Şimdi Ara

Dell Vostro 5470 alındı! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
22
Favori
71.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende freedos olanını aldım Win 8.1 kurdum gayet memnunum. Bana göre en büyük eksiği klavye ışıklandırması ve capslock ışığının olmaması.
  • hard disk'in kaç mm olduğunu yazabilir misiniz? satın aldıktan sonra önceden satın almış olduğum ssd'yi takmayı planlıyorum...
  • Ben şu linkten aldım ve neredeyse sorunsuz çalışıyor. http://www.ebrarbilgisayar.com/dell-vostro-5470-s20f45c-notebook-pmu295516 Win 8, 20 saniyede açılıyor. 250 gb dolu. Ancak aldığımdan yaklaşık 1 ay sonra uğultulu bir ses gelmeye başladı. 4 ay oldu devam ediyor. Elimle titremeyi hissedebiliyorum yazı yazarken. Neye göre olduğunu anlayamadım çünkü bilgisayara yüklenmemle ya da ısınmayla ilgili görünmüyor. Oyun oynarken hiç yapmayabiliyor, nette gezinirken bir anda başlıyor. Kendi mikrofonuyla masanın üzerinde dururken sesi kaydettim. 20. saniyede havaya kaldırıyorum 40. saniyede masaya koyuyorum. Tehlikeli bir ses mi? Yazılımsal olarak çözülebilir mi merak ediyorum.
    Ses kaydı: Dell Vostro 5470 ses problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainjal -- 7 Mayıs 2014; 3:40:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rainjal

Ben şu linkten aldım ve neredeyse sorunsuz çalışıyor. http://www.ebrarbilgisayar.com/dell-vostro-5470-s20f45c-notebook-pmu295516 Win 8, 20 saniyede açılıyor. 250 gb dolu. Ancak aldığımdan yaklaşık 1 ay sonra uğultulu bir ses gelmeye başladı. 4 ay oldu devam ediyor. Elimle titremeyi hissedebiliyorum yazı yazarken. Neye göre olduğunu anlayamadım çünkü bilgisayara yüklenmemle ya da ısınmayla ilgili görünmüyor. Oyun oynarken hiç yapmayabiliyor, nette gezinirken bir anda başlıyor. Kendi mikrofonuyla masanın üzerinde dururken sesi kaydettim. 20. saniyede havaya kaldırıyorum 40. saniyede masaya koyuyorum. Tehlikeli bir ses mi? Yazılımsal olarak çözülebilir mi merak ediyorum.
    Ses kaydı: Dell Vostro 5470 ses problemi

araba motoru gibi çalışıyor :) fanından geliyor sanırım normal ses değil bence..

• Ben de fan diyeceğim ama metalik sesler de geliyor. Sanki yağsız rulman dönüyormuşçasına ve 3 aydır falan bu şekilde kullanıyorum. Performans değerleri falan hala normal. Yine de uzun vadede problem olur mu? Yukarıda ses problemi olan biri servisten geldiğinde sadece azalıyor demiş, acaba böyle bir ses mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: texmo

laptop a win7 pro kurdum,genel anlamada güzel.HDD den ses bendede geliyor,sanırım hdd nin yapısı ile ilgili,yada markasıyla ,eski laptoplarda gelirdi bu ses ama onlarda sürekli olurdu,bundada ara ara oluyor.bu sekilde kullanmaya devam edeceğim,garantiden gelende ses yapıyormuş,bir arkadaş yazmış,sadece azalama oluyormuş.

Bu sesler gibi mi? Dell Vostro 5470 3 ses
  • Dell candır gerisi heyacandır
  • deadline D kullanıcısına yanıt
    Tek ram slotu mu var yoksa boşta ikinci bir slot daha var mı buna bir açıklık getirebilir miyiz? Konunun başında ikinci bir slot olduğu sonraki yorumlarda da olmadığı söyleniyor. İnternette baktığım reviewların birinde tek slot diğerinde iki slot var max 12gb. deniyor. 4200u olan modeli almayı planlıyorum, bu modelde ikinci bir slot var mı?
  • Birkaç aydır 5470 (i5, 500GB, nVidia) kullanıyorum. Benim gibi beli sakat olup, seyahat edip, 3B uygulama / oyun çalıştırarak kullananlar için (iki katı para verip Gigabyte almak istemiyorsanız) neredeyse tek alternatif. Böyle modelleri yapıp hemen kaldırıyorlar, diğerlerinin satışını düşürecek kadar akıllıca oldukları için, bence oyalanmadan almak lazım, eğer size uyuyorsa.
    Şahane,süper falan değil ama ucuza ve rahatça maçı götürüyor.

Memnunum çünkü:
    1. Hafif, hele adaptör de küçük olunca çok hafif.
    2. Ağırlığına ve fiyatına göre gayet hızlı.
    3. Klavye iyi
    4. 14" minimum çalışılabilir ekran boyutu (FullHD olsa iyiydi ama bu boyutta idare eder çözünürlükte)

Sorunlar:
    1. Ekran renk doğruluğu ve görüş açısı yönlerinden ortalamanın altında.
    2. Çok ve uzun süre ekran kartına yüklenince fanlardan biri ses yapıyor.
    3. Sesi kötü (daha doğrusu ses kartı CPU'ya yüklenince saçmalıyor)

Cevaplar:
    1. Tek RAM slotu var, 4GB geliyor onu atıp 8GB takmak mümkün (16GB DESTEKLEMİYOR!)
    2. Laptopu Ebrardan aldım hızlı geldi.
    3. RAM'i "bilendenal" 'dan aldım. Sabahına RAM tipinin teyidi için aradılar, hemen gönderdiler, kendim taktım.
    4. mSATA slotu var görünüyor ama bulaşmadım 600USD lik makineye çok fazla yatırım yapmaktan yana değilim.

• Bende dün aldım freedos olarak. Windwos 8.1 kurdum , ancak ekranı bana bir tuhaf geldi. Özellikle metro ara yüzünde harflerin kenarları tırtıklı düz renklerde dikine çizgiler belli oluyor. Bu sizde de böyle mi? gözlerimi yoruyor uzun süre bakınca , 1366x768 çözünürlükte kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAM_35

Birkaç aydır 5470 (i5, 500GB, nVidia) kullanıyorum. Benim gibi beli sakat olup, seyahat edip, 3B uygulama / oyun çalıştırarak kullananlar için (iki katı para verip Gigabyte almak istemiyorsanız) neredeyse tek alternatif. Böyle modelleri yapıp hemen kaldırıyorlar, diğerlerinin satışını düşürecek kadar akıllıca oldukları için, bence oyalanmadan almak lazım, eğer size uyuyorsa.
    Şahane,süper falan değil ama ucuza ve rahatça maçı götürüyor.

Memnunum çünkü:
    1. Hafif, hele adaptör de küçük olunca çok hafif.
    2. Ağırlığına ve fiyatına göre gayet hızlı.
    3. Klavye iyi
    4. 14" minimum çalışılabilir ekran boyutu (FullHD olsa iyiydi ama bu boyutta idare eder çözünürlükte)

Sorunlar:
    1. Ekran renk doğruluğu ve görüş açısı yönlerinden ortalamanın altında.
    2. Çok ve uzun süre ekran kartına yüklenince fanlardan biri ses yapıyor.
    3. Sesi kötü (daha doğrusu ses kartı CPU'ya yüklenince saçmalıyor)

Cevaplar:
    1. Tek RAM slotu var, 4GB geliyor onu atıp 8GB takmak mümkün (16GB DESTEKLEMİYOR!)
    2. Laptopu Ebrardan aldım hızlı geldi.
    3. RAM'i "bilendenal" 'dan aldım. Sabahına RAM tipinin teyidi için aradılar, hemen gönderdiler, kendim taktım.
    4. mSATA slotu var görünüyor ama bulaşmadım 600USD lik makineye çok fazla yatırım yapmaktan yana değilim.

Aldığınız ram tam olarak bu mudur? Başka 8gb ddr3l göremedim o sitede. http://www.bilendenal.com/Urunler/kingston-apple-8gb-ddr3l-1600mhz-lv-notebook-bellegi-modul---kta-mb1600l-8g-2673.html

• quote:

Orijinalden alıntı: delog

Bende dün aldım freedos olarak. Windwos 8.1 kurdum , ancak ekranı bana bir tuhaf geldi. Özellikle metro ara yüzünde harflerin kenarları tırtıklı düz renklerde dikine çizgiler belli oluyor. Bu sizde de böyle mi? gözlerimi yoruyor uzun süre bakınca , 1366x768 çözünürlükte kullanıyorum.

Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum, BİOS update ettim , sitesinden tüm driverlerını yükledim değişiklik olmadı görüntüde :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delog -- 14 Mayıs 2014; 15:39:05 >
  • arkadaslar bu bilgisayarin ekran karti gayet iyi gorunuyor 740m ama ultrabook olmasi beni dusunduruyor performans acisindan.bu bilgisayarda oyun performansi nasil, oynayan oldumu hic gta ve benzeri oyunlari ? ayrica suan kampanya var mi bu urunde, en ucuz freedos olarak nereden alabiliriz ? tesekkurler.
  • jarsis J kullanıcısına yanıt
    Ben aşağıdaki tek modül 8gb'lık ram'dan aldım. Şu an kullanıyorum hiçbir sorun yok.

8GB Module - DDR3L 1600MHz
    Part Number: Kingston KTD-L3CL/8G
    Specs: DDR3L, 1600MHz, Non-ECC, CL11, X8, 1.35V, Unbuffered, SODIMM, 204-pin
  • Merhaba,
    Arkadaşlar benim merak ettiğim nokta; bu laptop a ssd takmak istediğimiz zaman illa mSATA mı olması gerekiyor. Laptoptaki mevcut 500gblik harddiski çıkarıp normal(msata olmayan) ssd takamaz mıyız?
  • bu laptop'a windows 8.1 networkden kurmak mumkun mu ethernet kablosuyla yoksa illa dvd veya usb disk mi lazim ?
  • Bu modelde islemci, anakarta lehimli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci değil ekran kartı lehimli ilerde işlemciyi artırma şansınız var.Çok yüksek işlemci takmayı düşünürseniz i7 gibi soğutma yetmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 15 Mayıs 2014; 11:16:51 >
  • Bende iki haftadan beri bu makineyi kullanıyorum ama halen alışamadım.
    Arena'dan Linux kurulu olarak geldi akabinde Win7 64bit kurdum.
    Performansından pek memnun değilim. Mozilla Aurora'da 5-6 sekmeden sonra kasmaya başlıyor.
    Google Analytics, Reklam araçları, facebook derken işkence oluyor.

Portatif Photoshop CS4 kullanıyorum, onda bile işkence oluyor kullanırken. Benim gibi performansta sıkıntı yaşayan var mı?
  • cihaz elime yeni gecti benimde.farkettigim su oldu touchpad kisminin alt tarafinda uste gore biraz daha bosluk var ve alt taraf sanki ust taraf kadar kasaya oturmus degil ve touchpadin tuslarina basarken sanki asagiya dogru touchpadin kendisine basiyormussun gibi oluyor.cihazi kullananlar demek istedigimi anlamistir, sizde de ayni durum var mi arkadaslar sadece bende mi boyle bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwinwin -- 16 Mayıs 2014; 18:25:31 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.