Şimdi Ara

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
402
Cevap
36
Favori
280.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Döküm tava alacağım, saf döküm mü kaplamalı mı tam karar vermedim.

    Emaye kaplamalı olanlardan alırsam hangi markayı önerirsiniz?
    Araştırmalarım sonucu emaye kaplamalılar arasında Le Creuset ve Staub'un en iyileri olduğunu sanıyorum. Le Creuset'un fiyatları çok yüksek, Staub'da indirim vardı ama şu anda o da bitmiş. Hecha'yı düşünüyorum bir de. Eğer aynı fiyatta ise Hecha mı Staub mu tercih edilmeli? Staub'un indirimini takip etmeli mi, Hecha alıp geçmeli mi?

    Hecha'nın ömür boyu garantisi ne kadar geçerli. deneyimleyen oldu mu?


    Eğer saf döküm alırsam Türkiye'de satılan tek model bu sanırım.
    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava

    Bu alınmalı mı, yurtdışındaki alternatif markaların avantajı var mı?
    Saf dökümde hangi markalar iyidir?




    Yardım lütfen++




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKemal17

    Döküm tava alacağım, saf döküm mü kaplamalı mı tam karar vermedim.

    Emaye kaplamalı olanlardan alırsam hangi markayı önerirsiniz?
    Araştırmalarım sonucu emaye kaplamalılar arasında Le Creuset ve Staub'un en iyileri olduğunu sanıyorum. Le Creuset'un fiyatları çok yüksek, Staub'da indirim vardı ama şu anda o da bitmiş. Hecha'yı düşünüyorum bir de. Eğer aynı fiyatta ise Hecha mı Staub mu tercih edilmeli? Staub'un indirimini takip etmeli mi, Hecha alıp geçmeli mi?

    Hecha'nın ömür boyu garantisi ne kadar geçerli. deneyimleyen oldu mu?


    Eğer saf döküm alırsam Türkiye'de satılan tek model bu sanırım.
    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava

    Bu alınmalı mı, yurtdışındaki alternatif markaların avantajı var mı?
    Saf dökümde hangi markalar iyidir?




    Yardım lütfen++

    Saf döküm bulmak zor 1, uğraşmaya değmez 2, emaye kaplamalar sorunsuz 3.

    İkinci olarak adı çıkmış markalara bavulla para dökmeyin. 200 liraya alacağınız bir ithal markada pişenin tadı, 50 liraya alacağınız bir lavadan 4 kat daha iyi olmayacaktır. 2 kat daha iyi bile olmayacaktır. İşçiliği biraz daha temiz diye, ısıyı daha hızlı yayacak diye fazladan 150-200 lira verene kadar o paraya 3 ay et alıp pişirirsiniz lava ızgaranız üzerinde. Kesinlikle ithal markalara değmez. Önemli olan malzemeyi nasıl pişireceğinizi bilmek. Benim diyen pahalı ızgara, saf demir döküm sahibiyle her türlü yarışırım kendi lava ızgaramlala aynı lezzeti yakalamak üzerine. O kadar iddialıyım bu konuda.

    Döküm demir tava işi uzay mühendisliği gibi abartılıyor son zamanlarda halbuki demir çelik tarihinin en eski, en ilkel gereçlerinden bir tanesi ve yüzyıllarıdr kullanımda. İçinde çok özel hesaplar, planlar, mühendislikler de yok. Son finishi daha şık yapılıyor diye, markası x diye tıpkı tekstilde olduğu gibi basıyorlar 5 kat fiyatı. Kazıklanmayın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrKemal17

    Döküm tava alacağım, saf döküm mü kaplamalı mı tam karar vermedim.

    Emaye kaplamalı olanlardan alırsam hangi markayı önerirsiniz?
    Araştırmalarım sonucu emaye kaplamalılar arasında Le Creuset ve Staub'un en iyileri olduğunu sanıyorum. Le Creuset'un fiyatları çok yüksek, Staub'da indirim vardı ama şu anda o da bitmiş. Hecha'yı düşünüyorum bir de. Eğer aynı fiyatta ise Hecha mı Staub mu tercih edilmeli? Staub'un indirimini takip etmeli mi, Hecha alıp geçmeli mi?

    Hecha'nın ömür boyu garantisi ne kadar geçerli. deneyimleyen oldu mu?


    Eğer saf döküm alırsam Türkiye'de satılan tek model bu sanırım.
    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava

    Bu alınmalı mı, yurtdışındaki alternatif markaların avantajı var mı?
    Saf dökümde hangi markalar iyidir?




    Yardım lütfen++

    Saf döküm bulmak zor 1, uğraşmaya değmez 2, emaye kaplamalar sorunsuz 3.

    İkinci olarak adı çıkmış markalara bavulla para dökmeyin. 200 liraya alacağınız bir ithal markada pişenin tadı, 50 liraya alacağınız bir lavadan 4 kat daha iyi olmayacaktır. 2 kat daha iyi bile olmayacaktır. İşçiliği biraz daha temiz diye, ısıyı daha hızlı yayacak diye fazladan 150-200 lira verene kadar o paraya 3 ay et alıp pişirirsiniz lava ızgaranız üzerinde. Kesinlikle ithal markalara değmez. Önemli olan malzemeyi nasıl pişireceğinizi bilmek. Benim diyen pahalı ızgara, saf demir döküm sahibiyle her türlü yarışırım kendi lava ızgaramlala aynı lezzeti yakalamak üzerine. O kadar iddialıyım bu konuda.

    Döküm demir tava işi uzay mühendisliği gibi abartılıyor son zamanlarda halbuki demir çelik tarihinin en eski, en ilkel gereçlerinden bir tanesi ve yüzyıllarıdr kullanımda. İçinde çok özel hesaplar, planlar, mühendislikler de yok. Son finishi daha şık yapılıyor diye, markası x diye tıpkı tekstilde olduğu gibi basıyorlar 5 kat fiyatı. Kazıklanmayın...

    +1
    Kesinlikle katılıyorum.

    40 tlye aldığım 2 adet lava yuvarlak döküm ızgaradan gayet memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrKemal17

    Döküm tava alacağım, saf döküm mü kaplamalı mı tam karar vermedim.

    Emaye kaplamalı olanlardan alırsam hangi markayı önerirsiniz?
    Araştırmalarım sonucu emaye kaplamalılar arasında Le Creuset ve Staub'un en iyileri olduğunu sanıyorum. Le Creuset'un fiyatları çok yüksek, Staub'da indirim vardı ama şu anda o da bitmiş. Hecha'yı düşünüyorum bir de. Eğer aynı fiyatta ise Hecha mı Staub mu tercih edilmeli? Staub'un indirimini takip etmeli mi, Hecha alıp geçmeli mi?

    Hecha'nın ömür boyu garantisi ne kadar geçerli. deneyimleyen oldu mu?


    Eğer saf döküm alırsam Türkiye'de satılan tek model bu sanırım.
    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava

    Bu alınmalı mı, yurtdışındaki alternatif markaların avantajı var mı?
    Saf dökümde hangi markalar iyidir?




    Yardım lütfen++

    Saf döküm bulmak zor 1, uğraşmaya değmez 2, emaye kaplamalar sorunsuz 3.

    İkinci olarak adı çıkmış markalara bavulla para dökmeyin. 200 liraya alacağınız bir ithal markada pişenin tadı, 50 liraya alacağınız bir lavadan 4 kat daha iyi olmayacaktır. 2 kat daha iyi bile olmayacaktır. İşçiliği biraz daha temiz diye, ısıyı daha hızlı yayacak diye fazladan 150-200 lira verene kadar o paraya 3 ay et alıp pişirirsiniz lava ızgaranız üzerinde. Kesinlikle ithal markalara değmez. Önemli olan malzemeyi nasıl pişireceğinizi bilmek. Benim diyen pahalı ızgara, saf demir döküm sahibiyle her türlü yarışırım kendi lava ızgaramlala aynı lezzeti yakalamak üzerine. O kadar iddialıyım bu konuda.

    Döküm demir tava işi uzay mühendisliği gibi abartılıyor son zamanlarda halbuki demir çelik tarihinin en eski, en ilkel gereçlerinden bir tanesi ve yüzyıllarıdr kullanımda. İçinde çok özel hesaplar, planlar, mühendislikler de yok. Son finishi daha şık yapılıyor diye, markası x diye tıpkı tekstilde olduğu gibi basıyorlar 5 kat fiyatı. Kazıklanmayın...

    Staub ızgara tavası 160TL civarına düşmüştü, Hecha da aynı fiyat. Le Creuset'a 500-600 veremem zaten. Emaye kaplamanın kalitesini düşündürüyor beni, yüksek sıcaklıkta kaplama ayrılabiliyor/çatlayabiliyormuş sanırım. Hecha'nın ömür boyu garantisi var ama ne kadar geçerli bilmiyorum, bu konuyu deneyimleyen varsa paylaşsın lütfen.

    Dediğiniz gibi çok eski bir olay, özellikke saf dökümler çok daha basit, adamlar emaye kaplama ile de uğraşmıyorlar. Saf dökümlerin daha ucuz olması lazım. Seasoning sıkıntı biraz, özellikle evde yapmak, çok is olacaktır ev.

    150-160 lirayı gözden çıkardım bu tava için. Bu yüzden Hecha veya tekrar indirimde yakalarsam Staub düşünüyorum. Uğraşmayı göze alırsam linkteki ürünü de alabilirim.

    Benim sorum aynı fiyatta ise Hecha mı Staub mu almalı?

    Edit: Lava da benzer fiyatta zaten çok fark yok.
    http://www.hepsiburada.com/m/lava-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-mavi-p-MTLVPGT2632K0B



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 17 Şubat 2015; 11:39:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lavanin dikdörtgen tavası var 70lira civarına bulunuyor hatta metrolarda indirimle daha ucuz oluyor o varken 100lira üstü ürünler gereksiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    quote:

    Orijinalden alıntı: muvakkit

    arkadaslar bu tencerede emaye kaplama yok bu markanın tavaları da yıne buradan bulunabılır ama kullanmayı bılmek gerek deterjanla yıkamamalı



    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-derin-tencere

    Evet bunlar gerçek kaplamasız kovboy işi dökme demir tencere. ben kullanıyorum. LODGE IRON.

    Bir arkadaş soruyordu türkiyede varmı diye, varmış işte.

    Gidin bunlardan alın ve LODGE IRON tavaların bütün serilerini getirmelerini isteyin. Benim ağırlıktan dolayı getiremediğim bir kaç tanesi var bu fiyatlara amerikayla hiç uğraşmam. keşke hepsini getirseler.

    Bunlardan alanlar olursa buraya yazsınlar bunların temizlenmesi, seasoning yani yüzey işlemesiyle ilgili söyleyeceklerim olacak.



    Cengiz bey tekrardan başka bir konuda merhaba :)

    Hafa temizleme cihazları konusunda paylaştığınız bilgilerinizden sonra farklı bir konuda tekrar dan size yolumuz düştü.

    Siz genelde marka ismi vermesiniz ama bu konuda Lodge iron ları rahatlıkla isim vererek söylemişsiniz o yüzden bende dün kalktım ve Zorlu Avm Crate & Barrel mağazasına giderek Tencere ve Tava aldım,

    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-tencere 96 TL

    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-cast-iron-10-skillet 212 TL

    Ayrıca belirteyim mağaza çalışanları konusunda bilgili ve çok fazla ilgili, güler yüzlü.

    Ürünü çok satıyorlarmış ve ben her ikisinden de elinde son kalanları aldım ama hafta başı yeniden stoklarına girecek diye hatırlıyorum.

    Ürünlerde seasoning işlemi yapılmış ama sanırım her yemekpişirmeden sonra yapmamızda gerekiyor. Sizden de konuyla ilgili bilgilerinizi rica etsem?

    Birde özellikle ne tarz yemekleri yapmamızı önerirsiniz :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yyusa

    quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    quote:

    Orijinalden alıntı: muvakkit

    arkadaslar bu tencerede emaye kaplama yok bu markanın tavaları da yıne buradan bulunabılır ama kullanmayı bılmek gerek deterjanla yıkamamalı



    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-derin-tencere

    Evet bunlar gerçek kaplamasız kovboy işi dökme demir tencere. ben kullanıyorum. LODGE IRON.

    Bir arkadaş soruyordu türkiyede varmı diye, varmış işte.

    Gidin bunlardan alın ve LODGE IRON tavaların bütün serilerini getirmelerini isteyin. Benim ağırlıktan dolayı getiremediğim bir kaç tanesi var bu fiyatlara amerikayla hiç uğraşmam. keşke hepsini getirseler.

    Bunlardan alanlar olursa buraya yazsınlar bunların temizlenmesi, seasoning yani yüzey işlemesiyle ilgili söyleyeceklerim olacak.



    Cengiz bey tekrardan başka bir konuda merhaba :)

    Hafa temizleme cihazları konusunda paylaştığınız bilgilerinizden sonra farklı bir konuda tekrar dan size yolumuz düştü.

    Siz genelde marka ismi vermesiniz ama bu konuda Lodge iron ları rahatlıkla isim vererek söylemişsiniz o yüzden bende dün kalktım ve Zorlu Avm Crate & Barrel mağazasına giderek Tencere ve Tava aldım,

    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-tencere 96 TL

    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-cast-iron-10-skillet 212 TL

    Ayrıca belirteyim mağaza çalışanları konusunda bilgili ve çok fazla ilgili, güler yüzlü.

    Ürünü çok satıyorlarmış ve ben her ikisinden de elinde son kalanları aldım ama hafta başı yeniden stoklarına girecek diye hatırlıyorum.

    Ürünlerde seasoning işlemi yapılmış ama sanırım her yemekpişirmeden sonra yapmamızda gerekiyor. Sizden de konuyla ilgili bilgilerinizi rica etsem?

    Birde özellikle ne tarz yemekleri yapmamızı önerirsiniz :)







    Youtube'da bunların nasıl seasoning olacağıyla ilgili bayağı bir video var.

    İngilizce durumunuzu bilmiyorum ama sadece görsel olarakta gayet güzel açıklamalar var.

    Dışarı veren bir aspiratörünüz vardır umarım. dumandan çekinmeyin. Her temizlemeden sonra önce hav bırakmayan bir kagıt havlu veya pamuk havlu ile kurutup sonra yağ uygulaması yapın. üzerindeki yağı ocakta bir güzel yakın, fanı sonuna kadar açın.

    Eğer uzun zamandır kullanmadı iseniz önce

    içinde su kaynatıp sert plastik fırça ile ocak üzerinde fırçalayın, suyu dökün,

    ocağa geri koyup suyu uçurun,

    taze yağ ve kağıt havlu ile yüzeyi sıyırın,

    tava pişirmeye hazır haldedir.

    Ben et, köfte, sebze kavurma, gözleme, kızarmış patates gibi kavurma kızartma tarzı şeyler yapıyorum.

    birde daha düşük sıcaklıkta yumurta ve omlet yapıyorum.

    Teflonda olduğu gibi bundada yapışma bazen olur, problem değil. et balık yumurta tarzı şeyler biraz kızarmadan kendini bırakmaz, daha kızarmadan ayırmaya çalışırsanız yapışır, kopar. Bunlar tava ile değil biraz aşçılık pratiği ile ilgilidir.

    Bu tavalarda yüzeyi bozdum artık işe yaramaz diye birşey yoktur. Gerekirse zımparalar yeniden başlarsınız.

    Hayırlı olsun.




  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Ben buradan 2 adet Lodge marka emaye kaplamasız aldım, 3. ızgaramı da bugün sipariş ettim. Seasoning işlemi çok zor değil, tencerelerin bakımı da kolay, her kullanımdan sonra tavaya kaynar su döküp biraz kaynatıyor ve scotchbrite ile temizliyorum. Kurulayıp, bir kaç dakika düşük ateşte ısıtıp kaldırıyorum, firma 10 pişirmede 1 kez ya da paslanma olursa seasoning tavsiye ediyor.
  • Lava ızgaralı tava kullanıyorum ne çizilme ne çatlama var.Bazıları emaye kimyasal demiş.Lütfen bilmeden araştırmadan yazmayın.Emaye eritilmiş camdır.1mm kalınlıkta döküm tencerenin üstüne kaplanmıştır.Lavanın iki modeli var.Tek kat emayeli ve 3 kat emayeli.Biraz fiyat farkı var aralarında.Cam sağlıktır.Seasoning de bir kaplama yöntemidir.Hazır sağlıklı kaplanmışı varken uğraşmaya değmez kanaatindeyim.
    Tek kat emaye kaplı model:
    http://www.hepsiburada.com/liste/lava-dokum-yuvarlak-izgara-tava-cap-26-cm-kirmizi/productDetails.aspx?productId=mtlvysgt26k0r26&categoryId=60000268&SKU=MTLVYSGT26K0R26
    3 kat emaye kaplı model:
    http://www.hepsiburada.com/liste/lava-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-mavi/productDetails.aspx?productId=mtlvpgt2632k0&categoryId=60000268&SKU=MTLVPGT2632K0B
    İçi tırtıklı model etlerin bıraktığı suyla temasını keserek daha bir ızgara tadı vermek içindir.Gerçek ızgara lezzeti için tavsiye ettiğim tırtıklı modeldir.




  • http://www.hepsiburada.com/liste/lava-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-mavi/productDetails.aspx?productId=mtlvpgt2632k0&categoryId=60000268&SKU=MTLVPGT2632K0B
    Ben de aynısından aldım ve gayet memnunum.
    Etler tavuklar.. Gerçekten çok güzel..
    1,5 ar dk her iki tarafı pişirip 3dk beklet.hoop hazır.
    Uçuk kaçık fiyatlar da var. Gerekli mi emin değilim. Ama önceki sayfalardaki gibi. +para ete lezzet katmaz.;)
    Pişirme şekli süresi marine vs daha çok önemli
    Son: lava tava tavsiye edilir ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şimdi de
    tefal thermo spot ve
    essenso granit tava aldım.
    memnun olma durumuma göre ikisinden birinin setini tamamlayacağım..;)
  • Döküm tavaları araştırırken, yüzeyinin emaye kaplı olduğu yazıyor özelliğinde, peki bu tavaları alırken yüzeyi emaye kaplı olanları mı tercih etmeliyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpcan007

    Döküm tavaları araştırırken, yüzeyinin emaye kaplı olduğu yazıyor özelliğinde, peki bu tavaları alırken yüzeyi emaye kaplı olanları mı tercih etmeliyiz.

    emaye kaplama olmayınca et vs. tavaya yapışıyor, paslanma başlıyor...
    azaltmanın şimdilik yolu bu, kaplama olmayan döküm tava var mı bilmiyorum sanırım hepsi öyle...
  • Merhaba sevgili forum üyeleri. Bende forumu ve başka yerleri araştırarak sonunda lava marka emaye kaplı demir ızgara tavası aldım. Ürünü henüz kullanmadım ama çok beğendim. Kaliteli duruyor.

    Bu tavalar emaye kaplı bile olsa seasonning işleminin ürünün randımanını arttıracağını okudum ve bu gün işleme koyuldum. Tavanın her yerini bir güzel zeytin yağıyla yağladım Ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına ters çevirip koydum ve 1 saat beklettim. Ev şu an hala kokuyor ve tava yapış yapış oldu. Bu işi beceremedim sanırım. Şu an tavayı temizlemeye uğraşıyorum.

    Sizler seasonning işlemini yaptınızmı. Deneyimleriniz nasıl oldu acaba?
  • baris_basar kullanıcısına yanıt
    ham dökümde deterjanla ve bulaşık makinasında yıkama işlemi yapılmaz , ham döküm için sadece seasoning ( yağ ile kaplama ) hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı ile yağlama işlemleri 2 veya 3 çevrim yapılarak kullanılır , Türkiyede satılan döküm ürünlerin tümü emaye kaplamadır , Emaye kaplı ürün yapanların tecrübelerine kalitesine göre bulaşık makinasında yıkanan ve yıkanmayan ürünler piyasada mevcuttur. Döküm demir mutfak gereçlerinde kaplamalı veya kaplamasız olanlarda aşırı kirlenmeler olduğunda temizlemekte zorlanıyorsanız leke üstüne tuz dökerek süngerin sert kısmı ile kuru bir şekilde ovarak lekeyi çıkarbirilirsiniz. Emaye kaplı olan dökme demir ürünlere seasoning işlemi yapılmasına gerek yoktur eğer yaparsanız olmayacaktır, çünkü tava veya tencerenin üstü zaten emaye ile kaplanmıştır sizin üstüne süreceğiniz yağı döküm bünyesine alamayacaktır ve yağ ile kaplanamayacaktır.




  • mehtapp35 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim sayın mehtapp35. Tavaya iyice alıştım artık. Temizliğini yapabiliyorum. Bu güne kadar aldığım en işe yarar şeylerden biri bu tava.
  • emaye kaplama tava ve tencerelerin emayesi çatladığı zaman çürümeye başlar ve emayesiz saf döküm tavalar kadar çok yüksek ısılara dayanıklı değildirler.


    emayesiz saf demir döküm tavanı tencereni çok sıcak su ile yıkarsın..ardından ocağa alıp ısıtırsın bu şekilde nem kalmaz ondan sonra çiçek yağı ile her tarafını yağlarsın ve bir ömür boyu kulanırsın.
  • Türkiyede ne döküm mangal ne döküm tava ve tencereler hakkında halk pek bir şey bilmiyor.

    lodge iyi bir marka.


    saf demir dökümün iki versiyonu var ..biri hiç işlem (unseasoned) görmemiş (gri renk olur)..ve işlem görmüs (seasoned) (siyah renk olur)


    seasoned siyah renk olanından alırsan evde deterjan kulanmadan çok sıcak su ile yıkarsın (sakın suda bekletme) ardından kurularsın ve ocakta 5-10 dakika harlı ateşte bırak duman çıkması normaldir (bu şekilde nem kalmaz) ...ondan sonra bir peçeteye çiçek yağı koyup hafifçe her tarafını ( içini dışını sapını) yağlarsın..bundan sonra kulanımı hazırdır ...her kulanımdan sonra aynısını tekrarlaman lazım yoksa çürüme olur.

    lodge marka tavaların hepsi seasoning yapılmış zatenhttps://www.lodgemfg.com/prodcat/seasoned-cast-iron.asp

    unseasoned tava tencere bulman zaten zordur ve ana seasoning yapmak zahmetli iş.


    Türkiyede emayesiz döküm zararlıdır diyen firmalar yalan söylüyorlar demir dökümün zararı değil faydası vardır insana..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa TC -- 25 Nisan 2015; 16:55:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa TC

    Türkiyede ne döküm mangal ne döküm tava ve tencereler hakkında halk pek bir şey bilmiyor.

    lodge iyi bir marka.


    saf demir dökümün iki versiyonu var ..biri hiç işlem (unseasoned) görmemiş (gri renk olur)..ve işlem görmüs (seasoned) (siyah renk olur)


    seasoned siyah renk olanından alırsan evde deterjan kulanmadan çok sıcak su ile yıkarsın (sakın suda bekletme) ardından kurularsın ve ocakta 5-10 dakika harlı ateşte bırak duman çıkması normaldir (bu şekilde nem kalmaz) ...ondan sonra bir peçeteye çiçek yağı koyup hafifçe her tarafını ( içini dışını sapını) yağlarsın..bundan sonra kulanımı hazırdır ...her kulanımdan sonra aynısını tekrarlaman lazım yoksa çürüme olur.

    lodge marka tavaların hepsi seasoning yapılmış zatenhttps://www.lodgemfg.com/prodcat/seasoned-cast-iron.asp

    unseasoned tava tencere bulman zaten zordur ve ana seasoning yapmak zahmetli iş.


    Türkiyede emayesiz döküm zararlıdır diyen firmalar yalan söylüyorlar demir dökümün zararı değil faydası vardır insana..

    haklısınız ama her seferinde bakımını yapmak da zor , ben lodge iron alacaktım sonra lava hakkında iyi yorumları okuduğumdan 2 li setini aldım.

    iyi hazırlanmış bir et yemeği iki tava arasında çok fark yaratmayacaktır bence .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa TC

    Türkiyede ne döküm mangal ne döküm tava ve tencereler hakkında halk pek bir şey bilmiyor.

    lodge iyi bir marka.


    saf demir dökümün iki versiyonu var ..biri hiç işlem (unseasoned) görmemiş (gri renk olur)..ve işlem görmüs (seasoned) (siyah renk olur)


    seasoned siyah renk olanından alırsan evde deterjan kulanmadan çok sıcak su ile yıkarsın (sakın suda bekletme) ardından kurularsın ve ocakta 5-10 dakika harlı ateşte bırak duman çıkması normaldir (bu şekilde nem kalmaz) ...ondan sonra bir peçeteye çiçek yağı koyup hafifçe her tarafını ( içini dışını sapını) yağlarsın..bundan sonra kulanımı hazırdır ...her kulanımdan sonra aynısını tekrarlaman lazım yoksa çürüme olur.

    lodge marka tavaların hepsi seasoning yapılmış zatenhttps://www.lodgemfg.com/prodcat/seasoned-cast-iron.asp

    unseasoned tava tencere bulman zaten zordur ve ana seasoning yapmak zahmetli iş.


    Türkiyede emayesiz döküm zararlıdır diyen firmalar yalan söylüyorlar demir dökümün zararı değil faydası vardır insana..

    Kaplamasız tava alırsam seasoning işlemini zaman zaman tekrarlamam gerekiyor değil mi? Bu süre ne kadar?

    Ayrıca Hecha tava aldım internetten ve iade ettim. Tavanın zemininde bir bölgede pürüz vardı. Aslında birden çok yerde vardı ama diğerleri sorun edilecek şekilde değildi. Yarım cm uzunluğundaki pürüzlü çıkıntılı bölge olduğu için iade ettim. Satıcı sorun olmadığını söylese de içime sinmedi.

    Daha önce Esse'de 26cm'lik Staub 170TL'ydi. Şimdi aynı tava 300TL. Gördüğüm zaman almadığıma pişman oldum. Şimdi Staub almayı düşünüyorum, eğer eskisi gibi indirim yakalayabilirsem.

    Seasoning işlemi ile uğraşmak zor geldi biraz o yüzden emayeli alayım diyorum. Bu siyah renkli yani fabrikasyon olarak seasoning yapılmış tavaları direkt kullanmaya başlayabilir miyiz? İlk aldığımızda seasoning gerekir mi?




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.