Şimdi Ara

Dell Vostro 5470 alındı! (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
22
Favori
71.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayırlı olsun hocam. parasını hakeden bi cihaz aldınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exponent

hayırlı olsun hocam. parasını hakeden bi cihaz aldınız.

Teşekkür ederim. 8 gb Kingston ram aldım ayrıca. Gelir gelmez değiştirmeyi planlıyorum. Zaten elimde 240 gb Samsung Evo SSD vardı onu da harddiskle değiştireceğim.

Son olarak buna göre bir çantaya ihtiyacım var. Kaliteli, sağlam, şık bir çanta önerisi olan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 27 Ocak 2015; 16:47:21 >
  • ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    Ben aşağıdaki ürünü almıştım. Tavsiye ederim.

http://www.hepsiburada.com/liste/port-marbella-14-gri-notebook-cantasi/productDetails.aspx?productId=bs43051&categoryId=676

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SxXXxN -- 27 Ocak 2015; 17:16:30 >
  • Teşekkürler. Ben deri görünümlü ince bir çanta bakıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açılalı 1 sene olmuş neredeyse,hiç aklımda yokken bende kliksa dan 1599 tl ye aldım.Bu fiyata daha iyileri mutlaka vardı özellik olarak ancak bu boyutta daha iyisi yoktu.Burada yazılanlarda almamda etkili oldu.Kullanıyorum,sadece touchpad ve wireless sıkıntısı yaşadım ilk olarak ama yüksek oranda memnunum.Uygun fiyatlı ssd bulup hemen değiştireceğim.Daha windows yüklemedim,performansı görüp ona göre wireless ile alakalı bir değişiklik yapabilirim.
  • zalimkuzeyli Z kullanıcısına yanıt
    Dokunmatik yüzey için gerekli driverı ya bu forumdan yada yabancı bir forumdan bulup yuklemiştim (1 hafta dokunmatik yuzzayin yavaşlığından hassaslığından kafayı yiyerek) sürücüsünü indiridikten sonra işaretçi hızı dokunma duyarlılığı sag sol tuş fonksiyonu çift tıklama fonksiyonu kaydırma kaydırma hızı gibi seçeneklerle kendine geldi.Şuan açıkçası beğeniyorum bu haliyle.Çok kullandığım orta tuşuda sağ tuşa atadım(sekme açma için) çok iyi anlaşıyorum ben şuan bilgisayarla. Wireless sıkıntısı ev küçük olduğundan ve telefonumunda kronik wireless sıkıntısı olması nedeniyle pek farkedememeiş olabilirim bende varsada. Memnuniyet işi biraz kişisel bir durum işte.Ben gayet memnunken bazı arkadaşlar memnun olmayabiliyor.
  • Wireless güçlendirmesi ile ilgili bir şeyler yapılabiliyor mu peki?
  • Valla arkadaşım o kadar araştırmadan sonra bu bilgisayarı aldım. Hatta Asus x550jk alıp kutuyu açmadan iade ettim. Dell Vostro az önce geldi kutusu açılmamış yanımda duruyor. Fakat her şeyi buna göre planladım. 8 gb Kington ram aldım. 240 gb Samsung Evo Ssd disk zaten elimde mevcuttu. Şimdi ebay dan Intel Wireless kart aldım (daha denemeden wireless güçsüz çektiğini bir çok forumda okuduğum için)... Klavye tuşlarının çabuk aşındığını yazmışlar onun için sticker aldım. Ayrıca dışı ve el koyma yerleri çizilmesin diye şeffaf folyo aldım. Bilgisayarın maliyeti kaça çıktı hesaplamadım ama bu saatten sonra kutuyu açıp da bir de sorun çıkarsa ya da beğenmezsem vay halime...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 29 Ocak 2015; 16:27:08 >

• Arkadaşlar cihazı akşam kutuyu açar açmaz harddisk değişimi yapıp, ramleri değiştirdim. Wifi alıcısına baktığımda intel 7260 mış. Ben de ebay dan bunun ac olan versiyonunu sipariş etmiştim ama biraz önce iptal edilmesi için tekrar satıcıya istekte bulundum. Bilgisayara Windows 8.1 kurdum. Çok hızlı şekilde kurulum yapıldı. Wifi çekim gücü de iyi sayılır. Bundan önceki cihazım da böyle çekiyordu. O yüzden sorun etmiyorum. Bilgisayarın klavyesinin olduğu bölümü metal olarak düşünüyordum. Plastik olması ve tuşların ergonomik olmaması kötü oldu. Ayrıca cihazın arka kapağı basit bir plastikten yapılmış. O kadar araştırdım fakat bu konuda şikayet okumadım. Cihazın inceliği ve taşınabilirliği çok güzel ama yine de bir macbook sağlamlığını bulamadım. Asus x550 yi taşınabilirlik ve kasa kalitesinden dolayı kararsız kalıp iade etmiştim. Bu cihazı çok daha kasa olarak kaliteli düşünüyordum fakat beklentim sanırım fazla yüksek olmuş. Taşınabilirlik konusunda tam istediğim gibi. Artık driver ları indirip kurma zamanı...

• Şuan doların son yılların en yüksek seviyesinde olmasından dolayı bilgisayarı biraz pahalı aldığımı düşünüyorum.O yüzden ssd almak için biraz daha bekleyeceğim.ram benim için yeterli.Donanımla alakalı değil ancak kullanımla ilgili bende düşüncelerimi aktarmak istiyorum.
    Ubuntu ile bir kaç gün kullandım tek problem wireless idi.Dün windows 7 kurdum.Kurmaya başladığım andan itibaren harddisk ten gelen ses ciddi oranda arttı ve hala devam ediyor.Bir arkadaşın başına gelen uğultulu ses problemini de servisle görüşeceğim.Ses sanırım harddisk ten geliyor.Ubuntu da problem yaşamadığım bir problemdi o yüzden yazılımsal bir durum olduğunu düşünüyorum..Geri vermek gibi bir düşüncem yok.
    Wireless problemi hala devam ediyor.Güncel driver ile çözülecektir sanırım.
    Bunlar ışında taşınabilirlik,boyut ve ağırlık çok güzel.Lenovo thinkpad lere bakarken bu fiyata görünce aldım.sonradan görsem pişman olurdum.Fiyat-kalite açısından bakıldığında ben kesinlikle memnun oldum.

• Arkadaşlar wireless kartı değiştirmeye karar verdim. Kardeşimin Samsung notebook cihazında 3 çizgi ile çeken bağlantıyı bu bilgisayar hiç görmüyor bile. Samsung'un içerisindeki kart Atheros diye gözüküyor.
    Harddisk değişimi yaparken karta çok fazla dikkat etmemiştim ama şimdi düşününce sanki anteni takılı değil gibi gelmişti. Tekrar o kadar vidayı sök tak işleri ile de uğraşmak istemiyorum işin açıkcası. Elimde uygun bir tornavida da olmayınca sıkıntılı oluyor açıp kapatması.
    Uygun wireless kartlara bakıyorum ama yine Intel in modelleri, Atheros ve Bigfoot mevcut. Hangisinin çekim gücü iyidir diye site site dolaşıyorum ama tatmin edici bir bilgi yok. Intel 6300 de 3 anten mevcut ama ne kadar çekim gücü iyidir bilemiyorum. Ayrıca kartta Bt olmadığından kararsız kaldım.
  • Kasa yapısından mıdır yoksa benimkinde mi bir problem var anlamadım.Fanlar çok sesli çalışıyor ve hdd cızırtısı rahatsız edecek düzeyde ve diskin dönüş sesi de çok geliyor.İlk zamanlar fan diye düşündüm ama hdd.Ssd takacağımdan çok fazla takılmadım ama fanlar da rahatsız etti.Aslında sürekli bir ses var çoğu zaman fan mı hdd mi onu anlamıyorum.Alalı 1 hafta olmadı yenisini isteyeceğim sanırım.Fan problemi yaşan arkadaşlar var mıydı acaba fikir verirlerse sevinirim.
  • Daha önce bir arkadaşta olmuştu. Normalde vostro çok sessiz çalışan bir laptop. önceki yazıları okuyarak ulaşabilirsiniz. Kanlı canlı bir süreç var önünüzde :)

• Fan arada devreye giriyor ve kısa bir süre çalışıp devreden çıkıyor. Reklamlar gibi.
    Atheros AR5B22 kart aldım. Gelmesi 1 ay sürer sanırım. Bakalım wi-fi çekim gücü artacak mı...
  • Arkadaşlar vostro mu satıyorum. 1200tl son fiyatir. Hiçbir sıkıntısı yoktur. Ürünü 3/4 ay önce kliksadan aldım. 5470 21f45 modelidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Maviyıldızınoğlu

Arkadaşlar vostro mu satıyorum. 1200tl son fiyatir. Hiçbir sıkıntısı yoktur. Ürünü 3/4 ay önce kliksadan aldım. 5470 21f45 modelidir

Neden satıyorsunuz hocam? Başka bir model mi alacaksınız?
  • Yok hocam isim gereği ipad air 2 wifi +cellular almam gerekiyor.suan için laptopa ihtiyacım kalmadı. Yoksa gayet memnunum cihazdan.

• Aranızdaki en bahtsız benimdir herhalde.Harddiskten dolayı gelin alın dedim servis elemanı gelecek 4 gündür bekliyorum.Onu beklerken birde fan problemi çıktı.İki üç tane sekme açıkken birden fanlar çalışmaya başlıyor bir daha durmuyorlar.Vostro aldım başıma bela oldu.
  • ÇALIŞIYOR
    http://www.dell.com/support/home/us/en/19/Drivers/DriversDetails?driverId=12NG7

FİLE FORMAT HARD DRİVE OLANI YÜKLEYİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirahur -- 6 Şubat 2015; 7:49:53 >
  • arkadaşlar 4 şubat 2015 te Dell Vostro 5470 S21F45C ultrabook cihazımı pcdepo dan aldım.. cumartesi sabah kargoyu verdim 5 günde elime ulaştı. tam bi rezalet... neyse bu ayrı bi konu şimdi bir kaç günlük incelemelerimi ve yorumlarımı size aktarayım istedim. maddeler halinde daha anlaşılır olur umarım ..

i- cihaz çok hafif ağıırlığı 1,53 kg (ssd ile daha hafif olur)
    ii- ekran kapalı kalınlığı 18 mm (1,8 cm)
    iii- çoğu kişinin merakla beklediği durumu netleştireyim kafası karışanlar gördüm çünkü , TEK RAM SLOTU VAR (oysaki pcdepo da müşteri hizmetleri iki ram slotu var diyordu, ayrıca 3 adet usb 3.o yazmışlar ben tam anlayamadım ama usb 2.0 gibi geldi çünkü diğer ikisinden farklı ) (bütün usb renkleri siyah mavi olsaydı belki ayırt ederdim :))
    iv- touchpad yükleyemeyen arkadaşlar için link vermiştim tekrar vereyim http://downloads.dell.com/FOLDER01617582M/3/Input_ELAN_W78_A00_Setup-12NG7_ZPE.exe
    v- arkadaşlar bios güncellemesini kesinlikle yapın .. bilgisayar 2-3 kat hızlandı.. chrome açılmıyordu ya da yavaş açılıyordu falan şimdi tık diyorum giriyor.
    bios güncelleme linki http://downloads.dell.com/FOLDER03410618M/1/5470A12.exe
    vi- son olarak benim sevdiğim yani benim için çok önemli özellikleri sıralayayım (benim gibi biraz takıntıları olan için)

1- cihaz hafif ve ince
    2-parmak izi okuyucu
    3- ve arkadaşlar laptobu ekran kapalı iken sadece kapağından tutup açabiliyorum (bunu macbook ve zenbookta da gördüm, başka bilgisayarda rastlamadım)

şimdiden alan herkese hayırlı olsun. güle güle kullanın. ben cihazımı buldum.. herkesin gönlüne göre hayırlı olanıı olsun.... selametle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirahur -- 29 Ocak 2016; 23:46:16 >

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.