merhaba arkadaşlar, Dell XPS 15 9560 laptop u 3 gün önce vatan dan aldım, cihaz güzel lakin, harici ssd (samsung portable ssd T3 500gb) belleği tanımıyor, yani usb aygıtı tanınmadı diyor, aynı belleği masaüstü pc de takıyorum çalışıyor, sorun hakkında yaptığım çalışmalar aşağıda ama nafile !! yardımlarınızı bekliyorum.
1- dell müşteri hizmetlerini aradım chipset ve birçok driverini güncelledik,biz bu kadarına yardımcı oluyoruz dediler. 2- microsoftu aradım , update ve güncelleştirme vs. o da çözüm olmadı, 3- samsung u aradım SSD T3 belleğim usb de çalışmıyor diye yine bir sonuç yok. 4- internetten birçok formül denedim ,sürücüyü kaldır tekrar etkinleştir falan nafile, 5- registry programları kurdum oda fayda etmedi.
Bende de XPS 9560 ve Samsun T3 SSD var, bu tür bir sorun yaşamadım USB-A portlarında. USB-C portu ise taktığım tüm disklerde sorun çıkartıyor. Harici disklerimi bazen görüyor bazen görmüyor. Ben de o portu yalnızca ethernet adaptörü ile ya da bazen MacBook Pro şarj adaptörünü takmak için kullanıyorum.
BIOS update denediniz mi? Dell'in kendo update programı var, ordain güncellemeleri kontrol ettiğinizde BIOS update seçeneği de mevcut.