Şimdi Ara

DEMİRDÖKÜM ALACAKLAR OKUSUN,DEMİRDÖKÜM MONTAJ REZALETİ,KOMEDİSİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
8.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: bkmtkm

şu vakum olayı ne dert oldu yavv...şunu tam ayrıntılı yazacak varsa bi yazsada bizde ona göre bi daha çağıralım şu elemanları..offf valla bu sıkıntıda sıkıntı yav...

arkadaşım bendede R22 gazlı daıkın var ve takılırken vakum yapıldı ama arçelik,vestel,demirdökümde vakum cihazı bile yok zaten olsada one diye yüzünüze bakıyorlar,
    mutlaka vakum yapılmaı şikayet edin merkeze,tüketici hakem heyetine bak nasıl yapıyorlar,saçma sapan servis anlayışları var tıpkı maları gibi
  • Arkadaşım moralini bozmakistemem ama bu forumdan aldığım bilgilere dayanarak . klimanızın gazı boşaltılmadan vakum yapıldıysa o vakumun hiç bir faydası yok tamamen gaz boşaltılıp vakum yapılıp sonra gaz yeniden verilmeliydi ve kendi tahminimce boru mesafeniz 4 m geçmediği için normalde 15 dakika yeten vakum iç ve dış ünitede kalan havayı iyice temizlemek için 30 dk yapılmalıydı . onlar kendilerini kandıra dursunlar bir kere daha şikayet edin . bu işlem yapılmadıysa gelip gazı boşaltıp öyle vakum yapsınlar. yeniden gaz versinler şunuda belirtmek istiyorum vakum bittiğinde sakın önce motoru kapatmasınlar başlarında durun mano metre önce kapatılacak sonra vakum motoru kapanacak . Bu bilgiyide yeni öğrendim daha 2 gün oldu ustalarda doğrulasın . Umarım daha başka şeytanlık yapmazlar . sonuçta siz onların elindesiniz ve bilmiyorsunuz bende bilmem nerden bilim hala mitsubishi klimama vakum yapılıp yapılmadığını Allah a emanet bilmiyorum duymadım o esnada elektrikçi getirmeye gittiğim için vakum motorları vardı yanlız . yaptık dediler günahları boyunlarına artık
    vicdan sahibi olmayan amacı para olan anlamadığın işte her şeyi yapar. hele bide zorla yaptırıyosan iyice kork hakkını arayan sevilmez çünkü. vakumda dikkat edilmesi gereken diğer hususlarıda ustalar yazsın .

quote:

arkadaşlar bugün demirdöküm servis geldi ve biraz tartışmalıda olsa vakum yaptırdım. ancak 10 dk yaptılar.
    önce bana söylediklerini bir bir yazayım..

bu cihazlar r22 kullandıkları için vakuma ihtiyaç duymazlar. biz yapsak bile bi faydası olmaz. ama r410 olsaydı mutlaka vakum yapılırdı. burada vakum yapmanın nedeni tamamen boru içinde olan nemi almaktır yoksa hava ile bi alakası yoktur. zaten boruların içinde hava varsa, bunu kuran arkadaşlar sürükleme metodu ile bunu dışarı attırırlar. sürükleme metoduda şudur, gazı dış üniteden iç üniteye sürükleyip en son çıkış borusundan gaz gelmesi sağlanır. dolayısıyla sistem içindeki bütün hava otomatikman atılır. ancak sizin içiniz rahat olacaksa ben vakum yapayım. fakat vakumun bu gibi cihazlarda bi faydası yoktur. eğerki cihaz 24 lük olsaydı yada boruları 10 metre olsaydı yada cihaz r410 kullansaydı o zaman vakumun tabiki faydası olurdu.

ben genel anlamda bi özet yaptım. ısrarlarım ile ancak 10 dk lık bi vakum yaptırabildim. servistekilere bu durumla karşılaşanların neler yaptıklarını , hatta sizin gibi servisçi arkadaşların bile bunu şiddetle tavsiye ettiklerini anlattım. ancak bu arkadaşlar , onlar yanılmışlar dediler..

kısacası bu oldu...

Ne zorlu iştir bu vakum. Cunku adamlar yapmamaya niyetliler. İstemeyerek bu işi yapan bir servise, eger gazı bosalttırırsak vakum yaptırıyorum diye bira z ugrastırsak, sonra gazı tekrar bastırırken de problem yaşama ihtimali doguyor. Ya az basarlarsa....
    Randımanı arttıralım derken gazı az basarlarsa yine problem yine dert.

• quote:

Orjinalden alıntı: hilmi-c

Arkadaşım moralini bozmakistemem ama bu forumdan aldığım bilgilere dayanarak . klimanızın gazı boşaltılmadan vakum yapıldıysa o vakumun hiç bir faydası yok tamamen gaz boşaltılıp vakum yapılıp sonra gaz yeniden verilmeliydi ve kendi tahminimce boru mesafeniz 4 m geçmediği için normalde 15 dakika yeten vakum iç ve dış ünitede kalan havayı iyice temizlemek için 30 dk yapılmalıydı . onlar kendilerini kandıra dursunlar bir kere daha şikayet edin . bu işlem yapılmadıysa gelip gazı boşaltıp öyle vakum yapsınlar. yeniden gaz versinler şunuda belirtmek istiyorum vakum bittiğinde sakın önce motoru kapatmasınlar başlarında durun mano metre önce kapatılacak sonra vakum motoru kapanacak . Bu bilgiyide yeni öğrendim daha 2 gün oldu ustalarda doğrulasın . Umarım daha başka şeytanlık yapmazlar . sonuçta siz onların elindesiniz ve bilmiyorsunuz bende bilmem nerden bilim hala mitsubishi klimama vakum yapılıp yapılmadığını Allah a emanet bilmiyorum duymadım o esnada elektrikçi getirmeye gittiğim için vakum motorları vardı yanlız . yaptık dediler günahları boyunlarına artık
    vicdan sahibi olmayan amacı para olan anlamadığın işte her şeyi yapar. hele bide zorla yaptırıyosan iyice kork hakkını arayan sevilmez çünkü. vakumda dikkat edilmesi gereken diğer hususlarıda ustalar yazsın .

quote:

arkadaşlar bugün demirdöküm servis geldi ve biraz tartışmalıda olsa vakum yaptırdım. ancak 10 dk yaptılar.
    önce bana söylediklerini bir bir yazayım..

bu cihazlar r22 kullandıkları için vakuma ihtiyaç duymazlar. biz yapsak bile bi faydası olmaz. ama r410 olsaydı mutlaka vakum yapılırdı. burada vakum yapmanın nedeni tamamen boru içinde olan nemi almaktır yoksa hava ile bi alakası yoktur. zaten boruların içinde hava varsa, bunu kuran arkadaşlar sürükleme metodu ile bunu dışarı attırırlar. sürükleme metoduda şudur, gazı dış üniteden iç üniteye sürükleyip en son çıkış borusundan gaz gelmesi sağlanır. dolayısıyla sistem içindeki bütün hava otomatikman atılır. ancak sizin içiniz rahat olacaksa ben vakum yapayım. fakat vakumun bu gibi cihazlarda bi faydası yoktur. eğerki cihaz 24 lük olsaydı yada boruları 10 metre olsaydı yada cihaz r410 kullansaydı o zaman vakumun tabiki faydası olurdu.

ben genel anlamda bi özet yaptım. ısrarlarım ile ancak 10 dk lık bi vakum yaptırabildim. servistekilere bu durumla karşılaşanların neler yaptıklarını , hatta sizin gibi servisçi arkadaşların bile bunu şiddetle tavsiye ettiklerini anlattım. ancak bu arkadaşlar , onlar yanılmışlar dediler..

kısacası bu oldu...

Ne zorlu iştir bu vakum. Cunku adamlar yapmamaya niyetliler. İstemeyerek bu işi yapan bir servise, eger gazı bosalttırırsak vakum yaptırıyorum diye bira z ugrastırsak, sonra gazı tekrar bastırırken de problem yaşama ihtimali doguyor. Ya az basarlarsa....
    Randımanı arttıralım diye vakum yaptırıyoruz ancak ya servis gazı az basarlarsa yine problem yine dert.

• Ya üzmeyin kendinizi bu kadar vakum makum diye, aldım dd 12 btu , tepe tepe kullanıyorum evde 3 sene de garantisi var. Cihaz çalıştıktan sonra üzmeyin kendinizi, oturun keyfini çıkarın.
  • ewet arkadaslar bu topıcte bir oncekı sayfada demırdokumle ilgili şikayetımı yazmıstım ve defalar ca servısın gelmesıne ragmen cozulemeyen problem cozuldu klimam oda sıcaklıgını 27 derecenın altına indiremiyordu ve servıs bir problem olmasıgını 3 defa geldıgındede aynısını soyledı ve bugun bir klımacı arkadasım vardı ona bakması ıcın rıca ettım sag olsun kırmadı geldı dıs unıtenın gaz olcumu yaptı ve içindeki gazın fazla oldugunu ve bu yuzden gazın donusum yapamadıgı soyledı fazla gazı bosalttı ve normal degerlere getirdi şimdi ise klima olanustu desem olur 27 derecenın altına indiremeyen klima deneme yaptık oda sıcaklıgını 23 dereceye kadar ındırdı 26 dereceye ayarladıgımda ara ara otomatıge gecıyor artık yaa cok sevındım cocuklar gıbı sizlerle paylasıgım dedim ve sız dusunun servıs defalarca gelmesıne ragmen bu degerlerı kontrol bıle etmedı bu adamlar nasıl oluyorda servıslık alıyo sasırıyorum
  • şunu anladımki servisçilerin bi çoğu ya bi şey bilmiyo yada bilmemezlikten geliyor işlerine geldiği için. bende en iyisi klimacı arkadaşımı çağırayım. başka türlü halledilmeyecek vakum sorunu belli oldu...
  • ne ka ekmek o ka köfte
  • Niçin arkadaşını çağırıcaksın sen suçlumusunda ddöküm merkeze bu yazıları kopyalıyıp atmıyosun ... tamam arkadaşın, arkadaşındır gazı boşaltır vakumu yapar yeni gazı basar . ama bu durumda kim kazanır . nasıl olsa uğraşmıyolar diye . diğer kişilerde zarar görmeye devem eder. firmaların yanına kar kalır . ben sizin bıkkınlığınızı anlıyorum . firmaların istediğide bu zaten . unpopta iyice saçmalamış sakinliğini taktir ediyordum ama bu kez yanlışa aman sende demesi , yanlış. 2 senedir uğraştı, onada bıkkınlık gelmiş olabilir. hatta beni bile ortalık karıştırıcı olarak görebilir . ustaların konuya katılmamasıda olumsuz . emre sağanak konuyu en iyi sen açıklamıştın niçin bi kaç bişe yazmıyosun? defalarca vakum yapılmayan klimaların kompresör verimi ve ömrü kısalır demiştin . adamlar canından bezmiş bi el at.

quote:

şunu anladımki servisçilerin bi çoğu ya bi şey bilmiyo yada bilmemezlikten geliyor işlerine geldiği için. bende en iyisi klimacı arkadaşımı çağırayım. başka türlü halledilmeyecek vakum sorunu belli oldu...

• Murat arkadaşım sisin gazınız verildikten sonramı akşam vakum yapıldı yoksa . hiç gaz verilmedenmi işi bıraktırdınızda akşam gelip vakum yaptılar . bunuda bikez daha açıklarmısınız. Benim en kızdığım şey 600 ytl de olsa insanları kandırıp klimaların verim ömrünü düşeceğini bildikleri halde hainane çalışanlar . sonra 600 ytl de az para değil . o klima elden çıksa bintane yalan uydurucaklar insanları kandırmak için . kim atar 600 ytl sini dışaraı 1 ytlde hakkı olmayan işe verilmez . yazık günah

quote:

Orjinalden alıntı: MURAT4108

arkadaşım,tüm servisler için zaman kaybı olduğu için bu işlemi yapmıyorlar,mitsubishi,daikin klima kullanıyorum yapmadıklarını görmedim duymadım...demirdöküm A sınıfı 9000 btu aldım arkadaşlar PÜSKÜRTME diye bir icat tan bahsettiler ama ben rica edince akşam bir daha gelip 5 dk vakum yapacaklardı ben 30 dk dedim,yine kırmadılar ve işlemi tamamladılar. vakum işlemi gazın devirdaim yaptığı bakır boru içerisindeki havanın tamamen temizlenmesidir.30 dk verimli vakum süresidir.cihazınız normal çalışıyor olabilir,fakat 1-2 derecelik sıcak veya soğuk verim kaybı mümkündür.Bu konuyu arçelik müşteri hizmetlerine bildirin ki daha sonraki montajlarda gerekeni yapsınlar.

• kolaysa sen gel ugras bakayım bıkma benımkıne 3 sefer servıs geldı gıttı ne oldu 13 seferde gelse ne degıscektı burda magdur olan kım ben duzgun calısmamasından dolayı yuksek faturayı kım oduyo nereye kadar ugrascaksın servısle ben sahsen yeterınce ugrastıgıma ınanıyorum sıkayet var konu actım bız bunları buraya yazıyoruz kı zaten ınternetten arastırma yapan kısılere kaynak olsun demırdokum bilsinler dıye
    quote:

Niçin arkadaşını çağırıcaksın sen suçlumusunda ddöküm merkeze bu yazıları kopyalıyıp atmıyosun ... tamam arkadaşın, arkadaşındır gazı boşaltır vakumu yapar yeni gazı basar . ama bu durumda kim kazanır . nasıl olsa uğraşmıyolar diye . diğer kişilerde zarar görmeye devem eder. firmaların yanına kar kalır . ben sizin bıkkınlığınızı anlıyorum . firmaların istediğide bu zaten . unpopta iyice saçmalamış sakinliğini taktir ediyordum ama bu kez yanlışa aman sende demesi , yanlış. 2 senedir uğraştı, onada bıkkınlık gelmiş olabilir. hatta beni bile ortalık karıştırıcı olarak görebilir . ustaların konuya katılmamasıda olumsuz . emre sağanak konuyu en iyi sen açıklamıştın niçin bi kaç bişe yazmıyosun? defalarca vakum yapılmayan klimaların kompresör verimi ve ömrü kısalır demiştin . adamlar canından bezmiş bi el at.

quote:

şunu anladımki servisçilerin bi çoğu ya bi şey bilmiyo yada bilmemezlikten geliyor işlerine geldiği için. bende en iyisi klimacı arkadaşımı çağırayım. başka türlü halledilmeyecek vakum sorunu belli oldu...

• Dediklerini aynen bende yazdım keşke profilin açık olsaydıda eski yazılarını görseydim . Bi kolaçan edim tekrar yazarım veya bi pm yap bana . tekrar ekliyorum topiği tam okumamışım gözden kaçmasıda normal az önce yazdığım yerden çıktım kendi evimdeyim şimdi . arkadaşım sorunun çözülmüş sevindim sende sevin . normaldir kızman. işten nesen ne ben anlıyorum . pm yede gerek yok . ben bu topiğe daha önce yazmadım vakum meselesi hakkında yeni öğrendiğimi ekledim . umarım düzgün vakumda yaptırmışsındır . izmirdemisin istanbuldamı nerdesin izmirdeysen aslında ısıtma yapmıycaksan 18 liğe bile gerek yoktu eski klimanında sınırda yetmesi gerekirdi sen bide 24000 liğe göz dikmişsin esas şimdi oha yani arkadaşın hiçmi sen ne yapıyosun demedi . elektriğe zam geldi ne edicen büyük klimayı ama yinede 18 lik almakla bibakıma iyi etmişsisn gerçek btusu tutmayabilir bu tip klimaların . bu arada güzel uğraşmışsın daha ben ne yapim . kartımı versem yakinimdir mi diycen . :)) burada sözümün sana olmadığı kesin . bu yazıyı yazmanada sevindim. tekrar tebrikler . şu profillerinde gizlenmesini hiç anlamıyorum . kardeşim kapatın maillerinizi millet az çok nerde ne yazdığınızı görsün . ARKADAŞLAR SWEET GİBİ UĞRAŞIN İŞTE GÜZEL ÖRNEK. TAMAM SONUÇ ALAMAMIŞ OLARAK TAM OLARAK AMA GÜZELCEDE DEŞİFRE ETMİŞ SİZ SİZ OLUN UĞRAŞIN SWEET BIKTIM DİYO AMA BIKMAMIŞ YAZMIŞ YİNE . İLLE DEMİRDÖKÜM DEĞİL İYİ FİRMALARDADA BU OLAY VAR . İNSAN ÇALIŞIYO ORALARDADA DİKKAT EDİN . KALİTE MARKANIN BARİZ FARKI BU ŞİKAYETLERİN ÜSTÜNE DAHA İYİ EĞİLİR . İSTİSNALAR OLMAKLA BERABER . huzurunuzda arkadaşımızı bikez daha tebrik ederek selamlarımı sunuyorum . utanmak yok haktan utanılmaz hakkını armayan utansın.

quote:

kolaysa sen gel ugras bakayım bıkma benımkıne 3 sefer servıs geldı gıttı ne oldu 13 seferde gelse ne degıscektı burda magdur olan kım ben duzgun calısmamasından dolayı yuksek faturayı kım oduyo nereye kadar ugrascaksın servısle ben sahsen yeterınce ugrastıgıma ınanıyorum sıkayet var konu actım bız bunları buraya yazıyoruz kı zaten ınternetten arastırma yapan kısılere kaynak olsun demırdokum bilsinler dıye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilmi-c -- 14 Temmuz 2008; 0:23:25 >

• yanlıs anlamayın benımde size lafım yok hıc ustune dusmuyorsunuz falan dıyınce onun için yazma geregı duydum ve profilimi actım ve izmirdeyim 18 000 aldım tahmın ettıgım gibi verılen degerlerın asagısında olma ıhtımailne karsi 18000 aldım demırdokum e kalsa 25 m2 24000 btu takacalardı ben istemedim belkı mıtsubıshı olsa 12000 btu da yeterdı marka ve kalıteye gore degısıyor
    quote:

Dediklerini aynen bende yazdım keşke profilin açık olsaydıda eski yazılarını görseydim . Bi kolaçan edim tekrar yazarım veya bi pm yap bana . tekrar ekliyorum topiği tam okumamışım gözden kaçmasıda normal az önce yazdığım yerden çıktım kendi evimdeyim şimdi . arkadaşım sorunun çözülmüş sevindim sende sevin . normaldir kızman. işten nesen ne ben anlıyorum . pm yede gerek yok . ben bu topiğe daha önce yazmadım vakum meselesi hakkında yeni öğrendiğimi ekledim . umarım düzgün vakumda yaptırmışsındır . izmirdemisin istanbuldamı nerdesin izmirdeysen aslında ısıtma yapmıycaksan 18 liğe bile gerek yoktu eski klimanında sınırda yetmesi gerekirdi sen bide 24000 liğe göz dikmişsin esas şimdi oha yani arkadaşın hiçmi sen ne yapıyosun demedi . elektriğe zam geldi ne edicen büyük klimayı ama yinede 18 lik almakla bibakıma iyi etmişsisn gerçek btusu tutmayabilir bu tip klimaların . bu arada güzel uğraşmışsın daha ben ne yapim . kartımı versem yakinimdir mi diycen . :)) burada sözümün sana olmadığı kesin . bu yazıyı yazmanada sevindim. tekrar tebrikler . şu profillerinde gizlenmesini hiç anlamıyorum . kardeşim kapatın maillerinizi millet az çok nerde ne yazdığınızı görsün . ARKADAŞLAR SWEET GİBİ UĞRAŞIN İŞTE GÜZEL ÖRNEK. TAMAM SONUÇ ALAMAMIŞ OLARAK TAM OLARAK AMA GÜZELCEDE DEŞİFRE ETMİŞ SİZ SİZ OLUN UĞRAŞIN SWEET BIKTIM DİYO AMA BIKMAMIŞ YAZMIŞ YİNE . İLLE DEMİRDÖKÜM DEĞİL İYİ FİRMALARDADA BU OLAY VAR . İNSAN ÇALIŞIYO ORALARDADA DİKKAT EDİN . KALİTE MARKANIN BARİZ FARKI BU ŞİKAYETLERİN ÜSTÜNE DAHA İYİ EĞİLİR . İSTİSNALAR OLMAKLA BERABER . huzurunuzda arkadaşımızı bikez daha tebrik ederek selamlarımı sunuyorum . utanmak yok haktan utanılmaz hakkını armayan utansın.

quote:

kolaysa sen gel ugras bakayım bıkma benımkıne 3 sefer servıs geldı gıttı ne oldu 13 seferde gelse ne degıscektı burda magdur olan kım ben duzgun calısmamasından dolayı yuksek faturayı kım oduyo nereye kadar ugrascaksın servısle ben sahsen yeterınce ugrastıgıma ınanıyorum sıkayet var konu actım bız bunları buraya yazıyoruz kı zaten ınternetten arastırma yapan kısılere kaynak olsun demırdokum bilsinler dıye

• sweet yok yanlış anlamadım yazına dikkat etmediğim için üzüldüğüm için kendimi sorumlu tutup öyle yazdım . Bu konuda bende olsam aynı düşünürdüm ve senin gibi dikkat çekici davranışlarım hep vardır . dikkatsizliğe karşı o açıdan öyle yazdım . yazınıda iyiki yazmışsın diye belirttim ayrıca . tabi öyle olucak yoksa elden gelen öğün olmaz oda vaktinde bulunmaz . sorumluluğuna girdiğim için açtım . yanlış anlama yok. teşekkür ederim tekrar sana
  • yav bu demirdöküm servis işiymiş , vakum işiymiş baya uzadı..ben birazda aslında mesleğim gereği bilimsel bi şeyler yazmak istiyorum. şimdi bu servisçiler neden vakum yapmıyorlar..birinci neden vakit darlığından olabilir. bir an önce bu işi bitirip diğer işlere gitmek için. ikincisi gereksiz gördüklerindendir. peki neden gereksiz görsünler bi bildiklerimi var..
    ben klimacı arkadaşlada bunu tartıştım aslında genelde oda vakum olayının bazı klimalar için gerek olmadığı kanısında. zira bu işi 13 yıldır yapan birisi bu. mesela benim klimam için gerek yok diyor. 4 metrelik borunun vakumu bi yere kadar diyor. aslında bilimsel olarakta haklı ..nedenmi..şöyleki , bir rotari kompresör ile vakum yapıyorlar ve 4 metrelik bir boru içinde olan havayı , bu kompresör ancak 5-10 bar düzeyine indirebilir. daha fazla indiremez doğasında yok. çok daha güçlü kompresörler de var tabiki , turbo jet , moleküler ısıtmalı falan gibi pompa bunlar ama daha çok bilimsel işlerde kullanılıyor (kendim bizzat kullanıyorum), bunlar ile vakumun allahını yaparsınız. rotari kompresör ile ise ancak bi yere kadar vakum yapabilirsiniz ki buda 4 metrelik bir boru için ancak 5-10 dakikanızı alır. bundan daha fazla tutarsanız bi şeyi falan vakum yapamazsınız zaten kompresörün yapabileceği bu kadardır.

bence aslında bi nevi haklılar. yani düşünsenize 4 metrelik boru içinde ne kadarlık hava yada nem olabilir ki , olsa bile bunu vakumlamak için 5 dk vakum yapmakta yeterde artar bile.

arkadaşımla böyle konuşunca oda hak verdi. şimdi bu benim fikrim , rotari kompresörde kullanıyorum , bahsettiğim diğer kompresörleride kullanıyorum. rotariyi ne kadar kullanırsan kullan , bu aletin vakumlayacağı maksimum 5-10 bar kadar bir vakumdur. bunun üstüne istersen 1 yıl çalıştır çıkamaz.

ayrıca , kaldıki cihazın fabrikadan çıkış halinde içinde olan gazı boşalttırıp , vakum yaptırıp tekrar cihaza gaz pompalamak bence işin en en son kısmı olmalı. zira fabrikadan kullanıma hazır gelen bir cihazı böyle yaparsak eski verimi alamama ihtimali daha yüksek. sonuçta cihaz fabrika şartlarında doldurulmuş..

benim diyeceklerim budur. şimdilik vakum olayını kapatıyorum kendimce.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.