Şimdi Ara

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
36
Favori
280.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: proteinX

Bende emrahsnr a katılıyorum. Balık için ayrı bir tava ızgara vb kullanmak lazım et-tavuk için ayrı. Ben evde esse nin demir döküm tavalarını kullanıyorum. Oldukça da memnunum. Et-köfte-tavuk için özellikle döküm tava çok iyi oluyor. Balığı ise hep üstten rezistanslı kapaklı era ızgara da yapıyorum.
    Yapışma konusuna gelince hafifte olsa tavayı yağlamak ve balığı-tavuğu-eti koyduktan sonra çok sık ellememek gerekli. Acaba oldumu diye sık sık altına bakılmamalı. Malzemeyi koyunca en az 3 dakika eti hiç rahatsız etmeyin :) Yani süreyi az pişmiş çok pişmiş sevmenize göre artırabilirsiniz tabi ama esas olan malzemenin pişirme süreci içinde sadece 1 kez çevrilmesi. Malzemeyi ısınmış tavaya ilk koyduğumuzda yapışır, piştikçe tavadan ayrılmaya başlar. Bir de ocağın altını çok açmayın. Döküm malzeme ısıyı hem iyi iletiyor hemde uzun süre muhafaza ediyor o yüzden tava iyice kızdıktan sonra ocağı az ile orta açık arasına almakta fayda var.
    Bunlar muffakla oldukça ilgilenen birisi olarak naçizane tavsiyelerim. Saygılar.

İşte tavuk et vs döküme yapışmadan ayrılaniliyor. Yazdıklarınız çok doğru şeyler. Ama balık çok hassas ve yumuşak bir et. Kendim denemedim. Ama yapışacağını tahmin ediyprum. Deneyen arkadşlar olur da paylaşırsa ben de öğrenmiş olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beyler bu demir dökümlerde adana,şiş gibi ızgaralarda yapılabilirmi.iyi sonuç verirmi?
  • Evet konuyu hortlatiyorum, izgara sis gibi seyler yapilabilir mi ? Ve haaala lavadan memnun musunuz ?

• ben lavayı istirahate ayırmıştım belki yata yata büyümüştür tembel, pek verimli çıkmamıştı bizimki, yarın tatile ara versin biraz çalışsın bakalım nasıl iş çıkaracak...
  • Elektrikli ankastre ocaklarda da verim alınıyor mu bu tavalardan ?
  • Temizlemesi zor indirip kaldırması daha zor.Mangal yakmak daha kolay bence ve lezzetli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: noogard

Elektrikli ankastre ocaklarda da verim alınıyor mu bu tavalardan ?

altında neyin ısıttığı farketmez ama umduğum gibi değil onu da belirteyim...
  • obsesoz kullanıcısına yanıt
    dökme demir tavayla ilgili "Temizlemesi zor indirip kaldırması daha zor.Mangal yakmak daha kolay"......buna katılmıyorum...

ama "mangalın daha lezzetli olduğu"na kesinlikle katılıyorum...

@obsesoz
  • Dostum mangalın nesi zor.Ben urfalıyım bu işler bizden sorulur.Yerim yok dersen ona birşey diyemem.
    Mangalla ilgili tavsiyelerim de olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obsesoz -- 17 Ağustos 2014; 23:24:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: obsesoz

Dostum mangalın nesi zor.Ben urfalıyım bu işler bizden sorulur.Yerim yok dersen ona birşey diyemem.
    Mangalla ilgili tavsiyelerim de olabilir...

zor demedim, "daha kolay" kısmına katılmadım...
  • Eywallah..
  • Sonuç balık için ayrı et ve tavuk icin ayrı peki tavuk ve sığır eti bir birine karışmıyor mu peki bunda yumurta kırsak melemen yapasak olur mu ??? yehaaaa ve hangi tırtıklı döküm demir tava uygun olur balık ve et için ayrı balık tava iri olursa iyi olur zıpkınla vurduğum balıklar iri oluyo genelde evet link yollar ve uygun fiyatlı kaliteli neler varsa tsk

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Ben bu bunu almaya karar verdim. Bir tane dökümüm var ama bu çok kaliteli.http://www.esse.com.tr/staub/staub-american-dokum-demir-grill-tava-30x30-cm_1235_71094

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 30 Ağustos 2014; 17:52:40 >

• arasira kullanıcısına yanıt
    bunun taban ve yan kalınlığı kaç mm? ömür boyu garanti vermesi güzel.. lava da garanti kaç yıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraser0861 -- 7 Eylül 2014; 21:30:31 >
  • lava 59 lira aynı boyuttaki hecha 149 lira. hangisi şimdi lava mı hecha mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarık-ilgili

lava 59 lira aynı boyuttaki hecha 149 lira. hangisi şimdi lava mı hecha mı

ben lava aldım beğenmedim, siz hecha alın nasılmış görelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarık-ilgili

lava 59 lira aynı boyuttaki hecha 149 lira. hangisi şimdi lava mı hecha mı

Ebatları, dış emaye kaplaması aynı ise hechaya gerek yok. Hechanın pahalı olmasını, sahibinin popüler bir kişilik olmasına, piyasada adının çok duyulmasına, reklamının daha çok yapılması ve sanki daha premium bir ürün üretiyormuş gibi boyner, tepe home vb yerlerde satılmasına, ambalajlarının daha özenli ve şık olmasına bağlıyorum.
    Lava ise metro, şok gibi marketlerde satılıyor. Reklamı yok. Ambalajı oldukça basit.
    Yoksa tüm bu döküm ürünler, hurda demirin tekrar eritilip işlenmesiyle elde ediliyor.
    Bu arada ben lava tavalardan çok memnun kalmama rağmen, tenceresinden kalmadım. Tenceresi ocaklarda pişirmeye uygun değil. Dibine tutuyor yemek en kısa ayarda olsa da. Ancak fırında guzel olabilir. Denemedim henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 9 Ekim 2014; 17:08:34 >

• MEtro da lava 'nın ürünlerinde indirim oluyor sık sık. Denk gelirsem alacağım mutlaka. Hastası oldum döküm tavanın arkadaşta gördükten sonra. Tost makinesinin taşlarını kullanıyordum ocakta döküm gibi ama aynı etkiyi yaratmıyor. Duman konusuna ise çare bulmak şart.
  • Bende lava'nın var, pişirmesi gayet başarılı. Ne yaptığını bilen mangala çok yakın lezzeti alacaktır. Boşuna 200-300lira vermeyin ithal markalara Lava eskişehirde üretiliyor, pişirme performansı olarak beğenilemeyecek bir ürün değil. Dökümü de kalın ve ağır.
  • metro lava satıldıgını duymamıştım. gidip bakayım, yoksa internetten sipariş vereceğim. bu arada duman çok çıkıyor yazılmış. gerçekten çok çıkıyorsa hanımdan dayak yemeyelim :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.