arkadaşlar herkes bilir kondansator yada kapasitorleri.
bunların dış kılıfı plastiktir. belli sıcaklıklara kadar dayanırlar.
bende bir elektronik parça var üzerinde 1000mf 6.3 voltluk normal kondansatorlerden epey vardı. bunlar surekli 10 günde şişip makina çalışmaz hale geliyordu.
bir ara evde bir elektronik cihazın içinde demir kaaplı kondansatorler gördüm 2 tanesi benim işime yarıyordu aynı degerdeydi . bunları taktım kalaanları gene plastik kaplı piyasada satılanlardan taktım. oem normal piyasada satılanlar şişip patlarken bunlara bişeycik olmamıştı.
şimdi bu kondansatorleri nereden bulurum.
normal bacaklı yani şu resimdekilerin bacaklı olan kondansatolrleri lazım.
eger bulamasak örnegin 1000mf 6.3 voltluk kondansatorler yerine 16 yada 25 voltluk alsama şişmeyi önlermiyim yaada degerinimi yuksesk taakıyım napıyım?
1500 den şaşma bir sebebi vardır piyasada 105 derece ve 10 volt olan kondansatörler onlardan kullan...
GOKAY İstanbuldaysan veya bağlantın varsa Karaköyde bulamayacağın bir elektronik öğeyi başka biryerde bulabileceğini sanmıyorum. Tünelin yanındaki "selanik pasajı"ndan başlamanı tavsiye ederim.
bildiğim kadarıyla yuksesk voltlu kapasitor kullanmanın bir zararı olmaz degeri aynı olduktan sonra ama 1000 lik yerine 1200 1500 2200 kullanmanın zararı olurmu?
Tantalium kondansatör değilmi bu yaw. En sağlam kondansatördür benim bildiğim
tantalium kondansatorse eger nerede satılır abi satılırmı hiç bulamadım ben.
selamlar. melih.yanardağlar dostumuz gerekeni yazmış zaten. Dışı plastik kaplı olan elektrolitik kondansatörlerin içerisi de zaten alüminyum bir zırh ile kaplıdır. Sorun ( kondansatörün şişmesi yani ) devrenin switching bir güç katı gibi bir devre olmasından kaynaklanıyor. Bu tür devrelerde LOW-ESR tabir edilen C lerin kullanılması gerekir. Bu tür C leri her değerde bulamayabilirsiniz ama 105 veya 125 derece lik C ler işinizi görecektir. Voltajı yüksek olan kondansatör kullanmak , fark çok aşırı olmadıktan sonra genelde sorun çıkarmaz. Yüksek voltajlı C lerin kaçak-sızıntı akımları , düşük voltajlılara nispeten artar. Son olarak şunu söylemeliyim ki , SMD C lerin ömürlerinin normal tiplere göre çok daha kısa olduğunu tecrübeyle söyleyebilirim. Saygılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme