Şimdi Ara

Demirdöküm Aden Anakart arızasının çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
34.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Demirdöküm Aden markalı kombim,voltaj problemi nedeniyle bozuldu.Servisi aradım ve durumu izah ettim.Büyük bir ihtimalle anakartın yanmış olabileceğini ve arıza tespiti için pazartesi gelebileceklerini söylediler.Voltaj probleminden kaynaklanan arızalar garanti kapsamına girmediği için,cihazın onarımının 200 YTL tutacağını söylediler(herhalde anakartı değiştirecekler).
    Şu an cihazda hiçbir gösterge yanmıyor ve sigortanın çıkışından da 210-220V gibi bir değer okunuyor.Bu arada kombinin kitapçığında 6A lik bir sigortanın takılması öneriliyor.Şu an takılı sigortanın üzerinde ise 240/415~ şeklinde voltaj değeri yazıyor.Kaç A lik olduğunu bilmiyorum.
    -Bu sigorta kombi için uygun mudur?
    -Eğer anakart yandıysa;kombi servisi haricinde bir çözümü yok mu?
    Çünkü büyük ihtimalle onlar tamir etmeyecek yenisini takacaklar.
    -Yeni anakartı taktıktan sonra eski anakartı ücret karşılığı isterler mi?isterlerse vermek mantıklı mıdır?
    Şimdiden teşekkürler

• Tam yerini bilmiyorum ama arızanın kartta olduğundan eminseniz bence servise yaptırmayın.Kart tamiri yapan yerler var.Çok daha ucuza sorununuzu çözersiniz.Servis kart tamiri yapmaz dediğiniz gibi.
    Ya da başka bir servisi arayın ve voltahj sorunundan bahsetmeden yardım isteyin:) Belki kombide hata bulup garanti dahilinde işlem yaparlar.Ben olsam bu şansı denerdim.Ya da müşteri hizmetlerini arayarak voltaja dayanıksız kart yaptıklarına dair şikayette bulunun.Bu yolla büyük ihtimalle ücretsiz hizmet alırsınız.
  • Bugün servisten gelip arızaya baktılar."Kart patlamış yenisini takacağız" dedi.(Kartı gördüm,gerçekten de yanmıştı.)Kart tamiri yapamıyoruz diye de ekledi.İnternetten araştırdım ve bu arızanın demirdöküm kombilerde sık yaşandığını gördüm.Bu nedenle ücretsiz tamir yapacaklarını sanmıyorum.
    Bu arada bildiğiniz kart tamiri yapan yerleri söyler misiniz?
    İlgilendiğiniz için teşekkürler.
  • Voltaj probleminden kaynaklanan arızalarda garanti içindedir ve demektirki o kart arızalı parçalar olduğu için yanmış
    eğer büyük bir voltaj sorunu olsaydı sizin evin cıvarındaki bütün cihazlar yanardı sadece sizinki yandığı için arıza
    component arızası ve garanti içindedir.
  • Bu söylediğin Demirdöküm geçerli olmuyor maalesef.Demirdökümün tüketici hizmetlerini aradım.Voltaj probleminden kaynaklı arızalar garanti dışıdır şeklinde ifade kullandılar.Hadi onu bıraktım kartları hiçbirşekilde tamir etmiyorlar.Dışarıdan tamir ettirdiğin zaman da başka arızalar için verdikleri garantiyi de geri çekiyorlar.Dışarıdan tamiri kabul etmiyorlar illaki yeni kart alacaksın.Bu politika yetkili servislere büyük kazanç sağlıyor.Boşuna övünmüyorlar:"yaygın servis ağı" diye ama servise para kaptırmaya niyetim yok.
    Forumdan bir arkadaş "electrocity" diye bir yere yönlendirdi. Yarın gideceğim,inşallah olur.
  • Demirdöküm ve Arçelik'i yere göre sığdıramayanlar ibret alsın.Umarım sorununuzu en pratik yoldan çözersiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Demirdöküm ve Arçelik'i yere göre sığdıramayanlar ibret alsın.Umarım sorununuzu en pratik yoldan çözersiniz.

Ucuzdur vardır bir zilleti, pahalıdır vardır bir hikmeti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün karaköyde yaptırdım.2 cam sigorta ve 1 tane de kondansatöre benzeyen elemanı değiştirip 50 YTL aldılar.Kartı taktım şu an çalışıyor.1 senede garanti verdi tamir yapan firma.
    Ben burada Demirdöküm'e yüklenmek istemiyorum sonuçta yerli firma, burada üretim yapıyor, istihdam sağlıyor vs. lakin benim kızdığım nokta kartların tamiri için yetkili servislerini eğitmemiş olmaları veya nitelikli yetkili servislerinin olmaması.
  • Zihniyet farklı arkadaşım hizmet dediğimiz olay yokki sadece tüketici yi daha ne kadar soyabilirim var
  • Demirdökümün sahibi şu anda Vaillant firması.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hightechx

Demirdökümün sahibi şu anda Vaillant firması.

Demirdöküm eskiden koçun olsada asla yerli degildi,tamamı dışarı bagımlı bir firma idi genede öyle artık vailllant aldıda belki kalite biraz düzelir.
  • malesef ayni sorunu ben de yasadim ve anakart patladi aden model kombimin..

servis de direk gelip yenisiyle degistirdi, 220 ytl aldi, kış ve havalar soguk oldugu ve de baska bir tamirci bulamayacagim icin kabul etmek zorunda kaldim, zaten garanti suresi de gecmisti kombinin..
  • keşke önceden burdan okusaydımda ana kartını tamir ettirseydim

az once ana kartımı değiştirdiler 210ytl aldılar.

ama eski anakartı duruyor onu yaptıracam bir daha boyle bir sorunda onu kullanırım.
  • arkadaşım bana karaköydeki yerin adresini verir misin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXaLs -- 19 Aralık 2007; 15:24:23 >
  • arkdaslar aynı problem bendede oldu kartın uzerınde varsıtor adı verılen bı eleman var o patladı servıs 200 lıra ıstedı dedım garantı garantı bu olayın dısında dedı bende aldım elıme avometreyı patlak elemanı olctum kısa devre gırdım ınternete nedır bu eleman dıye gordumkı varıstor voltaj dalgalanmalında kısa devre olarak sıgortayı attrına kart koruma olayı ve hemen kopardım varıstoru daha sonrasında sıgortasını taktım verdım elektrıgı cunku kaybedıcek bıseym kalmamastı ve sonuc kombı calıstı daha kotu olan sey ıse varıstorun ankara konya sokaktakı fıyanın 40 kuruş olması yanı 40 kurusluk varıstoru degıstıp 200 lıralık kartı satıcaklardı bıraz azım
  • quote:

Orjinalden alıntı: eXaLs

arkadaşım bana karaköydeki yerin adresini verir misin

evet hocam ya. Bende de Demirdöküm Kalisto var ve anakart patlamış durumda. Karaköydeki yerin adres, tel bişey versenizde sorunumuzu çözsek süper olur.

Teşekkürler.
  • merhaba arkadaslar demirdöküm kombisi olupta anakartlarında problem olan arkadaslar gumrah_77@hotmail.com adresinden bana ulasabılırler garantili olarak kart tamiri yapılır. bilgilerinize.
  • Merhaba, Demirdokum aden kombim herseyi calismasina ragmen en sadece atesleme yapmiyordu. karakoydeki malum tamirciye goturdum ve biraz pahali da olsa 90 TL ye yaptilar. 2 gundur kullaniyorum. herhangi bir problem yasamadim. isteyen arkadaslar PM atsinlar yerini tarif edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sondunya

Bugün karaköyde yaptırdım.2 cam sigorta ve 1 tane de kondansatöre benzeyen elemanı değiştirip 50 YTL aldılar.Kartı taktım şu an çalışıyor.1 senede garanti verdi tamir yapan firma.
    Ben burada Demirdöküm'e yüklenmek istemiyorum sonuçta yerli firma, burada üretim yapıyor, istihdam sağlıyor vs. lakin benim kızdığım nokta kartların tamiri için yetkili servislerini eğitmemiş olmaları veya nitelikli yetkili servislerinin olmaması.

veee sene 2010 sorun çıkarttımı 3 yıl aradan sonra tamir olan kart merak ettim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.