Şimdi Ara

DELPHİ ACEMİLER VE YENİ BAŞLAYANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • delphiye yeni başladım ama nerden başlıyacağımı bilmiyorum benim gibi fazla birşey bilmeyipte üzüğlen arkadaşlara. Yazmak isteyen ve öğretmek isteyen arkadaşlar nasıl ve neşekil başlıyacağımızı anlatırsa sevinirim.

• Konuyu neden iki defa actıgını anlamadım.

üst konu olarak bir konu var zaten @drony actı Delphiye baslıyoruz diye oraya bak istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri

Konuyu neden iki defa actıgını anlamadım.

üst konu olarak bir konu var zaten @drony actı Delphiye baslıyoruz diye oraya bak istersen
    bu konu başlığı daha iyi olmuş... en üste bir konu var delphi ye başlıyoruz ditye o konu yardımcı olur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peacefire

bu konu başlığı daha iyi olmuş... en üste bir konu var delphi ye başlıyoruz ditye o konu yardımcı olur herhalde.

Alıntıları Göster
    yardım edecekmisiniz, etmiyecekmisiniz

sanırım sorduğuna bin pişman olmuştur

arkadaş ben delphi bilmem yokya yardımcı olurdum

eğer delphi yerine Visual C++, veya Visual Basic.Net öğrenmek istersen yardımcı olurum

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewVatoo

yardım edecekmisiniz, etmiyecekmisiniz

sanırım sorduğuna bin pişman olmuştur

arkadaş ben delphi bilmem yokya yardımcı olurdum

eğer delphi yerine Visual C++, veya Visual Basic.Net öğrenmek istersen yardımcı olurum

Saygılar

Alıntıları Göster
    bilmiyorum delphi hakkındada hiçbir şey bilmiyorum ama c++ öğrenebileceksem öğretebilirsen sevinirim. ben yanlızca programcılığa başlamak için delphi dedim, başkalarından duyduğum için, bana yardımcı olursan sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gizem___09

bilmiyorum delphi hakkındada hiçbir şey bilmiyorum ama c++ öğrenebileceksem öğretebilirsen sevinirim. ben yanlızca programcılığa başlamak için delphi dedim, başkalarından duyduğum için, bana yardımcı olursan sevinirim.

Alıntıları Göster
    arkadaşım ingilizcen varmı
    sana e-book vermek istiyorumda o yüzden
  • quote:

Alıntıları Göster
    gerçekten merak ettiğimden soruyorum neden millette bu kadar programcılık öğrenme isteği var.yani bu iş sadece delphi kullanmayı bilmekle olmaz ki.eğer bu bir hobi ise anlarım ama bazı arkadaşlar duyduğum kadarıyla bu işi ciddiye alıyorlar.Bu işler böyle kolay olsaydı bilgisayar mühendisliği diye bir bölüm olmazdı.Eğer hobi olarak öğrenmek isteyenler varsa gitsinler kitapçıları dolaşsınlar ve başlangıç için kitap alsınlar veya kursa gitisinler çok heveslilerse.E-Kitapla programcılık ve prog. dili öğrenilmez hele bu konuda hiç bilgi sahibi değilse...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fear_is_the_key

gerçekten merak ettiğimden soruyorum neden millette bu kadar programcılık öğrenme isteği var.yani bu iş sadece delphi kullanmayı bilmekle olmaz ki.eğer bu bir hobi ise anlarım ama bazı arkadaşlar duyduğum kadarıyla bu işi ciddiye alıyorlar.Bu işler böyle kolay olsaydı bilgisayar mühendisliği diye bir bölüm olmazdı.Eğer hobi olarak öğrenmek isteyenler varsa gitsinler kitapçıları dolaşsınlar ve başlangıç için kitap alsınlar veya kursa gitisinler çok heveslilerse.E-Kitapla programcılık ve prog. dili öğrenilmez hele bu konuda hiç bilgi sahibi değilse...

Alıntıları Göster
    arkadaşım
    haklı olabilirsin
    ama sana böyle söyliyeyim
    ben bir programcıyım
    ve programlamayıda okuldan ve kurslardan öğrenmedim
    bugün bir firmada (kendi alanında ilk üç sırada olan bir firma) Uzman Programcı olarak çalışıyorum
    işe girerkende benden hangi dilleri, neler yapabildiğimi, ve bugüne kadar neler yaptığımı sormuşlardı
    onlara ek olarak, hangi yabancı dillere hakim olduğumu sormuşlardı
    ve işe aldılar
    yazılım geliştirme işi senin dediğin gibi değil, okul bir kişiye yardımcı olabilir ama kesin okuman gibi bir şart yok, eğer yetenekliysen, iş bulursun, iyi programlar yaza bilirsin

Saygılar

• quote:

arkadaşım
    haklı olabilirsin
    ben bir programcıyım
    bugün bir firmada (kendi alanında ilk üç sırada olan bir firma) Uzman Programcı olarak çalışıyorum
    işe girerkende benden hangi dilleri, neler yapabildiğimi, ve bugüne kadar neler yaptığımı sormuşlardı
    ve işe aldılar
    yazılım geliştirme işi senin dediğin gibi değil, okul bir kişiye yardımcı olabilir ama kesin okuman gibi bir şart yok, eğer yetenekliysen, iş bulursun, iyi programlar yaza bilirsin

Saygılar

Alıntıları Göster
    eğer programlamaya yeni başlıyorsan bence delphi iyi bir seçim değil ben bilgisayar programcılığı okuyorum ilk sene bize başlangıç olarak c++ öğrettiler ama evde kendin başlayacaksan bence pascal da iyi bir seçim olabilir... c++ veya pascal ile başlamanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: peacefire

eğer programlamaya yeni başlıyorsan bence delphi iyi bir seçim değil ben bilgisayar programcılığı okuyorum ilk sene bize başlangıç olarak c++ öğrettiler ama evde kendin başlayacaksan bence pascal da iyi bir seçim olabilir... c++ veya pascal ile başlamanı öneririm.

Alıntıları Göster
    gizem beni msn varsa ekle burda çoğu kişiye delphi e-bookları gönderdim 2 tane var başlangıç için msnden gönderirim sana

not:abazalık olsun die msn ekle demedim e-bookları gönderdikten sonra silersin

• quote:

arkadaşım
    haklı olabilirsin
    ben bir programcıyım
    ve işe aldılar

Saygılar

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalinden alıntı: NewVatoo

arkadaşım
    haklı olabilirsin
    ben bir programcıyım
    ve işe aldılar

Saygılar

asıl senin dediğin gibi değil.sen programcıysan bende mühendisim.yazılım geliştirmenin ne olduğunu da senden iyi bilirim merak etme.sadece programlama dili bilmekle yazılım geliştirilimez.veritabanı nedir ,E-R Diagrams nedir , Software Engineering nedir , SQL nedir , UML nedir bunları ve daha bir çok şeyi bilmek zorundasın.sen çok zeki olabilirsin ama herkes senin gibi değil.eline kitap alıp okumakla programcı veya mühendis olunabileceğine inanmıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fear_is_the_key

quote:

arkadaşım
    haklı olabilirsin
    ben bir programcıyım
    ve işe aldılar

Saygılar

asıl senin dediğin gibi değil.sen programcıysan bende mühendisim.yazılım geliştirmenin ne olduğunu da senden iyi bilirim merak etme.sadece programlama dili bilmekle yazılım geliştirilimez.veritabanı nedir ,E-R Diagrams nedir , Software Engineering nedir , SQL nedir , UML nedir bunları ve daha bir çok şeyi bilmek zorundasın.sen çok zeki olabilirsin ama herkes senin gibi değil.eline kitap alıp okumakla programcı veya mühendis olunabileceğine inanmıyorum...

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalinden alıntı: Fear_is_the_key

quote:

arkadaşım
    haklı olabilirsin
    ben bir programcıyım
    ve işe aldılar

Saygılar

sen öyle diyosan, öyledir heralde
    ne diyeyim

peki birşey sorucam
    mühendisim demişsin, peki yaptığın hiç başarılı bir proje varmı?
    yada senin mühendin arkadaşlarının hepsinin yaptığı başarılı bir yazılım varmı?
    mühendis olmakla da herkes programcı olamaz.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewVatoo -- 28 Ağustos 2005, 19:16:31 >

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: Fear_is_the_key

quote:

arkadaşım
    haklı olabilirsin
    ben bir programcıyım
    ve işe aldılar

Saygılar

sen öyle diyosan, öyledir heralde
    ne diyeyim

peki birşey sorucam
    mühendisim demişsin, peki yaptığın hiç başarılı bir proje varmı?
    yada senin mühendin arkadaşlarının hepsinin yaptığı başarılı bir yazılım varmı?
    mühendis olmakla da herkes programcı olamaz.

Saygılar

Alıntıları Göster
    yokmu yazcak

• quote:

yokmu yazcak

Alıntıları Göster
    bı tane delphi kıtabı edımnelısın kendıne sana ihsan karagulle ve zeydın pala nın kıtapları guzel anlatımı kıtapta once pascal bılgıleri veriliyo daha sonra delphinin bilgilerini anlatıyo ben de 34 konuda delphi itabı var bılgılerı guzel anlatıyo edınırsen uğraşırsan belkı öğrenebılırsın ama çalışmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: iboca01

bı tane delphi kıtabı edımnelısın kendıne sana ihsan karagulle ve zeydın pala nın kıtapları guzel anlatımı kıtapta once pascal bılgıleri veriliyo daha sonra delphinin bilgilerini anlatıyo ben de 34 konuda delphi itabı var bılgılerı guzel anlatıyo edınırsen uğraşırsan belkı öğrenebılırsın ama çalışmalısın

Alıntıları Göster
    delphiden daha yeni geçtim. bi hafta oldu. bilgilerim taze sayılır. ne öğrenek istiyorsun mesela? o seviyeye uygun konuşalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniden016

delphiden daha yeni geçtim. bi hafta oldu. bilgilerim taze sayılır. ne öğrenek istiyorsun mesela? o seviyeye uygun konuşalım.

Alıntıları Göster
    Bir analist programci olarak sunu soylemek istiyorum; ilk basta software developerlikla ilgili temel bir birikim yoksa internet uzerindeki herhangi bir forumdan bana XXX yazilim dilini ogretin yardimci olun diyemezsin. Bir yazilim dilinde binlerce, onbinlerce farkli komut, onlarca farkli component ve tool ayrica normal pc userlarinin anlayamayacagi interfaceler bulunmaktadir. Illada ogrenmek istiyorum ve cok ilerde bir programci olmak istiyorum diyorsan (kolayca programci olunmaz bunu belirtiyim) ogrenmek istedigin yazilim diliyle ilgili olarak a'sindan z'sine olmasa sana temel kavramlari ogretecek bilgi verici kaynaklar bulman lazim. Sonrasinda tabi bu kaynaklardan sana devamli yol gosterecek ve bu isi bilen bir programci olmasi gerek. Zaten bu sekilde baslarsan internet uzerindeki X veya Y forumlarindan kaynak kod ve bilgi bulabilirsin. Ancak bu forumda buyuk ihtimal ile takildigin yerlerde yardimci olabilirler. Sen herseyi bir forumdan ogrenemezsin. Sormak istedigin ve takildigin birsey olursa buradaki arkadaslar gibi bende yardimci olmaya calisirim... Iyi calismalar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ayitmaz

Bir analist programci olarak sunu soylemek istiyorum; ilk basta software developerlikla ilgili temel bir birikim yoksa internet uzerindeki herhangi bir forumdan bana XXX yazilim dilini ogretin yardimci olun diyemezsin. Bir yazilim dilinde binlerce, onbinlerce farkli komut, onlarca farkli component ve tool ayrica normal pc userlarinin anlayamayacagi interfaceler bulunmaktadir. Illada ogrenmek istiyorum ve cok ilerde bir programci olmak istiyorum diyorsan (kolayca programci olunmaz bunu belirtiyim) ogrenmek istedigin yazilim diliyle ilgili olarak a'sindan z'sine olmasa sana temel kavramlari ogretecek bilgi verici kaynaklar bulman lazim. Sonrasinda tabi bu kaynaklardan sana devamli yol gosterecek ve bu isi bilen bir programci olmasi gerek. Zaten bu sekilde baslarsan internet uzerindeki X veya Y forumlarindan kaynak kod ve bilgi bulabilirsin. Ancak bu forumda buyuk ihtimal ile takildigin yerlerde yardimci olabilirler. Sen herseyi bir forumdan ogrenemezsin. Sormak istedigin ve takildigin birsey olursa buradaki arkadaslar gibi bende yardimci olmaya calisirim... Iyi calismalar..

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_3779923/tm.htm bu adreste ki yazımı bulunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: ender_arslanturk

http://forum.donanimhaber.com/m_3779923/tm.htm bu adreste ki yazımı bulunuz...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar "öyle programcı olunmaz bööle olunur-öyle mühendis olunmaz böööle olunur" gibi saçma sapan geyiklere lütfen girmeyelim. Hobi olarak başlar veya devamını getirir veya sıkılır başka bir yöne gider. Bu konuda konuşmanın sonu yok...
    O yüzden lütfen anlatacak birşeyiniz varsa,paylaşacak dökümanınız varsa ve yapmak istiyorsanızda ilgili sorulara cevap olarak gönderin.
    Gün doğduğunda yatağından kalkar işine gider ve orada ne işe yaradığınızı gösterirsiniz..
    Hemde maaşınız artabilir:)

• quote:

Orijinalden alıntı: ANDYRAİN

Arkadaşlar "öyle programcı olunmaz bööle olunur-öyle mühendis olunmaz böööle olunur" gibi saçma sapan geyiklere lütfen girmeyelim. Hobi olarak başlar veya devamını getirir veya sıkılır başka bir yöne gider. Bu konuda konuşmanın sonu yok...
    O yüzden lütfen anlatacak birşeyiniz varsa,paylaşacak dökümanınız varsa ve yapmak istiyorsanızda ilgili sorulara cevap olarak gönderin.
    Gün doğduğunda yatağından kalkar işine gider ve orada ne işe yaradığınızı gösterirsiniz..
    Hemde maaşınız artabilir:)

Alıntıları Göster
    ARKADASLAR HEP MERAKLIYIZ AMA BEN BIR SEYI COK MERAK ETTIM NEDEN BILENDE BILME,YENDE CEVAPLIYORKI YAA BIRAKIN BILEN KISILER YARDIMCI OLSUN ARKADASA EVET KONUYA GELELIM BEN DELPHIYI IYI DERECEDE BILIYORUM AMA BU MERED EVDE YANLIZ OGRENILECEK BIR SEY DEGIL AMA BEN OGRENIRIM DERSEN ILK ONCE PASCAL ALGORITMA HAZIRLAMA BIRAZ BUNLARI OGREN DAHA SONRA DELPHIYE GEC VE ORASI ZATEN GORSEL BIR PRG AMA PASCAL VE ALGORITMAYI BILMESSEN DELPHI ISINE YARAMAZ SOYLEYIM

• quote:

arkadaşım
    haklı olabilirsin
    ben bir programcıyım
    ve işe aldılar

Saygılar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: NewVatoo

arkadaşım
    haklı olabilirsin
    ben bir programcıyım
    ve işe aldılar

Saygılar

Kardeşim sen bu ünvana sahip misin gerçekten?Böle bi ünvan ben hiç duymadım bana çok garip geldi..Yazılım geliştirme uzmanı veya mühendisi duydum.Database administrator duydum.Uzman programcı ne ya? Böel bi ünvan yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.