30m2 gibi bi alana sahip odaya kurulucak.Isıtması ve soğutması nasıldır?Fiyatı uygun,markası güvenilir ve a enerji sınıfı olduğu için tercih ettim.
Bu modeli bilen veya kullanan varsa biraz bilgilendirirse memnun olurum.
SaygılarımLa..
30m2 ye 12.000 btu almakla hata etmissiniz. Oraya 18.000 btu gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: Yelken85
30m2 ye 12.000 btu almakla hata etmissiniz. Oraya 18.000 btu gerekir.
Hocam peki bu marka ve model nasıl? Enerji tasarrufu nasıl bilgilendirirsen sevinirim.
Kullanmadigim bir marka hakkinda yorum yapmak istemem ancak klimayi sogutma amacli kullanacaksaniz ve klimadan fazla beklentiniz yoksa demir dokum iyi bir secim olabilir. Klimada en onemli kural kullanacaginiz alana dogru buyuklukte bir klima secmektir, sonrasinda klimanizi uygun derecelerde calistirmaktir. Eger bu sekilde kullanirsaniz tasaruf edersiniz.
SOĞUTUR AMA DIŞ ÜNİTE HİÇ DURMAZ VE ELEKTRİK SARFİYATIN FAZLA OLUR.
öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyorum,oda 30 m2 ise klima biraz düşük verimli olabilir.,zira tüm klima üretcileri m2 X btu diye hesap yapıyorlar.yani senin klima yaklaşık 24 m2 lik bir oda için ama 12.000 BTU lar için 30m2 olabiliyor,aynı klimadan bende aldım fakat birçok kişinin aksine ısıtma maksatlı aldım,odamız 16 m2 ve gayet yeterli,terletiyor bu soğuklarda.iyi bir seçim yapmışsın şimdi sana 15 ya da 18000 lik alsaydın deyipte kafanı karıştırmayayım,sonuçta herkes kendi bütçesini ve işini daha iyi bilir.ama bütçesi olupta ısınmak için çözüm arayanlara şiddetle tavsiye ederim.ben 3000 watlık markasını söylemiyorum bilindik bir infrared ısıtıcı aldım ondan bile bu kadar verim alamamıştım.o saatte 3000=3 kw elektrik tüketiyor 12000 btu luk klima ise max kapasitede 1400=1.4 kw tüketiyor.ısıtma konumunda 1.050 filan yazıyor ama max.da 1400 yazıyor ben de o değeri veriyorum.hem elektrik sarfiyatı açısından hem de kullanışlılık bakımından infrared ıstıcıya bin basar.çok araştırmıştım yağlı radyatör mü alsam,hava perdesi mi alsam ne alsam diye sonunda güzel bir karar vermiş oldum.artı yazında itiyaca göre soğutucu özelliğinden faydalanmak da diğer ıstıcılara göre bir alternatifi klimaların.odanızın m2 sini hesapladıktan sonra klima tercihinde bulunun derim.
Dediğiniz metrekareye yeter mi bilmiyorum ama ısıtması da soğutması da çok iyi. Elektrik tüketimi de gayet uygun ama dış ünite gürültülü. İç ünite çalıştığı için siz rahatsız olmuyorsunuz ama komuşlar rahatsız oluyor hele bizim gibi genelde kışın ve gece kullanıyorsanız. Adana dan 2. el almayı düşünen olursa uygun fiyata satabilirim. 2-2,5 sene falan garantisi var. asntrk@gmail
senı soğutur paranı eritir
Merhaba. Aynı klimayı 22m2 oturma odam için düşünüyorum. Yaz-kış kullanmak istiyorum. Isıtma ve soğutma için bu odada başka cihaz olmayacak. Sizce m2'ye göre bu klima kurtarır mı? Daha büyük ve pahalı birşey almak istemiyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: Valorite
Merhaba. Aynı klimayı 22m2 oturma odam için düşünüyorum. Yaz-kış kullanmak istiyorum. Isıtma ve soğutma için bu odada başka cihaz olmayacak. Sizce m2'ye göre bu klima kurtarır mı? Daha büyük ve pahalı birşey almak istemiyorum...
410 gazlı olanların çok sorun çıkardığını bizzat DD servisi anlattı, 22 gazlı olanların daha iyi olduğunu söyledi.
Bende 17 m2 odada kurulu olan 22 gazlı 12 bin BTU'luk da var, kışın 2-3 saat devamlı çalıştığında buzlanıp kalıyor. Servisler "bunlar pek zorlamaya gelmez, yarım saatte bir durdurun, çok buzlanırsa sıcak su dökün" şeklinde tavsiyede bulundular.
Makinaların garantileri devam ediyor, ama servislerin yapabildiği de bu.
Daha ayrıntı için kocklima nickli arkadaşın da fikrini alın, kendisi bunlardan satıp montaj da yaptı, o da kendi tecrübesini anlatır.
quote:
Orijinalden alıntı: kocausta*
quote:
Orijinalden alıntı: Valorite
410 gazlı olanların çok sorun çıkardığını bizzat DD servisi anlattı, 22 gazlı olanların daha iyi olduğunu söyledi.
Bende 17 m2 odada kurulu olan 22 gazlı 12 bin BTU'luk da var, kışın 2-3 saat devamlı çalıştığında buzlanıp kalıyor. Servisler "bunlar pek zorlamaya gelmez, yarım saatte bir durdurun, çok buzlanırsa sıcak su dökün" şeklinde tavsiyede bulundular.
Makinaların garantileri devam ediyor, ama servislerin yapabildiği de bu.
Daha ayrıntı için kocklima nickli arkadaşın da fikrini alın, kendisi bunlardan satıp montaj da yaptı, o da kendi tecrübesini anlatır.
Hocam ben bu klimadan pazartesi almayı düşünüyodum ama şu yazdıklarınızdan sonra kafam karıştı nasıl buzlanıyor neresi buzlanıyor anlamadım
Bu klima sorunlu bir klima mı bu kadar?
Praktikerde satılan ZASS var onu mu alsam bunun yerine ?
Zass 9000 lik 750 lira Demirdöküm 12000 lik 850 lira
www.hizlial.com da fiyatı 799 tl ayrıca
Vakıf world kredı kartı olanlara 100 tl world puan ve o world puan ile puan yüklenir yüklenmez 4440724 vakıfbank müşteri hizmetlerini arayıp 3 katı değerinde 300 tl lik uçak biletini bedavaya alırsınız size 500 tl ye gelmiş gibi olur biz aldık puanı bekliyoruz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme