Şimdi Ara

DEMİRDÖKÜM ALACAKLAR OKUSUN,DEMİRDÖKÜM MONTAJ REZALETİ,KOMEDİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
0
Favori
8.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    demirdöküm A serisi 9000 btu klima aldım,klima hoş güzel bakalım elektrik sarfiyatını görücez.FAKAT benim bildiğim kadarı ile tüm markalarda 5 metreye kadar montaj ücretsiz,servis 4 metreden sonrasından ücret alırız dedi.Bende servisi arayarak bu konuda hiçbir yerde bilgi yoktu dedim.Demirdöküm konusunda araştırma yapanlar eğer bu konuda bir bilgi gördüler ise nerede olduğunu yazsınlar.Demirdöküme yazdım arayan soran olmadı,malum türk malı,arayan olsada tuhaf tuhaf konuşacağı kesin.Bence bu bir aldatmaca günümüzde klima ile çok az haşırneşir olan bile 5 metreye kadar montajın
    ücretsiz olduğunu bilir,henüz servisin ücretini ödemedimSebebi çok,daha önce klimacılık yaptığım için vakum yapılmayacakmı diye sordum,demirdökümden gelen arkadaşlar vakum yapmayı reddettiler,PÜSKÜRTME İLE HAVASINI ALACAKLARMIŞ-püskürtme dediğide r-22 gazını açarak bir miktarınıda kaçırarak arabanın havasını almak gibi bir işlem saçmalık yani... ben vakum vakum yapılmadan gazın verilmemesini istedim,tama dediler akşamüstüde buzdolabından bozma bir aletle 5 dk süre ile vakum yapmaya kalktılar,bu süreyi ben uzatarak 30 dk ya çıkardım...tam anlamıyla rezillik yani.Kısaca daha fazla klima takabilmek amacıyla demirdöküm yetkili servisleri verimi en az 1-2 derece etkileyecek bir işlemi yapmadan PÜSKÜRTME ile halletmeye kalkıyor...

TÜRK MALI KÖTÜ DEĞİL ARKADAŞLAR,TÜRK İNSANI DOĞRUYU BİLDİĞİ HALDE YANLIŞI YAPIYOR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 2 Temmuz 2008; 21:27:38 >

• Arkadaşım bende bugun demirdöküm pasific 24000 btu klima aldım. Bende bu 5 metre olayına takıldım çünkü aldığım bayii bana 24000 liklerde 5 metre ücretisiz alt serilerde ise 4 metre demişti. Benim başıma gelende klimayı kendi aracımla getirmem oldu. Zira servis ilçelere klimayı götürmüyor sadece takmaya geliyormuş bakalım yarın gelecekler.
  • ücrete tabi olan kısmı klimayla gelen boru kaç metreyse artık ondan fazlasının talep edilmesidir ki şu vakum olayı gerçekten bir problem çoğu servis bunu yapmıyor müşterilerde bilmiyor bilsede onlar daha iyisini bilir deyip ses çıkarmıyor oysa gerekli heryere şikayet etmek lazım. sanırım demirdöküme yazı yazmak yerine direk arasan daha kısa sürede cevap alırsın
  • arkadaşlar,
    vakum yapılmadan gaz verilmez.Bunun adı terbiyesizliktir.Bunu denerlerse derhal kovalayın,Demirdöküme şikayet etmenin bir faydası olmaz,yazarak gerignliğini atıyor insan,telefon ile arayıp klima konusunda bilgi vermek gerekiyor ya,bir faydası olmayacak,kısaca bilinçli olacağız arkadaşlar,benim cihaza gaz eklemeleri de gerekiyordu çünki 7 metreye bağlantı yağıldı,AMA GEREK YOKMUŞ...!!!!!! neyse o gazı ekletmeyide,((ayrıca 9000 btu A sınıfı olanın içinde kumanda askısı çıkmadı onuda servis ücreti için aradıklarında söyleceğim)) dış ünitenin askıdaki ayaklarını sıkmadıkları için çıkan gürültüyüde sırf eziyet etmek için gidermiyorum,malum paralarını alamadılar tam,bu şekilde teselli oluyorum
  • Demirdöküm de Çin malı benim bildiğim kadarıyla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Demirdöküm de Çin malı benim bildiğim kadarıyla.

Aman öyle demeyin,yoksa burdaki birkaç Arkadaşımız kızar
  • quote:

Orjinalden alıntı: MURAT4108

merhaba arkadaşlar,
    demirdöküm A serisi 9000 btu klima aldım,klima hoş güzel bakalım elektrik sarfiyatını görücez.FAKAT benim bildiğim kadarı ile tüm markalarda 5 metreye kadar montaj ücretsiz,servis 4 metreden sonrasından ücret alırız dedi.Bende servisi arayarak bu konuda hiçbir yerde bilgi yoktu dedim.Demirdöküm konusunda araştırma yapanlar eğer bu konuda bir bilgi gördüler ise nerede olduğunu yazsınlar.Demirdöküme yazdım arayan soran olmadı,malum türk malı,arayan olsada tuhaf tuhaf konuşacağı kesin.Bence bu bir aldatmaca günümüzde klima ile çok az haşırneşir olan bile 5 metreye kadar montajın
    ücretsiz olduğunu bilir,henüz servisin ücretini ödemedimSebebi çok,daha önce klimacılık yaptığım için vakum yapılmayacakmı diye sordum,demirdökümden gelen arkadaşlar vakum yapmayı reddettiler,PÜSKÜRTME İLE HAVASINI ALACAKLARMIŞ-püskürtme dediğide r-22 gazını açarak bir miktarınıda kaçırarak arabanın havasını almak gibi bir işlem saçmalık yani... ben vakum vakum yapılmadan gazın verilmemesini istedim,tama dediler akşamüstüde buzdolabından bozma bir aletle 5 dk süre ile vakum yapmaya kalktılar,bu süreyi ben uzatarak 30 dk ya çıkardım...tam anlamıyla rezillik yani.Kısaca daha fazla klima takabilmek amacıyla demirdöküm yetkili servisleri verimi en az 1-2 derece etkileyecek bir işlemi yapmadan PÜSKÜRTME ile halletmeye kalkıyor...

TÜRK MALI KÖTÜ DEĞİL ARKADAŞLAR,TÜRK İNSANI DOĞRUYU BİLDİĞİ HALDE YANLIŞI YAPIYOR...

Merhaba,
    bende 5 metreye kadar ücretsiz diye biliyordum fakat bir Alışveriş sitesinde Açıklama bölümünde şöyle yazıyor:"9.000-12.000 ve 18.000 Btu/h kapasiteli ürünlerde 4m'ye kadar 24.000 ve 41.000 Btu/h ürünlerde 5m'ye kadar montaj fiyatlarımıza dahildir."

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı gaz derdinden ben de şikayetçiyim hem de bizim klimaya fabrikada gaz koymayı unutmuşlar..Gelip 30 dk bırak 5 dk vakum bile yapmadılar dediğin gibi ben vakum yapılacağını nerden bileyim sokaktaki vatandaş nerden bilsin başka servisleri bilemem ama demirdöküm beş para etmez adamlar sanki bedavaya çalıyorlaşmış gibi bi acale bi acele..Neyse şimdi gelecekler artık fırça nasıl yenir öğrensinler bari benden sonrakileri mağdur etmesinler...
  • quote:

Yeni çıkan seri A sınıfı türk malı arkadaşlar,bunun haricindeki blue line ve diğer demirdöküm yazanlar malezya,demirdöküm garantisinde gelen diğer duro vb gibi modeller de çin malı galiba.

Demirdökümü klima konusunda savunmam,daikin ve mitsubishi elektrik kullanıcısıyım.Teba zamanından daikin montajları yaptım.Bu konudaki asıl problem türk malı değil zaten,SERVİS konusunda millet olarak kestirmeciyiz.kısaca klima montajı konusu %60-70 E KADAR VERİMİ ETKİLER arkadaşlar çoğu zaman %100..(servis kapıdan çıktımı çalışmaz) Dün aradılar servise ödeme yapmamışsınız diye,bakalım bekleyip göreceğiz... benim durumumda başka biri olsaydı bu konularda bilgisi olmadığı için gerek verim gerekse işçilik açısından mağdur olacaktı,BU TERBİYESİZLİK DEĞİL Mİ,ben montajı fiyattan düşürmek isterdim kendim takmak için ama mümkün mü,illaki YETKİLİ...! servis takacak..lütfen arkadaşlar çevrenizde belkide klima almayan almayı düşünen arkadaşları uyarın,bu şekilde saçma iş yapan kişilere karşı dikkatli olsunlar.Bu arada klima fiyatına göre güzel malzeme işçiliği diğer blue line,pasifik line göre çok farklı,iç ünmite özellikle şık,benim seçimim çok para vermeden iyi bir klima alamaktı,aynı 7000 btu daikinın split modeli 1300 ytl idi.(nakit) inv. 1600 ytl.bence paraya göre alınacak iyi malzeme.Heleki gürültü konusunda diğer demirdökümlerden çok iyi,ama daikin-mit.elektrik ile kıyaslamayın.
    Bu arada beden eğitimi öğretmeniyim,herhangibir markanın savunucusu veya karalayıcısı olarak anlaşılmak istemem.Amaç paylaşım ve tüm arkadaşların arzu ettikleri ürünleri verimli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 3 Temmuz 2008; 16:36:19 >

• quote:

quote:

Yeni çıkan seri A sınıfı türk malı arkadaşlar,bunun haricindeki blue line ve diğer demirdöküm yazanlar malezya,demirdöküm garantisinde gelen diğer duro vb gibi modeller de çin malı galiba.

Demirdökümü klima konusunda savunmam,daikin ve mitsubishi elektrik kullanıcısıyım.Teba zamanından daikin montajları yaptım.Bu konudaki asıl problem türk malı değil zaten,SERVİS konusunda millet olarak kestirmeciyiz.kısaca klima montajı konusu %60-70 E KADAR VERİMİ ETKİLER arkadaşlar çoğu zaman %100..(servis kapıdan çıktımı çalışmaz) Dün aradılar servise ödeme yapmamışsınız diye,bakalım bekleyip göreceğiz... benim durumumda başka biri olsaydı bu konularda bilgisi olmadığı için gerek verim gerekse işçilik açısından mağdur olacaktı,BU TERBİYESİZLİK DEĞİL Mİ,ben montajı fiyattan düşürmek isterdim kendim takmak için ama mümkün mü,illaki YETKİLİ...! servis takacak..lütfen arkadaşlar çevrenizde belkide klima almayan almayı düşünen arkadaşları uyarın,bu şekilde saçma iş yapan kişilere karşı dikkatli olsunlar.Bu arada klima fiyatına göre güzel malzeme işçiliği diğer blue line,pasifik line göre çok farklı,iç ünmite özellikle şık,benim seçimim çok para vermeden iyi bir klima alamaktı,aynı 7000 btu daikinın split modeli 1300 ytl idi.(nakit) inv. 1600 ytl.bence paraya göre alınacak iyi malzeme.Heleki gürültü konusunda diğer demirdökümlerden çok iyi,ama daikin-mit.elektrik ile kıyaslamayın.
    Bu arada beden eğitimi öğretmeniyim,herhangibir markanın savunucusu veya karalayıcısı olarak anlaşılmak istemem.Amaç paylaşım ve tüm arkadaşların arzu ettikleri ürünleri verimli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmaktır

Dostum Baymak Elite a sınıfı yada Baxi(Bsınıfı soğutmada) veya Rubenisi DD ile kıyaslarsak ya da hepsini sıralasak nasıl bir liste cıkar sence??

• bahsettiğin klimaların kısayollarını yazarsan,inceleyip yorumlamaya çalışırım.3 gün oldu baba oldum vaktim kısıtlı
  • Bugun Baymak bayiine gidip vakum olayını sordum. Satıcı Yanımda servisi aradı. Servis fabrikadan hazır gazlı gelen sıfır cihazlara vakum yapmadıklarını soyledi.
    Anladığım kadarıyla Rubenis, Baymak ,Demirdokum gibi uygun fiyatlı markalar vakum yapmıyorlar. Bu durumda en ucuzunu,en ekonomiğini almak en doğrusu diye karar verdim. O da Baymak'ın Baxisi(Bauhaus'ta 399+65montaj). Demirdöküm kağıt üzerinde en iyisi gibi . Ancak r22 gazlı a sınıfı değerleri mbirol bey inandırıcı bulmamıştı. Değerler çok iyi gorünsede alırken de pahalı ve İstanbul'da hala bayiilerde yok.
    1.Baxi B sınıfı ,465ytl, taksitli , 5yıl komprosör garantili.
    2.Rubenis C veya D sınıfı 479ytl taksitli
    3.Demirdöküm A sınıfı nakit 600ytl
    4.Baymak A sınıfı, 600-650ytl nakit

Ne dersiniz arkadaslar

• arkadaşım,bütün dış üniteler fabrikadan hazır gazlı gelir zaten,VAKUM dediğimiz olay gazın dolaşacağı boru içindeki hava kabarcıklarının tamamen temizlenmesidir,servisin söylediği saçma,uydurdukları kılıflardan bir tanesi.Vakum yapmadıkları gibi 3-4 metreyi geçen bağlantılarda gaz takviyeside yapmıyorlar
    quote:

Orjinalden alıntı: istanbul37

Bugun Baymak bayiine gidip vakum olayını sordum. Satıcı Yanımda servisi aradı. Servis fabrikadan hazır gazlı gelen sıfır cihazlara vakum yapmadıklarını soyledi.
    Anladığım kadarıyla Rubenis, Baymak ,Demirdokum gibi uygun fiyatlı markalar vakum yapmıyorlar. Bu durumda en ucuzunu,en ekonomiğini almak en doğrusu diye karar verdim. O da Baymak'ın Baxisi(Bauhaus'ta 399+65montaj). Demirdöküm kağıt üzerinde en iyisi gibi . Ancak r22 gazlı a sınıfı değerleri mbirol bey inandırıcı bulmamıştı. Değerler çok iyi gorünsede alırken de pahalı ve İstanbul'da hala bayiilerde yok.

Ne dersiniz arkadaslar

• quote:

arkadaşım,bütün dış üniteler fabrikadan hazır gazlı gelir zaten,VAKUM dediğimiz olay gazın dolaşacağı boru içindeki hava kabarcıklarının tamamen temizlenmesidir,servisin söylediği saçma,uydurdukları kılıflardan bir tanesi.Vakum yapmadıkları gibi 3-4 metreyi geçen bağlantılarda gaz takviyeside yapmıyorlar
    quote:

Orjinalden alıntı: istanbul37

Bugun Baymak bayiine gidip vakum olayını sordum. Satıcı Yanımda servisi aradı. Servis fabrikadan hazır gazlı gelen sıfır cihazlara vakum yapmadıklarını soyledi.

Ne dersiniz arkadaslar

Tamamen katılıyorum. Ancak, uygun fiyata satılan bu markalar çeşitli bahanelerle vakum hizmetini vermeyi reddetmekteler. Zorla yaptırmaya kalksan, belki kabul eden bir servis cıksa dahi istemeyerek yapacakları için randımanlı olmayacağı da muhtemeldir. Orta-üst segmentteki ürünlerde bu hizmet fiyatın içinde oldugundan problem yok. Fakat bu urunlerde maliyet minimizasyonu önde oldugundan standart servis hizmetinde: baymak vakum yapmıyor; Demirdokum ve Rubenisin de aynı olduğunu sanıyorum.
    Baymak, Demirdokum ve Rubenis klima alan arkadaslar, servis hizmeti alırken, siz taleb etmeden vakumlama yaptırabildiniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul37 -- 5 Temmuz 2008; 15:46:57 >

• Vakumlama olayının maliyeti nedir? Ne gibi bir alet gerekiyor?
  • quote:

quote:

Adam malı çinden bindirip Malezyadan dolaştırıyor sonrada mal Malezya oluyor.SEbep mi antidampingi delmek.A enerjimi biri bana ispat etsin hangi gerçek klima üreticisinde R22 gazlı A enerji sınıfı klima var.Hodri meydan bunların hepsi yalan!!!!!

• Valla helal olsun Rubenise delikanlılar doğrusunu yazmışlar.Ama Atasözlerinide unutmamak lazım
    ''Doğru söyleyeni ,dokuz köyden kovarlar.'''
  • arkadaşım,demirdökümün son çıkardığı bahsettiğim ürün A sınıfı,ispatı eer ve cop deperlerini ölçmek ile mümkün,A SINIFI KLİMA DEYİNCE BİR SAATTE KW ANLAŞILMAKTADIR,VE YANLIŞTIR.A SINIFI TÜKETİM DEMEK TÜKETİMİN KARŞILIĞI OLAN VERİMİN DOYURUCULUĞUDUR KISACA 1 KW ELEKTRİK TÜKETİMİ İLE BİR KLİMA BİR ODAYI 20 DK DA ISITIP VEYA SOĞUTUP TERMOSTADA GİRİP TÜKETİMİNİ DÜŞÜRÜR,DİĞER KLİMA BU İŞİ 10-15 DK DA YAPIP TERMOSTADA GİRER BU KLİMA A SINIFI TÜKETİYOR DENİR...
    ama daha öncede yazmıştım,demirdöküm servisleri MONTAJI KURALLARA UYGUN YAPMIYORLAR,bilen birine (eski daikin servisi) yani bana denk geldiklerinde de vakumu bi koşu alıp gelip vakumunu yapıp öyle gidiyorlar...şimdide borulama mesafesi uzadığı için EKLEMEYE GEREK YOK DEDİKLERİ GAZI EKLEYECEKLER..! neden ? fazla borulama ücretlerini henüz ödemedim de bu yüzden,müşteri memnuniyeti değil yani...
    bu şekilde mecbur edip bir şeyler öğretebiliriz belki

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

Adam malı çinden bindirip Malezyadan dolaştırıyor sonrada mal Malezya oluyor.SEbep mi antidampingi delmek.A enerjimi biri bana ispat etsin hangi gerçek klima üreticisinde R22 gazlı A enerji sınıfı klima var.Hodri meydan bunların hepsi yalan!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 5 Temmuz 2008; 22:34:53 >

• R 22 veya 410 gazın arasındaki farklar; 410 gaz çevre dostu zarasız yani,artı diğerine göre basıncı %60 daha fazla,ama bana mantıklı gelmedi,çünki yeni nesil klima montajında dikkat ettim aynı bildiğin bakır boruları R22 de kullanılanları 410 da kullanıyorlar eğerki verimde bu kadar etkili olsaydı basınç dolyısıyla boru malzemesi de farklı olmalıydı.Bence gaz konusu çok farklı bir olay değil,SADECE 2010 DA SONRA KULLANIMINI YASAKLAMALRI GİBİ BİR DURUM VAR,o zamanda göreceksiniz 410 gazı r22 devresine basacaklar,burada ama yalnızca türkiyede...!
  • ayrıca demridöküm alacaklar arkadaşlara bilgi olarak yazıyım;ben son çıkan 9000 btu A sınıf olanı aldım,iç ünite yatak odasına koymama rağmen pişman etmedi,diğer blue line ve benzerlerinden çok sessiz,ve aynı seri 12000 ve üzeri olan modellerden farkı dikey salınımın yanında yatay salınımıda var otomatik olara,ve cihazı kapatma düğmesine bastığında iç ünite bir süre daha fanı çalıştırıp daha sonra kapanıyor.Hayret ettim,mitsubishi ve daikinda yok böyle bir özellik,iç ünitedeki birikmesi muhtemel nemi kurutma işlemi olarak yorumluyorum.kokuyu önlemek için...

daikin alacaklara da tavsiyem salonum 25 metre kare ,tek cam pimapen,güneş görüyor çatı katı yer izmir ksk,normalde 18000 tavsiye edilir keşfte ama ben 12000 btu DAİKİN STYLİSH GRİ modelini taktım ekimde,verim,sarfiyat tek kelime ile mükemmel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 5 Temmuz 2008; 22:53:59 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.