Şimdi Ara

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
36
Favori
280.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarık-ilgili

    metro lava satıldıgını duymamıştım. gidip bakayım, yoksa internetten sipariş vereceğim. bu arada duman çok çıkıyor yazılmış. gerçekten çok çıkıyorsa hanımdan dayak yemeyelim :)

    Duman baya çıkıyor haliyle, çünkü çok yüksek sıcaklıkta pişirme yapılıyor, çıkan yağlar çabucak yanıp gidiyor. Dumandan ziyade temizliği zahmetli pişirmeden sonra fazla beklemden güzelce yıkayıp kurutmak lazım.
  • Dumanı çok çıkar ama buda etlerin lezzetli olmasının asıl nedeni.Çünkü etler ilk ısıyla mühürleniyor suyu içinde kalıyor haliyle ilk ısıdaaşırı duman yapıyor.Bende tenceresi de var hb'den indirimle 79,90'a aldım yemekler harika..




  • bugün metroya gidip dikdörtgen olanından aldım. hem de 39 tlye. metronun girişine bir kamyon lava tava koymuşlar. şu ilk işlem olayını yapıp yarın kullanacağım nasipse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarık-ilgili

    bugün metroya gidip dikdörtgen olanından aldım. hem de 39 tlye. metronun girişine bir kamyon lava tava koymuşlar. şu ilk işlem olayını yapıp yarın kullanacağım nasipse.


    Aldığınız modelin linkini koyabilir misiniz? Tavalar tışında kapaklı tencereler de var mıydı metroda?
  • Arkadaşlar Lava'nın 26X32 cm dikdörtgen ızgara tavası bir süredir Carrefourda 42 TL'den satılıyor.

    Benim bahsettiğim içi tamamen ızgara olan... Bir de bu ürünün yarısı ızgara yarısı düz olanları var...


    Ben bu tava ile Antrekot , Somon ve Çöpşiş yaptım. Hepsi çok başarılı oldu. Tek sorun duman :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: tarık-ilgili

    bugün metroya gidip dikdörtgen olanından aldım. hem de 39 tlye. metronun girişine bir kamyon lava tava koymuşlar. şu ilk işlem olayını yapıp yarın kullanacağım nasipse.


    Aldığınız modelin linkini koyabilir misiniz? Tavalar tışında kapaklı tencereler de var mıydı metroda?

    Mutfak reyonun da var döküm tencere ve tavalar. Her seferinde inceliyorum da bir türlü almak nasib olmadı :D Döküm tencerede etli kurufasüyle çok güzel oluyor diyorlar.




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Ucuz bulmuiken lava alın geçin, dökümün keyfi ayrı gerçekten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: tarık-ilgili

    bugün metroya gidip dikdörtgen olanından aldım. hem de 39 tlye. metronun girişine bir kamyon lava tava koymuşlar. şu ilk işlem olayını yapıp yarın kullanacağım nasipse.


    Aldığınız modelin linkini koyabilir misiniz? Tavalar tışında kapaklı tencereler de var mıydı metroda?

    Mutfak reyonun da var döküm tencere ve tavalar. Her seferinde inceliyorum da bir türlü almak nasib olmadı :D Döküm tencerede etli kurufasüyle çok güzel oluyor diyorlar.

    döküm tencerede etli kuru fasulye deneyimim:

    donanımhaber forum
    Demir döküm (döküm demir ya da dökme demir) tencereler » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_97548192/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: tarık-ilgili

    bugün metroya gidip dikdörtgen olanından aldım. hem de 39 tlye. metronun girişine bir kamyon lava tava koymuşlar. şu ilk işlem olayını yapıp yarın kullanacağım nasipse.


    Aldığınız modelin linkini koyabilir misiniz? Tavalar tışında kapaklı tencereler de var mıydı metroda?

    Mutfak reyonun da var döküm tencere ve tavalar. Her seferinde inceliyorum da bir türlü almak nasib olmadı :D Döküm tencerede etli kurufasüyle çok güzel oluyor diyorlar.

    döküm tencerede etli kuru fasulye deneyimim:

    http://forum.donanimhaber.com/m_97548192/tm.htm



    Moralinizi bozmayın hocam. Malzemeyi hazırlayıp tencerede yani ocakta kavurun. Pişirme aşamasına ise fırında devam edin. Çünkü bizim standart ocaklar bir bölgeye ateşi sürekli uyguladıklarından böyle sonuç doğurmuş olabilir. İndüksiyonlu ocak olsa belki olmazdı bütün tabanı ısıtıyor çünkü.

    Ya da imkan farsa ateşten biraz daha yüksekte konumlandırmak lazım tencereyi. Diye düşünüyorum. :)




  • Turkiyede satilan demir dokum tavalarin hepsi emaye kaplama saf demir dokum degil...emaye kaplamalar cok harli atese gelmiyor ve catlayabiliyor...tek avantaji seasoning gerektirmiyor...ama gercekten nezzetli et pisirecekseniz saf demir dokum tava ve cok yuksek ates gerekli....
  • bence lava soft, bir çok kişiden lavasoftun iyi olduğunu duydum.
  • Arkadaşlar merhaba , konu başlığını görünce tavsiye bırakmadan geçmek istemedim , 2 yıldır SÜREL markalı Döküm Demir tava ve tencerelerimi kullanıyorum , ürünlerin pişirmede yemeklere kattığı lezzet tartışılmaz ayrıca antibakteriyel ürünler olduğu için sağlıklı pişirme elde ediyoruz. Ayrıca Türk Malı bir ürün Fabrikası Eskişehirdeymiş , Fabrika sahibi hepimizin bildiği SÜSLER markasının kurucusu ! Belki Döküm Demir ürünler ağır diyoruz ama birde şu var arkadaşlar ağırlığınca lezzeti var:) yemeklere kattığı lezzet ve sağlık bence daha önemli varsın biraz ağır olsun , sanki kucağımıza alıp oda odamı geziyoruz :) Yaklaşık 5 ay önce Döküm Demir üstüne Seramik kaplamalı ürünlerinden aldım ve çok memnunum kesinlikle içinde çizilme ve yapışma dahi olmuyor en güzeli bulaşık makinasında bile yıkanabiliyor , şuan piyasada bizlere seramik diye satılan sağlığa zararlı PTFE beyaz teflon kaplamalı tavalar ve tencerelerde bildiğiniz gibi çizilme , solma ve bir süre kullandıktan sonra yapışma oluyor , bu sebeple sağlıklı ve lezzetli yemekler için kesinlikle döküm tencere/tava tavsiye ediyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa TC

    Turkiyede satilan demir dokum tavalarin hepsi emaye kaplama saf demir dokum degil...emaye kaplamalar cok harli atese gelmiyor ve catlayabiliyor...tek avantaji seasoning gerektirmiyor...ama gercekten nezzetli et pisirecekseniz saf demir dokum tava ve cok yuksek ates gerekli....

    Bndeki lavalarda şu an bir sorun yok. Ama dediğiniz doğru. Saf döküm hiçbiyerde bulamadım ne yazık ki. Bulmuş olsam alacaktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar saf kaplamasız döküm tencere ve tavaları piyasada bulabilmeniz imkansız , bu tip ürünler antibakteriyel olmadığı için piyasada satış izni yokmuş , satılabilmesi için kaplamalı olması gerekiyormuş , Ayrıca emaye kaplamalı ürünlerin ham maddesinde kullanılan kaplama ürünleri kaliteli ise harlı ateşlerde emayenin çatlaması imkansız
  • www.hecha.com.tr
    Hecha - Döküm Tencereler, Tavalar, Izgaralar
    http://www.hecha.com.tr/?product=kare-izgara-tava-28cm-parlak-siyah


    2 yıldır ayda 3-4 defa kullanıyoruz tavada paslanma, yıpranma vs yok ama sadece tavuk ve etten verim alabildik. Köftede sanırım tarif kaynaklı sorun yaşadık. Kaliteli bir ürün incelemelerinize dahil etmenizi tavsiye ederim.




  • dlk06 D kullanıcısına yanıt
    ben ingiltereden turkiyeye yeni yerlestim ve avrupda saf demir dokum her yerde satiliyor ve ben senelerdir kulaniyorum antibakteriyel olmamasi hikaye..asil emaye kaplamalar kimyasallardan olusuyor.
  • Saf dökümün bakımı zordur. Seasonin yapmadan kullanılmaz. Seasoningten sonra ise sadece su ile deterjansız yıkamanız lazım. Her defasında yıkadıktan sonra kurutmanuz lazım ki paslanmasın. Evet daha lezzetli olur ama daha dumanlı olur. Antibakteriyel olmadığıyla ilgili bişey duymadım ama bizim yönetmeliklerde mi ne bir maddeye takılıyormuş. O yüzden emaye kaplama yapılıyor burda. Dediğiniz gibi emaye kaplama kimyasallardan oluşmaz. Son derece sağlıklı olan camın yüksek sıcaklıkta başka kaplanan yüzeye yapıştırılmasıdır. Bu işlm hem zor hem maliyetlidir çünkü demiri siz başka bir kimyasal kullanmadan sadece sıcaklıkla camla kaplıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ham Döküm Demiri satın alıp, yıkayıp kullanamıyorsunuz (emaye kaplama modeller hariç). Önce kullanıma hazır hale getirmeniz lazım. Bu işleme “seasoning” deniyor. Önceden bu işlemden geçmiş olarak satılan ürünler de var (pre-seasoned). Alırken dikkat etmek lazım
    Öncelikle tavanızı veya tencerenizi sıcak suyla bir güzel yıkayın (Sağlığınızla oynamak istemiyosanız kesinlikle deterjan ve sabun yok). Sonrasında kuruması için ocakta bir süre tutun, unutmayın nem en büyük düşmanımız. Yeterince kuruduğuna inandıktan sonra, pişirme eşyanızın her yerini “tütme noktası” yüksek bir yağla kaplayın (ocaktan almadan önce biraz soğumasını bekleyin eliniz yanmasın) . Tütme noktası, yağın yanmaya başlayıp duman çıkardığı ve zararlı hale geldiği sıcaklık derecesi. Kanola (Canadian oil, low acid) yağını genetiği oynan bir yağ türü olduğundan tavsiye etmiyorum. Riviera zeytinyağı ya da Rafine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Ayçiçek yağının tütme noktası ise zeytinyağından daha düşüktür (yani zeytinyağı ile yapacağınız kızartmalar daha sağlıklı olur ).
    Zeytinyağı ile, pişirme gerecinizin iç ve dış tüm yüzeyine ince bir tabaka oluşturacak şekilde bir bez ile sürün. Tavayı önceden 120 derece ısıtılmış fırına iç kısmı aşağıya bakacak şekilde koyun. Bunun sebebi içinde yağ birikmesini önlemek. Fırına yağ damlamasın diye de altına bişeyler koyun. Tavayı bu şekilde yaklaşık 1 saat “pişirin” ve çıkarıp bir daha yağlayın ve bir saat daha pişirin, fırını söndürdükten sonra içinde soğumasını bekleyin. Gerekiyorsa üzerindeki fazla yağı silin. Bu işlemden sonra pişirme gereciniz kullanıma hazır olacaktır.

    Bu işlem demir yüzeydeki pürüzleri doldurarak doğal, yapışmaz bir yüzey oluşturuyor. Ayrıca dökme demir pişirme gerecimizi çevre koşullarına karşı koruyarak paslanmasını önlüyor. Bu işlemi yapmazsanız, hele ki dökme demir eşyanızı yıkayıp kurumaya bırakırsanız ertesi gün üzerinde pas lekeleri oluşmaya başladığını görebilirsiniz. Fakat bu durumdaki bir dökme demir eşyayı kurtarmak çok basit. Önce sıcak suyla bir güzel yıkayın güzelce kurulayın. Tam olarak kurutmak için orta ateş üzerinde 5 dakika kadar bekletin. Soğuduktan sonra içine 2 çorba kaşığı kadar tuz ve aynı miktarda zeytinyağı dökün. Tuz miktarını isteğe göre değiştirebilirsiniz ama buna göre yağı da aynı miktarda kullanacaksınız. Sonra kağıt havlu yardımıyla paslı bölgeleri iyice ovalayın. Tuz burada aşındırıcı eleman olarak zımpara işlevi görecektir. Şayet pas derindeyse ve bir türlü çıkmıyorsa, çelik mutfak teli ile iyice ovun. Tuzunu muzunu iyice yıkayın. Yahu bu kadar pas mas ile uğraştık şu deterjan yüzü görsün diyorsanız, diş macununu öneririm, yenilmesi zarasız olan diş macunu ile bir kereye mahsus temizleyin ve “seasoning” işlemini tekrar uygulayın. Herşeyi yaptınız saatlerce uğraştınız hala mı çıkmadı ? İşte size fantastik bir çözüm; matkapı alın uç olarak tel fırça aparatı takın ve paslı bölgeye uygulayın. Bu işlemden de yarar görmezseniz atın gitsin.

    Dökme demir pişirme gereciniz kullanıldıkça yüzeyi de olgunlaşacak ve daha yapışmaz bir hal alacak. Hatta yemeklerinize bir çeşit mangal aroması vermesi de mümkün (Gözeneklerdeki biriken yağ bir güzel yanıp kömürleşecekte ondan ordan gelen tütsü kokusu etinize sinecek). Bir dökme demir pişirme gerecinin “seasoning” süreci asla bitmiyor. Siz kullandıkça o daha bir güzelleşiyor. İşte özelliği bu. Sizinle birlikte yaşayan, yıllanan bir eşya Bu arada seasoning işlemi paslanmaya kesin çözüm değildir, pas tutan ve season edilmiş ürünler görebilirsiniz. Saf döküm ürünler yurt dışında her yerde satılıyor olabilir ve saf döküm kullanan çoğu ülke yavaş yavaş ham döküm kullanmayı bırakıp Emaye kaplı döküm demir kullanmaya başlamışlardır. Bu sebepten mevzuata göre Paslanan ürünlerin Türkiye piyasasında satışı yasaktır. Bu tip ürünlerin son 1-2 yıldır şart koşulmaya başlayan Uluslararası REACH direktiflerine uygun olması gerekmektedir.
    Eğer bu işlemleri sürekli yapamam diyorsanız en akla yatkın Sağlıklı yöntem Emaye kaplı döküm demir ürünler kullanmaktır , Emayenin esas olarak hammaddesi camdır ve 900 derecede pişirilerek döküm ile bütünleşmesi sağlanır. Bildiğiniz üzere demir ve cam doğada ham olarak bulunabilen maddelerdir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dlk06 -- 21 Kasım 2014; 14:02:22 >




  • dlk06 D kullanıcısına yanıt
    peki emaye sağlık açısından sıkıntı oluşturuyormu emaye olanların kullanımı nasıl bunlarıda detarjanla yıkayamıyoruz değilmi emayenin dökülmesi yada çizilmesi gibi durumlar oluyormu bilgi alabilirmiyim.
  • FUAT775 F kullanıcısına yanıt
    Fuat bey ;
    Emaye ürünler sağlık açısından hiçbir sakınca oluşturmaz , örneğin fırın tepsilerinizde emaye kaplıdır , yüksek ısı gören yüzeyler en sağlıklı şekilde emaye kaplanarak tüketiciye sunulur , Cam ne kadar sağlıklı ise emaye kaplı ürünlerde bir o kadar sağlıklıdır. Döküm demir Emaye ürünlerin veya diğer mutfak ürünlerinin pahalı ve ucuz olmasının sebebi üstüne kaplanan emayenin kalitesi ve uzun ömürlülüğü ile alakalıdır kalite her zaman fiyatı etkiler ( örneğin 10 bin tl'ye de araba var 300 bin tl'ye de araba var gibi ). Emayeyi evde kullanım şartlarında kesinlikle çizemezsiniz üstünde sadece kılcal iz oluşur ! Çizik diyebilmemiz için ; ürün herhangi bir işlem sonucunda altından metali görebiliyorsak buna çizik denir eğer göremiyorsak iz denir ki buda gayet normaldir sağlığa bir sakıncası yoktur. Mat emaye ile kaplanan ürünlerde iz belli olmaz fakat parlak emaye olan ürünlerde iz belli olur , Emaye ürünler deterjan ile yıkanabilir kesinlikle sorun yaşamazsınız , Eğerki sorun yaşadıysanız kullandığınız ürünün kalitesinde bir problem var demektir ve hemen ürün değişimi yapılmasını istemelisiniz.teşekkürler... dilek




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.