Merhabalar herkese , Airfel digifel Duo kombim var , dün general ht150 kablosuz oda termostati alıp taktim. Termostattan önce kombi ortalama 3 dakikada bir sürekli devreye giriyordu. Şimdi kombiyi 50 dereceye ayarladım . Termostati da 23 dereceye getirdim. Oda sıcaklığı şu an da 25-26 derece arasında göstermesine rağmen kombi yine 3 dakika gibi bir sürede harliyor ve çalışmaya devam.ediyor . Peteklerin ısısı da hiç düşmüyor . Termostatin görevi icerisi 23 derecenin altına düşünce calismasi değil mi ? Sizce var ise sorun nerede ? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kombi termostat ayarı
-
-
Gece de kendi kendine kapatmış derece aşağıya düşmesine rağmen tekrar çalışmamış .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Termostatla role arasinda baglanti kopunca kombiyi kapatiyor. Röle üzerinde kirmizi led yanip sonuyorsa baglantisi kopmuş demektir.
Yeşil ışık sabit yanıyor hocam . Örneğin oda 23 e geldiğinde termostat ekranda alev işareti çıkıyor modemden çit diye ses geliyor ama kombiyi etkilemiyor
O halde ya alıcı ile kombi arasındaki bağlantı yanlış yapıldı yada bazı kombilerde termostat aktif olması için gereken parametre girilmedi. Daha önce başka on/off termostat kullandıysanız parametre girilmeme ihtimalini eleyebilirsiniz. Kombinizin marka ve modeli nedir?
Edit : Airfel digifel duo diye belirtmişsiniz. Kılavuzunda termostat kullanımında parametre gerekli mi diye bir ibare var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 29 Kasım 2020; 16:22:52 > -
Bir bakayım hocam bilemiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Oldies but goldiesO halde ya alıcı ile kombi arasındaki bağlantı yanlış yapıldı yada bazı kombilerde termostat aktif olması için gereken parametre girilmedi. Daha önce başka on/off termostat kullandıysanız parametre girilmeme ihtimalini eleyebilirsiniz. Kombinizin marka ve modeli nedir?
Edit : Airfel digifel duo diye belirtmişsiniz. Kılavuzunda termostat kullanımında parametre gerekli mi diye bir ibare var mı?
Kullanma kılavuzunda ternostatla ilgili bir bilgi yok daha önce de termostat kullanmamıştım kombide
Gece kendi kendine kombiyi kapatmış demiştiniz. Eğer bağlantılarda bir sorun olsa köprüyü çıkarıp alıcıyı bağladığınız için çalışmaması gerekirdi. Termostatı alıp kombinin yanında önce 30 dereceye çıkarıp sonra düşebildiği kadar düşürüp devreye girip girmediğini deneyebilir misiniz? Eğer bu mesafeden de tepki vermiyorsa ya eşleştirme sorunu var yada verici kısmı arızalı. Alıcının yanında deneme yaparken termostatın gönderdiği sinyale röle tepki veriyor fakat kombi tepki vermiyorsa alıcı üzerindeki COM ve NO girişleri temassızlık yapıyordur. Bu bağlantılar da normalse garantiye göndermelisiniz.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X