Şimdi Ara

Demirdöküm radyatör bağlantısı nasıl olmalıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Demirdöküm tarafına mail attım ve bana "Radyatörlerde en iyi ve doğru bağlantı çapraz bağlantıdır. Sıcak üst tarafa bağlı iken dönüş hattı alt tarafa bağlanmalıdır. Saygılarımla" şeklinde dönüş yaptılar. Sizce bu doğrumu, yapılan test ve araştırmalar ne söylemektedir.

• en verimli ve doğru bağlantı demirdökümdekilerinde dediği gibidir. diğer bağlantı şekillerinin tamamı yanlıştır. alt-alt ve ikiside aynı yönde olan bağlantı yanlıştır. ama kısa peteklerde aynı yön o kadar zarar etmez

• alt alt bağlantıda suyun dönüş hızı daha fazladır fakat petekde ısınmayan alan daha fazladır ve dönüş suyu soğumadan kombiye ulaşır, dönüş suyunun soğuması verim açısından iyidir

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

evet hocam haklıymışsınız bayağı bir araştırma yaptım, aşağıda test videoları ve detaylı açıklamalar var. Evdeki petekleri çapraz bağlattım bu şekilde, bakalım gaz açılınca nasıl bir sonuç verecek.

Demirdöküm radyatör bağlantısı nasıl olmalıdır?Professional Bakuyoutube
    Radiator qoşulmalarındakı fərq. İstilik və digər mühəndis sistemləri peşakar yə elmi cəhətdən dəqiq yanaşma tələb edir. Bir sözlə radiatorun düzgün qoşulması
    https://www.youtube.com/watch?v=YA3JHgWZxuI

Demirdöküm radyatör bağlantısı nasıl olmalıdır?Kutman KAPLANyoutube
    Boru Bağlantılarına Göre Radyatör Verimliliği
    https://www.youtube.com/watch?v=UhlZl0nA5ag
  • Alttan girip alttan çıkış yapınca daha iyi oldu diyende var.Lazer termometre aldım.Petekleri açınca kontrol edeceğim.Halihazırdaki bağlantıda sorun yoksa bağlantı şekillerini ellemeyeceğim.Ama çok fark varsa çapraz bağlantıyı deneyeceğim.

• KISKANIYORLAR K kullanıcısına yanıt

Hocam eğer imkanınız varsa aynı peteğe alt-alt bir de çapraz bağlayıp giriş çıkış sıcaklık farklarını paylaşır mısınız? hangisi daha verimliyse giriş ve çıkış sıcaklıkları arasında daha yüksek bir fark olmalı bence, tabii ortam sıcaklıkları aynıyken bu testi yapmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reiche -- 19 Kasım 2024; 19:12:38 >
  • reiche R kullanıcısına yanıt

azerinin çektiği video zaten adil değil. adil olmadığı halde en soldaki en doğru olan petek bağlantı şekli yinede verimli. adil olmamasının sebebi en soldaki 16 sıra iken en sağdaki 12 sıra, yani 16 sıra olsa, en sağdakinin en sağ altı daha az ısınacak. önceki yazdığımdada dediğim gibi eni boyuna yakın olan peteklerde aynı yönde bağlantı o kadar sorun olmaz. onuda zaten üni yazısı(bitirme tezi galiba)nda metre uzadıkça dediğim gibi verim düştüğü grafikte görünüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • reiche R kullanıcısına yanıt

Kombi açıldıktan ortalama yarım saat sonra ölçüldü.

alt-üstlü bağlantıda sıcaklık farkı %32

çapraz bağlantıda %15

Lazer termometreyle ölçüldü.

Demirdöküm radyatör bağlantısı nasıl olmalıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 3 Aralık 2024; 15:3:54 >
  • Çağraz bağlantı en sağlıklısıdır.
    Fakat bu şekilde monte edene rastlamak ne mümkün :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.