Şimdi Ara

WD 2,5' 1TB 3.0usb Elements ile My Passport Essential arasındaki fark nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mssamli Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
19.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç yıl önce codegen marka 400 gb lık bir harici disk almıştım. İçinde Samsung marka disk var ve dizüstü bilgisayarlarda sabit disk kullanılabilir diye heves etmiştim. Ama geçen ay kılıfının içinde olduğu halde 20-30 cm yükseklikten yumuşak bir düşüşle komaya girdi. Bilgisayara ilk bağladığımda biçimlendirmek isityormusunuz diye sordu, hayır dedim. Windows 7 diski okumaya çalışıyor durum çubuğu ilerleyip en sona geldiğinde bilgisayarı kitlioyrdu. Gösterdiğim Bilgisayarcılar kafa vuruyor, istanbulda bir yere gönderirsen en az 2000 dolardan aşağıya kurtaramazsın diye birşeyle söylediler. Konya da tamir yapacak bir hizmet eri esnaf bulamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan da yardım bekliyorum.

Birçok arkadaşımızın başına geldiği gibi bütün geçmişim ve emeğimi codegen'e feda ettim. İşimin bütün yedekleri ve çoluk cocuğun foto ve videoları mazide kaldı. Şimdi yeni bir diskle hayata kaldığım yerden devam edeceğim.

WD marka 3.0 usb,1 Tb, 2.5" harici disk almaya niyetlendim.

WD markasının Elements ile My Passport Essential arasında ne fark var?

İkiside 5400 devir hızında ve 8 mb önbellek kapasiteli.
    Bildiğim kadarıyla Passport Essential epeyce uzun bir süredir piyasada satılıyor, beraberinde yedekleme, güvenlik şifresi gibi yazılımsal destekler var ve ince ve gösterişli. Elments ise bir yıl gibi bir süredir var ve yazılım desteği yok ve kaba ve köşeli.

Elements 330 TL ve Passport Essential 360 TL civarında. Pahalı olan mı iyi diyeceğiz yoksa;

Yazılım desteğini ve görünümü bir tarafa koyarsak sağlamlık, kasa muhafazası yönünden, içindeki bilgilerin korunması ve kurtarılması yönünden hangisi daha güvenlidir? Bu iki modelde kıyaslama yapmak üzere; darbelere dayanıklılık, okuyucu kafası vurma olayı, bilgilerin kurtarılması, jumper ayarları vb teknik incelemeler hakkında bilgisi olan arkadaşlar va rmı?

birde Elements modelinde WDBPCK0010BBK-EESN ve Elements SE ayrımları nedir? SE Second Editions-ikinci versiyon anlamına mı geliyor? EESN olsa ne olmasa ne olur?

Kısaca WD marka 3.0 usb,1 Tb, 2.5" Elements mi yoksa WD marka 3.0 usb,1 Tb, 2.5" My Passport Essential mi daha güvenli.?

Herkese kazasız, dertsiz ve bir anda emeğimizi sömürmeyen teknolojiler dileğimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarse -- 10 Mart 2012; 22:39:10 >

• Arkadaşım eline sağlık. Aşağı yukarı benim de aklımdaki soruları sormuşsun ama sanırım cevap gelmemiş; geldi ise benimle de paylaşırsan sevinirim...
    Ben de WD nin ya da segate in 2 TB'lıklarından birini düşünüyorum.

Eğer ilgilenen olursa benim arkadaşın sorularına ek olarak netleştiremediğim bir nokta daha var;

'Seagate 2 TB Ext. 3,5" Expansion USB 3.0 (STAY2000202)' bu ürün hem rpm hızı, hem de ön bellek olarak Wd'lerden daha iyi görünüyor. USB 3.0 de kullanamayacağımı göz önüne alırsak sizce hangisini almalıyım ve neden?

Yardımları için herkese şimdiden kendim ve Quarse adına teşekkür ederim
  • Veri kurtarma hizmeti veren firmalar 500-2000 dolar arası para alıyor. Kullandığımız veriler ne kadar önemliyse, hard disk ve aksesuarlarını satın alırken de o kadar kalitelisini almak gerek.

Tekrar böyle bir kaza yaşamamak için biraz daha sağlam bir hard disk alabilirsiniz;

http://dergiweb.com/donanim/dayanikli-harici-hard-disk-arayanlara-silicon-power-armor-a70-4832

http://www.teknoloca.com/internet/adatadan-darbeye-ve-suya-dayanakli-harici-hdd-adata-sh93.html

http://forum.donanimhaber.com/m_57782203/tm.htm

WD konusunda baya teknik ayrıntılı sormuşsunuz ama kısaca şunu diyebilirim, bu ikisinden birini alacaksanız Essential'dan şaşmayın. Elements'le sorun yaşayan çok kişi var.

• Wd elements diski bende önermiyorum,şu anda bende 2 tb usb 2.0 WDBAAU0020HBK-EESN 64 mb bellekli versiyonu var,ama 2 defa değiştirdim,şuan 3.yü kullanıyorum,ilkinde veri aktarırken elektrikler kesildi ve bilgisayar diski okumaz oldu,ikincisinde 30cm gibi bir yerden düştü ve bilgisayar yine okumuyordu,şuan 3.yü kullanıyorum bakalım bu nezamana kadar gidecek :),belki bana böyle denk geldi bilmiyorum ama bu harici diskleri kullanırken dikkatli olmak lazım,artık neredeyse hiç yerinden kaldırmıyorum sürekli sabit bir yerde ve sadece yedekleme için pcye bağlıyorum onun dışında prize bağlı bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 5 Mayıs 2012; 19:54:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quarse

Birkaç yıl önce codegen marka 400 gb lık bir harici disk almıştım. İçinde Samsung marka disk var ve dizüstü bilgisayarlarda sabit disk kullanılabilir diye heves etmiştim. Ama geçen ay kılıfının içinde olduğu halde 20-30 cm yükseklikten yumuşak bir düşüşle komaya girdi. Bilgisayara ilk bağladığımda biçimlendirmek isityormusunuz diye sordu, hayır dedim. Windows 7 diski okumaya çalışıyor durum çubuğu ilerleyip en sona geldiğinde bilgisayarı kitlioyrdu. Gösterdiğim Bilgisayarcılar kafa vuruyor, istanbulda bir yere gönderirsen en az 2000 dolardan aşağıya kurtaramazsın diye birşeyle söylediler. Konya da tamir yapacak bir hizmet eri esnaf bulamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan da yardım bekliyorum.

Birçok arkadaşımızın başına geldiği gibi bütün geçmişim ve emeğimi codegen'e feda ettim. İşimin bütün yedekleri ve çoluk cocuğun foto ve videoları mazide kaldı. Şimdi yeni bir diskle hayata kaldığım yerden devam edeceğim.

WD marka 3.0 usb,1 Tb, 2.5" harici disk almaya niyetlendim.

WD markasının Elements ile My Passport Essential arasında ne fark var?

İkiside 5400 devir hızında ve 8 mb önbellek kapasiteli.
    Bildiğim kadarıyla Passport Essential epeyce uzun bir süredir piyasada satılıyor, beraberinde yedekleme, güvenlik şifresi gibi yazılımsal destekler var ve ince ve gösterişli. Elments ise bir yıl gibi bir süredir var ve yazılım desteği yok ve kaba ve köşeli.

Elements 330 TL ve Passport Essential 360 TL civarında. Pahalı olan mı iyi diyeceğiz yoksa;

Yazılım desteğini ve görünümü bir tarafa koyarsak sağlamlık, kasa muhafazası yönünden, içindeki bilgilerin korunması ve kurtarılması yönünden hangisi daha güvenlidir? Bu iki modelde kıyaslama yapmak üzere; darbelere dayanıklılık, okuyucu kafası vurma olayı, bilgilerin kurtarılması, jumper ayarları vb teknik incelemeler hakkında bilgisi olan arkadaşlar va rmı?

birde Elements modelinde WDBPCK0010BBK-EESN ve Elements SE ayrımları nedir? SE Second Editions-ikinci versiyon anlamına mı geliyor? EESN olsa ne olmasa ne olur?

Kısaca WD marka 3.0 usb,1 Tb, 2.5" Elements mi yoksa WD marka 3.0 usb,1 Tb, 2.5" My Passport Essential mi daha güvenli.?

Herkese kazasız, dertsiz ve bir anda emeğimizi sömürmeyen teknolojiler dileğimle.

Kararımı vererek mart ayının sonuna doğru WD 1 Tb, 2.5" My Passport Essential'i eleyerek WD 2.5" Elements modelinden aldım. Kararımda hiçbir teknik veriye dayanmadım. Elments yeni modeldir Essential daki tespit edilen sorunlar giderilmiştir diye tahmin ettim.

Elements'in görünümü çok köşeli ve kaba. Kullanımı esnasındaki titreşim ve sesler de benim eski HAİN CODAGEN 'i aratmıyor. Yeni bir ihanete uğramam an meselesi. Elements 'i Cepte veya çantada bile taşımamaya karar verdim ve çocukların ulaşamayacağı yüksek bir dolapda, yeni aldığım çantasının içinde sanki çok değerli ve nadir bir cihaz gibi duruyor. Kısaca Passport Essential almadığıma üzülüyorum.

Elements i aldıktan 1 ay sonrada işyerimde Seagate GoFlex 500gb harici disk alındı ve bana verildi. Seagate markasına güvenmediğim halde Western Digital'in Elements modeline göre daha bir güven veriyor. Çalışma, sesi ve titreşimi yok. Üstelik içinde yedekleme için kullanmasını becerebileceklerin işine yarayacak programlar var.
    İşyerimdeki bilgisayarda yenilendi i5 işlemcili, usb 3.0 'lı DELL marka harika yeni bir bilgisayar. 3.0 lı usb ler gerçekten hızlı. Aynı bilgileri WD elments e yedekledim, birde seagate GoFlex 'e. zaman yönünden goflex daha hızlı çıktı.(fark süresini sormayın unuttum ama en az 20 dk civarı fark ediyordu o esnada çalışan programlarda süreyi etkiler mi bilmiyorum)

Ama yinede arıza verme ve sağlamlık yönünden seagate kullanıcılar tarafından pek tavsiye edilmiyor. Benim tavsiyem WD 1 TB 2.5" Elements yerine WD 1 TB 2,5"cPasssport Essential kullanmak ve hangi marka harici disk olursa olsun bir çanta (case midir nedir ) alın, düşmelere ve çarpmalarak karşı faydalı bir tedbir olur. işinize yaramacaksa bir defa alıyorum nasıl olsa deyip 2 TB lık harici disk almayın. Ayrıca slim kasa, ince, cepte kolay taşınır hikayelerine kanmayın ve Codegen gibi ince harici disk almayın.

Bu arada 250 gb 'a yakın ve en az 3,5 yıllık bir geçmiş 400 gb lık Codagen diskin içinde. Codegen 'in sorununa çözüm olarak önerilerinizi bekliyorum.

• keşke gerekçelerini de yazsaydınız. mesela neden 1TB yerine 2TB olmasın merak ettim. Sakıncası ne ki? Ayrıca modeller arasındaki teknik farklarda açıklanmamış. Forum başlığı malesef cevaplanmamış. yinede teşekkürler.
  • Quarse kullanıcısına yanıt
    Umarım bu kadar zaman sonra gelen çözüm önerim işine yarar da verilerine erişebilirsin. Aynı olay benimde başıma gelmişti. Senin sorunun için işe yarar mı bilmiyorum ama Linux dağıtımlarından biriyle diske erişmeyi deneyebilir misin? Bende işe yaramıştı, umarım sende de işe yarar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayfalarca yazmak, markanin iki alt modeline takilmak ya da canta vs mevularina girmek son derece gereksiz. Hata surada; bu kadar kiymetli verilerinizi yedeklemeniz gerekirdi. Cok basit anlatmak gerekirse, en az iki adet diskiniz olmasi lazim. Tercihen iki ayri marka/model. Biri harici digeriyse bilgisayarinizda da olabilir. Degerli verinizi surekli bu iki diskte saklarsiniz. Bilgisayardaki disk mi bozuldu, onemli degil harici diskte var. Ya da harici disk mi dustu? Yenisini alip bilgisayardakinden geri kopyalarsiniz.

Bu, kavram olarak yapilabilecek en temel onlemlerdendir. Tabi ki bilgisayarda iki diskle RAID 1 yapmak, becerikli bir NAS kullanmak hatta RAID 6 ya da 10 vs sistemler kurmak mumkun.

Daha guzeli ucuncu bir disk alanini ornegin annenizin evinde bulundurmak ve mumkunse bir kopya da orada bulundurmak.

Tek bir diske hayatinizi koymak hata. Hala bunun pesinden gitmeyin lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xed

Sayfalarca yazmak, markanin iki alt modeline takilmak ya da canta vs mevularina girmek son derece gereksiz. Hata surada; bu kadar kiymetli verilerinizi yedeklemeniz gerekirdi. Cok basit anlatmak gerekirse, en az iki adet diskiniz olmasi lazim. Tercihen iki ayri marka/model. Biri harici digeriyse bilgisayarinizda da olabilir. Degerli verinizi surekli bu iki diskte saklarsiniz. Bilgisayardaki disk mi bozuldu, onemli degil harici diskte var. Ya da harici disk mi dustu? Yenisini alip bilgisayardakinden geri kopyalarsiniz.

Bu, kavram olarak yapilabilecek en temel onlemlerdendir. Tabi ki bilgisayarda iki diskle RAID 1 yapmak, becerikli bir NAS kullanmak hatta RAID 6 ya da 10 vs sistemler kurmak mumkun.

Daha guzeli ucuncu bir disk alanini ornegin annenizin evinde bulundurmak ve mumkunse bir kopya da orada bulundurmak.

Aynı kafadayiz kardeşim.Bende iki disk var birisi pc Ye bağlı diğeri taşınabilir verilerimi ikisine kaydediyorum hatta ben ayrıca fotoğraf ve videolari cd Ye kopyalayıp saklıyorum

Tek başına hdd Ye asla güven olmaz.En iyisini aldım diye de güvenmeyin.Hepsi riskli bence hdd lerin hepsi bozulabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• buyrun buraya bakınız karşılaştırması mevcut !

★WD My Passport / Ultra 2,5" USB3.0 İnceleme + Kullanıcılar Kulübü

http://forum.donanimhaber.com/m_84593451/f_//tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: ~kasva~

quote:

Orijinalden alıntı: Xed

Sayfalarca yazmak, markanin iki alt modeline takilmak ya da canta vs mevularina girmek son derece gereksiz. Hata surada; bu kadar kiymetli verilerinizi yedeklemeniz gerekirdi. Cok basit anlatmak gerekirse, en az iki adet diskiniz olmasi lazim. Tercihen iki ayri marka/model. Biri harici digeriyse bilgisayarinizda da olabilir. Degerli verinizi surekli bu iki diskte saklarsiniz. Bilgisayardaki disk mi bozuldu, onemli degil harici diskte var. Ya da harici disk mi dustu? Yenisini alip bilgisayardakinden geri kopyalarsiniz.

Aynı kafadayiz kardeşim.Bende iki disk var birisi pc Ye bağlı diğeri taşınabilir verilerimi ikisine kaydediyorum hatta ben ayrıca fotoğraf ve videolari cd Ye kopyalayıp saklıyorum

Tek başına hdd Ye asla güven olmaz.En iyisini aldım diye de güvenmeyin.Hepsi riskli bence hdd lerin hepsi bozulabilir

+1 hdd lerde maalesef böyle bir zaaf var, muhakkak yedek alınması gerekir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

WD Elements 1TB 2.5'' USB 3.0 Taşınabilir Disk cihazım bir anda çalışmamaya ışığı sürekli yanıp içeriden tık tık ses gelemeye başlası Hd tune ile yaoptıgım testte komple kırmızı bir anda nasıl oldu anlamadım bazı doysalr ı sürükle bırak ile kuratarbildim bazılarında donup kalıyor bu yazılımsal mıdır yoksa donanımsal bir hata mı oluştu cihazın içini açtım ancak harici bir hhd kutusuna bağlanabilecek gibi gözükmüyor disklerin çalışıp sorunun kontrolcü kartta oldugunu düşünüyorum iyi bir kurtarma programı tavsiyeniz var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beldor -- 12 Mart 2015; 15:13:11 >
  • Merhaba , oncelikle wd hdd leri cok iyidir gibi bir iddada bulunmak icin yazmiyorum ama 1 adet adaptorlu 1 tb (bundan hic bahsetmeyecegim en saglam olanlari ne marka olursa olsun heralde adaptorlu olanlardir ) , 2 tane WD Elements 1TB 2.5'' USB 3.0 , 1 tane WD Elements 2TB 2.5'' USB 3.0 , ayrica dahili yine 1 tb WD Blue Mobile 2.5'' macin cd writer bolumunde sistem icin ssd kullaniyorum , yani cok yere ihtiyaci olan ve ciddi yedeklere ihtiyacim va , fakat ilk olarak macbook icindeki aldigimda gelen toshiba 750 gb hdd ile baslayayim , kendi kendine bisey yok ortada smart hatasi verdi yaklasik 2 sene kullandim ve sans eseri gordum , fazlaca kopyala sil yapiyorum genel olarak ihtiyacim zorunlu bisey benim icin ama durduk yere bir hdd 2 sene icinde smart hatasi vermesi bana garip geldi dogrusu . wd leri almadan once ilk hdd 640 gb samsung aldim 5,6 sene olmustur belki onada hic kotu davranmadim oda bad sector mu istersiniz ne ararsaniz var ... gelelim wd lere yine samsung ile ayni zamanlara denk gelen ilk aldigim WD Elements 1TB 2.5'' USB 3.0 sorun cikardi onuda tahmin ediyorum benim hatamdi bi format sirasinda yaptim diye dusunuyorum tam nasil olduguna da emin degilim . Fakat diger kullandigim 2 tanesi harici 1tb ve 2 tb elements ciddi ciddi surekli cantadan al cikar , defalarca elektrik kesintisine ugradi isim geregi olmasini hic istemem ama oluyor (tabii yedekleri var her turlu sorun icin) mac icindeki 1 tb wd ye o kadar cok ustuste yaziyor sonra baska hdd ye aliyorum ki gercekten cok fazla yani (bu arada bu kadar cok yazma/silme islemleri ne derece etkiler o kadar uzman degilim ama saniyorum etkiler) sonucta kendi yaptigim bir hata sonucu sadece 1 tane WD Elements 1TB 2.5'' USB 3.0 kaybettim , digerlerine nazar degmesin gercekten cok iyi calisiyorlar arada sadece disk izinlerini onar ve disk onardan baska bisey yapmiyorum . yedek programlari yerine kendi yedekleriniz bence daha garanti diye dusunuyorum , elektronikte ciddi bir sans faktoru olduguna inanirim her zaman ama wd ler ile nedense hep sansli oldum . samsung icin hic sempatim yok hic bir cihazi icin , hic toshiba kullanmadim apple da ne deyip takmis bilmiyorum bana soracak hali yok gerci :D ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan-berk -- 4 Aralık 2015; 3:55:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.