Şimdi Ara

Deniz ulaştırma işletme /gemi makineleri ve gemi inşaatı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hangisinde ne yapıyoruz acaba ve sizce hangisi daha iyi ?
    maaşları arasında bir fark var mı? görev süreleri vs. bilgilendirirseniz sevinirim

• güncel cevap lütfen
  • Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği(Güverte) bölümü, öncelikle gemilerin güverte bölümünde çalışacak zabit(kaptan) yetiştirir. Diğer okullarda da aşağı yukarı aynıdır ama ben mezun olduğum İTÜ DUİM bölümünü anlatayım. Okula ÖSYM sınavının FM puan ile giriliyor. Okulda üniforma zorunlu. Gemide olduğu gibi hiyerarşik bir düzen var. Kazandıktan sonra "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu" ve okulda yapılan fiziksel mülakattan geçme zorunluluğu var. Yüzme bilmek zorunda değilsiniz ama fiziksel mülakatta havuza atlamanız isteniyor. :)
    Birinci sınıfın sonunda "Gemiadamı cüzdanı" çıkarabilmek için gerekli temel sertifikaları alıyorsunuz ve Güverte stajyeri olarak Gemiadamı cüzdanınızı çıkartıyorsunuz. Bu bölümde birinci sınıfın yazı 3 ay, İkinci sınıfın yazı 3 ay, Üçüncü sınıfın ikinci dönemi 6 ay olmak üzere 12 ay zorunlu gemi stajı var. Uzun stajı tamamlayan öğrenciler, Gemiadamı Sınav Merkezinin düzenlediği "Uzakyol Vardiya Zabitliği" sınavına girmeye hak kazanırlar. Bu sınavı geçenler de Uzakyol Vardiya Zabiti(Tüm sular ve tüm gemilerde 3. veya 4. Kaptanlık) olarak ticari gemilerde çalışabilirler. Mezun olduklarında da Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği diploması alırlar.

Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği(Makine) Bu bölümde de gemilerin makine bölümünde çalışacak mühendisler(çarkçı) yetiştirilir. Geminin pervanesinin ve diğer yardımcı makinelerin çalışmasından sorumludur. Zorunlu gemi stajları 6 aydır. Dersleri güverte bölümüne göre biraz daha zordur.

3 yıl deniz hizmeti yapan zabitler sınava girerek bir üst ehliyete yükselirler. Bir 3 yıl daha deniz hizmetinden sonra da Uzakyol Kaptan ve Uzakyol Başmühendis olurlar.

Maaşlar aşağı yukarı şu şekildedir:

3. Kaptan - 4. Kaptan - 3. Mühendis - 4. Mühendis = 2500$-4000$ arası
    2. Kaptan - İkinci Mühendis= 4000$-6000$ arası
    Kaptan-Başmühendis=5000$ - 10000$ arası

Gemi İnşaat Mühendisleri bambaşka bir bölüm. Üniforma ve hiyerarşi yok. Gemide değil de tersanelerde çeşitli görevlerde çalışırlar.

• mülakatlardan geçmesi zor mu
  • Hayır, hiçte zor değil. Boy ve kiloya bakılıyor. Şınav, mekik, barfiks çektiriliyor. En son havuzda bir kaç tur yüzmen isteniyor. Daha sonra sözlü mülakat var. Neden bu bölüme geldin?, Hiyerarşi olduğunu, üniformalı okul olduğunu biliyor muydun, ailende başka denizci var mı tarzı sorular sorulur. Benim okula girdiğim dönemde 150 öğrenciden sadece 1 kişiyi elemişlerdi. Birinci sınıfta ise yaklaşık 10-15 kişi ya bölümü değiştirdi ya da okulu bıraktı.
  • ben boyuma göre zayıfım bir sorun teşkil eder mi acaba ?
  • Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği karada tersanelerde ve denizde gemilerde çalışabilmektedir.
    tersanelerde yeni gemi inşaatı, gemilerin tamirleri veya bakımları gibi işlerde çalışırlar.
    gemide ise uzun yolda ana makinenin veya jeneratör,çapa motoru gibi yardımcı makinelerin arızalanması durumunda tamir tadilatını gerçekleştirmesi amacıyla bulunurlar.
    ayrıca ülkemizde veya yurt dışında sektör dışında çalışan gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisleri bulunmaktadır.

not: ayrıca karada dizayn ofislerinde çalışma imkanları da vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencisiyim. CRAFT isimli arkadaşım gerekli olan tüm bilgileri yazmış buraya. Yine de aklına takılan birşey olursa bana da ulaşabilirsin elimden geldiğince yardım ederim.
  • Peki göz bozuklugu veya vucutta iz bulunmasi sorun teskil ediyormu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRAFT

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği(Güverte) bölümü, öncelikle gemilerin güverte bölümünde çalışacak zabit(kaptan) yetiştirir. Diğer okullarda da aşağı yukarı aynıdır ama ben mezun olduğum İTÜ DUİM bölümünü anlatayım. Okula ÖSYM sınavının FM puan ile giriliyor. Okulda üniforma zorunlu. Gemide olduğu gibi hiyerarşik bir düzen var. Kazandıktan sonra "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu" ve okulda yapılan fiziksel mülakattan geçme zorunluluğu var. Yüzme bilmek zorunda değilsiniz ama fiziksel mülakatta havuza atlamanız isteniyor. :)
    Birinci sınıfın sonunda "Gemiadamı cüzdanı" çıkarabilmek için gerekli temel sertifikaları alıyorsunuz ve Güverte stajyeri olarak Gemiadamı cüzdanınızı çıkartıyorsunuz. Bu bölümde birinci sınıfın yazı 3 ay, İkinci sınıfın yazı 3 ay, Üçüncü sınıfın ikinci dönemi 6 ay olmak üzere 12 ay zorunlu gemi stajı var. Uzun stajı tamamlayan öğrenciler, Gemiadamı Sınav Merkezinin düzenlediği "Uzakyol Vardiya Zabitliği" sınavına girmeye hak kazanırlar. Bu sınavı geçenler de Uzakyol Vardiya Zabiti(Tüm sular ve tüm gemilerde 3. veya 4. Kaptanlık) olarak ticari gemilerde çalışabilirler. Mezun olduklarında da Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği diploması alırlar.

Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği(Makine) Bu bölümde de gemilerin makine bölümünde çalışacak mühendisler(çarkçı) yetiştirilir. Geminin pervanesinin ve diğer yardımcı makinelerin çalışmasından sorumludur. Zorunlu gemi stajları 6 aydır. Dersleri güverte bölümüne göre biraz daha zordur.

3 yıl deniz hizmeti yapan zabitler sınava girerek bir üst ehliyete yükselirler. Bir 3 yıl daha deniz hizmetinden sonra da Uzakyol Kaptan ve Uzakyol Başmühendis olurlar.

Maaşlar aşağı yukarı şu şekildedir:

3. Kaptan - 4. Kaptan - 3. Mühendis - 4. Mühendis = 2500$-4000$ arası
    2. Kaptan - İkinci Mühendis= 4000$-6000$ arası
    Kaptan-Başmühendis=5000$ - 10000$ arası

Gemi İnşaat Mühendisleri bambaşka bir bölüm. Üniforma ve hiyerarşi yok. Gemide değil de tersanelerde çeşitli görevlerde çalışırlar.

Kardeşim gayet net bir şekilde anlatmış ve açıklamış maaşlar kuruyük ve konteyner maaşları fakat tankerlerde %20 civarı daha yüksek oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: GaripCo

Peki göz bozuklugu veya vucutta iz bulunmasi sorun teskil ediyormu?

Sağlık raporu almana engel bir kusurun olmadığı sürece sorun teşkil etmez.
  • mrkarahan M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim,

Doğrudur, tankerlerde ya da yabancı şirketlerde maaşlar daha yüksektir. Ayrıca aynı şirkette devamlı çalıştığınızda maaşınıza ek olarak sinyorita denilen kıdem bonusu eklenir.
  • quote:

Yanlışım varsa düzeltin kaptan olabilmek için iki gözün görme yetisi 20 üzerinden 16 dan düşük olmayacak. Bu şart makineciler için 12 dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 3 Mayıs 2015; 21:08:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AccUssEdGR

quote:

Yanlışım varsa düzeltin kaptan olabilmek için iki gözün görme yetisi 20 üzerinden 16 dan düşük olmayacak. Bu şart makineciler için 12 dir.

bu göz neymiş ya benim sağ gözümde göz tembelliği sorunu var 2 gözle bkaınca hiç sorun yok tek gözde sorun var bulanık oluyor hafiften sorun oluyor polislik harp okullarında ellenirim diye denizcilik düşünmüştüm bu hayalde suya düşüyor galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coskun Marley

quote:

quote:

bu göz neymiş ya benim sağ gözümde göz tembelliği sorunu var 2 gözle bkaınca hiç sorun yok tek gözde sorun var bulanık oluyor hafiften sorun oluyor polislik harp okullarında ellenirim diye denizcilik düşünmüştüm bu hayalde suya düşüyor galiba

Benim de sol gözümde tembellik var. 2/10 görüyor yani %80 yazı okuyamıyorum sağ gözümde gözlüksüz 8/10 (o zamanlar gözlük takmıyordum). Doktor o an insaflı davrandı da kurtardı beni 12 ye tamamladı. Göz tembelliğin varsa kaptanlık çok zor. Sağlık raporu alamayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 3 Mayıs 2015; 23:13:19 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim de sol gözümde tembellik var. 2/10 görüyor yani %80 yazı okuyamıyorum sağ gözümde gözlüksüz 8/10 (o zamanlar gözlük takmıyordum). Doktor o an insaflı davrandı da kurtardı beni 12 ye tamamladı. Göz tembelliğin varsa kaptanlık çok zor. Sağlık raporu alamayabilirsin.

sağlık raporunu istediğimiz hastaneden alabiliyormuyuz özelden fln :D yoksa üniversitede mi oluyor kontrol işleri

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sağlık raporunu istediğimiz hastaneden alabiliyormuyuz özelden fln :D yoksa üniversitede mi oluyor kontrol işleri

Gemi adamı sağlık raporu vermeye yetkili hastanelerden alırsın. Her hastane veremiyordu diye hatırlıyorum eskiden. İnternetten araştırabilirsin.

• Beyler kısa yol vardiya zabiti hakkında bilgisi olan varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakkikocabas

Beyler kısa yol vardiya zabiti hakkında bilgisi olan varmı ?

Kabotaj dışı çalışamıyorsun. Kısayol vardiya zabitlerine verilen paraları da çok az buluyorum. Uzakyolun yarısı veya 3'de biri gibi maaşlar, yanlışım varsa düzeltin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.