Şimdi Ara

Dell Vostro 5470 alındı! (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
22
Favori
71.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar HDMI kablosunu takınca ses alamıyorum. Bu problemi nasıl çözerim acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maviyıldızınoğlu

Ya arkadaşlar HDMI kablosunu takınca ses alamıyorum. Bu problemi nasıl çözerim acaba?

Denetim masası>Donanım ve ses>Ses>Kayıttan yürüt sekmesinde HDMI output tarzı bir seçenek çıkması lazım HDMI dan bağladığınızda sağ tıklayıp onu varsayılan yaparsanız sesi HDMI a vericektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadline

quote:

Orijinalden alıntı: anlydqn

Hocam öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. Yüksek performansta ısınma durumu nasıl? Normal kullanımda sessizliği ne düzeyde? 4gb ram mevcut ama tek slota mı sahip yoksa boşta bir slot daha var mı? Genel malzeme kalitesinden, kapağından da bahsederseniz gerçekten merakımı gidermiş olacaksınız.

konunun ilk mesajında güncelleme yaptım, diğer mesajları da okursanız tüm cevaplarınızı bulacaksınız. Tek slot 4gb kullanılıyor. extradan bir slot daha var.

Dell 5470'de tek bellek yuvası var. O da kullanılan bellekle doludur. Son olarak ram kapasitesi ile düşünce zorluğu çekenlere tavsiyem; bellek boyutu ile verim ya da hız alamazsınız. En temel hız kazanımı bilgisayarın depolama sürücüsünü değiştirmektir. Yani katı hal sürücü takmaktır. Bellek boyutunu yükseltmekle hızınız artmaz. Bilgisayarı kullanmasını bilen adama 4 değil 3 GB bellek bile yeter. Oyunlar için 6 GB her hali ile yeterli. Gömülü nvidia-amd görüntü işlemciniz güçlü ise oyunlarda takılma yaşamazsınız. Ram bellek ile oyunlarda takılmadan kurtulamazsınız. GPU 'nun güçlü olması şarttır. Adobe Reader yerine SumatraPDF, google chrome yerine Palemoon Taşınabilir web tarayıcısını kullanmak sistemizi rahatlatacaktır. Ofis yazılımlarından sadece gerekeni kurmak ve diğer yönlerden örneklerdeki gibi bilgisayarınızın kayıt defterine fazla kayıt girdisi işlemeyen yazılımlar kullanarak bellek ve işlem tüketimini düşürebilirsiniz. Bilgisayarınız, sileceğiniz kötü yazılımlardan arındığında uzak sunularla kene gibi bağlantı kuramayacak ve sisteminizi gereksiz yere yoramayacaktır. Böylece hızınız artacak. Adobe Reader yerine mutlaka SumatraPDF kullanın, sistemi kasmaz, kayıt defterine Adobe Reader gibi dev büyüklükte girdi işlemez.. Dosya boyutlarını karşılaştırın bakın hangisi kötü amaçlar için yapılmış göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 5 Ocak 2015; 18:40:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: müsaitbiyerde

Arkadaşlar merhaba. Ben de bu bilgisayardan almak istiyorum. Havale ile en uygun fiyatlar sadecenotebook ve teknolojikapında isimli sitelerde. Bunlardan alışveriş yapan var mı? Hangisini tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler.

Geçen sene sadecenotebook'tan aldım. Hatta isimlerini duymadığım için tereddütlü idim, Üsküdar Altunizade'de, Capitol'e çok yakın olan ofislerine giderek, görerek elden aldım, sağlam bir firma, tercih ederseniz sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.
  • Ben üründen genel olarak, monitör görüntü parlaklığı ve çözünürlüğü haricinde haricinde memnunum da bir sorunum var: Monitörü kapatıp açarken, alt kasanın monitör menteşelerine en yakın sağ ve sol bölgelerinden çatır çutur ses geliyor, oraya baktığımda ise, her kapatıp açmada, kasa üst kapağının yukarı doğru esneyip geri yerine oturduğunu görüyorum. Normalde vidalar tam sıkıyor olsa böyke bir esneme olamamalı, acaba vida yuvaları vb. kırılmış/çatlamış olabilir mi?
  • Birkaç hafta önce DOA kapsamında yenisiyle değiştirdiğim (sıfır) 4210 işlemcili 2GB ekran kartlı Freedoslu Dell Vostro 5470 ihtiyaç fazlası olduğu için satılıktır. Ankara'dan elden teslim tercihimdir. Fiyatı pazarlıksız 1200 TL'dir. Windows yüklemek veya SSD takmak isteyene ücretsiz yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunc.

Sorunun çözümü Dell Touchpad ayarlarındaki Palm Rejection'ı kapatmakmış..

Hocam, normalde MacBook Air da var evde, onda olmayıp da Windows'taki touchpad'de karşılaştığım ve en çok sinirimi bozan konuya değinmişsin. İlginçtir ben de bu akşam Elantech Touchpad uygulamasına bir daha bakayım diyerek rastgele açtığımda çözümü bulmuştum, meğer sen Kasım ayında çözmüşsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: SxXXxN

quote:

Orijinalden alıntı: b.anildagli

Merhaba hocam,

Peki aldığınız bu ürünün batarya süresine etkisi ne kadar oldu hiç bunu gözlemleme fırsatınız oldu mu?

@sxxxn

Ürün incelemenizi bekliyoruz.

Cihaz geldi hocam.

Hız testi aşağıda. Yüksek olan görsel yeni cihaza ait.

Dell Vostro 5470 alındı!

Merhaba Hocam, benim dizüstü de aynen sizinki gibi 4 küsürler Mbps sonuçlar veriyordu, TTnet Fiber olmasına rağmen. Bir de o kadar TTnet'e laf söylüyordum kendi Dell'imizdenmiş meğer İşin ilginç tarafı, elimde, Next uydu alıcı için Çin'den 4 Dolar'a aldığım ama uydu alıcıya uyumsuz çıkan, atıl bekleyen, sizinki gibi USB Wifi adaptör vardı, onu bir taktım 15 küsür Mbps sonuç aldım.

Tek soru: Laptop'un içindeki WiFi adaptör herkeste aynı sorunu mu yaşatıyor, yoksa bizde mi öyle sadece? Her iki durumda da bu bir donanım problemi değil midir? WiFi kartı değiştirilebiliyor mu?

• Arkadaşlar vostrodan çok memnunum, hissettiğim en büyük eksiklik ışıklı klavye olayı. Yokmu ışıklı klavye modifiyesinin bir yolu ?

• Arkadaşlar bunun 1.3 işlemcili olanından almayı planlıyorum anneme. Birisi üstündeki hdd çok dandik demiş. Doğru mudur bu? Sadece internet, müzik ve ofis için kullanılacak. Bunları çok uğraştırmadan çalıştıracak performansı sağlar mı?
    Arada anneme gittiğimde ben de kullanırım. 10 sekme açınca arıza çıkartırsa elimde kalmasın sonra alet

DÜzeltme: Abooov mesajları okudum da tırstım herkes çok pişman aldığına belli ki.
    Lakin bu bahsedilen problemlerin windowsla ilgili olduğunu düşünüyorum. Zira bende de hp probook 430 var. Bunda da aynı wireless problemi ve hdmi ile ses kayması gibi problemler var. Ekran windows+L tuşları ile kilitlendiğinde bazen şifreyi girmeme rağmen 20 saniye açılmıyor vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #berk -- 9 Ocak 2015; 12:50:18 >
  • yoo ben gayet memnunum notebook'umdan :) RAM'i yükseltecemde arkadaşlar Kingston'ın 8 GB DDR3 HyperX Impact SO-DIMM modelini baya övdüler direkt alıp taksam çalışır mı ki? hiç bir bios ayarı falan yapmadan
  • Arkadaşlar vastro'm için çanta mı alsam kılıf mı alsam diye düşünüyordum. En sonunda şu ürünle karşılaştım:http://www8.hp.com/tr/tr/products/laptops/product-detail.html?oid=6630414

Ve yönlendirdiği siteden sipariş vererek kargo dahil 58 liraya temin ettim. Severek kullandığım omuz çantalarım olduğu için bir seyahat esnasında pc'yi kılıfa koyup daha sonra omuz çantama koyuyorum böylece şık görünümden ödün vermeden bilgisayarımı taşımış oluyorum. Yürüme mesafesi yolculuklarda ise üzerinde bulunan tutma yerinden taşımayı gerçekleştirebilirsiniz.

Dell Vostro 5470 alındı! Dell Vostro 5470 alındı! Dell Vostro 5470 alındı! Dell Vostro 5470 alındı!

Dell Vostro 5470 alındı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtakeİt -- 11 Ocak 2015; 12:13:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: apomilan

yoo ben gayet memnunum notebook'umdan :) RAM'i yükseltecemde arkadaşlar Kingston'ın 8 GB DDR3 HyperX Impact SO-DIMM modelini baya övdüler direkt alıp taksam çalışır mı ki? hiç bir bios ayarı falan yapmadan

DDR3L olması gerek alacağınız ramin muhtemelen çalışmayacaktır.
  • Arkadaşlar merhaba,

Ben de Vostro almaya karar verdim ama benim için bir notebook içinde olması gereken yegane şey SSD olduğu için biraz kararsız kalmıştım. Birkaç videosunu izledikten sonra HDD'yi SSD ile değiştirmenin pek de zor olmadığını gördüm.

Sormak istediğim şey su, eğer HDD'yi SSD ile değiştirirsem hangi SSD modellerini almaliyim? HDD takılan yuvaya mSata mi uyar yoksa normal bildiğimiz SSD'ler de uyuyor o HDD caddy içine? Bu konu benim için önem arz etmekte.

Ayrıca sanıyorum ki ben bunu yaparsam %100 garanti dışı kalir. HDD'yi SSD ile degistirmeyi bu satin aldigimiz yer ya da Dell yapar mi yoksa hayal mi kuruyorum? :)

Siz Vostro'nuzu nereden aldiniz ve hangisini tercih ettiniz? İki farkli modeli var ve aralarinda neredeyse 200 TL fark var ve yanlış olana yonelmek istemiyorum.

Teşekkürler herkese.

• Ben ebrar bilgisaayrdan aldım.
    M2sata mini ssd bulabilirseniz hdd çıkarmadan takabilirsiniz fakat bunu turkiyede bulma imkanınız = 0 malesefki böyle
    Normal 2.5" lik ssd modellerinden herhangi bir model seçebilirsiniz seçim konusunda hdd ssd donanım forumuna bakarsanız orada yardımcı bilgiler bulabilirsiniz seçiminizi kolaylaştıracak.
    Ayrıca belirtmeliyim sizin değiminizle evet hayal kuruyorsunuz bu değişimi servis yapmıyor
    Belgelere göre garanti dışı kalır fakat açmamaız için herhangi bir garanti etiketi vs konulmamaış belki vidaları sabitleyici ile sabitlemişlerdi ama fark etmedim ben değişim yaparken.

Aradaki fiyat farkı işlemciden değilse işletim sisteminden kaynaklı birinde windows işletim sistemi verilirken diğeri freedos olarak işletim sistemsiz geliyor. Fark bundan kaynaklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkmon

quote:

yoo ben gayet memnunum notebook'umdan :) RAM'i yükseltecemde arkadaşlar Kingston'ın 8 GB DDR3 HyperX Impact SO-DIMM modelini baya övdüler direkt alıp taksam çalışır mı ki? hiç bir bios ayarı falan yapmadan

DDR3L ler 1.35V da çalışmıyor mu? biliyorum DDR3 ler 1.5V da çalışıyor ve uyumlu değiller ancak kingston'ın bu modeli 1.35V da çalışıyormuş.

http://www.kingston.com/tr/hyperx/memory/impact

• quote:

Ben ebrar bilgisaayrdan aldım.
    M2sata mini ssd bulabilirseniz hdd çıkarmadan takabilirsiniz fakat bunu turkiyede bulma imkanınız = 0 malesefki böyle
    Normal 2.5" lik ssd modellerinden herhangi bir model seçebilirsiniz seçim konusunda hdd ssd donanım forumuna bakarsanız orada yardımcı bilgiler bulabilirsiniz seçiminizi kolaylaştıracak.
    Ayrıca belirtmeliyim sizin değiminizle evet hayal kuruyorsunuz bu değişimi servis yapmıyor
    Belgelere göre garanti dışı kalır fakat açmamaız için herhangi bir garanti etiketi vs konulmamaış belki vidaları sabitleyici ile sabitlemişlerdi ama fark etmedim ben değişim yaparken.

Aradaki fiyat farkı işlemciden değilse işletim sisteminden kaynaklı birinde windows işletim sistemi verilirken diğeri freedos olarak işletim sistemsiz geliyor. Fark bundan kaynaklı.

O zaman iş başa düştü, biz değiştireceğiz. Bir kere SSD'ye alışınca maalesef HDD'ye geri dönülemiyor. :)

Freedos alacağım sanırım ama işletim sistemini orijinal almanın ileri getirisi olacak mi? Bildigim kadarıyla ücretsiz geçiş de yoktu W8.1'den, W10'a.

Çok teşekkür ettim yanitlariniz için, kısa zamanda aranıza katılacağim umuyorum ki.

• Blackworms kullanıcısına yanıt
    Hocam fredos bi vostro al, ortalama 300 liraya da 250 lik bi ssd. Ondan sonra bak keyfine. Ssd- hdd değişimi çok basit bi olay. Zaten bu konu içerisinde iki arkadaş değişimi fotolu olarak anlatmış. Konuyu incelerseniz bulabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

DDR3L ler 1.35V da çalışmıyor mu? biliyorum DDR3 ler 1.5V da çalışıyor ve uyumlu değiller ancak kingston'ın bu modeli 1.35V da çalışıyormuş.

http://www.kingston.com/tr/hyperx/memory/impact

Denemeden bir şey diyemeyiz o zaman hem 1.35 hemde 1.5 v ta çalışan bir ram denenmeden görülmez.Çokta yakından takip etmiyorum açıkçası donanım pazarını şu sıralar

@Blackworms
    Ah ah şu ssd nin oltasına takılınca kurtulmak mümkünmü
    ben tahammül edemeyeceğimi bidiğimden bilgisayarla sipariş ettim keza 1 gün bile geciktirmeden taktım zaten :)

WİN 8.1 lisansınız olur orjinal yazılım kullanmış olursunuz bunun dışında herhangi bir yararı olmayacaktır w10 çıkana kadar 8.1 i bilindik yollardan kullanabilirsiniz :) ama birinden birini satın alın orjinaldende çok uzaklaşmayalım :) bütçe el verdikçe :)

• Sanırım FreeDOS alıp, aradaki ücrete de SSD sipariş edeceğim. Değişimi oldukça basitmiş evet saniye beklemeye değmez, artan HDD'yi de masaüstünde kullanırız madem. :))

Vostro'nun cezbi aslında özelliklerinden çok taşınabilirliği: ağırlık, boyut, incelik harika. Ekranın 720p olması bir fark yaratıyor mu 1080p'den geçişte. Renkler vesaire iyidir panel olarak sanıyorum ki.

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.