Şimdi Ara

Dell S2721DGF/A Kullananlar Işık Sızması Testlerini Atabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sızma ve glow konusunda iyi diyorlar bu monitörü, satın alıp kullananlar 5-10 snlik sızma testi videosu ile 1-2 tane videodan alınan fotosunu atabilir mi?

(Işık sızması testi için tam karanlık bir ortamda monitörün merkezinden 2m uzakta durarak kayıt alınır. Ölü piksel testlerinde siyah fontu kullanabilirsiniz)

Bakalım ışık sızmasında ne kadar iyi bu model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 26 Temmuz 2021; 11:17:11 >

• Yok mu kullanan, monitörüne güvenen? :)

• Ünite ünite değişiyor maalesef ışık sızması/ips glow denilen sıkıntı. Tek bir üniteden bir yere varılamıyor. İnceleme yapanlar sürekli bunu söylüyor. Parti parti, ünite ünite değişiyor diyor. 800 dolarlık monitörde bile çıkıyor, firmaların umursadığı yok belli ki bu durumu. Işık sızmasının bir nedeni de çerçevesiz tasarım bu arada bence. Estetik kaygı ön planda olunca üst taraftan ışık sızması cenneti karşılıyor bizi. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 24 Temmuz 2021; 22:42:42 >
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam, o yüzden bir istatistik olması açısından, bu modele sahip olanlar, kendi monitörünün sızmasını paylaşsada bir fikrimiz olsa diye dedim ama kimse oralı olmadı. En az sızma bu modelde var diyorlarda işte ne kadar doğrudur değildir belli değil.

• Rtings'de var inceleme ama DGF modelinin. DGFA modelinin yok. Hatta Youtuberlar bile bu DGF modelini yüzde 50 parlaklıktan aşagıda kullanıyorlar o kadar fazla IPS Glow yapıyormuş ki full parlaklıkta. Hayal kırıklıgı bir model DGF.

• quote:

Orijinalden alıntı: harunefetr

Rtings'de var inceleme ama DGF modelinin. DGFA modelinin yok. Hatta Youtuberlar bile bu DGF modelini yüzde 50 parlaklıktan aşagıda kullanıyorlar o kadar fazla IPS Glow yapıyormuş ki full parlaklıkta. Hayal kırıklıgı bir model DGF.

Bazı yerlerde DGF ile DGFA arasında tek farkın A lı olanda güncel yazılımın olması diyordu. Bu formdada bu monitörün çok övüldüğünü gördüm, ışık sızması ve glow konusunda. o yüzden merak ettim kullananların deneyimlerini almak istedim.

• DGF ve DGFA arasinda hic bir fark yok. Sadece yazilimla Avrupanin enerji ve goz sagligi standartlarina uymasi icin default parlakligi dusurulmus. OLED olmadigi surece isik sizmasi olmayan monitor yoktur bence. Onemli olan miktaridir. Bende S2721DGFA modeli var. Isik sizmasi icin soyleyebilecegim, ne 10 Bin TL'lik monitorler gibi az , ne de 1-2 bin TLlik monitorler gibi cok. Yani tam fiyati gibi orta seviyede bir isik sizmasi var. Acikcasi bende isik sizmasini baslarda dert ederdim ama cidden dert edilecek bir sey degil cunku gunluk kullanimda pek farkedemiyorum. Bu arada insanlar %50 asagisinda parlaklikta kullanir tabi ki. Bende genelde gun icinde %35-15 arasinda parlaklikta kullaniyorum, cunku gozlerimi bozup kor olmaya niyetim yok. %60 parlaklik ustunde bu monitoru stabil olarak kullanan varsa helal olsun diyorum.

Isik sizmasi fotograflarini %100 parlaklikta cektim. Ancak bastan soyleyeyim, fotograflarda ki ile benim gordugumun pek alakasi yok. Gordugum gibi bir fotograf cekemedim ne yazik ki. Olmuyor yani. Benim monitorun sol alt , sol ust ve sag ustte de hafif isik sizmalari var. Benim gordugum boyle en azindan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceloq

DGF ve DGFA arasinda hic bir fark yok. Sadece yazilimla Avrupanin enerji ve goz sagligi standartlarina uymasi icin default parlakligi dusurulmus. OLED olmadigi surece isik sizmasi olmayan monitor yoktur bence. Onemli olan miktaridir. Bende S2721DGFA modeli var. Isik sizmasi icin soyleyebilecegim, ne 10 Bin TL'lik monitorler gibi az , ne de 1-2 bin TLlik monitorler gibi cok. Yani tam fiyati gibi orta seviyede bir isik sizmasi var. Acikcasi bende isik sizmasini baslarda dert ederdim ama cidden dert edilecek bir sey degil cunku gunluk kullanimda pek farkedemiyorum. Bu arada insanlar %50 asagisinda parlaklikta kullanir tabi ki. Bende genelde gun icinde %35-15 arasinda parlaklikta kullaniyorum, cunku gozlerimi bozup kor olmaya niyetim yok. %60 parlaklik ustunde bu monitoru stabil olarak kullanan varsa helal olsun diyorum.

Isik sizmasi fotograflarini %100 parlaklikta cektim. Ancak bastan soyleyeyim, fotograflarda ki ile benim gordugumun pek alakasi yok. Gordugum gibi bir fotograf cekemedim ne yazik ki. Olmuyor yani. Benim monitorun sol alt , sol ust ve sag ustte de hafif isik sizmalari var. Benim gordugum boyle en azindan.

Konuya dönüş yaptığın için öncelikle teşekkürler. Bende bu ışık sızmasına karşı hassassızım ne yazık ki. Çoğu monitörde var, bu yüzden yıllardır monitör alamıyorum. Bana en uygun monitör OLED ama onlarda hem pahallı hemde uygun boyutlarda yok. Oyuncuya hitap edebilecek 2 tane oled var onlarında en küçüğü 48 inç! ayıktır yahu, illa bu kadar büyük olmak zorunda mı bunlar. Hadi oledlerde kronik yanma var 3-4 yılda gidiyor en iyi. Ona en yakın görüntü teknolojisi mini ledlerde var, fald ile onun bak 32 inçlere inen modelleri var ama sanki gıcıklığına sadece 4k olarak var ve fiyatı 2-3 bin dolar.

O yüzden bizde sadece kötünün iyisini bulmak kalıyor ve buda tamı tamamına samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Yani gidip mağazaya açtırıp bakayım diyorsun ama ondada ışık testi için karanlık yer yok. Kaldıki aranan bir çok premium monitörler sadece büyük şehirdeki mağazalarda var.getirsinler diyeceğiz ama kaç tane, nereye kadar. ..

Bu modeli bazı kişilerin önermesi üzerine yakın plana aldım.Glow ve ışık sızması konusunda başarılı diyorlardı, hatta en iyi ıps bu konuda diyorlardı. O yüzden gerçekten öyle mi diye kullananların bir fikrini alayım dedim.

Sızma konusunda biraz haklısın, az sızmalar günlük kullanımda belli olmuyor ama siyah fonlarda gerçekten kaliteyi düşürüyor. Karanlık sahneli bir film izliyorsun siyahlar ışık tutulmuş gibi(zaten ışık tutuyor köşelerinden..) korku oyunu oynuyorsun sağ sol siyah olacağına gri, sızmalı gözüküyor. Siyahlar konusunda en iddialı va panel olan g7 3 tane denedim hepsinde sızma vardı. Hepsinde karanlık fonlarda beklediğimi veremedi. Normalde ıps den hoşlanmıyorum, ışık sızması kadar ıps glowda illet bir hastalık, takarsanız adamı kanser eder. bir iki elde bu monitörü deneyim diyordum ama itopyadan başka yerde yok.oradan alınmaz, ölü piksel çıkınca veya sıkıntı çıkınca direk servise yönleriyorlarmış.serviste sıkıntı yok kullanmaya diyip geri paslıyormuş.en iyi ihtimal 6 ay parayı bağlıyorlar işte.amazon.de de satıyor ama 1300tl yakın fazla kesiyor. iadeleri uzun sürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

Konuya dönüş yaptığın için öncelikle teşekkürler. Bende bu ışık sızmasına karşı hassassızım ne yazık ki. Çoğu monitörde var, bu yüzden yıllardır monitör alamıyorum. Bana en uygun monitör OLED ama onlarda hem pahallı hemde uygun boyutlarda yok. Oyuncuya hitap edebilecek 2 tane oled var onlarında en küçüğü 48 inç! ayıktır yahu, illa bu kadar büyük olmak zorunda mı bunlar. Hadi oledlerde kronik yanma var 3-4 yılda gidiyor en iyi. Ona en yakın görüntü teknolojisi mini ledlerde var, fald ile onun bak 32 inçlere inen modelleri var ama sanki gıcıklığına sadece 4k olarak var ve fiyatı 2-3 bin dolar.

O yüzden bizde sadece kötünün iyisini bulmak kalıyor ve buda tamı tamamına samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Yani gidip mağazaya açtırıp bakayım diyorsun ama ondada ışık testi için karanlık yer yok. Kaldıki aranan bir çok premium monitörler sadece büyük şehirdeki mağazalarda var.getirsinler diyeceğiz ama kaç tane, nereye kadar. ..

Bu modeli bazı kişilerin önermesi üzerine yakın plana aldım.Glow ve ışık sızması konusunda başarılı diyorlardı, hatta en iyi ıps bu konuda diyorlardı. O yüzden gerçekten öyle mi diye kullananların bir fikrini alayım dedim.

Sızma konusunda biraz haklısın, az sızmalar günlük kullanımda belli olmuyor ama siyah fonlarda gerçekten kaliteyi düşürüyor. Karanlık sahneli bir film izliyorsun siyahlar ışık tutulmuş gibi(zaten ışık tutuyor köşelerinden..) korku oyunu oynuyorsun sağ sol siyah olacağına gri, sızmalı gözüküyor. Siyahlar konusunda en iddialı va panel olan g7 3 tane denedim hepsinde sızma vardı. Hepsinde karanlık fonlarda beklediğimi veremedi. Normalde ıps den hoşlanmıyorum, ışık sızması kadar ıps glowda illet bir hastalık, takarsanız adamı kanser eder. bir iki elde bu monitörü deneyim diyordum ama itopyadan başka yerde yok.oradan alınmaz, ölü piksel çıkınca veya sıkıntı çıkınca direk servise yönleriyorlarmış.serviste sıkıntı yok kullanmaya diyip geri paslıyormuş.en iyi ihtimal 6 ay parayı bağlıyorlar işte.amazon.de de satıyor ama 1300tl yakın fazla kesiyor. iadeleri uzun sürüyor.

Alıntıları Göster

Acikcasi bu monitorde ki isik sizmasinin rahatsiz edecegi tek yer, ust ve alt kisimlari siyah olan filmlerdir. Oyunlarda vs. gayet siyah gozukuyor ve siritmiyor benim gozlemim bu sekilde. Ben de uygun bir monitor almak icin 4-5 ay bekledim, bu monitor gelince hic beklemeden aldim, cunku benzer fiyatlarda ki monitorlerden artisi DP 1.4 ve renk dogrulugunun cok iyi olmasi. Sanirim monitor alirken biraz risk almak gerekiyor. Aksi takdirde monitor sahibi olunmuyor. Ben de ilk baslarda risk alamadigim icin bosuna beklemistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aceloq

Acikcasi bu monitorde ki isik sizmasinin rahatsiz edecegi tek yer, ust ve alt kisimlari siyah olan filmlerdir. Oyunlarda vs. gayet siyah gozukuyor ve siritmiyor benim gozlemim bu sekilde. Ben de uygun bir monitor almak icin 4-5 ay bekledim, bu monitor gelince hic beklemeden aldim, cunku benzer fiyatlarda ki monitorlerden artisi DP 1.4 ve renk dogrulugunun cok iyi olmasi. Sanirim monitor alirken biraz risk almak gerekiyor. Aksi takdirde monitor sahibi olunmuyor. Ben de ilk baslarda risk alamadigim icin bosuna beklemistim.

Alıntıları Göster

Mesala bak g7 ile bu sahnelerdeki hali:

https://i.hizliresim.com/rcltaxw.jpg

https://i.hizliresim.com/jz7knec.JPG

https://i.hizliresim.com/se5trmz.jpg

Fotoların bir iki tık altı gerçektenki görüntü ama fotolar nerelerin nasıl gözüktüğünü özetliyor. Belirgin bir sızma olan az kısım vardı ama siyahlar, özellikle kenarlardaki siyahların rengini bozuyordu. Sizde Outlast 2 var mı, bu fotoları giriş sahnesinde çekmiştim. Deneyebilirsiniz o sahnede.

Normalde dell s 2721dgf amazon.com.tr(kendi satışı), hepsiburada olsa deneyeceğimde itopyadan bu riske giremiyorum.

• @-SKYNET- Hocam VA panelde kavis olan yerlerde her ne kadar ışık sızması olsa bile IPS panel kadar kötü olamaz bence. Çünkü IPS panelin glow olayı bambaşka bir seviye. Bulutlanma mı ışık sızması mı derseniz ben ışık sızmasını seçerim ama azami seviyede olacak. Birde VA'nın 3000:1 kontrast sebebiyle siyah derinligi ve tonu daha koyu ve daha kaliteli. Işık sızması kavis alan yerde olsa bile ben VA deneyimledim farkedemedim bile. Gece karanlıgında çok belli oluyordu ama takmadım bunun sebebi IPS Glow görmüş olmam. Bu tamamen benim tercihim IPS Glow gördükten sonra VA'nın kavis alan yerlerindeki ışık sızmasını tercih ettim en azından glow yok ve siyahı daha kaliteli dedim. IPS Glow'a bir not daha düşmek isterim siyah bir sahne açınca ekranın 4 köşesini sayarsak toplam yüzde 25-35 olarak görüntüde puslanma oluyor sanki birisi sis bombası atmış gibi. Tekrar yazayım bu tarz bir ıps glow mu seçersin yoksa VA'nın harika siyahlarının yanında ve 0 ıps glowunun yanında biraz ışık sızması derseniz ben VA seçerim.

Bu arada yüzde 50 parlaklık altı mevzusuna geleyim monitör 400 cd/m2 olarak satılıyor ama yüzde 50 parlaklıga düşürünce 200 cd/m2 olması gerek mantıken ve yüzde 30 parlaklıkta kullanıyorum diyen olmuş. 600, 1000 cd/m2 monitörler boşuna üretiliyor o zaman. Oyun dizi ve filmlerde ekranın parlaklıgı sayesinde daha canlı olur görüntü ve odanızın ışık seviyesine göre parlaklıgı arttırıp azaltabilirsiniz. Bu tamamen tercih meselesidir. Ama aydınlık bir oda için gündüz vakti 150-200 cd/m2 parlaklık çok düşük olur stabil olarak yüzde 30 seviyesinde parlaklıgı gece gündüz kullanmak mantıklı ve profesyonel bir seçim degil. Özellikle gündüz vakti ekran çok soluk olur. Parlaklık seviyesi tamamen tercih meselesi olsa bile parlaklıgı yüzde 50'den yukarı çıkarmak mantıksız deyince 600 cd/m2 olarak üretilen monitörlerinde alınması mantıksız demekle aynı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: harunefetr

@-SKYNET- Hocam VA panelde kavis olan yerlerde her ne kadar ışık sızması olsa bile IPS panel kadar kötü olamaz bence. Çünkü IPS panelin glow olayı bambaşka bir seviye. Bulutlanma mı ışık sızması mı derseniz ben ışık sızmasını seçerim ama azami seviyede olacak. Birde VA'nın 3000:1 kontrast sebebiyle siyah derinligi ve tonu daha koyu ve daha kaliteli. Işık sızması kavis alan yerde olsa bile ben VA deneyimledim farkedemedim bile. Gece karanlıgında çok belli oluyordu ama takmadım bunun sebebi IPS Glow görmüş olmam. Bu tamamen benim tercihim IPS Glow gördükten sonra VA'nın kavis alan yerlerindeki ışık sızmasını tercih ettim en azından glow yok ve siyahı daha kaliteli dedim. IPS Glow'a bir not daha düşmek isterim siyah bir sahne açınca ekranın 4 köşesini sayarsak toplam yüzde 25-35 olarak görüntüde puslanma oluyor sanki birisi sis bombası atmış gibi. Tekrar yazayım bu tarz bir ıps glow mu seçersin yoksa VA'nın harika siyahlarının yanında ve 0 ıps glowunun yanında biraz ışık sızması derseniz ben VA seçerim.

Bu arada yüzde 50 parlaklık altı mevzusuna geleyim monitör 400 cd/m2 olarak satılıyor ama yüzde 50 parlaklıga düşürünce 200 cd/m2 olması gerek mantıken ve yüzde 30 parlaklıkta kullanıyorum diyen olmuş. 600, 1000 cd/m2 monitörler boşuna üretiliyor o zaman. Oyun dizi ve filmlerde ekranın parlaklıgı sayesinde daha canlı olur görüntü ve odanızın ışık seviyesine göre parlaklıgı arttırıp azaltabilirsiniz. Bu tamamen tercih meselesidir. Ama aydınlık bir oda için gündüz vakti 150-200 cd/m2 parlaklık çok düşük olur stabil olarak yüzde 30 seviyesinde parlaklıgı gece gündüz kullanmak mantıklı ve profesyonel bir seçim degil. Özellikle gündüz vakti ekran çok soluk olur. Parlaklık seviyesi tamamen tercih meselesi olsa bile parlaklıgı yüzde 50'den yukarı çıkarmak mantıksız deyince 600 cd/m2 olarak üretilen monitörlerinde alınması mantıksız demekle aynı oluyor.

Valla hocam, ışık sızmasından mı IPS glowdan mı hangisinden daha çok nefret ediyorum bilemiyorum. Ips glowda illet bir konu gerçekten. Ben, ekrana her açıdan bakayım, görüntü kaybı yaşamayım diye IPS panel alıyorum ama açı değiştikçe glow sırıtacak.e o zaman ne anlamı kaldı ıps monitörün. Ips monitörde kullandım bir süre ama glow yüzünden iade ettiydim zamanında.

• Sizin için bir ışık sızması fotoğrafı çektim. Fakat ürünü kötülememek için yüklemiyorum çünkü;

çektiğim foto ile gördüğüm sızma arasında çok fark var.

Anlaşılabilmesi için bir örnek vereyim;

2016 yılında satın aldığım 2k Asus rog monitörü, 2005 üretimi olan HP w2408h ile yan yana çalışırken gözlemlediğimde iade etmiştim.

S2721DFGA 'daki ışık sızması bana göre kullanıma engel teşkil etmeyecek düzeyde.

Ürünün satıcısını seçerken dikkat edin. Ürünü itopya firmasından aldım.

Gelen ürün ayıplı çıktı. Acemi firma faturasını kesmediği ürün için sizin servise başvurmanızı istiyor. Servis doğal olarak fatura istiyor.

Ürünü beğendiğim için cayma hakkını kullanmayı düşünmüyorum.

Fatura çıkınca Dell'in Premium panel hizmeti nasılmış görmüş olacağım.

Bu işlerle uğraşmak istemiyor iseniz kesinlikle monitörü test etmeden almanızı tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi war -- 14 Ağustos 2021; 12:29:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: war

Sizin için bir ışık sızması fotoğrafı çektim. Fakat ürünü kötülememek için yüklemiyorum çünkü;

çektiğim foto ile gördüğüm sızma arasında çok fark var.

Anlaşılabilmesi için bir örnek vereyim;

2016 yılında satın aldığım 2k Asus rog monitörü, 2005 üretimi olan HP w2408h ile yan yana çalışırken gözlemlediğimde iade etmiştim.

S2721DFGA 'daki ışık sızması bana göre kullanıma engel teşkil etmeyecek düzeyde.

Ürünün satıcısını seçerken dikkat edin. Ürünü itopya firmasından aldım.

Gelen ürün ayıplı çıktı. Acemi firma faturasını kesmediği ürün için sizin servise başvurmanızı istiyor. Servis doğal olarak fatura istiyor.

Ürünü beğendiğim için cayma hakkını kullanmayı düşünmüyorum.

Fatura çıkınca Dell'in Premium panel hizmeti nasılmış görmüş olacağım.

Bu işlerle uğraşmak istemiyor iseniz kesinlikle monitörü test etmeden almanızı tavsiye etmem.

Karanlık bir ortamda, üründen 2m uzaklaştıktan sonra telefondan video kaydını açıyorsunuz, kayıt esnasında foto alıyorsunuz. direk çekimler gibi sırıtmıyor öyle yapınca. diğer yandan bizler tüketiciyiz hocam, üründe insan yapımı.kusurları varsada herkesin görmesi gerek. o yüzden böyle bir konu açtım, elinde olan kulllanan herkes bir foto atsa, az çok ışık sızması hakkında bir bilgi oluşur.almak isteyenler içinde bir rehber niteliğinde olur, diye düşündüm.formların amacı bu zaten. millet işi düşünce senle akraba oluyor, işi bitince de toz oluyor. :D

• Videodan ss alınca bu şekilde çıkıyor sol üst köşede bi tık var gibi fakat tam merkezde renkli görüntü kenarları siyah bir video bulmak lazım. Örnek video varsa elinde gönderebilirsen denerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheHardwareNews

Videodan ss alınca bu şekilde çıkıyor sol üst köşede bi tık var gibi fakat tam merkezde renkli görüntü kenarları siyah bir video bulmak lazım. Örnek video varsa elinde gönderebilirsen denerim.

Bu site kadar sıkıntı çıkaran başka site var mı merak ediyorum. Size dönüş yapmıştım ama mesaj hiç gitmemiş.Dell S2721DGF/A Kullananlar Işık Sızması Testlerini Atabilir Mi?  Vidoedan SS alın derken siz olayı yanlış anlamışsınız. Kameradan video çekimine geçip video kaydı alın, video kaydı alanırken foto çekme tuşu ile foto çekeceksiniz.

Ekranda ise sadece bu sayfa

Dell S2721DGF/A Kullananlar Işık Sızması Testlerini Atabilir Mi?www.lightbleedtest.com
    Backlight Bleed Test - Fixed
    https://www.lightbleedtest.com

açık kalsın,Click Here yazan yere tıklayın. Işık sızması, ekran aydınlatma teknolojisininden gelen ışığın istenmeyerek panelin önyüzüne vurmasına denir.Yani panel, monitöre tam ve sızmasız montajlanamazsa arkasındaki ışık öne yansır. Bu kalite kusudur lakin firmalar bunu öncelemek istediklerinde para ve zaman kayıpları yaşadıkları için normal gibi lanse ederler.Bu birazdan ince çerçeve tüketiminin yayınlaşmasından kaynaklanıyor, çerçeve inceldikçe sızma olasılığpı artıyor. Bir çok üründe bu çıktığı için insanlar mecburen kabulleniyor.LAkin bazı monitörlerde çok az çıkıyor bazılarında yok denecek kadar. İşte o şanslı kesimden olmayınca insan aynı parayı verip bunlarla maruz kalınca hayal kırıklığı yaşıyor işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheHardwareNews

Videodan ss alınca bu şekilde çıkıyor sol üst köşede bi tık var gibi fakat tam merkezde renkli görüntü kenarları siyah bir video bulmak lazım. Örnek video varsa elinde gönderebilirsen denerim.

videodan ss almak mı :D: DD

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.