Şimdi Ara

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
402
Cevap
36
Favori
280.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende ucuz yollu (ilk denemeler ve lezzet olarak nasıl olduğunu denemek için) bir döküm tava almak istiyorum ama emaye kaplama olmasını istemiyorum, bulunduğum yer biraz küçük şok ta bir ürün gördüm emaye kaplamalı olup olmadığını nasıl anlarım? Teşekkürler şimdiden.

    MrKemal17 hocam bende almak istiyorum bir tava ama düz mü uzgara olanmı sizce? Ben ızgara şekilli olsun istiyorum ama düz de daha çok işe yarar gibi geliyor, ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 8 Ekim 2016; 11:06:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seeder

    Arkadaşlar bende ucuz yollu (ilk denemeler ve lezzet olarak nasıl olduğunu denemek için) bir döküm tava almak istiyorum ama emaye kaplama olmasını istemiyorum, bulunduğum yer biraz küçük şok ta bir ürün gördüm emaye kaplamalı olup olmadığını nasıl anlarım? Teşekkürler şimdiden.

    MrKemal17 hocam bende almak istiyorum bir tava ama düz mü uzgara olanmı sizce? Ben ızgara şekilli olsun istiyorum ama düz de daha çok işe yarar gibi geliyor, ne dersiniz?

    Şok'ta satılan ürün çok büyük ihtimalle emayedir. Eğer markasını söylersen kesin olarak cevap verebilirim.

    Daha çok et için alıyorsanız ızgara olanını öneririm.
  • Hocam evet döküm üzeri emaye kaplı galiba Lava marka 40 Lira. Aslında et için alıyorum fakat pizza yumurta vs de ilgimi çekti. Bunu alsam daha sonrada düz emayesiz olanlardanmı alsam acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seeder

    Hocam evet döküm üzeri emaye kaplı galiba Lava marka 40 Lira. Aslında et için alıyorum fakat pizza yumurta vs de ilgimi çekti. Bunu alsam daha sonrada düz emayesiz olanlardanmı alsam acaba?

    Lava ürünleri emayedir. Sana kalmış, bu da işini görür. Kaplamasız ürünlerde yemeğe demir geçişi oluyor, o avantaj var.
  • Emaye kaplamasız türkiyede bulmanz zor. Crate&barrel mağazalarında ya da online olarak da alabilirsiniz. Lavadan çok çok pahalı ama. Ya da amazondan bakabilirsiniz. Ama kargosu yüksek olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seeder

    Arkadaşlar bende ucuz yollu (ilk denemeler ve lezzet olarak nasıl olduğunu denemek için) bir döküm tava almak istiyorum ama emaye kaplama olmasını istemiyorum, bulunduğum yer biraz küçük şok ta bir ürün gördüm emaye kaplamalı olup olmadığını nasıl anlarım? Teşekkürler şimdiden.

    MrKemal17 hocam bende almak istiyorum bir tava ama düz mü uzgara olanmı sizce? Ben ızgara şekilli olsun istiyorum ama düz de daha çok işe yarar gibi geliyor, ne dersiniz?

    https://forum.donanimhaber.com/m_113442548/mpage_20/tm.htm

    Üstteki konuda daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

    TR'de yerli markaların kaplamasız ürünlerini bulamazsınız,Amerikan,Alman yada Ukrayna malı bulmanız lazım.
    Ya y.dşından getirteceksiniz,ya C&b mağazalarından düz tabanlı Lodge alacaksınız,ya da benim yakında piyasaya süreceğim ürünleri bekleyebilirsiniz

    ***

    quote:

    quote:

    Orijinalden alıntı: Machete.

    Sitenize ve youtube kanalınıza göz attım gerçekten çok emek verilmiş ve faydalı bilgiler hocam, takipçinizim:) Emayesiz tava da karar kıldım, Sizin kullandığınızdan yani Lodge marka alacağım ancak Türkiye de ızgaralı modeli yok Malesef sadece düz modelleri var. Izgaralı olan modeller Amazon da satılıyor ancak kargo vs beklememek için crate baller den düz modelini alayım diyorum n11 hesabımda 20tl çek de var n11 üzerinden alacağım onu da kullanayım diyorum bu vesile ile. Izgaralı model ile düz olan model arasındaki tek fark ızgara farkı mı yoksa kalite ve kullanım açısından bir fark varmıdır?
    Son olarak 25cm ve 30cm arasında kaldım 25 yeterlimidir yoksa almışken daha mı büyük alınmalı

    25lik model:http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-cast-iron-10-skillet

    30luk model:http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-cast-iron-12-skillet

    Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Açıkçası zaman geçtikçe düz tavamı daha çok sevmeye başladım,ızgara olan da güzel hoş ama artık bazı yemekleri,tereyağlı yumurtayı,tostu ve daha birçok şeyi düz tavada yapıyorum.
    Bana göre düz taban daha kullanışlı,hatta steak bile düz olanda yapılabilir.Tereyağlı şöyle Gordon Ramsay usulü ;



    Kalite olarak hiç fark yok,ikisi de pik döküm olarak dökülür,sadece şekli farkı.İçeriği,ürün reçetesi aynıdır.
    Fajita videoma bakın,ordaki 25cm olan, iki kişi için gayet yeterli.O videoda 2,5 porsiyondan fazla çıkmıştı düşünün .Ama 4+ kişi ya da arkadaş grubu gibi toplu pişirmelerde 30cm en ideali.

    Düşünsenize kamptasınız,ateşin etrafında 8-10 kişi,30 cm tavayı piknik ateşinde ısıtıp fajita yapıyorsunuz,bol malzeme bol tavuk/et tek seferde çıkartırsınız herkese.
    25 cm ve altında bu tabiki biraz zor ya da iki sefer yapacaksınız.

    Büyük olanı alırken 2 kere düşünmek lazım,kaç kişi kullanacak ona göre seçiminizi yapın;

    -Daha ağır olacak,bu sebeple kullanımı daha çok yoracak,
    -En önemlisi dolapta,özellikle ocakta daha geniş yer kaplayacak,ocak üzerinde yandaki göze birşey koydugunuzda ateşin dışına itebilir yanındaki yada üstündeki tavayı,
    -Mesela tere/sıvıyağlı birşey yaptınız,büyük olanda yüzey daha geniş oldugundan belki kullanmayacağınız alanlara yayılacak yağ.Ya da yumurtaları kırdınız,geniş olanda hepsi biryere dagılacak,derli toplu durmayacak,
    -Kirlenecek yüzey alanı artacak,dolayısıyla temizlenecek alan da :) Temizlerken lavabonuza sığmayabilir,lavabo içine oturtamazsanız ,bir elinizle sapından dikip,diğer elle temizlemeniz lazım yani temizlik zulüm olabilir,

    Bende düz olarak aşağıdakiler var,2 kişi için yeterli.

    20cm:Künefe,hellim,yağda yumurta,tek yiyeceksem steak/köfte vs. için
    26cm:Tavada pişebilecek herşey için,


    Kısaca bence düz olanı kişi sayınıza göre deneyin,ham döküme bi alışın,sevin..Eğer illa mühürleme diyorsanız ızgara tip olanı sonra alırsınız..


    ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 8 Ekim 2016; 20:23:58 >




  • Hocam Lodge almak istedim ancak sorun şu ki o kadar parayı düz olana veripte et yaparken gril izi olmaması işime Gelmiyor, tam tersi grill olanı alsam bu defa da pzza vs yapmak istesem olmayacak. Kararsız kaldım açıkçası sizin ürüne de daha çok var tabi şimdi fiyatta önemli sizin üründe lodge'un aynısı olacak fiyat aynı olursa açıkçası ben lodge alırım :) dost acı söyler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • seeder kullanıcısına yanıt
    Naçizane fikrim grill izinin estetikten başka hiçbir işlevi olmaması yönünde.

    Pizza künefe biftek köfte yumurta ve diğer her şey için düz tavalar yeterli.

    İlaveten grill tavada yapışan kirleri temizlemenin çilesi de cabası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Bende benzer bir kararsızlık yaşiyorum, peki Grill izi olanda Pizza, fajita, yumurta vesaire neden yapılamiyor ? tırtıklı olur zemini en kötü diye düşünüyorum :) hiç denemediğim için bir fikrim yok, evde tırtıklı Lava var, yeni bir Lodge alıcam.
  • matt3627 M kullanıcısına yanıt
    pizza biraz abzürd olabilir belki ama diğerlerini yaptım,hepsinin videosu var kanalımda
  • evet izledim bir çoğunu ama siz dahil çoğunluk düz önerince kararsız kaldım, sanırım temizlemesi zor olur biraz ,
    peki düz modelde steak yapmanın sıkıntısı, eksiği var mi et de grill izi olmaması haricinde ?
  • matt3627 M kullanıcısına yanıt
    hiçbir eksiği yok fazlası var,şimdi ızgara tip olanda etin tüm yüzeyi pişmez,sadece demirin temas ettiği noktada pişme olur ancak ısı sebebiyle etrafıda yanıklaşmadan,çıtırlaşmadan pişer.

    Düz tabanda bütün yüzey ete değdiğinden tüm yüzey,çıtır ya da yanık olur,size kalmış.

    Ancak bana göre her evde ikisi de bulunmalı,sonuçta bir ömür sizinle yaşayacak,çatladı,patladı diye çöp olmayacak.

    1 kere alınacak birşey için fiyatlar da hiçbirşey değil,gayet makul,üstelik sağlık yönünden hiçbir eksiği yok teflon kaplı ya da alüminyum tavalar gibi..
  • Cok teşekur ederim. Az önce düz için sipariş verdim.
    Haklisiniz 2 side lazimda ev de zaten bir tane vardi, yer kalmiyacak mutfakta :)
    Birde balik için istiyorum çünkü, tavsiyeniz var mi balik için ? Emsan gördüm bir tek, oda nasil bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matt3627

    Cok teşekur ederim. Az önce düz için sipariş verdim.
    Haklisiniz 2 side lazimda ev de zaten bir tane vardi, yer kalmiyacak mutfakta :)
    Birde balik için istiyorum çünkü, tavsiyeniz var mi balik için ? Emsan gördüm bir tek, oda nasil bilemiyorum.

    hem düz hem ızgara olur,hiç sıkıntı yok :) En son ızgarada ballı hardallı somon fileto yapmıştım..


     demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı?



    aylar önce araştırırken şöyle de bir link bulmuştum,aslında bu tavalar tam balıkçı/zıpkıncı arkadaşlar için.

    Vur balığı,çık sahile,yak ateşi,kur sofrayı mis..

    http://www.zipkinci.com/vurduk-hadi-pisirelim-balik-tarifleri/99592-dokum-demir-tavada-balik-kizartma-okuyun-derim.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 10 Ekim 2016; 20:49:42 >




  • Balik hiç denemedim, ama deneyenler kokularin kariştiğini söylemişti, tek tava kullanmanin sıkıntısı yok mu koku açisindan ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matt3627 M kullanıcısına yanıt
    Emaye kaplamalı olandan alırsanız iyice yıkayınca koku pek kalmıyor. Ama ham dökümün mantığı zaten aşırı yıkamamak olduğu için koku karmaşası olur.

    Düz tava almanız iyi olmuş. Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matt3627

    Balik hiç denemedim, ama deneyenler kokularin kariştiğini söylemişti, tek tava kullanmanin sıkıntısı yok mu koku açisindan ?

    Somon yaglı oldugundan kokusu da cok olur bildiginiz gibi.Somondan sonraki hafta kuzu kulbasti yaptim,cok hafif somon kokusu geldi ancak ette bisey fark etmedim.Bir sonraki pisirmede birsey kalacagini sanmiyorum..

    Yani yagsiz bir balik pisirdiginizde sorun yasanacagini sanmiyorum.Balik simdi bol,balik ekmekcilere ozenip bi palamut fileto yapmak lazim ekmek arasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Eti pişirdikten sonra dilimlemek için bicak tavsiyesi tavsiyesi olan varmi acaba ? Ayrica et maşasi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matt3627

    Merhabalar,
    Eti pişirdikten sonra dilimlemek için bicak tavsiyesi tavsiyesi olan varmi acaba ? Ayrica et maşasi ?

    kullanıyorum çok memnunum,1 dilim et kesilcek diye dünya para vermeye gerek yok bence,günlük işlerde de kullanıyorum hem.

    http://www.bicakcim.com/v1/surmene-surbisa-61004lz-lazerli-mutfak-bicaklari.html
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.