Şimdi Ara

DEMİRDÖKÜM ALACAKLAR OKUSUN,DEMİRDÖKÜM MONTAJ REZALETİ,KOMEDİSİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
8.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burda okudum şimdi demirdökümü, ben mediamart da demirdöküm klima bulmuştum modelini bilmiyorum 1159 ytlydi okuduktan sonra almamaya karar verdim herhalde mitsubishi alacağım
  • EVET ,servis rezaleti almama kararında etkili olur,FAKAT MİTSUBİSHİ ELEKTRİK VEYA DAİKİN UNUTMAYIN VAKUM SÜRESİ 30 DK OLMALI...çünki servisin yapacağı montaj klimadan alacağımız performansa direk etkilidir.Şimdi izmirde özellikle daikın için bir bayii yazardım ama,reklam olur,

iyi şanslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 6 Temmuz 2008; 1:42:52 >
  • demirdöküm satılınca saçmalamaya başlamış heralde.
  • kaliteden sasmamak lazim bazi urunlerden uzak durmak lazim, bazi urunlerin hangi markalar oldugunu herkes biliyor kalite markalarida
  • evet saçmalıyorlar,montajda neyin gerekli olduğunu herkezden iyi biliyorlar ama yapmıyorlar...kısaca klima markasından önce alıcı bilinçlenecek sonra servis olayı ve kalitesiş araşltırılıp karar verilecek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MURAT4108

R 22 veya 410 gazın arasındaki farklar; 410 gaz çevre dostu zarasız yani,artı diğerine göre basıncı %60 daha fazla,ama bana mantıklı gelmedi,çünki yeni nesil klima montajında dikkat ettim aynı bildiğin bakır boruları R22 de kullanılanları 410 da kullanıyorlar eğerki verimde bu kadar etkili olsaydı basınç dolyısıyla boru malzemesi de farklı olmalıydı.Bence gaz konusu çok farklı bir olay değil,SADECE 2010 DA SONRA KULLANIMINI YASAKLAMALRI GİBİ BİR DURUM VAR,o zamanda göreceksiniz 410 gazı r22 devresine basacaklar,burada ama yalnızca türkiyede...!

R22 2010 yılından sonrada gazı temin edilebilir,sadece 2010 yılından sonra R22 ile çalışan cihazların üretimine son verilecek,15 seneyi geçmesine rağmen hala R12 gazını bulabilirsiniz mesela.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WeNoM

demirdöküm satılınca saçmalamaya başlamış heralde.

Her zaman saçma sapan işler yapıyorlardı zaten yeni değil!!!
  • bende hıkayemı yazazım yenı topıc acacaktım burdan devam edeyım 25 m2 odamda 12ooo btu klıma vardı bu sıcaklarda 25 dereye ayarlama ragmen 27 derecenın altına ındımıyordu yanı yetersız kalıyordu bende onu sokup ufak olan odaya taktım yerıne 18000 btu demırdokum pasıfık aldım adamlar taktı gitti 1 gun devamlı calıstırmam ragmen aynı sekılde 26 derecenın altına ınmedı oda sıcaklıgı halıyle 24 dereceye ayarladıgım ıcın dıs unıte hıc durmadan calısıyor servısı cagırdım geldıler baktılar abi normal bunlar boyle dıyıp cekıp gıttıler musterı hızmetlerını aradım baska bır servısı baksın dedıler baska servısı aradım kım montaj yaptıysa o baksın dedıler bende sikayetvar.com yazdım tekrar mıusterı hızmetlerı aradı benı servıs gonderrelım mı dediler bende istemedım cunku yıne gelıp normal bısı yok dıyıp gıtceklerı ıcın ve bugun fatura geldı 15 gunluk klıma devamlı acık sekılde 130 ytl fatura gelmıs 1 ay kullansak ne olcak allah bilir artık size soyleyım almayın demırdokum yada 25 m2 odaya 24oo takılması lazım bence abartı bu sonra alıp ta bu topıclerde dolasmaya baslarsınız

• 24 m2 de 12000 btu mitsibushi elektrik MSZ GC35 kullaniyorum ev en ust kat 4 metre balkon kapisi ve pencere var ustte cati yok cihazi denedim 24 dereceye geldigi zaman evde sort ve t-shirt ile oturdugum icin üşüme getiriyor. gecenlerde tam karsisindaki koltukta uyumusum yaz günü üşüttüm. Yani demek istedigim kaliteli markalar bos yere pahali degil bir daikin bir toshiba bir mitsibushi v.b markalardan cok zor sikayet gelir.

quote:

Orjinalden alıntı: sweet81

bende hıkayemı yazazım yenı topıc acacaktım burdan devam edeyım 25 m2 odamda 12ooo btu klıma vardı bu sıcaklarda 25 dereye ayarlama ragmen 27 derecenın altına ındımıyordu yanı yetersız kalıyordu bende onu sokup ufak olan odaya taktım yerıne 18000 btu demırdokum pasıfık aldım adamlar taktı gitti 1 gun devamlı calıstırmam ragmen aynı sekılde 26 derecenın altına ınmedı oda sıcaklıgı halıyle 24 dereceye ayarladıgım ıcın dıs unıte hıc durmadan calısıyor servısı cagırdım geldıler baktılar abi normal bunlar boyle dıyıp cekıp gıttıler musterı hızmetlerını aradım baska bır servısı baksın dedıler baska servısı aradım kım montaj yaptıysa o baksın dedıler bende sikayetvar.com yazdım tekrar mıusterı hızmetlerı aradı benı servıs gonderrelım mı dediler bende istemedım cunku yıne gelıp normal bısı yok dıyıp gıtceklerı ıcın ve bugun fatura geldı 15 gunluk klıma devamlı acık sekılde 130 ytl fatura gelmıs 1 ay kullansak ne olcak allah bilir artık size soyleyım almayın demırdokum yada 25 m2 odaya 24oo takılması lazım bence abartı bu sonra alıp ta bu topıclerde dolasmaya baslarsınız

• oha desem ayıp olurmu acaba 24 m2 12000 btu ha hemde catı yok bızım 18000 btu hıc durmadan calısıyor faturan nasıl gelecek acaba ortalama kendını bellı eder ama bır mal bu kadarmı kotu olur yaw ayıp ya
    quote:

Orjinalden alıntı: cemele

24 m2 de 12000 btu mitsibushi elektrik MSZ GC35 kullaniyorum ev en ust kat 4 metre balkon kapisi ve pencere var ustte cati yok cihazi denedim 24 dereceye geldigi zaman evde sort ve t-shirt ile oturdugum icin üşüme getiriyor. gecenlerde tam karsisindaki koltukta uyumusum yaz günü üşüttüm. Yani demek istedigim kaliteli markalar bos yere pahali degil bir daikin bir toshiba bir mitsibushi v.b markalardan cok zor sikayet gelir.

quote:

bende hıkayemı yazazım yenı topıc acacaktım burdan devam edeyım 25 m2 odamda 12ooo btu klıma vardı bu sıcaklarda 25 dereye ayarlama ragmen 27 derecenın altına ındımıyordu yanı yetersız kalıyordu bende onu sokup ufak olan odaya taktım yerıne 18000 btu demırdokum pasıfık aldım adamlar taktı gitti 1 gun devamlı calıstırmam ragmen aynı sekılde 26 derecenın altına ınmedı oda sıcaklıgı halıyle 24 dereceye ayarladıgım ıcın dıs unıte hıc durmadan calısıyor servısı cagırdım geldıler baktılar abi normal bunlar boyle dıyıp cekıp gıttıler musterı hızmetlerını aradım baska bır servısı baksın dedıler baska servısı aradım kım montaj yaptıysa o baksın dedıler bende sikayetvar.com yazdım tekrar mıusterı hızmetlerı aradı benı servıs gonderrelım mı dediler bende istemedım cunku yıne gelıp normal bısı yok dıyıp gıtceklerı ıcın ve bugun fatura geldı 15 gunluk klıma devamlı acık sekılde 130 ytl fatura gelmıs 1 ay kullansak ne olcak allah bilir artık size soyleyım almayın demırdokum yada 25 m2 odaya 24oo takılması lazım bence abartı bu sonra alıp ta bu topıclerde dolasmaya baslarsınız

• quote:

oha desem ayıp olurmu acaba 24 m2 12000 btu ha hemde catı yok bızım 18000 btu hıc durmadan calısıyor faturan nasıl gelecek acaba ortalama kendını bellı eder ama bır mal bu kadarmı kotu olur yaw ayıp ya
    quote:

24 m2 de 12000 btu mitsibushi elektrik MSZ GC35 kullaniyorum ev en ust kat 4 metre balkon kapisi ve pencere var ustte cati yok cihazi denedim 24 dereceye geldigi zaman evde sort ve t-shirt ile oturdugum icin üşüme getiriyor. gecenlerde tam karsisindaki koltukta uyumusum yaz günü üşüttüm. Yani demek istedigim kaliteli markalar bos yere pahali degil bir daikin bir toshiba bir mitsibushi v.b markalardan cok zor sikayet gelir.

quote:

Abi niye öyle diyorsunuz Demirdökümler artık A sınıfı oldu birde ondan alın deneyin bakalım fatura ne olacak

• Mbirol şimdi ciddi ciddi A sınıfı olduğunu iddia edenler var vaillant r410 klimalar 24000 e kadar A sınıfı olduğunu ingiliz sitesinde bile belirtmiş başka bi topik açtım konuyla ilgili bi araştırsanız nasıl olur sırf türkiyeye ait olsa hadi diycez ama . bir bakarasanız nedir durum . yoksa bu olayın sonu gelmiycek . neden olamaz bunları belirtin bilgilenelim . hep birlikte
    quote:

8 Temmuz 2008; 11:47:05

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

oha desem ayıp olurmu acaba 24 m2 12000 btu ha hemde catı yok bızım 18000 btu hıc durmadan calısıyor faturan nasıl gelecek acaba ortalama kendını bellı eder ama bır mal bu kadarmı kotu olur yaw ayıp ya
    quote:

quote:

Abi niye öyle diyorsunuz Demirdökümler artık A sınıfı oldu birde ondan alın deneyin bakalım fatura ne olacak

• Mutlaka vakum yapılması gerekir mi?Bizde Arçelik 25000btu klima var.Kutudan 7m boru çıktı hepsi kullanıldı.Vakum yapılmadı sadece gaz dolaşımı ile hava dışarı atıldı.Aslında aletleri vardı yapmadılar.Tabi bizim de bu konuda bilgimiz yoktu.Gaz takviyesi de gerkli mi?Klima sorunsuz çalışıyor ve sessiz.Beni aydınlatırsanız sevinirim.Saygılar...
    quote:

Orjinalden alıntı: MURAT4108

arkadaşlar,
    vakum yapılmadan gaz verilmez.Bunun adı terbiyesizliktir.Bunu denerlerse derhal kovalayın,Demirdöküme şikayet etmenin bir faydası olmaz,yazarak gerignliğini atıyor insan,telefon ile arayıp klima konusunda bilgi vermek gerekiyor ya,bir faydası olmayacak,kısaca bilinçli olacağız arkadaşlar,benim cihaza gaz eklemeleri de gerekiyordu çünki 7 metreye bağlantı yağıldı,AMA GEREK YOKMUŞ...!!!!!! neyse o gazı ekletmeyide,((ayrıca 9000 btu A sınıfı olanın içinde kumanda askısı çıkmadı onuda servis ücreti için aradıklarında söyleceğim)) dış ünitenin askıdaki ayaklarını sıkmadıkları için çıkan gürültüyüde sırf eziyet etmek için gidermiyorum,malum paralarını alamadılar tam,bu şekilde teselli oluyorum

• arkadaşım,tüm servisler için zaman kaybı olduğu için bu işlemi yapmıyorlar,mitsubishi,daikin klima kullanıyorum yapmadıklarını görmedim duymadım...demirdöküm A sınıfı 9000 btu aldım arkadaşlar PÜSKÜRTME diye bir icat tan bahsettiler ama ben rica edince akşam bir daha gelip 5 dk vakum yapacaklardı ben 30 dk dedim,yine kırmadılar ve işlemi tamamladılar. vakum işlemi gazın devirdaim yaptığı bakır boru içerisindeki havanın tamamen temizlenmesidir.30 dk verimli vakum süresidir.cihazınız normal çalışıyor olabilir,fakat 1-2 derecelik sıcak veya soğuk verim kaybı mümkündür.Bu konuyu arçelik müşteri hizmetlerine bildirin ki daha sonraki montajlarda gerekeni yapsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 8 Temmuz 2008; 18:25:22 >
  • sabah işe gıderken cemelen yazıkları aklıma geldı birden sınır sardı her yanımı iş yerıne girer girmez once montaj yapan servısı arayıp sonra bolgede bunulan dıger servısı ve hızımı alamayarak musterı temsılcısı arayıp aklıma gelenlerı saydım servıs ve hepsıne soyledıgım bunu size her sabah ve aklıma geldıkce yapacagım oldu ogleden sonra evden aradılar servıs gelmıs evdekılere iki dakkaya gelıyorum beklesınler dedım tabi geldıgımde toz olmuslar ve raporda yazanı okuyorum size bakır boruların bırbırıne degdıgı tespıt edılmıs onun dısında herhangı bır problem bulunmamıstır bı denk gelseydık anlamını soracaktım ama neyse artık
  • Israrci ol bakalim her yerde sikayet filan et. Gerci ürün olarak bence çok sey beklemekte yanlis olur ama en azindan sogutmada bari iyi olsun.
  • quote:

sabah işe gıderken cemelen yazıkları aklıma geldı birden sınır sardı her yanımı iş yerıne girer girmez once montaj yapan servısı arayıp sonra bolgede bunulan dıger servısı ve hızımı alamayarak musterı temsılcısı arayıp aklıma gelenlerı saydım servıs ve hepsıne soyledıgım bunu size her sabah ve aklıma geldıkce yapacagım oldu ogleden sonra evden aradılar servıs gelmıs evdekılere iki dakkaya gelıyorum beklesınler dedım tabi geldıgımde toz olmuslar ve raporda yazanı okuyorum size bakır boruların bırbırıne degdıgı tespıt edılmıs onun dısında herhangı bır problem bulunmamıstır bı denk gelseydık anlamını soracaktım ama neyse artık

Bakır borular birbirine değince ne oluyormuş ki
    Bunu öğrenince bize de bildirirseniz sevinirim.

• yok ya cok ugrastım bu saaten sonra bısı olmaz ama bana ders oldu bundan sonrası ıcın su an ıyı dısarsı 32 derece cıvarı bu derecelerde ıyı ama sıcaklık arttıgından randuman vermıyor bu yazılarılarımızı okuyan ve buna gore karar veren olursa bıze ne mutlu
    quote:

Israrci ol bakalim her yerde sikayet filan et. Gerci ürün olarak bence çok sey beklemekte yanlis olur ama en azindan sogutmada bari iyi olsun.
  • Klima da imkan olmuyor tv bilgisayar alirken calistirip bakma ve performans karsilasirmasi yapilabiliyor ama klimada alip kuruldumu artik degisim cok zor hadi degisim oldu diyelim ayni markadan baska bir urun alma sansin olabilir yani iade olayi yada marka degisimi cok nadir bir olay.
  • tabiki almadan calıstırıp yada kullandıktan sonra odeme yapma sansın yok ama zaten bellıydı demırdokum 18000 btu 950 ytl aldım mıtsubıshı 18000 btu 2800 ytl neredeyse 3 katı aradakı fark almadan once kalıteyı gosterıyor aslında neysekı allah sesımı duydu galıba az once akrabam aradı 15 m2 odasına klıma alcakmıs sen anlarsın ne alayım dedı vereyım benımkını dedım bana ufak geldı ayrıca demırdokum kalıtesı var dedım
    quote:

Klima da imkan olmuyor tv bilgisayar alirken calistirip bakma ve performans karsilasirmasi yapilabiliyor ama klimada alip kuruldumu artik degisim cok zor hadi degisim oldu diyelim ayni markadan baska bir urun alma sansin olabilir yani iade olayi yada marka degisimi cok nadir bir olay.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.