Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende laptop u bugün almış bulunmaktayım. B41F45 modelini aldım, şuan şarjda. Windows 7 cd si elime yarın geçeceği için beklemedeyim
  • Selamlar Arkadaslar!
    Son 2 sorum olacak Dell Inspiron 5110 B63F45 modeline 5+1 sistemi baglanabiliyor mu ve kasasi metal mi yoksa plastik tarzi birsey mi?
    Saygilarimla! Kolay gelsin.
  • Aklima gelmisken bu bahsettigim modelde ''boot sector'' yani format bolumu var mi yoksa format icin yazilim cd'si ayri olarak mi temin ediliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

Selamlar Arkadaslar!
    Son 2 sorum olacak Dell Inspiron 5110 B63F45 modeline 5+1 sistemi baglanabiliyor mu ve kasasi metal mi yoksa plastik tarzi birsey mi?

5+1 sistem bağlanabiliyor kulaklık girişinden.Kasa plastik.

quote:

Aklima gelmisken bu bahsettigim modelde ''boot sector'' yani format bolumu var mi yoksa format icin yazilim cd'si ayri olarak mi temin ediliyor?

Freedos olduğu için boot sector yok.İşletim sistemini kendin temin ediyorsun.
  • Tum yardimlariniz ve verdiginiz bilgiler icin tesekkur ediyorum.Keske kasa metal olsaydi Yok mu yahu bu tur ozelliklere sahip metal kasali bir makine? hard diskte boot sector'un olmamasi bir dezavantaj mi hala karar veremedim.Saniyorum ki boot sector olmasi daha pratik cunku sonra format atacagim zaman ordan burdan driver lari ara guncelle falan biraz fikrim degisir gibi oldu.Tam da bugun siparis verecektim.Off ya alti ustu bir makine alacagim kafam cok karisti.Saniyorum cok irdeleyip abartiyorum.
  • İşletim sistemini kurduktan sonra yedekleme alabiliyosun sadece ilk kurulumu sorun oluyo.Bence tam bir f/p ürünü.Memnun kalırsın.
  • quote:

Tum yardimlariniz ve verdiginiz bilgiler icin tesekkur ediyorum.Keske kasa metal olsaydi Yok mu yahu bu tur ozelliklere sahip metal kasali bir makine? hard diskte boot sector'un olmamasi bir dezavantaj mi hala karar veremedim.Saniyorum ki boot sector olmasi daha pratik cunku sonra format atacagim zaman ordan burdan driver lari ara guncelle falan biraz fikrim degisir gibi oldu.Tam da bugun siparis verecektim.Off ya alti ustu bir makine alacagim kafam cok karisti.Saniyorum cok irdeleyip abartiyorum.

Bende çok araştırdım, en sonunda sıkıldım artık, bunu aldım.Sende fazla düşünme al işte memnun kalırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: S@ldırg@n

quote:

Selamlar Arkadaslar!

quote:

Aklima gelmisken bu bahsettigim modelde ''boot sector'' yani format bolumu var mi yoksa format icin yazilim cd'si ayri olarak mi temin ediliyor?

5+1 sistemdeki 3 tane jack ı takabileceğin yuva yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

quote:

quote:

Selamlar Arkadaslar!

quote:

Benim bildiğim 5+1 sistemlerde LR kablosu olur bunları da bi çiftleyiciyle birleştirip tek haline getirilir ve kulaklık girişinden girilir.Tam verim alınır mı alınmaz ama sonuçta bağlanır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

quote:

quote:

Selamlar Arkadaslar!

quote:

Benim bildiğim 5+1 sistemlerde LR kablosu olur bunları da bi çiftleyiciyle birleştirip tek haline getirilir ve kulaklık girişinden girilir.Tam verim alınır mı alınmaz ama sonuçta bağlanır.

arkadaş 3 jack lı olanı sormuş zaten..lr den bağlanır onu sorduğunu sanmıyorum..

• arkadaslar bende uzun arayisin sonunda dell insprion q15r modelini aldim. bu ucuncu dell im daha once insprion ve 4 sene yakin xps m1530 kullandim. xps den sonra insprion modeline dusmek benim hayal kirikligi yaparmi bilmiyorum. daha elime gecmedigi icin yakin dan hic gormedim. xps almadim cunku pahali geldi.
    benim makinede begenmedigim yani 2x2 ram. ram takiveyesi dusunuyorum. sizce genel kullanim icin 4 gb ram yeterli olurmu? 2+4 mu yapmaliyim. yoksa 2x4 mu? oyun oynamayacagim. flim seyredecegim. ve gunluk kulanim.
    hangi marka ram tavsiye edersiniz
    eski laptobumda hdd 7200 tr du simdi bunda 5200 tr buda kotu. bunadami degistirsem diye dusunuyorum. buda ek bir masraf. keske xps alsaydim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

arkadaslar bende uzun arayisin sonunda dell insprion q15r modelini aldim. bu ucuncu dell im daha once insprion ve 4 sene yakin xps m1530 kullandim. xps den sonra insprion modeline dusmek benim hayal kirikligi yaparmi bilmiyorum. daha elime gecmedigi icin yakin dan hic gormedim. xps almadim cunku pahali geldi.
    benim makinede begenmedigim yani 2x2 ram. ram takiveyesi dusunuyorum. sizce genel kullanim icin 4 gb ram yeterli olurmu? 2+4 mu yapmaliyim. yoksa 2x4 mu? oyun oynamayacagim. flim seyredecegim. ve gunluk kulanim.
    hangi marka ram tavsiye edersiniz
    eski laptobumda hdd 7200 tr du simdi bunda 5200 tr buda kotu. bunadami degistirsem diye dusunuyorum. buda ek bir masraf. keske xps alsaydim

Öncelikle hayırlı olsun kardeş...4gb ram gayet yeterli hatta oyun oynasan bile.Bildiğim kadarıyla ram slotlarını doldurursan fotoshop,autocad vb. programlarda hızlı yanıt almanı sağlar.7200rpm ile 5400rpm arasında fazla bir fark yok...Sadece yüklemelerde biraz daha geç yüklenir daha yavaş yanıt almanı sağlar ama buda sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum...Sorun etmeGüle güle kullan...

• Arkadaşlar dell 5110 switch kapaklar çıktımı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: delimavi1982

Arkadaşlar dell 5110 switch kapaklar çıktımı acaba?

dell'in kendi sitesinde bile 50 $. bence çok pahalı. altı üstü plastik kapak şahsi görüşüm ona 50$ (ki trye 100 tlden aşşağı gelmez) vereceğime 20 tl ye falan yapışkanlı desen alır yapıştırırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinergy_05

quote:

Orijinalden alıntı: delimavi1982

Arkadaşlar dell 5110 switch kapaklar çıktımı acaba?

dell'in kendi sitesinde bile 50 $. bence çok pahalı. altı üstü plastik kapak şahsi görüşüm ona 50$ (ki trye 100 tlden aşşağı gelmez) vereceğime 20 tl ye falan yapışkanlı desen alır yapıştırırım

evet bayağ bir pahalı hemde , bende 50-60 tl filan sanıyordum...

• bu gün darty'de bütün laptopların başına geçtim ve tek tek bu klavye esnemesi olayını denedim. Birkaç model haricinde bütün cihazlarda (marka farketmiyor) çok hafif de olsa tuşlara basınca klavye esnemesi oluyor. Ancak söylenildiği kadar DELL'de abartılı bir durum söz konusu değil. Hatta 2.5 milyarlık Sony Vaio'nun bir modelindeki esneme bu cihazdakinden daha çok.

Sonuç olarak daha fazla kafa patlatıp araştırmaktan sıkıldım, yarın sipariş verip B63F45 alacağım. Galiba şu anda en uygun fiyat (1620TL) sanalmarketim'de:

üstüne 4GB de ram takviyesi yapacağım. cihazı oyun için kullanmayacağım. daha çok photoshop, multimedya, film izleme ve özellikle de MatLAB için kullanacağım. umarım sonradan pişman olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cholonya -- 29 Eylül 2011; 3:04:15 >

• Bilgisayar özelliklerinden bakıyorum windows orjinal gözüküyo, microsoft security essentinals kurmaya çalışınca windows orjinal değildir diyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: cholonya

bu gün darty'de bütün laptopların başına geçtim ve tek tek bu klavye esnemesi olayını denedim. Birkaç model haricinde bütün cihazlarda (marka farketmiyor) çok hafif de olsa tuşlara basınca klavye esnemesi oluyor. Ancak söylenildiği kadar DELL'de abartılı bir durum söz konusu değil. Hatta 2.5 milyarlık Sony Vaio'nun bir modelindeki esneme bu cihazdakinden daha çok.

Sonuç olarak daha fazla kafa patlatıp araştırmaktan sıkıldım, yarın sipariş verip B63F45 alacağım. Galiba şu anda en uygun fiyat (1620TL) sanalmarketim'de:

üstüne 4GB de ram takviyesi yapacağım. cihazı oyun için kullanmayacağım. daha çok photoshop, multimedya, film izleme ve özellikle de MatLAB için kullanacağım. umarım sonradan pişman olmam.

slm kardeş;şunun fiyatınada bir bak gayet uygun ama günlük bugün sipariş vermen gerek unutma world carda %25 indirim var...
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/dell-5110-b41h43-ins.-5110-core-i5-2410m-2.30ghz-4gb-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt525m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=53702

• quote:

Orijinalden alıntı: taarruzZ

Bilgisayar özelliklerinden bakıyorum windows orjinal gözüküyo, microsoft security essentinals kurmaya çalışınca windows orjinal değildir diyo

Orijnal windows kurmayıp illegal yollardan orjinal yaptıysan bazı crackler sadece göstermelik orjinal yapıyor.Farklı crack denemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cholonya

bu gün darty'de bütün laptopların başına geçtim ve tek tek bu klavye esnemesi olayını denedim. Birkaç model haricinde bütün cihazlarda (marka farketmiyor) çok hafif de olsa tuşlara basınca klavye esnemesi oluyor. Ancak söylenildiği kadar DELL'de abartılı bir durum söz konusu değil. Hatta 2.5 milyarlık Sony Vaio'nun bir modelindeki esneme bu cihazdakinden daha çok.

Pişman olmayacaksın emin ol.i7 işlmeci multi uygulamalarda baya iyi oluyor bende aynı modeli yeni aldım bir ay olmadı şuanlık memnunum oyunlarıda rahat oynuyorum biraz ısınıyor oyunlarda haliliyle uygulamalarda tıklamaz.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.