Şimdi Ara

Dell Studio 1535 - Smartdisk Superfast 1.5 TB - eSATA kullanamıyorum. Lütfen Yardım !...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu kullandığım laptop (Dell Studio 1535 - 2.5GHz - 4GB RAM - Ati HD 3450 - 320 HDD)
     Dell Studio 1535 - Smartdisk Superfast 1.5 TB - eSATA kullanamıyorum. Lütfen Yardım !...

bu laptopum'un eSATA girişi

bu da kullandığım external disk. (Smartdisk Superfast 1.5 TB 5400 RPM - eSATA - USB2.0)

laptop'a cihazı taktığım zaman göremiyorum. Bilgisayarı cihaz bağlı ve çalışır durumda iken açıyorum yine göremiyorum. Cihazla beraber masaüstü PC'de de eSATA kullanabilmek için bir aparat geldi. Onu masaüstü PC'ye bağladığımda cihazı açılışta görebiliyorum. Bu sayede kabloda da sıkıntı olmadığını ispatlamış olduk.
    Ama ben bu eSATA'yı nasıl kullanacağım ve benim laptop bu cihazı eSATA kablosuyla nasıl görecek.
    Yardımı dokunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• yahu yok mu bir bilir kişi. yok mu en azından bir yorum bari yapacak kimse :(
  • Merhaba Tufan, bende eSATA ile ilgili bir konu açtım bir allahın kulu bir cevap yazmadı. malesef DH eski günlerini mumla aratıyor. Sorununa gelecek olursak kontrol panelde aygıt yöneticisine girip, disk sürücülerine sağ tıkla , scan for hardware changes'i tıkla ve işlemin bitmesini bekle. Bilgisayarı restart et. Bu yöntemle bu sorun çözülebiliyor.

Bu olmazsa sorun büyük ihtimal eSATA kontrol entegresi ve yüklü sürücüden kaynaklanıyor demektir.
    Bilgisayarın chipset driverlarını ve biosu update etmelisin. Donatılarda dell support center olması lazım. Programı çalıştırıp drivers & downloads update'den Dell'in sitesine yönlendirileceksin. Bilgisayarın altındaki servis numaranı girdiğinde bilgisayarının modeline ve seçtiğin işletim sistemine uygun olan updateler sıralanacak. buradan başta bios olmak üzere chipset driverlarını update et. Bios'u aç eSATA diye bir sekme olacak burayı kontrol et.

Ayrıca düşük ihtimal ama yine de belirtmekte fayda var, eSATA koblosunun terminallerinin hem diske hemde bilgisayara tam oturduğundan emin ol.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar, umarım çözülür...

• Senna öncelikle yardımların için sağol.
    Denetim masasından birkaç defa "donanım değişikliklerini tara" dedim. Fakat laptop'umun HDDsi dışında bişey göremedim.

Daha sonra Dell'in sitesinden söylediğin gibi önce BIOS'u, sonra da eskiyen tüm driverlar'ımı update ettim. Fakat BIOS'da eSATA diye bi sekme göremedim. BIOS'un biraz daha değiştiğini farkettim ama eSATA şeklinde bi sekme göremedim.

Sorunu hala çözebilmiş değilim.
    İnsan cihazı sırf bu özelliğini kullanabilmek için alıp ta, kullanamayınca canı sıkılıyor vallahi :(
  • dell müşteri hizmetlerini aradım yaklaşık 1 saat telefonla yardımcı oldular. ve bu 1 saatin sonunda webcam, anakart ve batarya değişikliği yapılmasına karar verdiler. inşallah hem webcam hem esata sorunum çözülmüş olacak. bi de bunun üstüne ekran kartı upgrade yaparsam bu makine 3-4 sene daha gider :)
  • Arkadaşlar laptop'umun bataryası değişti, webcam'i değişti, anakartı değişti. anakart değişmesine rağmen eSATA girişinin hala çalışmadığını gördük. servis elemanı tekrar geleceğini orjinal imaj atacağını söyledi. eğer o zaman da düzelmezse intel'in üst model bir anakartını isteyeceklerini söyledi. acayip bişey ya.
    ha bu arada maalesef ekran kartı değiştirilemiyor. anakartta bununla ilgili bir giriş maalesef yok. (studio 1535 modeli) yani benim HD4650 hayallerim de suya düşmüş oldu :(
  • dostum sorunu çözebildinmi bende esatalı hdd alıcam bende de dell 1537 var acep bende böyle bir sorun yaşarmıyım kafama takıldı
  • maalesef henüz çözemedim. yarın eleman gelip bakacak. bu işin image ile falan olacağını zannetmiyorum. biz de yıllardır bilgisayar kullanıyoruz. bu donanimla alakalı bir durum olsa gerek. yalnız yeni anakartta da aynı sıkıntıyı yaşamış olmak çok ilginç. kartta eSATA girişi var. hiç kullanılamıyor değil, USB aygıtları takıp kullanabiliyorsun.
    olay çok ilginç yani ben de merakla bekliyorum bakalım :)
  • hocam aldım bende e sata lı bir hdd wd home editon 1tb lık hiç sorun yaşamadım 55mb le yazıyor inşallah sorunun düzelir geçmiş olsun sana
  • hocam bi liste yolluyamadım sana kusura bakma umarım msn deki mesajım gelmiştir burdan da özel mesaj gönderemedim sana mesaj kutusu dolu gibi hata veriyor
  • Arkadaşlar merhaba,
    (bu bölüme de aynı mesajı yazıyorum. umarım ilgilenen çıkar)

DELL STUDIO 1535 ile ilgili bir sorun da ben yazayım.
    Yardımcı olan çıkarsa çok sevineceğim. Hatta minnettar kalacağım :)

Sil 3132 RAID SATA II kart aldım. mini PCI.
    laptopa taktım, windows 7 içinde driver vs de sorunum yok. gayet güzel çalışıyor.
    Ancak bu karta bağlı olan SSD diskten boot edemiyorum.

laptopun BIOS ayarlarında RAID, SCSI veya miniPCI ile ilgili herhangi bir ayar yok.
    A06 BIOS kullanıyorum.

Bu konuda fikir ve bilgilerinizi bekliyorum.
    teşekkürler,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.