Şimdi Ara

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
36
Favori
280.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hecha tava ile ilgili olarak açtığım başlığı gereksiz açmışım oraya yazdığım iki yazıyı buraya aktarıyorum.

    Dükkanlarda bir kaç hecha gördüm, forumdaki son yazılardan sonra sitelerine baktım kuruluşları ile ilgili hoş hikayelerini okudum aşağıya kopyalıyorum.


    Her yerde lezzet
    Hecha’nın kurucusu gerçek bir lezzet tutkunu ve birinci sınıf restoranlarda bulabildiği tüm lezzetleri mutfaklara taşımaya kararlı. Bu sebeple yemek konusundaki tanıdığı tüm kapıları çalıyor.

    Günün birinde, bir kasap dükkanında, yeni bir et deneyecektir ancak bacadan çıkan bir arıza yüzünden mangal yanmaz. Dükkan’ın sahibi dökümden yapılmış bir tava çıkarır. Tavanın ağırlığı beş kilodur ve Amerika’dan Türkiye’ye dükkan sahibinin valizinde gelmiştir. Döküm tavada pişen etin mangaldakinden daha lezzetli olduğunu fark eden Bay Hecha’nın aklına muhteşem bir fikir gelir. Ailesi döküm sektöründendir ve hemen kasap arkadaşına aynı döküm tavadan bir adet üretir ve hediye eder. Amerika’dan taşımasına gerek kalmayacaktır.


    Bu hikaye çok tanıdık geldi. Burada bahsedilen amerikadan gelen tava "Lodge Iron" marka dökme demir tavalardandır. Ürün gamlarına baktığımda maalesef şu anda benzer bir ürünlerini göremiyorum. Klasik kaplamasız dökme demir tavaları yok. Yukarıdaki hikayedeki tavadan başka şeyler satıyorlar şu anda.

    Yukarıdaki hikayedeki dükkan sahibi gibi pişirmeyi sevenler hala bavulda tava taşıyor, değiştirdikleri birşey yok.



    quote:


    Orijinalden alıntı: tonysparkov

    Ben de döküm tavaları araştırırken Hecha ve Lava markalarına denk gelmiştim internette. Öncelikle canlı olarak hangi dükkanlarda gördünüz Hecha tavaları?

    Özellikle biftek, antrikot ve pirzola gibi yiyecekleri pişirmek çok keyifli oluyor diye biliyorum döküm tavalarda. Ayriyetten bir ara Boyner'de Fisslerin değişik bir tavasını görmüştüm, crispy steelux adında. Dışı ve içi çelik, yüzeyi ise tırtıklı şekildeydi. O model de kafamı kurcalıyor aslında.


    Geçen sen fenerbahçe macrocenter'da gördüm hecha'yı.

    Carrefour'dada Lava görmüştüm.

    İkiside fena görünmüyordu yanlış anlaşılmasın. Fakat dökme demir tava denince benim ilk aklıma gelen klasik kaplamasız dökme demir modelleri yok ikisininde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 9 Aralık 2014; 14:25:54 >




  • Web sitelerini karşılaştırdığımda HECHA'nın daha artistik ve duygulara hitabeden bir pazarlama stratejisi olduğunu görüyorum.

    LAVA'nın sitesinde ise ürünlerle ilgili daha çok bilgi ve detay var. Kurumsal ve sınai altyapı daha belirgin.

    LAVA bu konuda bence daha üstün.
  • LAVA'nın fabrikası Eskişehirdeymiş. HECHA'nınki nerede onu göremedim.
  • İnternette görülen yabancı kaynaklı seasoning olayı kaplamasız, klasik dökme devir tavalar için geçerlidir. Türkiyede satılan kaplamalı tavalara uygulanma gerekliliği ve yöntemi tartışmaya açıktır.
  • dlk06 D kullanıcısına yanıt
    Dilek hanım,

    Bilgileriniz için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysuleymany

    TV'de sürekli Relance Çift Taraflı Kokusuz Izgara Tavası reklamı yapıyorlar, nasıl acaba?
     demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı?

    http://www.mcj.com.tr/mall/disp/itemInfo.htm?itemCode=100914


    Bende bu üründen sipariş ettim.Bugün elime ulaştı.Kullananlar oldukça memnun.Deneyimlerimi paylaşırım




  • Balık, tavuk denerseniz sonuçları bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysuleymany

    Balık, tavuk denerseniz sonuçları bekliyoruz.


    Bu tava dökme demir değil ayrıca teflon kaplı olması sebebiyle et kızartmayada uygun değil. Birde silikon conta yapmışlar silikonda kalitesine bağlı olarak yüksek sıcaklıklara uygun olmayabilir. Ayrıca bu conta buharı içeride tutup mangalın tam aksine bir sonuç alınmasına yol açacak. ızgara tarzı pişirmede kuru sıcaklık gerekir buhar hemen uçmalıdır.

    Buharı içinde tuttuğu için bunda etin dışı piştiğinde dahi kızarmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 14 Aralık 2014; 12:46:30 >
  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    evet haklısınız en iyisi LAVA görünüyor fiyatıda çok uygun N11'de var almayı düşünüyorum.
  • Relance tavanın reklamlarını izleyince çıtır çıtır balık-tavuk pişiriyorlar. Tabii kullananların yorumları önemli. Reklama aldanmamak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysuleymany -- 14 Aralık 2014; 16:08:17 >
  • Bugün kullandım tavayı. Tavuk göğüs ve but pişirdim. Gayetde güzel pişirdi. Evet dışarı hiçbirşey taşırmıyor. Tavanın arkasında buhar deliği var. Burdan atıyor fazla buharı. Çok çıtır değildi ama tam kıvamında pişti. Tabi fazla pişiriip suyunu çektirirseniz çıtır olacaktır. Silikon contası ilerki zamanlarda ne olur bilmem. Ayrıca yedek contada vardı üründe.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • döküm diyorlar ama hepsi gene emaye kaplama. emayesiz olanlardan bildiğiniz var mı sadece seasoningli?
  • arkadaslar bu tencerede emaye kaplama yok bu markanın tavaları da yıne buradan bulunabılır ama kullanmayı bılmek gerek deterjanla yıkamamalı



    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-derin-tencere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    LAVA'nın fabrikası Eskişehirdeymiş. HECHA'nınki nerede onu göremedim.

    manısa da benım bıldıgım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muvakkit

    arkadaslar bu tencerede emaye kaplama yok bu markanın tavaları da yıne buradan bulunabılır ama kullanmayı bılmek gerek deterjanla yıkamamalı



    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-derin-tencere

    Evet bunlar gerçek kaplamasız kovboy işi dökme demir tencere. ben kullanıyorum. LODGE IRON.

    Bir arkadaş soruyordu türkiyede varmı diye, varmış işte.

    Gidin bunlardan alın ve LODGE IRON tavaların bütün serilerini getirmelerini isteyin. Benim ağırlıktan dolayı getiremediğim bir kaç tanesi var bu fiyatlara amerikayla hiç uğraşmam. keşke hepsini getirseler.

    Bunlardan alanlar olursa buraya yazsınlar bunların temizlenmesi, seasoning yani yüzey işlemesiyle ilgili söyleyeceklerim olacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muvakkit

    quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    LAVA'nın fabrikası Eskişehirdeymiş. HECHA'nınki nerede onu göremedim.

    manısa da benım bıldıgım

    Olabilir,
    İnternette gezerken eskişehirde benzer ürünler üreten bir firma sitesine rastlamıştım. Üzerlerinden HECHA kabartması olmadan aynı onların ürünleri gibi görünüyordu. Lavadan farklı b isimleri ve farklı ürünleri vardı herhalde eskişehirde lavadan başka ve fason üreticilerde var diye düşündüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koleksiyoner

    döküm diyorlar ama hepsi gene emaye kaplama. emayesiz olanlardan bildiğiniz var mı sadece seasoningli?
    varmış

    crate and barrel getirmiş lodge iron
  • arkadaslar bende dokum tava almak istiyorum ama ocagım siemens am ankastre zarar verir mi yada bunda nasıl olur lezzet

    http://www.ankastrebul.com/FO,18373,17,siemens-eh611ta16e-ankastre-ocakindiksiyonlutencere-seti-hediyeli.jpg
  • ben lava aldım arkadasım hecha ekmek yapıyoruz fırına atıp...crate barrel ın elınde kalmamıs ama getırecekler ıZgarasını onu da et ıcın alacagız bu lodge nın fıyatı uygun yerlı uretıme gore daha kalıtelı ve koser lı seasonıng ıslemı yapılmıs bıtkısel yagla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa TC

    Turkiyede satilan demir dokum tavalarin hepsi emaye kaplama saf demir dokum degil...emaye kaplamalar cok harli atese gelmiyor ve catlayabiliyor...tek avantaji seasoning gerektirmiyor...ama gercekten nezzetli et pisirecekseniz saf demir dokum tava ve cok yuksek ates gerekli....

    Saf döküm neden satılmıyor? Madem saf döküm daha iyi neden emaye kaplama yapıyorlar?

    Edit: Saf dökümün bakımı zormuş.

    Saf döküm tavalarda hangi markaları tavsiye edebilirsiniz?
    Almanya'dan getirme şansım var, bilginiz varsa ona göre tavsiyede bulunabilirsiniz.

    Seasoning işlemini ne kadar zamanda tekrarlamak gerekir?
    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava

    Bu linkteki ürüne seasoning yapılmış ama evde her ihtimale karşı tekrar yapmak gerekir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 16 Şubat 2015; 22:21:03 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.