Şimdi Ara

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
402
Cevap
36
Favori
280.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hanım çift taraflı tava istiyor hangi markayı önerirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döküm tavayı kuzartma yapmak için kullanan var mı? Bildiğimiz yağda patates köfte kuzartması yapacağız. Nasıl olur sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t

Döküm tavayı kuzartma yapmak için kullanan var mı? Bildiğimiz yağda patates köfte kuzartması yapacağız. Nasıl olur sizce?
    efsane olur :)

Dünyada en iyi kızartma demir de yapılır,çünkü ısısını kaybetmez ve yağ soğumaz :)
  • Döküm tencere için ne öneririsiniz? Ucuz olması önemli, 2 kişilik yemek yapılabilsin yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxx187

Arkadaşlar döküm tava olarak 130 Liradan bunu sipariş verdim. Hecha alacaktım yerli diye Lava karar kıldım. Doğrumu yaptım gelince göreceğiz. Sizce nasıl? Kullanan var mı? Sanırım şuan indirimde.
    üründen memnun kaldınız mı hocam

ben şu tavayı buldum alsam mı diye kararsız kaldım. Kulpu ısınır tutamayız bunu gibime geliyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: High_ToweR

https://www.hepsiburada.com/lava-dokum-demir-izgara-tava-hibrit-metal-kulplu-26x32-cm-p-HBV000002QG8C

Bu tavayı tavsiye eder misiniz? Tek kişi kullanacak o nedenle büyük mü ısıtma pişirme süresi uzar mı? Fiyat olarak 75 TL ye alacağım tavsiye eder misiniz
    bu tarz modellerin kulpu ısınıyor mu ? tutulamayacak kadar ?
  • Evet o linkteki tavanın kulpu tutulmaz pişirirken veya hemen sonra
  • Hocam şu tavayı kullanan biri yok mu aranızda?
    Memnun kaldım derse alıcam ürünü ama hakkında biraz yoruma bilgiye ihtiyacım var
    5 parça antikrot sığar mı bu tavaya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ririii -- 25 Kasım 2019; 2:46:9 >
  • Arkadaşlar Hepsiburada da tieps ham döküm kaplamasız 26 cm düz tava 119 TL ye düşmüş ben daha önce n11 den almıştım 3 tane gerçekten çok kaliteli tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: raziel82

kendi sitesinde 346 lira olan bu ürünü, hepsiburadadan 170 liraya sipariş verdim. 3 kat emaye kaplıymış. n11 de falan 245 lira. bayağ uygun gibi geldi.
    https://www.hepsiburada.com/lava-dokum-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-p-MTLVPGT2632K0R?magaza=Tekzen
    Hocam üründen memnun musunuz?

• ririii kullanıcısına yanıt
    çok kullanımı etkilemeyecek olsa da ufak bir iki çizikten dolayı iade ettim ben ürünü. biraz pinpirikliyim :) yeni de almadım. maalesef bilgi veremeyeceğim
  • Arkadaşın bahsettiği noral marka tava kullanıyorum. Evet cam kaplama ama kesinlikle emaye gibi değil, bildiğiniz cam, nasıl bir teknoloji bilemiyorum. 6 aydan beri kullanıyoruz metal araç gereçler kılcal çizik yapıyor bunun dışında yağlama yapmanız şart, sadece tavanın uc kenarlarında boya atması var. Emayeden daha sağlıklı olduğunu düşünerek aldım.

Aynı zamanda tleps kaplamasız döküm tavamda var. Bakımı çok çok zor tavayı çocuk kollar gibi kollamanız lazım, damla su değerse hemen paslanıyor. Seasoning denen kaplamada kalıcı değil, zamanla yenilenmesi gerek daha doğrusu karbonat tuz ile ovarsanız aşınıyor. Tavayı peçeteyle temizleyip kaldırmak gerek, hangisi derseniz kaplamasız olan derim ne bileyim saf demir doğal geliyor
  • Merhaba

Lava 26 x 32 (Dikdörtgen) tava kullanıyorum. Genelde antrikot ve tavuk ızgara yapıyoruz. Et mühürlemede hep farklı farklı performans alıyorum. Et bazen içi çığ oluyor, bazen suyunu salıyor. Bazende tam istediğim gibi oluyor.
    26x32 cm malum baya büyük Isınırken ates tavanın belli bölgesini ısıtıyor genelde o bölgesinde mühürleme yapıyorum. diğer ates görmeyen kısmını kullanmıyorum.

Yarın BİM de 26x26 cm lava tava var. Kare olunca acaba performans değişir mi? Ateşi daha iyi alıp mühürlemede fark olur mu? yoksa hic değişmez masrafa girdiğime değmez mi?
  • cl0ser kullanıcısına yanıt
    Kare olmasıyla performansın değişeceğini sanmıyorum.

iyi mühürleme yapmak için, 15 dk harlı ateşte kızdırın tavayı. Tava yağsız olsun. Etleri ister yağlayın ister yağlamayın. Ben keyfime göre bazen 1 gece önceden marine ediyorum, bazen de kasaptan aldığım gibi tuzla ovup atıyorum tavaya.

tavuk 1 kere denedim. Tavuk kanat yaptım ama hoşuma gitmedi. ya da ben beceremedim.

ben genelde antrekot, bonfile ve köfte yapıyorum. Ancak, ben kırmızı eti az, orta-az pişmiş seviyorum. Pişirdiğim steaklerin dışı mühürlenmiş ve kızarmış, ortası kırmızı ve sulu oluyor. ben böyle seviyorum mesela ve bu tavada pişirmek bu nedenle tam bana göre oluyor. Çok pişmiş, ortası kahverengi seven biri, etleri mühürledikten sonra bence kesme tahtasına alıp biraz beklettikten sonra dilimlemeli ve dilimlediği etleri tekrar, pişmeyen yüzeyleri de tavada olacak şekilde tekrar pişirmeli. Ya da tavayı olduğu gibi önceden ısıtılmış fırına atıp içinin de suyunu çektirmeden iyice pişmesini sağlamalı.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Ben tava büyük olduğu için 10 dk ateste ısıtıyordum, siz 15 dk demişsiniz. Biraz daha bekleyelim bakalım bir faydası olacak mı.
    Gecen Çağdaştan antrikot alıp tekrar denedim, ama bu sefer de tadı iyi olmadı; cok sert ve lezzetsizdi. Antrikot un kalınlığı yaklaşık 1,5 parmak. Ortadan kestiğimde sadece kenarları kızarmış, içinin büyük kısmı kırmızı kalmıştı. 

Tavada mı problem var aldığım etmemi anlamadım.
  • cl0ser kullanıcısına yanıt
    15 dk ve o cağın en büyük gözünde en yüksek ateşte ısıtıyorum.

Etten ete de farkediyor hocam. Aynı eyrden et almama rağmen bazen çok iyi oluyor tadı, bazen saman gibi ve sert. Hayvan yaşlıysa, et de iyi olmuyor...1.5 parmak normal. Siz içi de mi pişsin istiyorsunuz tamamen?

bir de, kasaba ya da market görevlisine, direk kendiniz bütün etten kestirin eti. HAzır kesilmişleri almayın. Eti sakın dövdürmeyin. Belki biliyorsunuzdur zaten ama, diğer bilmeyen arkadaşlar için de yazmak istedim.
    ben genelde antrekot tercih ediyorum. Kontrfileyi asla steak olarak yapmam. Bonfile de güzel bir seçenek ama ben her zaman bulamıyorum şu dönemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 9 Mayıs 2020; 20:56:13 >
  • arkadaşlar LAVA MARKA tırtıklı olanı şokta 60 lira gibi bir fiyat. Gerçekten çok uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 13 Mayıs 2020; 18:37:8 >
  • Şokta demir tava vardı, dedim alayım bakalım nasıl bir şeymiş. Evde hep dandik seramik tavalar vardı zaten diplerinde hep alüminyum görünüyor, zararlı metal sonuçta.

Neyse, beğendim. Köfte yaptım. Şu tırtıklar basıyor köfteye böyle şekil yapıyor, hem de güzel pişiyor. Tadı hoşuma gitti baya. Bilmiyorum belki de kasabın eti o gün çok iyiydi. Emaye kaplıymış zaten, yağlamaya gerek kalmadı. Baya ağır olduğunu tahmin edersiniz zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lavanın emaye kaplı düz gridle döküm plakasını, piknik tüpünün üzerine koyarak kanat ızgara yapsak olur mu? Tavaları daha ucuz ama tavuğun suyu kenardan akamayacağı için düz plakalardan alayım diyorum.Yoksa fark olmaz mı? (Tavada suyu atamayacağı için ızgara yerine yemek gibi olur herhalde)

• Ben lava marka yuvarlak tavanın performansından çok memnun kaldım. Sonra başka bir marka kırmızı dikdörtgen aldım yazlık için o da ağır falan ama aynı performans yok. Kısacası yuvarlak lava marka siyah olandan pişirme olarak memnun kaldım. Mühürlemesi,ısı yayılımı vs başarılı.

Memnun kaldığım döküm tavayı Metro Marketten aldım.

şu ürün. Tekrar Metro markete yolum düşse aynısından bi tane köye alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 13 Mart 2021; 20:38:7 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.