Yaklaşık iki ay önce kredi kartımdan 9924,99 tl tutarında 9 ay taksitli işlem gerçekleştirdim. 3. taksiti ödeyeceğim dönem içerisinde bu alışverişimin 1907,95 tl'lik tutarı iade edildi. İade taksitli oldu, fakat ödediğim iki taksitin iadesi taksit bitiminin devamına eklendiği için, kartı kullanmadığım aylarda alışveriş yapmak zorunda kalacaktım. Bu bu sebeple ödediğim taksitlerin ekstreme yansıtılması için bankayı aradığımda iadenin tek seferde yapılabileceği bilgisi verilerek işlem yapıldı. İşlem sırasında 2-3 kez taksitlendirmenin bozulup bozulmayacağını sormama rağmen, bozulmayacağı bilgisi verildi. Daha sonra dönem içi hareketlerde taksitlendirmenin iptal olduğunu, iadenin ve ödenecek taksitlerin yansıdığını gördüm, yine 4-5 kez ayrı zamanlarda, ayrı müşteri temsilcilerine durumu izah ettim. Hepsi de ekstre kesilirken bu durumun düzeleceğini, kalan tutarın yine aynı taksit sayısı ile ödeneceğini belirttiler. Emin olamadığım için, bu aramalarımın her birinde en az 2 kez sordum (16.01.2020, 6.01.2020, 3.01.2020, 27.11.2019 ve 25.11.2020 tarihli görüşmeler).
Tüm bu bilgilendirmelere rağmen, kalan 7 taksit iptal edilerek ekstreme 5811.78 tl olarak yansıtıldı. Bankayı aradım durumu izah ettim; gelen mailde 48 saat içerisinde tarafıma ulaşılacağı yazıyor fakat genelde uzun sürüyor, süreç uzartsa son ödeme tarihim de geçmiş olacak. Ne yapabilirim? Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.