Şimdi Ara

Airfel AP09-3102/R2 9.000 Btu/h Mobil Tip Klima Nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
30.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Orta büyüklülkteki bir odayı yeterince soğuturmu, ayrıca ses durumu nasıldır, uyurken rahatsız eder mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0nkey D. Luffy -- 7 Temmuz 2010; 16:32:55 >

• Bu konuda burada yazdık çizdik inceleyebilirsiniz.Şu an piyasadaki en ekonomik ve kaliteli mobil klima Airfel 9 luk mobil.Çok sessiz ve şık makina,üstelik duvar ve pencere çıkışı için adaptörlerde mevcut.Sağa sola swing bile var Fiyatıda 650 TL civarı.
    quote:

Orijinalden alıntı: zamirpolen

Herşey odanın içinde olacak yani, soba gibi, hortum vs dışarı çıkartabilirim, böyle bir ürün varmı ?
    Varsa öneri istiyorum.

Hiç anlamıyorum bu klima işlerinden.

• Yukarıdaki linkte bı klima ile ilgili yapılan yorum çok olumsuz.
    Ben klimayı gözümle gördüm. Çalıştığı ortam 50 m2 (mağaza) bir yerdi.
    Ses olayına pek dikkat etmedim. Soğuğu üflemesi iyi geldi.
    Kullanılacak yerde baca deliğine bağlanabiliyormuş. Yoksa camda veya duvarda bir delik açmak gerekiyormuş.

Yazlıkta ayır evde ayrı klima kullanmak çok lüks kaçar diye almayı düşünüyorum.
    Kullanacağım odalar 12 m2 lik yerler.
    Ya da tavan vantilatörü alsam gece yeterli olur. Gündüz ayaklı fan mı kullansam diyorum.
    Biraz düşünüp karar vereceğim. Alırsam yorumlarımı yazarım.

• Mobil tip klimalar markası ne olursa olsun beş para etmez son derece de kullanışsız cihazlardır. Kimse mobil diye heves etmesin!

1- Borunun ucunun dışarı verilmesi başlı başına ve çok büyük bir sorundur.
    2- Soğutma kapasitesi kesinlikle belirtilen kadar değil çok daha düşüktür.
    3- 9000 BTU denilen bir cihazın sarfiyatı 1100-1200 watt civarıdır ve bu miktar çok yüksektir.
  • Yorumlar için teşekkürler, mobil almaktan vazgeçtim ama hala istediğim gibi bir klima bulamadım. bütce max 600 oda 25 m2
  • Arkadaşım maşallah her konuda çok bilgilisiniz,beş para etmez demek ne acaba.Her model kendi içinde değerlendirilir.Çaresizlikte çözüm için ürünlerdir bunlar.Kaldıki Avrupada çok yoğun kullanılan ürün modelleridir.
    quote:

Orijinalden alıntı: karavelioglu

Mobil tip klimalar markası ne olursa olsun beş para etmez son derece de kullanışsız cihazlardır. Kimse mobil diye heves etmesin!

1- Borunun ucunun dışarı verilmesi başlı başına ve çok büyük bir sorundur.
    2- Soğutma kapasitesi kesinlikle belirtilen kadar değil çok daha düşüktür.
    3- 9000 BTU denilen bir cihazın sarfiyatı 1100-1200 watt civarıdır ve bu miktar çok yüksektir.
  • Mobil klima dusunen arkadaslarin daha once markadan bagimsiz olarak mobil klimalarla ilgili olarak kendi tecrubemide aktardigim su topige bakmalarini tavsiye ederim.

http://forum.donanimhaber.com/m_14744808/tm.htm.

Burada benim tecrubeme konu olan klima disari sicak hava atmak icin tek bir boruya sahip olan tipte bir klimadir. Yani bu tipler attigi sicak hava kadar dis ortamin sicak havasini iceri girmeye zorlayan tiptekiler.

Birde iki borusu olup, kondenserin hava cikisini disari atan ilk borunun yaninda kondensere giren havayida disaridan alan ve boylece oda icinden hava emmeyip, odanin icine disarinin sicak havasinin girmesine sebep olmayan mobil klimalar var, bunlar hermetik sayilabilir, verimi daha yuksektir. Fakat burada bahsedilen airfel mobil klimayi ben bir dukkanda inceledigim kadariyla buda tek borulu yani kondenserin sicak havasini o tek boruyla disari atiyor ama o kadar havayida yine ic ortamdan cekerken, iceriye disarinin sicak havasinin girmesine sebep oluyor. Dolayisiyla yukarida linkini verdigim baslikta yazdigim olumsuz tecrubem ve bunun yari teknik aciklamasi hala bu klima icinde soyleyebilecegim seylerdir. Eger tek hava cikisi konusunda yaniliyorsam ozellikle mbirol arkadasimin duzeltmesini bekliyorum cunku airfelin sitesinden kendim bilgi almaya kalkinca, bu klima ile ilgili kullanim klavuzu linkine klik edince, airfel kalitesinde bir sirkete yakismayacak sekilde, kullanim klavuzu yerine baska bir sey cikiyor.

Bunun split klima takilamayan durumlarda kismi cozum olarak gorulmesinede karsiyim. Ben bunu ilk olarak agir hasta bir yakinima acil cozum saglamak icin kendi cebimden odeme yaparak alip kendi elimle goturup kuran, gerekli dis hava borusu icin gereken cikisida cami kestirip tarifine gore tam olarak uygulayan biri olarak konusuyorum. Cikisi dogrudan hastanin yatagina cevirdigimde sagladigi bir derece serinlige karsilik yarattigi anormal gurultu kisa zamanda aleti geri vermemi sagladi.

Bu makinadan alirsaniz kutunun ne kadar ezik buzuk, yirtik pirtik oldugu dikkatinizi ceker. Cunku stogun en az yarisindan fazlasi daha once satilip memnuniyetsizlik sonucu geri getirilmis urunlerden mevcuttur.

Verilen EER ve COP degerlerine gore bu cihazin nasil A sinifina girdigide benim icin ayri bir muamma.

Bende bu urunleri karavelioglu arkadasim gibi ise yaramaz olarak siniflandiriyorum.

EDIT : Ikinci hava borusunun fonksiyonunun daha dogru anlatimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 19 Temmuz 2010; 11:01:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

Mobil klima dusunen arkadaslarin daha once markadan bagimsiz olarak mobil klimalarla ilgili olarak kendi tecrubemide aktardigim su topige bakmalarini tavsiye ederim.

Burada benim tecrubeme konu olan klima disari sicak hava atmak icin tek bir boruya sahip olan tipte bir klimadir. Yani bu tipler attigi sicak hava kadar dis ortamin sicak havasini iceri girmeye zorlayan tiptekiler.

Birde iki borusu olup, kondenserin hava cikisini disari atan ilk borunun yaninda buraya giren havayida disariya atan mobil klimalar var, bunlar hermetik sayilabilir, verimi daha yuksektir. Fakat burada bahsedilen airfel mobil klimayi ben bir dukkanda inceledigim kadariyla buda tek borulu yani kondenserin sicak havasini o tek boruyla disari atiyor ama o kadar havayida yine disaridan sicak, sicak ortama geri aliyor. Dolayisiyla yukarida linkini verdigim baslikta yazdigim olumsuz tecrubem ve bunun yari teknik aciklamasi hala bu klima icinde soyleyebilecegim seylerdir. Eger tek hava cikisi konusunda yaniliyorsam ozellikle mbirol arkadasimin duzeltmesini bekliyorum cunku airfelin sitesinden kendim bilgi almaya kalkinca, bu klima ile ilgili kullanim klavuzu linkine klik edince, airfel kalitesinde bir sirkete yakismayacak sekilde, kullanim klavuzu yerine baska bir sey cikiyor.

Bunun split klima takilamayan durumlarda kismi cozum olarak gorulmesinede karsiyim. Ben bunu ilk olarak agir hasta bir yakinima acil cozum saglamak icin kendi cebimden odeme yaparak alip kendi elimle goturup kuran, gerekli dis hava borusu icin gereken cikisida cami kestirip tarifine gore tam olarak uygulayan biri olarak konusuyorum. Cikisi dogrudan hastanin yatagina cevirdigimde sagladigi bir derece serinlige karsilik yarattigi anormal gurultu kisa zamanda aleti geri vermemi sagladi.

Bu makinadan alirsaniz kutunun ne kadar ezik buzuk, yirtik pirtik oldugu dikkatinizi ceker. Cunku stogun en az yarisindan fazlasi daha once satilip memnuniyetsizlik sonucu geri getirilmis urunlerden mevcuttur.

Verilen EER ve COP degerlerine gore bu cihazin nasil A sinifina girdigide benim icin ayri bir muamma.

Bende bu urunleri karavelioglu arkadasim gibi ise yaramaz olarak siniflandiriyorum.

@cengizumur adınızı bilmediğim için böyle hitap ediyorum seni tekrar forumda görmek sevindirici.Arada foruma uğra teknik bilgilerinden insanlar bu yaz döneminde çok iyi şekilde faydalanabilceklerini düşünüyorum.Bazen 3 4 kişi forumdaki isteklere yetişemeyebiliyoruz ve son zamanlarda çoğu zaman es geçilen ve askıda kalan konular oluyor.
    Neyse mobil klima konusuna gelince; haklısın verimi düşük klimalar ve AIRFEL in cihazı tek borulu.Sadece dışarıya 3 metrelik bir borusu mevcut.Fakat son teknolojide bi kaç tane çalışır şekilde gördüğüm ve izlemlediğim kadarıyla ses seviyesi eski tiplere göre ciddi farklılık ve performansda gözle görülebilecek değişiklik var.Bu içindeki kondenser yapısındanmıdır başka teknik açıdanmıdır pek inceleyemedim fakat soğutması çok kötü değildi.Ama tabiki hiçbirzaman splitin yerini tekoloji ne kadarda artsa tutturamayacakları aşikar.

• quote:

Orijinalden alıntı: eina

quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

Mobil klima dusunen arkadaslarin daha once markadan bagimsiz olarak mobil klimalarla ilgili olarak kendi tecrubemide aktardigim su topige bakmalarini tavsiye ederim.

forum.donanimhaber.com
    Sayfa bulunamadı

Birde iki borusu olup, kondenserin hava cikisini disari atan ilk borunun yaninda buraya giren havayida disariya atan mobil klimalar var, bunlar hermetik sayilabilir, verimi daha yuksektir. Fakat burada bahsedilen airfel mobil klimayi ben bir dukkanda inceledigim kadariyla buda tek borulu yani kondenserin sicak havasini o tek boruyla disari atiyor ama o kadar havayida yine disaridan sicak, sicak ortama geri aliyor. Dolayisiyla yukarida linkini verdigim baslikta yazdigim olumsuz tecrubem ve bunun yari teknik aciklamasi hala bu klima icinde soyleyebilecegim seylerdir. Eger tek hava cikisi konusunda yaniliyorsam ozellikle mbirol arkadasimin duzeltmesini bekliyorum cunku airfelin sitesinden kendim bilgi almaya kalkinca, bu klima ile ilgili kullanim klavuzu linkine klik edince, airfel kalitesinde bir sirkete yakismayacak sekilde, kullanim klavuzu yerine baska bir sey cikiyor.

@cengizumur adınızı bilmediğim için böyle hitap ediyorum seni tekrar forumda görmek sevindirici.Arada foruma uğra teknik bilgilerinden insanlar bu yaz döneminde çok iyi şekilde faydalanabilceklerini düşünüyorum.Bazen 3 4 kişi forumdaki isteklere yetişemeyebiliyoruz ve son zamanlarda çoğu zaman es geçilen ve askıda kalan konular oluyor.
    Neyse mobil klima konusuna gelince; haklısın verimi düşük klimalar ve AIRFEL in cihazı tek borulu.Sadece dışarıya 3 metrelik bir borusu mevcut.Fakat son teknolojide bi kaç tane çalışır şekilde gördüğüm ve izlemlediğim kadarıyla ses seviyesi eski tiplere göre ciddi farklılık ve performansda gözle görülebilecek değişiklik var.Bu içindeki kondenser yapısındanmıdır başka teknik açıdanmıdır pek inceleyemedim fakat soğutması çok kötü değildi.Ama tabiki hiçbirzaman splitin yerini tekoloji ne kadarda artsa tutturamayacakları aşikar.

Sagolun eina,

Bende sizin bilgi ve tecrubelerinizden faydalaniyorum. Hayat gailesi bu gunlerde yine tepeme bindi. Calismaktan uyumaya bile vaktim kalmiyor. Ben maalesef birilerine faydali olmaktan cok kendi sorularima cozum ariyorum, arada insallah birileri bundan fayda saglayabiliyordur. Bu arada kendim gercek ismimi kullanmamamin yaninda konustugum kisilerinde gercek kimligini bilmek istemiyorum bu sadece fikirlerin varoldugu, kimin kim oldugunun onemli olmadigi bir ortam sagliyor. Bende keske bastan normal isme benzemeyen bir nickname alsaydim, gercek cengiz umur(lar)a biraz haksizlik ettim.

Ben bu cihazi bir ev ortaminda calisirken gormedim dolayisiyla siz eger cok fena degildi diyorsaniz belki mecbur olanlar kendi sartlarinda bir kurulum yapip inceleseler daha dogru olur. Tabii artik her normal saticinin verdigi begenmezseniz su kadar zamanda sorgusuz sugalsiz geri alirim garantisini alarak. Galiba koctas ve karfur bunu satiyor, onlar geri alimda problem cikarmaz.

Bu cihazlarin teorisi dusunuldugunde dis ortamin sicak havasinin devamli iceri akmasi en buyuk dezavantaj fakat kondenserde ic ortamda bulundugundan kondenser giris havasinin daha serin olma ihtimali bu dezavantaji biraz azaltiyor ama benimtecrubem tam bir hayalkirkligi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 19 Temmuz 2010; 0:24:41 >

• Aynen dediğiniz gibi bu modelde tek boru var.Ama şu gerçek gerçekten de çok sessiz ,ben bile inanamadım.Tek boru olayına gelince dediğiniz doğru iç ortama dış ortama atılan hava miktarı kadar taze hava girmesi gerekli.Daha önceleri Zibro nun getirdigi PH 733 serilerinde 2 boru vardı.Fakat bunlarda da boruların montajı sıkıntı yaratıyor. Tahminimce tek borunun nedeni de bu.Zaten biz bu tarz makinaları zorunlu şartlar için tavsiyede bulunuyoruz.Ama illada konderser hava emişini dış ortamdan olsun istenirse küçük bir tadilatla halledilebilir.yan taraftaki emiş bölümüne bir boru çıkışlı davlunbaz ilave edilerek taze hava emişi sağlanabilir.

Ama şunu gerçektende söyleyeyim ki,cihaz çok talep gördü.Çünkü gerçekten kaliteli görünüşlü vede çok çok sessiz.

A sınıfı konusuna gelince ,mobil cihazların sınıflandırmada ki EER ve COP değerleri daha aşağıda,Bunu Euroventin sitesinden görebilirsiniz.Yani mobil cihazda EER si A olan değer,Split cihazda C olabilir.

• airfel mobil klima aldı

kutudan ne kumanda çıltı ne de kullanım ve kurulum kılavuzu.

airfelin kendi sitesinde ilgili cihaz için bulunan kullanım kılavuzu bağlantısı ise reklam broşüründen ibaret.

780 tl ye satılan bu cihaz hiç faydalı değil.

bu fiyat aralığından hangi marka modeli önerirsiniz?

mobil klimanın kullanım kılavuzu varsa link paylaşırsanız sevinirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: gungor07

699 TL en ucuz fiyat ilewww.avmada.com da bulabilirsiniz.

Bir de konu tarihine baksanız ne güzel olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.