Şimdi Ara

Dell Vostro 5470 alındı! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
22
Favori
71.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rkursada

Arkadaşlar olanları anlatıyorum. Gerçekten çok garip birşey oldu. Saat 8 de telefonum çaldı. Ben pcdepo dan arıyorum , değişim istediğiniz için görüşmüştük hatırladınızmı dedi bir eleman. Evet dedim. Ürününüzü arkadaşlarla inceledik , ve müşteri memnuniyeti adına değişime uygun bulduk , bugün aynı adresinize kargonuzu aynı ürünün yenisi , kapalı kutu olarak gönderiyoruz , uygunmudur dediler. Evet uygundur dedim. Hiç böyle olacağını tahmin etmiyordum. Tartışmadım , ısrar etmedim , kavga etmedim. Ve yarın yeni bilgisayar elime ulaşmış olacak.

vallahi senin adına çok sevindim ama bence onlara teşekkürden çok bu foruma teşekkür et, burayı okudukları %100 :) güle güle kullan.
  • deadline D kullanıcısına yanıt
    bulunduğun ilçenin tüketici hakem heyetine başvur hocam. olmaz öyle şey. @deadline
  • arkadaşlar merhaba, bu ürünü almayı düşünüyorum 1-2 güne.

bu ürün dışında bir ürün var ikisi arasında gidip geliyorum diğeri ise şu;

http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-5423-s31p61w-3g-ultrabook

bu linkini verdiğim makina biraz eski üretim ama gayet hoşuma gitti.

eğer 5470'in kronik sorunları varsa yazılan sorunlara baktığımda bunu anlıyorum (ses, görüntü, wifi) diğer ürünü alacağım. ayrıca güncel ram fiyatlarına baktığımda 8 gblık ddr3l 250 tl den aşağı değil. 4 gb fazla kullanmak için 250 tl vermek çok zorlar benim bütçemi.

genelde sanal makina vs kullandığım için ram'e ihtiyacım olmuyor değil... pahalı upgrade durumları var 5470'in ama çok kararsız kaldım..

lütfen bana bir fikir verin vostro 5470'mi yoksa inspiron 5423 mü?

(harddisk kapasite takıntım yok)

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fnacar -- 21 Haziran 2014; 1:55:04 >

• Merhaba arkadaşlar,
    PC Depo'dan Dell Vostro 5470 S21F45C satın aldım ürün bugün elime geçti ancak açtığımda "operating system not found" uyarısı alıyorum. Müşteri hizmetlerini aradım ancak mesai saati bittiği için kimseye ulaşamadım ve aranızda PC Depon'dan alışveriş yapanlar olduğunu gördüğüm için size de danışmak istedim. Bu laptopun Ubuntu yüklü olarak gelmesi gerekmiyor mu? Size de böyle geldi? Yoksa benim bilgisayarda bir sorun mu var?
  • Makina Freedos olduğu için işletim sistemi yok hatası veriyor Win 8.1 kur keyfine bak :)
  • fnacar kullanıcısına yanıt
    bence kesinlikle vostro 5470 almalısın.iki laptopu yanyana görme fırsatın varsa, kesinlikle bak.özellik olarak hemen hemen aynılar ama tip olarak biri Maserati ise diğeri mazda r8.ben bir ay kadar bir süredir kullanıyorum herhangi kronik bir ses,görüntü,wifi problemi yaşamıyorum.Ama upgrade durumlarında vostro 5470 diğer modele göre daha masraflı olabilir dediğin gibi kasasından dolayı, her parçanın uyacağını zannetmiyorum.5423 daha çok laptop, DVD rw falanda var, 2 kg civarında ama bu 5470 tam anlamıyla "ultrabook".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwinwin -- 21 Haziran 2014; 23:01:30 >
  • josjos J kullanıcısına yanıt
    bende oradan aldım, ubuntu yüklü geldi.yani sen makineyi açınca hiçbirşey yapmadan ubuntu'nun açılması lazım.sen sonra format atıp, Windows kurarsın veya kurmazsın o ayrı olay.touchpad'in yanında ubuntu çıkartması var mı sende de ? eğer varsa ve ubuntu açılmıyorsa, daha önceden Windows falan kurulduktan sonra başka sebepten iade edilen ürünlerden birini formatlayıp sana göndermiş olabilirler.iyice incele laptopu bir kusuru var mı diye.
  • winwinwin W kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabın için. Ubuntu çıkartması var zaten bildiğim kadarıyla Dell özellikle Ubuntu uyumlu bilgisayarlar üretiyor. Dışarıdan bakınca laptopta bir sorun görünmüyor ancak bu işlerden çok anlamadığım için nereye bakacağımı tam bilmiyorum. Özellikle kontrol et dediğin bir şey var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: josjos

Teşekkürler cevabın için. Ubuntu çıkartması var zaten bildiğim kadarıyla Dell özellikle Ubuntu uyumlu bilgisayarlar üretiyor. Dışarıdan bakınca laptopta bir sorun görünmüyor ancak bu işlerden çok anlamadığım için nereye bakacağımı tam bilmiyorum. Özellikle kontrol et dediğin bir şey var mı?

benim iade ettiğim ölü pikselli, ve kapağının sağ alt tarafında ufacık boyası kalkmış olan cihazı sana mı yolladılar yoksa ? kapağının üzerine bakar mısın ama çok dikkatli bak anahtar ucu kadar boyası kalkmış bir yer görecek misin ? birde ölü piksel var mı diye kontrol et kesinlikle.

http://jasonfarrell.com/misc/deadpixeltest.php

buradan test edebilirsin mesela.ama her ne olursa olsun ubuntu'nun kurulu gelmemesi, iade edilen cihazlardan birini formatlayıp gönderdiklerine delalet bence.senin yerinde olsam hemen yenisiyle değiştirtirdim, 1 haftayı geçirmediysen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwinwin -- 21 Haziran 2014; 23:40:28 >

• Merhaba,
    Ebay'den ovolink isimli bir satıcıdan Sandisk SDSA5FK-064G SSD satın aldım. Yaklaşık 2 haftada elime ulaştı. İşletim sistemini SSD'ye kurdum, tam anlamıyla ultrabook oldu. Tavsiye ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildircin B kullanıcısına yanıt
    güle güle kullan. aldığın ürün bu mu ?

http://www.ebay.com/itm/New-SDSA5FK-64G-64GB-64G-Half-Mini-PCI-E-SATA-III-SSD-solid-state-drive-Sandisk-/191157378094?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item2c81de1c2e

128liği ya da 256lığı da var mı bunun acaba ?
  • Almayı düşünüyorum da Forumda okuduğum kadarı ile subwoofer ın 1sn gecikmesi ve wireless sorunu varmış. Kronik sıkıntıları mı yoksa çözümleri var mı acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • winwinwin W kullanıcısına yanıt
    Evet, ürün o.
    128'liği de var.
    256'sı olup olmadığını bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar,

5470'i yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum, görüşlerimi aktarayım istedim;

* gelir gelmez 128GB toshiba ssd ile kullanmaya başladım, cyrstal mark değerleri 460 okuma/ 450 yazma. yorumlarımı buna göre yapıyorum, normal harddisk kullanmadığım için bilemeyeceğim ama bilgisayarın performansı tek kelime ile inanılmaz. bu fiyata (1470 civarına aldım) bundan iyi bir laptop bulmanız gerçekten çok zor.

* Windows açılış sürem 1-2 saniye civarında, parmak izimi de tanıttım, şifre girme derdi olmadan masaüstüne ulaşıyorum :) 8.1 enterprise kullanıyorum, şu ana dek bir problem yaşamadım.

* wireless sorunu demiş herkes ancak ben hiç problem yaşamadım. daha önce kullandığım laptoplar ile nasıl bağlantı kuruyorsam bununla da aynı şekilde bağlanabiliyorum, herhangi bir sinyal düşüklüğü, kopma vs yaşamadım.

*ses sistemi bu boyuta göre oldukça tatminkar.

* grafik performansı başarılı. güncel oyunları orta ayarlarda rahatça oynayabilirsiniz. ekran kartı 740m ancak 64 bit ve ROP üniteleri 16 yerine 8, çekirdek hızı 800 yerine 980. ben solidworks ağırlıklı kullanıyorum ve bu boyuta göre başarılı diyebilirim.

* termal yönetim iyi, fanlar oldukça sessiz, sistem serin çalışıyor. bazı arkadaşlar fan sesinden şikayet etmiş, ben bu problemi yaşamadım.

* subwoofer gecikmesi dikkate alınacak bir şey değil, örneğin spotify'da aralıksız müzik dinlerken problem yok ancak ilk çalmaya başladığında belki 0,2 - 0,5 sn sonra subwoofer devreye giriyor, bunu hissediyorsunuz ama güç tüketimi düşünülerek yapılmış bir şey, kafaya takmaya gerek yok. burada daha önemli bir mevzu var, muhtemelen subwoofer kablo zırhı iyi olmadığı için subwoofer'dan parazit sesleri geliyordu (özellikle harddisk ile işlem yaparken) ama dell'in sitesinden kendi ses sürücüsünü yükleyince bu sorun ortadan kalktı. yazılımsal olarak nasıl bir çözüm bulunmuş bilemiyorum.

* laptop oldukça hafif ve ince. bir kenarından tutup kaldırınca kırılacak hissi uyandırıyor. ben çıkarılabilir bir laptop bölmesine sahip targus çanta kullanıyorum, çantaya koyup çıkarırken de sanki esniyormuş gibi geldi, özellikle çanta doluyken. biraz kuruntu da olabilir belki ama alet oldukça ince.

* pil; uçak modunda Word/Excel çalışırken 8-9 saat, nette gezerken 6-7 saat gidiyor. oyun oynarken tam olarak denemedim ama sanırım 2-3 saat arası gider.

*ince kasaya rağmen Ethernet portunu, özel bir şekilde yerleştirmişler. takdir ettim.

* arkadaşımın 3300 liraya aldığı asus zenbook'tan hafiflik ve görsellik olarak neredeyse farkı yok. asus 13.3 inç ama 14 inç de pek sırıtmıyor doğrusu.

gelelim bana göre kötü yönlerine;

* ekran çözünürlüğü düşük ve ekran çoook parlıyor. mat ekran koruyucu kesinlikle şart.
    * tek ram slotu, hem kapasite arttırımı maliyetli hem de çift kanal performansından yoksun. yine de hakkını yemeyeyim, tek kanal ram performansı yüzünden darboğaz yaşadım dersem yalan olur.
    * 8.1 ile dell'in kısa yol tuşu uygulamasını çalıştıramadım.. uçak modu, ses ve parlaklık açma kapama çalışıyor ama touchpad'i iptal edecek kombinasyonu çalıştıramadım..
    * touchpad güzel değil. hem his hem duyarlılık olarak. büyük olmasına rağmen bir türlü alışamadım, alışamadım değil aslında; ne yaparsam yapayım düzgün kullanacak şekilde ayarlayamadım. ben beğenmedim, kişisel olabilir.
    * vga çıkışı yok, sunumlarda hdmi seçeneğiniz yoksa sıkıntı yaratır.

sonuç olarak;

bu bilgisayarı bu kadar ucuza nasıl satıyorlar anlamıyorum. 1500TL ile alınabilecek en iyi bilgisayar bu diyebilirim. ekran çözünürlüğü (13x7) önemli değil derseniz düşünmeden alın, ssd takviyesi ile tam bir canavara sahip oluyorsunuz. iş yerindeki arkadaşlarım fiyatını duyunca oldukça şaşırdılar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: StrangerXT

selamlar,

* gelir gelmez 128GB toshiba ssd ile kullanmaya başladım, cyrstal mark değerleri 460 okuma/ 450 yazma. yorumlarımı buna göre yapıyorum, normal harddisk kullanmadığım için bilemeyeceğim ama bilgisayarın performansı tek kelime ile inanılmaz. bu fiyata (1470 civarına aldım) bundan iyi bir laptop bulmanız gerçekten çok zor.

* Windows açılış sürem 1-2 saniye civarında, parmak izimi de tanıttım, şifre girme derdi olmadan masaüstüne ulaşıyorum :) 8.1 enterprise kullanıyorum, şu ana dek bir problem yaşamadım.

* wireless sorunu demiş herkes ancak ben hiç problem yaşamadım. daha önce kullandığım laptoplar ile nasıl bağlantı kuruyorsam bununla da aynı şekilde bağlanabiliyorum, herhangi bir sinyal düşüklüğü, kopma vs yaşamadım.

* grafik performansı başarılı. güncel oyunları orta ayarlarda rahatça oynayabilirsiniz. ekran kartı 740m ancak 64 bit ve ROP üniteleri 16 yerine 8, çekirdek hızı 800 yerine 980. ben solidworks ağırlıklı kullanıyorum ve bu boyuta göre başarılı diyebilirim.

* termal yönetim iyi, fanlar oldukça sessiz, sistem serin çalışıyor. bazı arkadaşlar fan sesinden şikayet etmiş, ben bu problemi yaşamadım.

* subwoofer gecikmesi dikkate alınacak bir şey değil, örneğin spotify'da aralıksız müzik dinlerken problem yok ancak ilk çalmaya başladığında belki 0,2 - 0,5 sn sonra subwoofer devreye giriyor, bunu hissediyorsunuz ama güç tüketimi düşünülerek yapılmış bir şey, kafaya takmaya gerek yok. burada daha önemli bir mevzu var, muhtemelen subwoofer kablo zırhı iyi olmadığı için subwoofer'dan parazit sesleri geliyordu (özellikle harddisk ile işlem yaparken) ama dell'in sitesinden kendi ses sürücüsünü yükleyince bu sorun ortadan kalktı. yazılımsal olarak nasıl bir çözüm bulunmuş bilemiyorum.

* laptop oldukça hafif ve ince. bir kenarından tutup kaldırınca kırılacak hissi uyandırıyor. ben çıkarılabilir bir laptop bölmesine sahip targus çanta kullanıyorum, çantaya koyup çıkarırken de sanki esniyormuş gibi geldi, özellikle çanta doluyken. biraz kuruntu da olabilir belki ama alet oldukça ince.

* pil; uçak modunda Word/Excel çalışırken 8-9 saat, nette gezerken 6-7 saat gidiyor. oyun oynarken tam olarak denemedim ama sanırım 2-3 saat arası gider.

*ince kasaya rağmen Ethernet portunu, özel bir şekilde yerleştirmişler. takdir ettim.

* arkadaşımın 3300 liraya aldığı asus zenbook'tan hafiflik ve görsellik olarak neredeyse farkı yok. asus 13.3 inç ama 14 inç de pek sırıtmıyor doğrusu.

* ekran çözünürlüğü düşük ve ekran çoook parlıyor. mat ekran koruyucu kesinlikle şart.
    * tek ram slotu, hem kapasite arttırımı maliyetli hem de çift kanal performansından yoksun. yine de hakkını yemeyeyim, tek kanal ram performansı yüzünden darboğaz yaşadım dersem yalan olur.
    * 8.1 ile dell'in kısa yol tuşu uygulamasını çalıştıramadım.. uçak modu, ses ve parlaklık açma kapama çalışıyor ama touchpad'i iptal edecek kombinasyonu çalıştıramadım..
    * touchpad güzel değil. hem his hem duyarlılık olarak. büyük olmasına rağmen bir türlü alışamadım, alışamadım değil aslında; ne yaparsam yapayım düzgün kullanacak şekilde ayarlayamadım. ben beğenmedim, kişisel olabilir.

sonuç olarak;

bu bilgisayarı bu kadar ucuza nasıl satıyorlar anlamıyorum. 1500TL ile alınabilecek en iyi bilgisayar bu diyebilirim. ekran çözünürlüğü (13x7) önemli değil derseniz düşünmeden alın, ssd takviyesi ile tam bir canavara sahip oluyorsunuz. iş yerindeki arkadaşlarım fiyatını duyunca oldukça şaşırdılar :)

çok güzel özetlemişsin..bende aynen katılıyorum, touchpad kısmı hariç.ben 1330tl'ye aldım laptopu ve seninde dediğin gibi bu laptopun muadilleri sony vaio pro ve asus zenbook onlarda 3000tl üzerinde.tamam onlar bundan daha iyidir ama kesinlikle o "iyilik" farkı 2000tl'lik bir fark değil..bu laptopun bu fiyatına ve özelliklerine, tipine rağmen ilginin bu kadar az olmasına şaşıyorum doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwinwin -- 2 Temmuz 2014; 1:35:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: StrangerXT

selamlar,

sonuç olarak;

Selamlar dostum, nereden aldın o fiyata acaba? Ben bir sürü siteye bakıyorum pcdepo hariç hepsine 1700 lira civarında.

• aeozbay A kullanıcısına yanıt
    http://www.incehesap.com/dell-s21f45c-laptop-fiyati-25037/ 1441tl ücretsiz kargo ama bu ürün Windows yüklü versiyonu S21 ile başlayan bunun S20'sini bulursan FreeDos daha ucuza alırsın, buraya bir sor istersen.

http://www.ebrarbilgisayar.com/dell-vostro-5470-s20f45c-notebook-pmu295516

Ben bu fiyatlardan 100tl ucuza almıştım, istersen bekle biraz dolar az düşerse al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwinwin -- 3 Temmuz 2014; 11:44:09 >

• Cihaz güzel windows 8 alışmaya çalışacağız artık bir şekilde ama bir çok yönünü sevmedim.
    Klavye de A tuşu yerine hep Caps Lock'a basıyorum alışamadım
    Touch Pad mouse güzel ancak klavyede yazarken eliniz değerse sıkıntı oluyor pek efektif değil kullanım için.

Dell Vostro 5470 S20W45C ağırlığını benim gibi merak edenlere poşete koyup tarttım 1.59kg
    i5 Windowslu versiyonun kilosu 1000TL diyebiliriz

Düzeltme: Touchpad driverını indirdim güzel özellikler var el aya değmesini engelleyen bir özelliğide var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adimavi -- 12 Temmuz 2014; 13:03:12 >

• ağırlığı çok iyi eşime hediye alacağım inceliğine ne diyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.