Şimdi Ara

Deneme süresi maaşı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce haber ajansı, internet haber sitesi ve özel bir TV kanalı olmak üzere çeşitli alanlarda editörlük yaptım. Editörlüğün ne olduğunu bilen de bilmeyen de vardır. Sonuçta 3-4 yıllık bir deneyimim var bu konuda. İstanbul'da bir ilçeye ait yerel bir gazeteden editörlük teklifi aldım ancak 1 aylık deneme süresi 1000 TL maaş+yol+yemek verelim, 1 ay sonunda maaşını tekrar konuşalım dedikleri için teklifi reddettim. Mantık yürüterek o 1000 TL, 1 ay sonunda taş çatlasın 1300-1400 TL olur diye düşündüm ve bu yüzden işi kabul etmedim. Çünkü son çalıştığım 2 işte 2000 TL civarındaydı maaşlarım.

Ne dersiniz doğru mantık yürütmüş müyüm reddederken?

• En azından 1 ay denemeliydin eğer başka iş teklifleri yoksa.Sonuçta bedavadan çalışamayacaksın paranı verecekler.1 ay sonra maaş beklediğin gibi olmazsa teşekkür edersin,başka işlere bakarsın.
  • Şu an herhangi bir işin yoksa bence deneyebilirdin ne kaybederdin ki?
  • İşte zaten kafamda denese miydim diye küçük bir acaba kaldı. Şimdi bu 2 yorumdan sonra pişmanlık duyurcaksınız bana beyler :)
  • Güncel arkadaşlar var mı fikri, yorumu olan?
  • Mantıklı düşünmüşsün hocam. Hani ATV KANAL D vs bu tarz kendini belli etmiş popüller kanallar olsa tamam 2 katı belki daha fazlası zamanla olabilir dicemde. Benim fikrimcede taş çatlasın 1600 verirlerdi.Mantıken deneme sürecide olsa siz min. 3 yıldır deneyimli + calıstığınız yerleri söylüyorsunuz hani çok az iş deneyiminiz olsa tamam 1000tl ye baslatılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGu4rdian

Mantıklı düşünmüşsün hocam. Hani ATV KANAL D vs bu tarz kendini belli etmiş popüller kanallar olsa tamam 2 katı belki daha fazlası zamanla olabilir dicemde. Benim fikrimcede taş çatlasın 1600 verirlerdi.Mantıken deneme sürecide olsa siz min. 3 yıldır deneyimli + calıstığınız yerleri söylüyorsunuz hani çok az iş deneyiminiz olsa tamam 1000tl ye baslatılır.

Eyvallah ben de öyle düşünmüştüm zaten ama nedense evdeyken ve b.sayar açıkken öyle bir paylaşma, yorum alma gereği duydum. Bu arada sen kanal isimlerinden ve maaş konusunda da 2 katı diye bahsetmişsin, varmı alakan veya bilgin bizim sektörle ilgili? Öyle bir intiba uyandı bende :)
  • Farklı bi sektörde çalışıyorum, yeni mezunum bi firmaya görüşmeye gittim adam asgari ücretle başla diyor 1-2-3-6 ay deneyelim diyor. Ben sizi ararım dedim çıktım gittim. Şimdi farklı bi firmada 1000 lira alıyorum maaş. Oda yeni mezundan ziyade burdaki işi öğrenmek için. Yoksa mesleği biliyoruz tabi. Kısaca iyi yapmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batistuta83

quote:

Orijinalden alıntı: TheGu4rdian

Mantıklı düşünmüşsün hocam. Hani ATV KANAL D vs bu tarz kendini belli etmiş popüller kanallar olsa tamam 2 katı belki daha fazlası zamanla olabilir dicemde. Benim fikrimcede taş çatlasın 1600 verirlerdi.Mantıken deneme sürecide olsa siz min. 3 yıldır deneyimli + calıstığınız yerleri söylüyorsunuz hani çok az iş deneyiminiz olsa tamam 1000tl ye baslatılır.

Eyvallah ben de öyle düşünmüştüm zaten ama nedense evdeyken ve b.sayar açıkken öyle bir paylaşma, yorum alma gereği duydum. Bu arada sen kanal isimlerinden ve maaş konusunda da 2 katı diye bahsetmişsin, varmı alakan veya bilgin bizim sektörle ilgili? Öyle bir intiba uyandı bende :)

Yok hocam hiç alakam yok sadece mantık yürüterek konustum ki haklıymısım bak üstte @Skyforge yeni mezun 1000tl alıyormus deneme süreci.

• Sağolun arkadaşlar, yeni mezun olsam farklı olurdu tabi durum. Mezun olduktan sonra çalışacağınız sektöre göre belki 6 ay hiç para almadan gidip gelebilirsiniz. Ben de iş öğrenme süreçlerinde yaşadım bunları ama bir yerden sonra da bu paraya çalışmam deme lüksüne sahibim. Herkese Allah istediği işi yapmayı ve huzurlu çalışma ortamını nasip etsin, ikisi de önemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.