahmin edebiliyorum yazılanlardan..

• quote:

Orijinalden alıntı: s1n

quote:

@s1n

^ - bu rakam RAM

açıklama için çok teşekkürler..vatan'da bittiği kesin mi? site'de yok ama mağazadan aldım demiş birisi başka bir başlıkta..gold'u arayıp soracaktım ama yok diyorsanız gerek yok, belki 500gb 1500tl olanı alırım. Bir de Dell'in LED ekranı Asus'tan iyi mi? Misal K53SV modelinden o da forumda baya popüler, ses konusunda Dell'in daha iyi olduğunu tahmin edebiliyorum yazılanlardan..

perşembe günü gittim. ben bu sesteki cızırtı yüzünden servisten değişim yazdırmıştım ancak ellerinde hiç yokmuş. en son 11 eylülde satılmış gelir mi bilemeyiz dediler. vatan için ben arayıp sormuştum eylül başında. istanbulda bir tane capacity avmde vatan notebookta var demişlerdi. bikaç gün sonra forum istanbul daki vatan notebook a sordum direkt var dedi ama ben pek günvenmedim açıkcası.

k53sv nin ekranını görmedim ancak bu pc nin ekranı gayet kaliteli bence. bir kişi mavi rengi baskın demişti. dikkat edince ben de hafif bir baskınlık hissettim ve mavi gamma değerini 1 den 0,8 e çektim. ve daha normal oldu. ses konusunda açıkcası normal bir pc den çok çok yüksek ses verebiliyor ancak benim ve bazı arkadaşların da mesajlarından anlıycağınız üzere ses seviyesi çok yükselince cızırtı oluşuyor. ancak bu cızırtı oluşma noktası bile normal bi pc nin ses değerinden yüksek bi değer. yani çok sıkıntı bir durum değil..

ben usb3.0 e-sata ve kaliteli servis anlayışından(yerinde servis olayı başka markada yok zaten) dolayı dell derim ama dediğiniz gibi forumda bir k53 furyası var. laptop alıcam konularına hepp k53 al deniyor. çözemedim

• b63f45 laptopu alalı 2 gün oldu normal kullanımda oyunda değil cpu 87 derece ...bu normal mi.. ayrıca klavyede bir sorun var yazarken rastgele imleçlere atlıyor ...örnek bu satıra metin yazmak istesem me yazıp üst satıra sıcrayıp
    devam ediyyor..kalibrasyon nasıl ayarlanacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajanblue

b63f45 laptopu alalı 2 gün oldu normal kullanımda oyunda değil cpu 87 derece ...bu normal mi.. ayrıca klavyede bir sorun var yazarken rastgele imleçlere atlıyor ...örnek bu satıra metin yazmak istesem me yazıp üst satıra sıcrayıp

Baya bir yüksek kardeş...

Surf,online radyo,film indiriyorum ortalama 45-60 arası en fazla hiç bir şey yapmazsanda ortalama 35 ile 45 arası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajanblue

b63f45 laptopu alalı 2 gün oldu normal kullanımda oyunda değil cpu 87 derece ...bu normal mi.. ayrıca klavyede bir sorun var yazarken rastgele imleçlere atlıyor ...örnek bu satıra metin yazmak istesem me yazıp üst satıra sıcrayıp

TouchFreeze diye bi program var.Yazı yazarken bileğin yada baş parmağın touchpad'e dokunuyordur o yüzden atlıyor bende yaşadım aynı şeyi dediğim programı arat googledan kur gayet rahat yazarsın.Isınma problemine gelince 80 dereceden fazla görmedim ama dizüstüme aldığım zaman laptopu biraz sola kaydırıyorumki hava kanalı açık kalsın diye.Eğer masaüstünde kullanıyorsan altına kitap yada stand koyabilirsin.En basitten 20-30 liraya soğutucu stand almanı öneririm

• i5 modelini kullanan herhangi bir arkadaş sıcaklık değerlerini yazabilir mi acaba?

www.cpuid.com
    HWMONITOR | Softwares | CPUID
    http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

bu programı yükleyerek ve ardından bunu açıp bir oyuna girerek, minimum maksimum ve o anki sıcaklık değerlerini mümkünse..

Sırf ısınma durumuna bakarak buna yada başka bir cihaza karar vereceğim. Şimdiden teşekkürler

• dün balkonda takıldım beyler hava baya serindi.. birde oyun oynıyayım dedim sıcaklık 67 68 lerde gezinmiş oyunu kapatıp programa baktığımda gördüm..normalde 80 + sıcaklıklarda çalışıyordu..
    bu kış balkondayız
  • Bi tane laptop alamadık ya

www.novabilgisayar.com
    Nova Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar ve İş İstasyonu gibi teknolojik ürünleri satan mağaza
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7369

www.novabilgisayar.com
    Nova Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar ve İş İstasyonu gibi teknolojik ürünleri satan mağaza
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7223

Bu ikisi arasında kaldım. Asusun kasası aliminyum olduğu için daha az ısınıyo diyolar, ekran kartı da daha iyi sanırım(gerçi çok fazla oyun oynamıcam).
    Dell'in de hdd 500 gb ve usb 3.0 olması sebebiyle kararsız kaldım

• quote:

Orijinalden alıntı: taarruzZ

Bi tane laptop alamadık ya

www.novabilgisayar.com

www.novabilgisayar.com

Bu ikisi arasında kaldım. Asusun kasası aliminyum olduğu için daha az ısınıyo diyolar, ekran kartı da daha iyi sanırım(gerçi çok fazla oyun oynamıcam).

Aynı kararsızlığı yaşıyoruz

İkisinin de konularındaki tüm mesajları okudum ama kararsızlıktan henüz alma fırsatı bulamadık bir türlü...

• quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

quote:

www.novabilgisayar.com

www.novabilgisayar.com

İkisinin de konularındaki tüm mesajları okudum ama kararsızlıktan henüz alma fırsatı bulamadık bir türlü...

Benim 5 gün içinde kararımı vermem gerekiyo, bakalım napıcaz

• quote:

quote:

quote:

www.novabilgisayar.com

www.novabilgisayar.com

Benim 5 gün içinde kararımı vermem gerekiyo, bakalım napıcaz

Benim de en geç 1 hafta içinde almam zorunlu oldu artık.. Kararınızı verirseniz tercihinizi paylaşırsanız sevinirim...

• iki gündür hdd'den geldiğini düşündüğüm bir sinyal sesi arkasından diskin dönme esnasında dururken çıkardığı tık sesini andıran bir sesle birleşerek arada bir garip garip sesler üretmeye başladı..ilk başta ince uzun bir uyarı sesi diiittt, sonrasında tık diye bir ses..bu ses genelde taşınabilir disklerin ilk çıktığı zamanlarda elektirk gücü yetersiz olan pclere takıldığında oluşan sese çok benziyor..
  • quote:

i5 modelini kullanan herhangi bir arkadaş sıcaklık değerlerini yazabilir mi acaba?

www.cpuid.com

bu programı yükleyerek ve ardından bunu açıp bir oyuna girerek, minimum maksimum ve o anki sıcaklık değerlerini mümkünse..

Sırf ısınma durumuna bakarak buna yada başka bir cihaza karar vereceğim. Şimdiden teşekkürler

bugün mesajınızı gördüm ve daha oyun yüklemediğim icin oyunda ısısını deneyedim. ancak normal kullanımda işlemci sıcaklığı diğer arkadaşların da belirttiği gibi 45 48 arası oluyor

• quote:

quote:

i5 modelini kullanan herhangi bir arkadaş sıcaklık değerlerini yazabilir mi acaba?

www.cpuid.com

bugün mesajınızı gördüm ve daha oyun yüklemediğim icin oyunda ısısını deneyedim. ancak normal kullanımda işlemci sıcaklığı diğer arkadaşların da belirttiği gibi 45 48 arası oluyor

ilginize teşekkür ederim

cihazın maksimum çıkabileceği sıcaklığı
    http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

programı ile de görebilirsiniz, ekran kartına yüklenip maksimum değerini test ediyor, fps ve sıcaklık değerlerini veriyor. denemek isterseniz eğer, sonrasında bilgilendirme amaçlı paylaşırsanız memnun olurum

ama normal kullanım sıcaklıkları gayet iyi görünüyor, sanırım ya dell 5110 yada asus k53sv alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _panzerschreck_ -- 20 Eylül 2011; 16:22:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metin110

iki gündür hdd'den geldiğini düşündüğüm bir sinyal sesi arkasından diskin dönme esnasında dururken çıkardığı tık sesini andıran bir sesle birleşerek arada bir garip garip sesler üretmeye başladı..ilk başta ince uzun bir uyarı sesi diiittt, sonrasında tık diye bir ses..bu ses genelde taşınabilir disklerin ilk çıktığı zamanlarda elektirk gücü yetersiz olan pclere takıldığında oluşan sese çok benziyor..

Hepte sana denk gelir :D

Sana göre zaten bu bilgisayarı çöpe atalım gitsin
  • quote:

quote:

quote:

www.cpuid.com

ilginize teşekkür ederim

programı ile de görebilirsiniz, ekran kartına yüklenip maksimum değerini test ediyor, fps ve sıcaklık değerlerini veriyor. denemek isterseniz eğer, sonrasında bilgilendirme amaçlı paylaşırsanız memnun olurum

ama normal kullanım sıcaklıkları gayet iyi görünüyor, sanırım ya dell 5110 yada asus k53sv alacağım

en kısa sürede yapmaya calisicam ancak üni başladı. haftasonu olabilir belki. söz vermiyim

bu iki model bu fiyat seviyesindeki en çok alınası iki pc. ikisinin de kendilerine göre avantajları var. dell icin usb3.0 + e-sata + yerinde servis var iken asus icin gt540 + delldeki birkaç sıkıntı(son seste cizirti, klavye esnemesi, dvd kapağında boşlukta sallanması) olmaması gibi. ben delli tercih ettim çünkü bence delldeki o sıkıntılar çok önemsiz sıkıntılar + ekran kartları arasındaki fark anca %6-7 + yerinde servis kesinlikle başka markalara karşı mükemmel bir hizmet... umarım siz de kendinize en uygun pcyi tercih edersiniz

• quote:

quote:

quote:

quote:

www.cpuid.com

ilginize teşekkür ederim

en kısa sürede yapmaya calisicam ancak üni başladı. haftasonu olabilir belki. söz vermiyim

bu iki model bu fiyat seviyesindeki en çok alınası iki pc. ikisinin de kendilerine göre avantajları var. dell icin usb3.0 + e-sata + yerinde servis var iken asus icin gt540 + delldeki birkaç sıkıntı(son seste cizirti, klavye esnemesi, dvd kapağında boşlukta sallanması) olmaması gibi. ben delli tercih ettim çünkü bence delldeki o sıkıntılar çok önemsiz sıkıntılar + ekran kartları arasındaki fark anca %6-7 + yerinde servis kesinlikle başka markalara karşı mükemmel bir hizmet... umarım siz de kendinize en uygun pcyi tercih edersiniz

Arkadaş herşeyiyle söylemiş...Bende dell markasını seçmemdeki faktör servis...

• ben de artık aranızdayım arkadaşlar. 32 bit windows 7 sürücülerini bulamayan arkadaşlar için bir liste hazırlıyorum. ekleyene kadar bana pm atabilirsiniz. ayrıca bilgisayarında cod2 olan arkadaşlar, dx7 de 2aa 1024/768 kaç fps aldığını yazabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.