Şimdi Ara

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
402
Cevap
36
Favori
280.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar grill tava almak istiyorum. Haftasonu tefal preference grill aldım 150 tl.ye ama eve gelince farkettim. Hem ufak bir çizik var hem de yüksekliği çok az. İade edip demir döküm almaya karar verdim.
    Piyasada iki marka gördüm.
    Lava ve hecha.
    Bunlardan alıp kullanan ya da inceleyen varsa yorumlarınızı bekliyorum.
    Sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 2 Ekim 2013; 12:57:59 >



  • Forumdaki 16 sayfanın tamamını okudum okumayanlar için özet geçebilirim.

    Alanların çoğu et pişirmek için bu tavayı tercih etmiş. Tırtıklı/ızgara denilen model et pişirirken daha karizmatik ama temizlemesi daha zor. Bu yüzden düz tabanlı tava kullanımı ön plana çıkmış.

    Lava ve Hecha markaları emaye denilen camdan yapılmış bir madde ile kaplanıyor bu sebeple pişirilen yemeğe demir geçmiyor yıkanması kolay oluyor. Seasoning denilen işleme tabi tutulmasına gerek kalmıyor. Emaye denilen kaplamanın zararsız olduğu söyleniliyor yıkaması kolay bulaşık deterjanı ile yıkayabiliyorsunuz ama kesinlikle tavaya metal değdirmememiz lazım emayeye zarar gelmemesi için. Metal değerse emaye aşınır ve gözeneklere deterjan dolar/çürür sağlığınızı bozar.

    Bir de saf demirden emayesiz Lodge isimli ve Türkiye'de sadece Crate&Barrel denilen lüks mağazada satılan bir marka var. Bu tavalar Amerika'dan geliyor, bir iddiaya göre bu tavalar defolu çıkabiliyor alırken iyi incelemeniz önerilir ve pahalı. Bazı kişiler ise Amazon isimli internet sitesinden alıyor, kargo dahil yaklaşık 50 dolara mal ediyor. Lezzet olarak emayesiz daha iyi. Emayesizlerde yemeklere birazcık demir geçtiği için daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Ama bu ürünlerin temizliği daha zor her defasında deterjan değdirilmeden yıkanması sonra pas tutmaması için beş dakika kadar ocakta ısıtılması ve daha sonra da bir sonraki yemeğin yapışmaması için yağlanması gerekiyor. Pas tutsa dahi zımpara ile temizlenebilir. Evinize gelen misafirleri tavanızı yıkamamanız hususunda uyanmanız gerek. Pişirme esnasında çok fazla duman çıktığı söyleniyor. Bazı kişiler duman yüzünden balkonlarına seyyar ocak/tüp alıp orada pişiriyorlarmış.

    Emaye kaplı olmayanlara çatal bıçak değdirebilirsiniz sıkıntı olmuyor. Ayrıca bu ürünlerin yurt dışında daha yaygın olduğu yıllardan beri kullanılan bir alet olduğu söyleniyor. Güya nesilden nesile kalıyormuş. Ülkemizde ise ilgili bakanlığın bir mevzuatına göre paslanabilecek tencere/tava satışı yasak olduğu için piyasada emayesiz bulmak güç.

    Muhalif bir görüşe göre ise bu tavalar sürekli yağlandığı için ve aynı yağ molekülleri sürekli yandığı için pişen yemeğe yanık yağlardan trans yağ karışıyor ve kanserojen etki yapıyor demiş kendileri. Bu görüşü çürüten başka bir görüş yok. Benim gibi teflon ve granit tavalardan sağlık sebebiyle kurtulmak isteyenler için akıl karıştırıcı bir yorum oldu.

    Ayrıca bu tavalarda yumurta, pizza, gözleme/ekmek pişirmek mümkün. Tavalar çok ağır ve ocaktan alırken elinizi yakmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Geç ısınıp geç soğuyorlar bu yüzden yemeğinizi uzun süre sıcak tutabiliyor.

    Hecha mı lava mı derseniz, Hecha marka birazcık daha kaliteli, çünkü daha yüksek sıcaklıklara çıkabiliyormuş. Öyle aman aman bir fark da olmadığını görüyorum. Bu işi dünyada en iyi yapan firmalar ise Staub ve Le Creuset denen 2 Fransız firması ki fiyatları uçuk durumda. Bazen Esse'de indirimle uyguna alınabiliyormuş.

    Seasoning denilen olay ise tavayı yağlayıp fırında pişirmek. Bir nevi tava yapışkan olsun diye yapılıyor sanıyorum. Bu işlemden sonra tavadaki ufak gözenekler yağ ile kapanıyor ve yemeğe lezzet katıyor. Ayrıca zamanla tavada biriken aroma yemeklere daha lezzet katıyor ama balık için ayrı tava kullanmanız önerilmiş yoksa tatlarının karışması hoş olmayabilr diye fikir yürütülmüş.

    Teflon, granit, titanyum vs. bunlar PTFE:Politetrafloroetilen denilen kimyasal bir madde ile yapışmaması için kaplanıyor. Hepsi sağlıksız. Edindiğim izlenime göre en sağlıklı ürünler cam, çelik ve bu dökme demir tavalar. (Tabi trans yağ olayını henüz netleştiremedim, bu yüzden emaye kaplı dökme demir daha sağlıklı olabilir)

    Buradaki bir arkadaş konu ile ilgili blog kurmuş ama websitesinin adresini söylememiş. İnternette isehttp://www.yeraltimutfagi.com/mutfak-icin-faideli-bilgiler/dokme-demir-cast-iron-izgara-tava-ve-tencere adresinde detaylı bir analiz var.


    Benim de bu tavayı kullananlara birkaç sorum var:
    Trans yağ hususunda yorum yapabilecek olan birisi var mıdır?

    Tava sürekli yağlandığı ve yıkandığı için yıkanan su yağlı olduğundan dolayı zamanla musluğu tıkar mı?

    Bu tavada her gün yumurta veya sucuklu yumurta yapsak sizce nasıl olur?

    Tavada ekmek yapan var mı? Ekmek için tencere mi almak lazım? (Ekmeği de çok lezzetli oluyormuş, benden söylemesi)
    Çok doğru bir karar vermişsiniz, teflon veya granit ve seramik denilen aslında teflondan farkı olmayan zararlı maddelerden hepimizin kurtulması lazım.
    Benim 3 tane Lodge saf demir döküm tavam var, 1 tane de Fontignac demir tencerem(emaye kaplı) var. Fontignac'ı N11 kampanyası ile Kasım ayında 100TL'ye almıştım, henüz 2-3 defa kullanabildim ama tavsiye ederim. Özellikle uzun süre ve yavaş yavaş pişmesi istenilen yemekler dökme demir tencerede çok daha lezzetli oluyor.
    Ama alabilyorsanız, Lodge bence her zaman daha iyidir. Sonuçta çok uzun süre size hatta çocuğunuza ve hatta torununuza dahi rahatlıkla bırakabileceğiniz sağlamlıkta bir üründen bahsediyoruz.


    Aşağıdaki yazıyı internetten buldum, ilgilenenler olabilir:
    Dökme demir tencere ve tavalar hakkında bazı bilgileri paylaşalım
    Dökme demir tencerede pişen yemekleriniz diğer malzemlerden üretilmiş tencerelerde pişirdiğiniz
    yemeklere göre cok daha lezzetli olacaktır.
    Sebebi ,ısıyı eşit bir şekilde dağitması ve yemeğinizi kısık ateşte ,ısı kaybına neden olmadan
    pişirmesidir.
    Dökme demir tavada/ızgarada pişirdiğiniz etler ,yumuşak ve nemli kalırken aynı zamanda mükemmel
    bir şekilde pişecektir.Dökme demirde et pişirirken yağ eklemenize kesinlikle gerek yoktur.
    Ürünlerimiz 3 farklı fiyat derecelendirmesine sahiptir.
    Fiyat farklılıkları
    -emaye rengi ve kalınlığı,
    -dökme demir bileşiminin yoğunluğu ve kalınlığı ,
    -ürün tasarımı ile ilgilidir.
    Dökme demirden üretilmiş mutfak eşyaları bu nedenle çok çesitli fiyat aralıklarına sahiptir.
    Örneğin;Siyah emaye, bej renkli emayeye göre daha dayanıklıi ve avantajlıdır.
    Fontignac ;Siyah emayeli,tasarım olarak basit ve dökme demir yoğunluğu orta/yüksek seviyededir.Fiyat
    olarak çok hesaplıdır.Eğer dökme demiri ilk kez denemek istiyor ama Staub'un fiyatları nedeniyle
    kararsızsanız Fontignac ürünleri başlangıç yapmanız için çok uygundur.
    Basix;Bej renkli emayelidir.Tasarımı zevklidir ve dökme demir yoğunluğu yüksek
    seviyededir.Tencerelerin kapaklarında damlalık yoktur.Piyasadaki le cruset markalı ürünlerle benzer
    kalite ve özelliklere sahiptir.Fiyatları Staub’a göre daha hesaplıdır.
    Staub;Mükemmel tasarımlıdır ve yüksek yoğunluğa sahip dökme demirden üretilmiştir.Tencereleri
    damlalıklı ve düz kapaklıdır bu nedenle buharlaşan suyun tamamı tekrar tencereye geri
    döner.Kusursuz lezzete kolayca ulaşırsınız.3 kat siyah emaye kaplıdır.Izgaraları çok derin oluklara
    sahiptir.Profesyonel aşçıların tercihi Staub marka ürünlerdir.Kapak tasarımı sadece Staub'a özeldir ve
    pişirme sırasındaki etkisi benzersizdir.
    Dökme demir tencere ve tavalarla ilgili birkaç önemli nokta;
    -Emayeli dökme demir tava /tencereyi ilk kullanımdan önce deterjansız olarak sıcak su ile
    yıkayın.Sonra ocağın üzerine koyup iyice ısınmasını bekleyin.
    -Isınan tavaya biraz sıvıyağ dökün ve ısıya dayanıklı bir fırça vb... ile iyice heryerini sıvıyağ ile yağlayın.
    -Daha sonra kağit havlu ile yağın fazlasını silin.
    -Bu işlem emaye üzerinin kayganlaştıracak bir tabaka ile kaplanmasını sağlayacaktır.Bu işlemi sadece
    ilk kullanımdan önce yapmanız yeterlidir.Her seferinde yapmanız gerekli degildir.İsterseniz ara sıra
    örnegin 3 ayda bir bu işlemi tekrar edebilirsiniz.
    -Emaye tabakasına zarar vermemesi açısından metal veya sert mutfak araçları (metalden
    maşa,kaşık,spatula vb...) kullanmamanızı öneririz.
    -Tava veya tencereyi yerleştirdiğiniz ocağin alevini tencerenin zemininden kenarlara taşacak kadar çok
    açmayın.Tava/tencere iyice ısındıktan sonra çok kısık ateşte bile ısısını muhafaza edecek ve ısıyı tüm
    yüzeye eşit bir şekilde dağıtacaktır.
    -Tavayı /tencereyi sert bir yüzeye düşürmeyiniz veya çarpmayınız.Emaye tabakası bir tür
    camdır ,kırılabilir ve zarar görebilir.
    -Yıkama sırasında sıvı bulaşık deterjanı ve yumuşak bir sünger veya çok sert olmayan türde bir bulaşık
    fırçasını kullanabilirsiniz.Beyazlatıcılı veya çamaşır suyu içeren ürünlerle temizlemeyiniz.
    -Bulaşık makinesinde yıkamanızda sakınca yoktur.Ancak yıpranmasını ve emaye tabakanın zarar
    görmesini hızlandıracağı icin sık sık makinada yıkanması önerilmez.
    -Ürünün hem alt hem de üst yüzeyi tamamen emaye ile kaplanmıştır.Üst ve alt yüzeyin birleştiği yerde
    ham dökme demir görülebilmektedir.Bu hattın tavayı/tencereyi dolaba kaldırmadan önce kuru
    olduğunu kontrol edin, gerekiyorsa kurulayın.
    Tencereyle pişirirken;
    -Tencerenin tüm yüzeyi ısıyi iletmektedir.Sapları ve kulpu da buna dahildir.Bu nedenle ısıyı açtıktan
    sonra asla çıplak elinizle dokunmayınız.Silikon veya kumaş bir tutacak kullanınız.
    -Tencerenizi her türden ocağın üzerinde -cam seramik dahil- ve fırının icinde de güvenle
    kullanabilirsiniz.
    Tavayla pişirirken;
    -Tavaya eti/sebzeyi koymadan once tavayı iyice ısıtın.Isınmış tavaya yiyeceği koyun.
    -Et pisirirken ayrica yag kullanmaniza gerek yoktur.Etin kendi yagi yeterli olacaktir.Et pisince
    kendiliginden tavadan ayrilacak ve oluklar nedeniyle yapismayacaktir.
    -Ancak pismemisse et tavadan ayrilmaz bu nedenle yapisti diye maşayla zorlamayin.
    böyle bir başlık açtığımı unutmuşum. :)

    ben hem bu başlıkta geçen lavanın tırtıklı tavasını, hem de geçen günlerde satışa sunulan tabanı düz tavasını aldım. düz olanı henüz kullanmadım. tırtıklıyı epeydir kullanıyoruz.

    nette oldukça detaylı bilgiler var döküm tavalarla ilgili. önce bunları araştırıp okudum.

    tavayı olması gerektiği gibi kullanırsanız oldukça lezzetli pişiriyor. ilk etapta 10-15 dk iyice kızdırmak lazım boş olarak. sonra et pişirme işlemine geçmeli. az ve az-orta pişmiş et sevenler için oldukça iyi. teflonlar gibi çizilme derdi yok. metal çatallarla gayet rahat kullanılıyor. yapışma sorunu yok.

    mutlaka seasoning denen işlem yapılmalı. bu tavalar ancak seasoning yapıldıktan sonra verimli ve lezzetli oluyor. işi bittikten sonra asla deterjanla-sabunla yıkamamak gerekiyor. ben sıcak su ile yıkıyorum sadece. yapışan et parçalarını da tuz ve bulaşık fırçası ile iice ovup duruluyorum ve ocakta ısıtarak kurutuyorum ki paslanmasın. dediğim gibi internette çok bilgi var. ben de hep buralardan öğrendim.

    dezavantajı ise, mutfak ve önlem alınmazsa bütün ev duman altı oluyor. kapı-pencere-davlumbaz hak getire.

    kısacası 40 tl.ye alınabilecek en güzel tava. esse ya da korkmaza gidip de aynı ürüne 2-3 katını vermeye gerek yok. lava da zaten bu işi yapan bir firma. esse-kormaz hep fason yaptırıyor.
    tavsiye ederim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: ykayserili

    Bu konuyu biraz hatim edeyim ben.
    Ayrıca bir soru ''Granit tava'da et mühürlenir mi?''

    teflon
    granit
    seramik

    Hepsi alüminyum üzeri PTFE yani kimyasal boyadır.Yani hepsi aynı,bunu her seferinde söylüyorum ki insanlarımız anlasın.

    Üreticiler hem teflonun negatif algısından kurtulmak,hemde cicili bicili ürünler üretmek için teflonu egale edip,
    çok şahane bir buluşmuş gibi granit,seramik diye ürünlerin reklamını yapmaya başladılar.
    Aynı alüminyum üzerine boyalı teflon püskürttüler,oldu sana renk cümbüşü ama GRANİT,SERAMİK,ooo çok sağlıklı.
    Hikaye bunlar,hepsi aynı.Çizildimi granitin de,seramiğinde,teflonun da işi biter.


    Ayrıca PTFE yapısı gereği 250 derecelerde bozulmaya başlar,daha üst sıcaklıklarda tamamen bozulur.

    Mühürlemede yani boş tavada sıcaklıklar 250-300 derecelere ulaştıgından,teflon-granit-seramik alüminyum üzeri kaplı ne varsa tehlikelidir-zararlıdır.

    Varsa döküm,yoksa karbon çelik yoksa çelik ürünler kullanılmalıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtı

    Döküm Izgara Tava: Hecha mı Lava mı?

    Döküm izgara tavalar, dayanıklı yapıları ve eşit ısı dağıtımıyla bilinirler. İki popüler marka olan Hecha ve Lava, döküm izgara tavaları için seçenekler sunar.

    Hecha ve Lava Döküm Tavalar Arasındaki Farklar:

    • Malzeme: Hecha, yüksek kaliteli demir döküm kullanırken, Lava, daha hafif olan alüminyum alaşımı kullanır. Demir döküm daha dayanıklıdır ancak daha ağırdır.
    • Isı Tutma: Demir dökümün ısıyı daha iyi tuttuğu bilinir, bu da Hecha tavalarının ısıyı eşit şekilde dağıtmasına ve daha uzun süre sıcak tutmasına olanak tanır.
    • Yağlama: Lava tavalar genellikle daha fazla yağlama gerektirirken, Hecha tavalar önceden yağlanmıştır ve daha az yağ kullanmayı sağlar.

    Hecha Döküm Tavanın Özellikleri:

    • Yüksek kaliteli demir dökümden yapılmıştır, bu da onu dayanıklı ve sağlam kılar.
    • Mükemmel ısı tutma ve dağıtma özelliklerine sahiptir.
    • Önceden yağlanmıştır, bu da zamandan ve zahmetten tasarruf sağlar.
    • Çeşitli şekil ve boyutlarda mevcuttur.

    Lava Döküm Tavanın Özellikleri:

    • Hafif alüminyum alaşımından yapılmıştır.
    • Isıyı nispeten daha hızlı iletir ve dağıtır.
    • Daha uygun fiyatlı seçenekler sunar.
    • Geniş bir renk yelpazesinde mevcuttur.

    Hangisini Seçmelisin?

    Hecha ve Lava döküm izgara tavaları, kendi avantajları ve dezavantajları ile benzersiz özellikler sunar. Seçiminiz, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır:

    • Dayanıklılık ve mükemmel ısı tutma istiyorsanız Hecha döküm tavayı düşünün.
    • Daha hafif bir seçenek ve uygun fiyatlı bir alternatif tercih ediyorsanız Lava döküm tavayı tercih edebilirsiniz.

    İhtiyaçlarınız için en iyi seçimi yapmak üzere her iki markayı da iyice araştırın ve kullanıcı yorumlarını okuyun.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Döküm tava kullanmadım ama geçenlerde araştırırken kormazınkileri görmüştüm.
    Korkmaz Casterra A1472 di. Fiyatı da 69 ya da 79 TL idi.
    Fikir vermesi açısından yazmak istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucanturk45

    Döküm tava kullanmadım ama geçenlerde araştırırken kormazınkileri görmüştüm.
    Korkmaz Casterra A1472 di. Fiyatı da 69 ya da 79 TL idi.
    Fikir vermesi açısından yazmak istedim.
    teşekkür ederim. evet korkmaz ve essede de var bu döküm tavalar. ama tahmin ediyorum korkmaz da esse de fason yaptırıyor. başlığa taşıdğım 2 marka da direk üretici firmalar. o yüzden bu ikisinden birini tercih etmek istiyorum.

    yok mu kullanan hiç acep?
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Çarşamba günü şok mağazasında 39 tl ye lava tava satılacak sanırım.
    Gelecek yorumlara göre oradan lava alınabilir diye düşünüyorum.
  • @emrahsnr selam,

    Tavayla ilgili tecrubelerini paylasir misin?
  • oislek O kullanıcısına yanıt
    böyle bir başlık açtığımı unutmuşum. :)

    ben hem bu başlıkta geçen lavanın tırtıklı tavasını, hem de geçen günlerde satışa sunulan tabanı düz tavasını aldım. düz olanı henüz kullanmadım. tırtıklıyı epeydir kullanıyoruz.

    nette oldukça detaylı bilgiler var döküm tavalarla ilgili. önce bunları araştırıp okudum.

    tavayı olması gerektiği gibi kullanırsanız oldukça lezzetli pişiriyor. ilk etapta 10-15 dk iyice kızdırmak lazım boş olarak. sonra et pişirme işlemine geçmeli. az ve az-orta pişmiş et sevenler için oldukça iyi. teflonlar gibi çizilme derdi yok. metal çatallarla gayet rahat kullanılıyor. yapışma sorunu yok.

    mutlaka seasoning denen işlem yapılmalı. bu tavalar ancak seasoning yapıldıktan sonra verimli ve lezzetli oluyor. işi bittikten sonra asla deterjanla-sabunla yıkamamak gerekiyor. ben sıcak su ile yıkıyorum sadece. yapışan et parçalarını da tuz ve bulaşık fırçası ile iice ovup duruluyorum ve ocakta ısıtarak kurutuyorum ki paslanmasın. dediğim gibi internette çok bilgi var. ben de hep buralardan öğrendim.

    dezavantajı ise, mutfak ve önlem alınmazsa bütün ev duman altı oluyor. kapı-pencere-davlumbaz hak getire.

    kısacası 40 tl.ye alınabilecek en güzel tava. esse ya da korkmaza gidip de aynı ürüne 2-3 katını vermeye gerek yok. lava da zaten bu işi yapan bir firma. esse-kormaz hep fason yaptırıyor.
    tavsiye ederim.




  • ucanturk45 U kullanıcısına yanıt
    hocam size de teşekkür etmeyi unutmuşum haber verdiğiniz için.

    sağolun.

    şokta satışa sunulanlar, benim de aradığım markalardan biri olan lava idi. ve gördüğüm gibi hem ızgara tavasını hem de dışı turuncu emayeli tenceresini aldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tava Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim.
    Ben de lava nın tırtıklı olanından aldım.
    Sizin gibi internetten okuyup, ilk pişirme deneyimine hazırladım tavayı
    Sonuç ise kesinlikle mükemmel oldu.
    Beklediğimden çok daha iyi.
    İlk defa et, " saman gibi " diye tabir ettiğim şekilde değil de, çok daha sulu ve lezzetliydi.
    Tabi ki et çok önemli.

    Kısacası alacaklara tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucanturk45

    Rica ederim.
    Ben de lava nın tırtıklı olanından aldım.
    Sizin gibi internetten okuyup, ilk pişirme deneyimine hazırladım tavayı
    Sonuç ise kesinlikle mükemmel oldu.
    Beklediğimden çok daha iyi.
    İlk defa et, " saman gibi " diye tabir ettiğim şekilde değil de, çok daha sulu ve lezzetliydi.
    Tabi ki et çok önemli.

    Kısacası alacaklara tavsiye ederim.
    Teşekkürler yorumlarınız için.
    Ben de tam bunu almak üzereyken aklıma geldi neden bu kadar büyük alıyorum diye.
    sizce sadece 2 kişilik et/balık pişirilecekse dahi bu kadar büyük alınmalı mı yoksa atıyorum 16x16'lık bir tava da iş görür hatta daha iyi bile olabilir mi?




  • oislek O kullanıcısına yanıt
    hayır buyuk değil. tavanın tabanı aşırı buyuk değil zaten. ben de 2 kişi için kullanıyorum. 16X16da ancak bir biftek kızartırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oislek

    Teşekkürler yorumlarınız için.
    Ben de tam bunu almak üzereyken aklıma geldi neden bu kadar büyük alıyorum diye.
    sizce sadece 2 kişilik et/balık pişirilecekse dahi bu kadar büyük alınmalı mı yoksa atıyorum 16x16'lık bir tava da iş görür hatta daha iyi bile olabilir mi?
    Bence de bizim aldigimiz 28 cm lik tavalar boyut olarak uygun.
    Etin buyuklugune gore 4 kisiye kadar et yapilabiliyor.
    16 liklar ufak gelir diye dusunuyorum ama yine de son karar sizin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucanturk45

    Bence de bizim aldigimiz 28 cm lik tavalar boyut olarak uygun.
    Etin buyuklugune gore 4 kisiye kadar et yapilabiliyor.
    16 liklar ufak gelir diye dusunuyorum ama yine de son karar sizin.

    Alıntıları Göster
    tekrar teşekkür ederim, elinize sağlık. son 2 sorum kaldı, umarım başkalarına da faydam dokunur :)

    1-Bu yağ akıtmak için bükük dudak kısmı iş görüyor mu? gerekli oluyor mu? sizce faydalı mı?
    2-yoksa bu hibrid tabi ettikleri (yarı düz, yarı girintili) tavayı mı alsam daha iyi mi olur?
    http://www.tamsaatinde.com/Demir-Dokum-Izgara-Tava-Hibrit-Metal-Kulplu-26x32cm,PR-1019532.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oislek -- 29 Aralık 2013; 17:29:56 >




  • oislek O kullanıcısına yanıt
    Yağ dökme kısmı bence olmazsa olmaz birşey değil.
    Hibrit için de pozitif düşünüyorum. Yani ilk defa görm ve eğer fiyat dezavantajı yok ise almayı düşünebilirdim ben tavayı alacağım zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucanturk45

    Yağ dökme kısmı bence olmazsa olmaz birşey değil.
    Hibrit için de pozitif düşünüyorum. Yani ilk defa görm ve eğer fiyat dezavantajı yok ise almayı düşünebilirdim ben tavayı alacağım zaman.
    İkiside güzel farketmez hocam..
  • oislek O kullanıcısına yanıt
    linkini verdiğiniz tavanın, ocak üzerinde çok verimli kullanılacağını düşünmüyorum. dikdörtgen bir şekli var. siz bunu dairesl bir ocağın üzerine oturtacaksınız. verimli olmaz gibi geliyor. ama sadece fırında kullanırım diyorsanız olabilir. kare olsaydı, olabilirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    linkini verdiğiniz tavanın, ocak üzerinde çok verimli kullanılacağını düşünmüyorum. dikdörtgen bir şekli var. siz bunu dairesl bir ocağın üzerine oturtacaksınız. verimli olmaz gibi geliyor. ama sadece fırında kullanırım diyorsanız olabilir. kare olsaydı, olabilirdi.
    dikdortgen yapının dezavantajı genelde 2 kişilik pişirecegimiz için biraz hafifletilebilir.
    burda önemli olan bu hibrit yapının pişirme açısından nasıl bir avantaj getireceği, sizin tecrübelerinize dayanarak?
    tekrar teşekkürler,
  • oislek O kullanıcısına yanıt
    Bendeki düz yüzey olmadığı için pişirme performansı konusunda bir yorum yapamıyorum.
  • Konuyu hortlatıyoruz ama hech döküm ızgara için ocağın yan yana iki kısmını kaplayacak boyutta olanından link verebilecek var mı? Adam gibi bişey bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: attorney-at-law

    Konuyu hortlatıyoruz ama hech döküm ızgara için ocağın yan yana iki kısmını kaplayacak boyutta olanından link verebilecek var mı? Adam gibi bişey bulamadım.

    hortlat hocam bende bu topiclerde geziniyorum, denemek için alıcam,,

    ocagın ikisine denk gelecek , cok buyuk olmaz mı, yani 12kişilik filan mı
    )))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    quote:

    Orijinalden alıntı: attorney-at-law

    Konuyu hortlatıyoruz ama hech döküm ızgara için ocağın yan yana iki kısmını kaplayacak boyutta olanından link verebilecek var mı? Adam gibi bişey bulamadım.

    hortlat hocam bende bu topiclerde geziniyorum, denemek için alıcam,,

    ocagın ikisine denk gelecek , cok buyuk olmaz mı, yani 12kişilik filan mı
    )))

    arkadaşlar bundan mı bahsediyorsunuz?..


     demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.