Şimdi Ara

Dell Vostro 5470 alındı! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
22
Favori
71.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: geryeon

quote:

Orijinalden alıntı: winwinwin

linkini yollarsan bakayım bir.oyun falan oynamayacaksın sadece internet,film vs için mi kullanacaksın ?

yok hocam oyunu masaüstü pc de oynayan tayfadanım. laptopla asla oynamam.

makale okuyacağım az biraz da web tasarım.

yanımda her yere gelsin çantada ağırlık yapmasın yeter.

http://www.pcdepo.com/dell-vostro-5470-s10f45c-notebook

4. nesil işlemci olması önemli benim için.

bu laptopun işlemcisi i3 yalnız.benim aldığım modelin i5 işlemcisi.senin yapacağin şeyler için i3'ünde yeterli olması lazım aslında ama i5 işlemcili alman tabi daha iyi.

benim aldığım model şu dediğim fiyata.

http://www.pcdepo.com/dell-vostro-5470-s20f45c-notebook

şimdi yeni bir model daha çıkmış yukarıdakiyle birebir aynı ama işlemcisi biraz daha yüksek sadece ama fiyatı yanlış girmişler sanırım bu modelin fiyatı daha ucuz görünüyor şuan üsttekine göre.ben alırken bu model hiç yoktu sitede, yeni eklemişler.

http://www.pcdepo.com/dell-vostro-5470-s21f45c-notebook

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: geryeon

quote:

linkini yollarsan bakayım bir.oyun falan oynamayacaksın sadece internet,film vs için mi kullanacaksın ?

yok hocam oyunu masaüstü pc de oynayan tayfadanım. laptopla asla oynamam.

makale okuyacağım az biraz da web tasarım.

yanımda her yere gelsin çantada ağırlık yapmasın yeter.

http://www.pcdepo.com/dell-vostro-5470-s10f45c-notebook

4. nesil işlemci olması önemli benim için.

bu laptopun işlemcisi i3 yalnız.benim aldığım modelin i5 işlemcisi.senin yapacağin şeyler için i3'ünde yeterli olması lazım aslında ama i5 işlemcili alman tabi daha iyi.

benim aldığım model şu dediğim fiyata.

http://www.pcdepo.com/dell-vostro-5470-s20f45c-notebook

şimdi yeni bir model daha çıkmış yukarıdakiyle birebir aynı ama işlemcisi biraz daha yüksek sadece ama fiyatı yanlış girmişler sanırım bu modelin fiyatı daha ucuz görünüyor şuan üsttekine göre.ben alırken bu model hiç yoktu sitede, yeni eklemişler.

http://www.pcdepo.com/dell-vostro-5470-s21f45c-notebook

aslında i5 laptopdan yazıyorum şu an ama 2.7 kg benim için çok fazla. i3 ün skorlara baktım yeterli gelecektir. gerçi 8 yıl önce aldığım eski laptop da yetiyordu benim yapacaklarım için

peki sizdeki 740 m ekran kartı 128 bit mi hocam bilginiz var mı?

üste kalan paraya da bir tablet alırsam eğer doldururum makaleleri yazıları. yoğun bir yıi geçireceğim çünkü.
    ben biraz daha düşüneyim o zaman çok fazla seçenek var. gerçi baktıkça da önüme yenileri çıkıyor hayırlısı artık.

• geryeon kullanıcısına yanıt
    evet laptoplar kaçmıyor sonuçta iyi düşünerek inşallah en iyisini alırsın bütçene göre.ama bu seri pil ömrü ve taşınabilirlik olarak tek kelimeyle harika ve çok şık duruyor.yakından görme imkanın olsa daha iyi olur aslında.bu arada ekran kartı 64bit.
  • quote:

evet laptoplar kaçmıyor sonuçta iyi düşünerek inşallah en iyisini alırsın bütçene göre.ama bu seri pil ömrü ve taşınabilirlik olarak tek kelimeyle harika ve çok şık duruyor.yakından görme imkanın olsa daha iyi olur aslında.bu arada ekran kartı 64bit.

teşekkürler hocam inşallah bakalım gerçi i3 - i5 bu fiyata 1.5 kg lik gerçekten başka ürün yok bu fiyata.
    yine yazarım muhakkak buradan bir sorum olursa
    şimdilik iyi geceler.
  • winwinwin W kullanıcısına yanıt
    hocam henüz kamerasını hiç denemedim. dener denemez söylerim
  • Arkadaşlar bu arada bugün pc ile ilgili ilk sorunumla karşılaştım. Ekran gitmeye başladı. Görüntü kayıyor ve ekran çizik çizik oluyor. Biranda oldu herhangi bir darbe almadı.
    Ekranı arada hafif oynatınca ilk başlarda görüntü düzeliyordu fakat şimdi o da yok. Yarın veya pztesi ürünü kargoya verip garantiye yollucam...
  • arkadaşlar merhaba,

ben de bu makinayı 2-3 haftadır kullanıyorum ve kablosuz internet bağlatısı BERBAT!
    bir kere bazen öyle oluyor ki her 10-15 dakika da bir kopuyor bağlantı.

sonra internetten hiz testi yaptım; elimde bu bilgisayardan başka bir notebook, bir netbook bir de tablet var. hepsinde bağlantı hızı yaklaşık 7 Mbps iken dell vostro 5470'de 2-3 Mbps değerini geçmiyor. kabloyla bağlanınca sorun halloluyor ama wireless olarak bırakın netten film izlemeyi filan, kopup durdugu için gezinti yapmak bile zor.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1808531/ca6ddfba-b9c9-4733-ab0e-1d8cb993af1b.jpg

makinayı freedos alıp üzerine WIN7 kurdum ve dell'in sitesindeki sürücüleri yükledim. bu makinanın wireless kartı Intel Wireless-N 7260, intel'in sitesinde daha güncel sürücüler var onları da yükledim ama sonuç değişmedi.

netten araştırdığım kadarıyla bu wireless kartın 802.11n protokolünü devre dışı bırakınca sorun bazılarında halloluyormuş ama 802.11n protokolünü devre dışı bırakma işini de lınux'da nasıl yapılacağını bulsam da windows'da bulamadım.

bu bağlantı beni deli edecek, makinayla aktif olarak çalıştıgım için servise de veremiyorum.

ne yapabilirim ? yardım edecek birisi var mı ?

hertürlü yardım çok makbule geçecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muskaya -- 6 Haziran 2014; 17:21:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muskaya

arkadaşlar merhaba,

ben de bu makinayı 2-3 haftadır kullanıyorum ve kablosuz internet bağlatısı BERBAT!
    bir kere bazen öyle oluyor ki her 10-15 dakika da bir kopuyor bağlantı.

sonra internetten hiz testi yaptım; elimde bu bilgisayardan başka bir notebook, bir netbook bir de tablet var. hepsinde bağlantı hızı yaklaşık 7 Mbps iken dell vostro 5470'de 2-3 Mbps değerini geçmiyor. kabloyla bağlanınca sorun halloluyor ama wireless olarak bırakın netten film izlemeyi filan, kopup durdugu için gezinti yapmak bile zor.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1808531/ca6ddfba-b9c9-4733-ab0e-1d8cb993af1b.jpg

makinayı freedos alıp üzerine WIN7 kurdum ve dell'in sitesindeki sürücüleri yükledim. bu makinanın wireless kartı Intel Wireless-N 7260, intel'in sitesinde daha güncel sürücüler var onları da yükledim ama sonuç değişmedi.

netten araştırdığım kadarıyla bu wireless kartın 802.11n protokolünü devre dışı bırakınca sorun bazılarında halloluyormuş ama 802.11n protokolünü devre dışı bırakma işini de lınux'da nasıl yapılacağını bulsam da windows'da bulamadım.

bu bağlantı beni deli edecek, makinayla aktif olarak çalıştıgım için servise de veremiyorum.

ne yapabilirim ? yardım edecek birisi var mı ?

hertürlü yardım çok makbule geçecektir

merhaba,

benim bağlantım 10mbit adil kullanım kotalı ve ben 9.5mbit görüyorum speedtest.net'de test yaptığım zaman ankara ve İstanbul sunucularında.bağlantıda herhangi bir kopma falanda yok.wireless maximumda çalışıyor bende, kabloyla indirdiğim hızda torrent'den download yapabiliyorum.

hiç özel bir ayar yapmadım.windows 8.1'i kendim kurdum ve bütün güncelleştirmeleri yapılmış durumda otomatik güncellemeden gelen.

normalde wireless adaptörün ayarlarıyla oynamana gerek olmaması lazım ama 802.11n protokolünü devre dışı bırakıp öyle denemek istiyorsan;

device manager > network adapters kısmına geldikten sonra n7260 adaptörün üzerine sağ tıkla ve advanced tabına gel, gelişmiş diye geçer eğer Türkçe kullanıyorsan windowsu.orada listedeki ilk seçenek bu 802.11n protokolüyle ilgili ve bende bu "Auto" olarak işaretli.ben kendim değiştirmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwinwin -- 6 Haziran 2014; 19:00:48 >

• muskaya kullanıcısına yanıt
    wireless adaptör sürücüsününde versiyonu 17.0.0.34, çıkış tarihide 18.02.2014
  • Ekranla ilgili yaşadığım sorun...

Dell Vostro 5470 alındı!
  • Merhaba arkadaşlar. Ben de S21F45C modelini 1350tl ye pcdepodan satın aldım 2-3 gün önce. Windows 8 kurdum ve performans olarak gayet mutluyum. Ancak bir-iki problemim var. HDD den arkadaşın da belirttiği gibi işlem yapılmasa bile yüksek bir seviyede sürekli bir cızırtı mevcut. Ancak asıl derdim fan sesi. Ses sorunu dolayısıyla ses kaydı yapıp link atan arkadaşınki kadar değil tabiki ama bazı arkadaşlar fan sesi hemen hemen hiç duyulmuyor demiş fakat ben çok ciddi bir şekilde duyuyorum ve sanki fan içerde küçük bir kabloya hafiften dokunuyormuş gibi rahatsız edici bir sesi var. Birde bilgisayarı açtığımdan itibaren , fan her çalışmaya başladığında fan çıkışlarından bir koku geliyor. (Sanki çok çok çok ısınmış da yanık kokuyormuş gibi). Ama öyle bir ısınma söz konusu değil kesinlikle ve performansında da herhangi bir kötülük düşme söz konusu değil. Yeni laptop , belki de henüz onun kokusu vardır içinde , fan çalışınca o koku geliyordur , bir süre kullanım sonrasında geçer diye düşünmüştüm ama dediğim gibi daha 2-3 gün oldu alalı ve deneyemedim ve gelen sesler konusunda pimpiriklendim açıkçası. (Ancak bu bahsettiğim fan sesi %100 olan fan sesi değil.) Sizin fan sesleriniz ne alemde? Bir de laptop kucağımdayken daha açalı 5 dakika yeni olmuşken , sadece internette dolaşmama rağmen fan çalışmaya başlıyor hemen. Bu normal mi? Saydığım sorunlardan herhangi birisi için servisi aramalımıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

• Arkadaşlar fan hızı yüksekken bir ses kaydı aldım. Mikrofonu laptopa dayadığım için ses çok çok fazla çıktı. O kadar fazla değil normalde tabiki ama bahsetmeye balıştığım mekanik sesi çok iyi çekebilmiş. Fan dönerken sanki bir yere sürtüyor gibi. Yani havanın dönüş çıkış deil de fanın dönerken sürtme sesi çok fazla düzeyde.

http://www.dosya.tc/server31/CQUCyo/Desktop.rar.html

Tekrar dediğim gibi ses bu seviyede değil. Bu hem mikrofonun ayarını açtığım için hem de laptopa dayadığım için. Fakat çıkan mekanik ses beni çok rahatsız ediyor. Sizce bu ses doğal mı? Laptopu aldığımdan beri var. Sorunlu mu? Sorunlu ise dell ile görüşüp tamir mi ettirmeliyim yoksa doa kuralları gereği pcdepo ile görüşüp değiştirmelimiyim?
    Bir de Dell yerinde destekten faydalanabiliyormuyum? Nereyi arayıp ulaşmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rkursada -- 8 Haziran 2014; 17:14:04 >

• rkursada R kullanıcısına yanıt
    ses normal değil.bende hiç fan sesi falan duyulmuyor.sen 7 günü geçirmeden hemen pcdepo'ya iade yap yoksa o hakkında gider elinden.doa raporunu dell'den alman falan 1 ayı bulur.bana ayıplı mal sattınız kardeşim bana yeni ürünü göndereceksiniz, ayıplı malınızı kendiniz dell ile iletişime geçip, doa raporu alıp değiştirin beni mağdur edemezsiniz, yoksa ben dell'den doa raporunu alana kadar siz bana geçici kullanmak üzere laptop verin diyeceksin.

http://forum.donanimhaber.com/m_91847761/tm.htm

benim mesajlarımda benim başımdan geçenleri okuyabilirsin.

laptopu göndereceksen göndermeden önce kamerasıyla ilgili bir yorum yapar mısın ? Windows 8'deki kamera uygulamasıyla görüntü sende nasıl ? cam gibi değil değil mi ? cam gibi olmamasıda normal çünkü kamera 720p ama ekran 1366x768 çözünürlüğünde tabi tam ekran büyültmeye kalkıncada görüntü netliği kayboluyor..sende de böyle mi ? ve Windows 8'de bu kameranın çözünürlüğünü nasıl değiştiririz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwinwin -- 8 Haziran 2014; 18:59:10 >

Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi fan sesi çok fazla değil fakat sessiz , hiç duymuyorum diye yorum yapmışlar , siz de öyle diyorsunuz. Kesinlikle sessiz değil benimki 5 dakikada bir başlıyor vızıldamaya. Onun dışında gerçekten inanılmaz memnunum , gerek performans olarak gerek kullanım olarak. Zaten tasarımı şahane. Kameraya gelecek olursak kamerası zaten 1mp diyordu. Yani çok bir beklentim yoktu. Hatta baya kötü olacak diye düşünüyordum. Ama çok çok da kötü olmadığını gözlemledim kullanınca. Tabiki güzel değil ancak gayet yetecek bir kamera bence. Dediğiniz gibi hem 720p olup hem de çözünürlüğü büyünce zaten iyice dağılıyor görüntü.
    Ppcdepo ile de görüşeceğim , para iadesiydi şuydu buydu istemiyorum zaten. Yaptığım tercihten memnunum. Sadece bana sağlamını versinler yeter.
    seni anlıyorum sonuçta sıfır bir ürün aldın tam paranı ödedin, kusursuz olsun istiyorsun tabiki.bence aman ne olacak böyle kullanırım falan deme kesinlikle kusursuz olan ürünü alana kadar işin peşini bırakma.

laptop dediğin gibi zaten şahane, parasını bu kadar hakeden bir laptop daha yok yani bu laptop'un fiyatı 2000tl olsa idi kimse neden 2000tl diyemezdi, laptop'a resimlerden değilde yakından bakıp, kullanınca bunu kesin olarak söylüyorsunuz.

pcdepo'da çalışanlardan söz konusu iade olunca çok yumuşak olmalarını falan bekleme, alttan almaman lazım, üstüne basa basa söyleyeceksin ayıplı mal sattıklarını ve senin kanunen 7 gün içerisinde hiçbir sebep belirtmeden değiştirme hakkın olduğunu, değiştirmezlerse hem tüketici hakem heyetine başvuru yapacağını hemde internetde şikayet Var'dan tutda bu foruma kadar reklam verdikleri heryerde başından geçenleri anlatacağını belirt.ben birebir iadesini yaptırana kadar göbeğim çatladı resmen, yok doa raporunu ben alacakmışımda yok hemen dell'den gelirlermişte, yok yerinde gelip bakıp hemen gününde doa raporunu veriyorlarmışta, ben dell'i arayınca dell bana 20 iş günü içerisinde veririz dedi o da verirlerse, sorun yokta diyebilirler.birebir değiştirmeyi kabul ettirmen zaten bir ayrı dert oradaki elemanla, birde kargo parasını gidiş-dönüş birdaha senden istiyorlar değiştirmeyi kabul ettikten sonra, onuda ben onlara ödettirdim müdürle falan konuşarak çünkü benden kaynaklanmayan bir sorun yüzünden 1tl bile ödemeyecektim değiştirmeseler bile.oradaki elemana altdan alırsan çok ukalaca işi yokuşa sürecek şekilde konuşuyor o yüzden sakın altdan alma.ben kavga dövüş telefonla 1tl kargo parası dahi ödemeden değiştirmeyi başardım, umarım seninkinide yenisiyle değiştirip yollarlar biran önce.

bu arada kamerayla ilgili, Windows'un kamera programının boyutunu nasıl küçültebiliyoruz kameranın çözünürlüğüyle aynı boyuta ki büyültmeye çalışıp görüntüyü dağıtmasın ? onu sende bulamadım sanırım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwinwin -- 8 Haziran 2014; 19:33:09 >

Aynen dediginiz gibi yapacagim. Zaten en ufak bi yumusamada onlar acimaz yani. Bi kurus da fazladan para vermem zaten 20tl kargo parasi veriyoruz az degil. Kamerayla ilgili de hic denemedim gercekten. Win 8 bir suredir kullaniyorum fakat masaustuydu ve kamera yoktu. O yuzden kamera programiyla ilgili hicbi fikrim yok.
  • arkadaşlar bu laptoptaki görüntüyü TV'ye aktarmak için İntel'in hangi "wireless display card"'ı bu laptopla uyumlu bilen var mı ? bu laptop Wi-Di'yi destekliyor ama içinde kart yok o kartı nereden alabiliriz ve hangi model bununla uyumlu acaba ?
  • Arkadaşlar bu sabah 9 da kalkıp pcdepo ya telefon ettim. Fan sesimin çok çıktığını , sürtme sesi geldiğini belirttim. PC yi bize gönderin bir bakalım , dell ile görüşüp servisten size şöyle böyle birşeyler alalım dediler. Servis istemiyorum , daha 7 gün olmadı uğraştırmayın dedim , son olarak laptopu bize gönderin burda bir bakalım dediler. Hele bi laptop ellerine geçsin , ondan sonra servise gitmesini beklemeden değişim için uğraşacağım. Yollarken de kargoyu bana kilitlemeye çalıştılar , benim keyfimden veya hatamdan kaynaklanmayan bir sorun için kargo parasını ben ödemem diye ısrar edince tamam o zaman karşı ödemeli gönderin dediler. UPS elemanı gelip evimden aldı az önce bilgisayarı. Bakalım , umarım beni uğraştırmadan , tartışmadan kavga etmeden güzelce değiştirirler makineyi sessiz bi şekilde kullanırım. Her zamanki gibi önerilerinize açığım , söyleyeceklerinizi bekliyorum..

hadi bakalım hayırlısı olsun, inşallah biran önce yollarlar yenisini.kargoyu gönderirkende karşı taraf ödemeli göndermemelerini hatırlat, benimkini öyle demelerine rağmen karşı taraf ödemeli göndermişlerdi, dalgınlığıma gelip alsam ya da başkası olsa evde alsa o kargo parasını alamazdın bir daha.allahtan ben evdeydimde onlardan kaynaklı bir yanlışlık olduğunu falan anlatıp kargocuya ücret ödemeden aldım kargoyu, artık kendi aralarında daha sonra nasıl hallettiler bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwinwin -- 9 Haziran 2014; 19:57:13 >
    Arkadaşlar olanları anlatıyorum. Gerçekten çok garip birşey oldu. Saat 8 de telefonum çaldı. Ben pcdepo dan arıyorum , değişim istediğiniz için görüşmüştük hatırladınızmı dedi bir eleman. Evet dedim. Ürününüzü arkadaşlarla inceledik , ve müşteri memnuniyeti adına değişime uygun bulduk , bugün aynı adresinize kargonuzu aynı ürünün yenisi , kapalı kutu olarak gönderiyoruz , uygunmudur dediler. Evet uygundur dedim. Hiç böyle olacağını tahmin etmiyordum. Tartışmadım , ısrar etmedim , kavga etmedim. Ve yarın yeni bilgisayar elime ulaşmış olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.