Şimdi Ara

Dell UltraSharp U2412M vs Benq EW2440L

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. Bu iki panel için yorumlrınızı almak istiyorum. Paneli genelde laptop'ım ek olarak kullanmayı planlıyorum sadece word'de döküman düzenleme pdf okuma, ofis programlar excel vb. gibi işlerle uğraşmak için kullanmak istiyorum. Bu nedenle gözü fazla yormayan, rahat kullanımlı bir panel arıyorum fakat hala bi karar vermiş değilim :)

Benq'nün flicker free teknolojili panellerinden, yeni bir ürün. Flicker free ile özellikle düşük parlaklıklarda göz yormuyor, bunun yanında AMVA yani VA pnael olmasından dolayı genelde ofis işleri ve okuma için öneriliyor. Fiyat olarak hemen hemen U2412 kadar. U2412'de flicker free bir ekran ayrıca ekranı dik konumda bağlayabiliyoruz. Yabancı forumlarda genelde MVA ve VA paneller öneriliyor ama hala tutarlı bi yoruma rastlayamadım açıkcası bir yandan da IPS panel almam mantıklı gibi geliyor.

http://www.hepsiburada.com/liste/benq-ew2440l-24-4ms-gtg-analoghdmimhl-hdmi-full-hd-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd801338&categoryId=3002879

http://www.hepsiburada.com/liste/dell-ultrasharp-u2414h-238-8ms-dvi2xhdmidisplayusb-full-hd-ips-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd801327&categoryId=60000209

• Biri ah ips biri amva va panel. Benim tercihim benq. Siz aldınız mı?
  • dangerim kullanıcısına yanıt
    ben benq yu aldım ve büyük olduğunda iade ettim 27 inchini. şimdi lg23mp55hq aldım onu kullanıyorum gayet memnunum. :)
  • Güle güle kullanın :) Bana ideal 24'' benq va panel düşünüyorum kararsız kaldım. İps ile va arasında görüntü farkı nasıldı. Va yı siyahları daha doğal verdiğini düşündüğüm için istiyorum. Kullanış amacım İnt dolaşmak ve film ve y.dizi falan çok izlediğim için. H.b. mı aldınız?
  • ikisini de hb den aldım. açıkası benq hakkaten siyahlar daha karanlık ve kontrast iyi ama çok aşırı bi fark yok bence. 27 bana çok büyük geldi gözlerim yoruluyodu bence 23 ideal :) bütçece göre benq önerim 24 lüğü olmadı lg yi öneririm. ikiside flicker free ve iyi paneller.
  • Benq büyüklük için iade ettin görüntü kalitesi nasıldı. Şimdi kullandığın en lg arasında far var mı? Lg alsam mı kararsız kaldım.
  • Benim tercihim Dell Ultrasharp tarafından olurdu.
    Ama ikiside gayet iyi monitördür.

Bide şunu bilki U2412M'in çözünürlüğü 1920*1200'dir (16:10), BenQ'daki klasik 1080p dir.
    16:10 monitörlerin avantajı daha çok bilgi gösterebilmesidir (O ekstra dikey uzunluğu mesela daha çok satır gösterebilir bir Word dokümanında)
    Ama bazıları yine 16:9 tercih eder başka nedenler için.
    İkisi gayet iyi monitör, tercihin daha çok kişisel nedenlerden olacak (16:10 severim vs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 22 Ağustos 2014; 22:35:30 >
  • Büyük beklenti ile aldığım benq ew2440l beğenmedim. Titreşimsiz mavi ışığı azaltınca gözü yormuyor tamam ama onla bitmiyor ki. Panelin renk gamı beni tatmin etmedi iyi siyah alacağım diye diğer renklerde saçmalası sinir edici oldu mavi mor mu belli değildi. Video film için değil ofiste gözü yormasın diye tak kullan monitör bana göre. Kullanım amacım film dizi internet olduğu için yeni monitör bakıyorum. Dell UltraSharp U2412M renk gamı olsun fabrikadan çıkış renk kalibrasyonu iyi deniliyor ama 16.10 film için ideal değil ben daha yatay 16.9 hatta 21.9 bile düşünebilirim (fiyatı makul bulursam). Monitör araştırması yapmaktan sıkıldım kısa zamanda almam lazım kararsız kaldım off off. Mat ekran siyah beyazı ve ren scalası iyi denilebilecek 23-24 inc monitör önerebilecek var mı?
  • Paneli parlak ama Dell S2340L'ye bi bak istersen.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    O monitöre önceden baktım araştırdım forumda biri video incelemesini yapmış. Tek parlak ekran olması dediğiniz gibi. Aydınlıkta video film izlerken kendimi görmek istemediğim için birde göz yorar diye vazgeçtim.
  • dangerim kullanıcısına yanıt
    Mat olan P2314H olabilir o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.