Bunu evde yaparsanız çok duman ve koku çıkar. Açık alanda olur. Ama bazı sorunlar çıkıyor. Öncelikle tavayı iyice ısıtmanız lazım.Sıcaklık düşerse tavuklar sulanır su fazla çıkarsa ızgaralama başarısız olur ve çok fazla duman çıkar. Bundan kaçınmak için 1)Tavanın üstüne tavuğu koymadan önce çok iyi ısıtılması 2)Üzerine tavukların koyulurken de ateşin kısılmaması 3)Sıcaklığın düşmemesi için tavanın fazla doldurulmaması 4) Döküm tavaya koyulacak gıdaların içleri güzel pişmesi için buzdolabından yeni çıkmış değil oda sıcaklığında olması 5) Mühürlemenin olabilmesi için gıdanın tavaya koymadan önce dış yüzeyinin ıslak olmaması gerekiyor. Pişerken sulanmaması için tuz atmasanız daha iyi olur. Yerken tuzlanabilir. Çankırı kaya tuzu hakikisini bulursanız iyi lezzet verir özellikle antrikotta. Döküm ısıyı çok iyi yaydığı için altındaki ocağı veya küçük tüpü de ısıtıyor. Küçük tüple yaparken tüp bazen el deymeyecek kadar ısınıyor ve bu durum beni endişelendiriyor. 3 4 antrikot yapılsa sıkıntı olmaz ama 3 4 kilo et/tavuk yapılacaksa durum böyle. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 13 Mart 2021; 20:28:2 > |
Bildirim