Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.712
Cevap
88
Favori
410.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    www.gaumarine.com
    Girne American University | Girne Amerikan Üniversitesi
    http://www.gaumarine.com/#hakkimizda
    böyle bir yazı var. Okursanız bilgilendirici olur. En azından şimdilik rahatladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gonenck

Neyse ki sitelerinde http://www.gaumarine.com/#hakkimizda böyle bir yazı var. Okursanız bilgilendirici olur. En azından şimdilik rahatladım.

Sevgili kardeşim dikkat ettiysen Bakanligin sitesinde Uzakyol Vardiya Zabiti ehliyeti egitimi vermeye yetkili TC Ortaköy Gaü adli bir kurum bulunmamakta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben zaten İst. Kampusu degil Kibris'ta ki yerden bahsediyorum. Sizcede eger vermese bile sitesine yazabilir mi
  • quote:

Ben zaten İst. Kampusu degil Kibris'ta ki yerden bahsediyorum. Sizcede eger vermese bile sitesine yazabilir mi

Sevgili Kardeşim okul sitesinde Uzakyol Vardiya Zabiti eğitimi verildiği yazıyor, ancak senin anlamadigin nokta yeterliliği veren okul değildir. Bakanlıktır. Bakanlığın sitesinde yer almayan eğitim kurumundan alacağın eğitim mezuniyetten sonra hiçbir ehliyet almana yaramaz. Sadece eğitim almak için alırsın. Son verdiğin sitede belirtilen isimde yeterliliği olan kurum bulunmamakta.

Bu açıdan halen ısrar etmeni anlamsız ve mesleğin içinde olan bir abin olarak ileride mağduriyet yaşamaman için Bakanlığa danışmanı, okulun hangi eğitimleri vermeye yeterliliği olduğunu öğrenmeni tavsiye ettim.
    Buradan hareketle Bakanlığın sitesinde yer almayan bir kuruluş isterse Uzay Kaptanı ehliyeti veriyoruz diye sitesine yazsa bile yetkili makamlardan öğrenmenin en doğru olacağı kanaatindeyim.
    Selametle

• quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

quote:

Ben zaten İst. Kampusu degil Kibris'ta ki yerden bahsediyorum. Sizcede eger vermese bile sitesine yazabilir mi

Sevgili Kardeşim okul sitesinde Uzakyol Vardiya Zabiti eğitimi verildiği yazıyor, ancak senin anlamadigin nokta yeterliliği veren okul değildir. Bakanlıktır. Bakanlığın sitesinde yer almayan eğitim kurumundan alacağın eğitim mezuniyetten sonra hiçbir ehliyet almana yaramaz. Sadece eğitim almak için alırsın. Son verdiğin sitede belirtilen isimde yeterliliği olan kurum bulunmamakta.

Bu açıdan halen ısrar etmeni anlamsız ve mesleğin içinde olan bir abin olarak ileride mağduriyet yaşamaman için Bakanlığa danışmanı, okulun hangi eğitimleri vermeye yeterliliği olduğunu öğrenmeni tavsiye ettim.
    Buradan hareketle Bakanlığın sitesinde yer almayan bir kuruluş isterse Uzay Kaptanı ehliyeti veriyoruz diye sitesine yazsa bile yetkili makamlardan öğrenmenin en doğru olacağı kanaatindeyim.
    Selametle

Abi kusura bakma dediğini dün dediklerini bir türlü anlayamadım. Bugün sayısız telefon görüşmeleri yaptım. Gerek Kıbrıs'ı arayak GAÜ Denizcilik Yüksekokulu Yetkilisi Efdal Bey ile gerek GAÜ İstanbul Kampüsü ile gerekse Denizcilik Bakanlığı ile yaptığım görüşmeler sonucu konu açıklığa kavuştu.

@coaxem Abi Denizcilik Bakanlığı ile görüştüğümde bana yetkili olan kurumların sitelerinde ''Gemi Adamları Eğitim İzinleri'' bölümü altında seninde verdiğinhttps://atlantis.denizcilik.gov.tr/gaegitimnet/Public/KurumBilgi.aspx linkini verdi. Ben ise önceden bakmış olduğumdan orada GAÜ olmadığını söyledim o zaman yetkili değil dedi. Umursamaz tavrından rahatsız olduğumdan GAÜ İstanbul Kampüsünü aradım onlarda gerekli biligiyi GAÜ Kıbrıs'ı arayarak alabileceğimi söylediler.

GAÜ arayarak Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Efdal bey ile görüştüm. Efdal beyin bana verdiği bilgileri aynen söylüyorum.

Okul YÖK ve Denizcilik Bakanlığı tarafından tanınan bir okuldur. Diploması Türkiye'de ve başka ülkelerde geçerlidir. Hazırlık hariç 4 senenin sonunda '' Uzakyol Vardiya Zabiti'' olarak mezun olduğunu ve o ehliyeti aldığını söyledi. Bende bunun üzerinde '' Denizcilik Bakanlığının sitesinde yetkili kurumlarda okulunuzun adı yok'' dedim. O da ''Denizcilik Müsteşarlığı bildiğiniz gibi Denizcilik Bakanlığı olduğu. Müstesarlıktan, Bakanlığa geçiş döneminde bizim okulumuzun yetkilendirme denetimleri vardı. Haziran ayı gibi. Bize bakanlıktan sizi denetlemeye Ekim ayında geleceğiz dendiğinde kabul ettik Yani şimdilik orada ismimizin yazması doğal. Bu ay içinde denetlemelerimiz olur. Ondan sonra ismimiz orada yazar dedi.''

Durum bundan ibaret. Bende dün geceden beri hayallerim yıkıldı diye üzülüyordum. Olayın aslı buymuş.

Edit: Yüksekokul ve Fakülte aynı şeylermiş. Bir Yüksekokulun Fakülte olması için 3 bölüm açılması lazımmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonenck -- 17 Ekim 2012; 14:48:42 >

• Fakülte ile Yüksekokul arasındaki farkı dün gece 23:15 te yazdığım mesajda belirtmiştim zaten.

Özetle sen yinede konunun takipçisi ol, çünkü zamanında arkadaşlarımdan GAÜ'ye öğretmen olacağız diye giripte 5 sene sonunda formasyon alamayıp mezun oldular. Okul para almak için herşeyi yapar. Toplamda 3 binası olan okul önündeki süs havuzunu yüzme havuzu gibi göstermekteydi tanıtım filmlerinde.

Her zaman güveneceğin kurum Denizcilik Bakanlığı sitesi olsun. Zirve Üniversitesi, Piri Reis ve Rize Üniversitesi de yeni açıldı ancak listede isimleri bulunmakta.
    Tabi sonuç olarak tercih senin, ben sadece bir abin olarak önündeki 4-5 seneden sonra mağdur olma diye bunları yazıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Selametle

Abi kusura bakma dediğini dün dediklerini bir türlü anlayamadım. Bugün sayısız telefon görüşmeleri yaptım. Gerek Kıbrıs'ı arayak GAÜ Denizcilik Yüksekokulu Yetkilisi Efdal Bey ile gerek GAÜ İstanbul Kampüsü ile gerekse Denizcilik Bakanlığı ile yaptığım görüşmeler sonucu konu açıklığa kavuştu.

@coaxem Abi Denizcilik Bakanlığı ile görüştüğümde bana yetkili olan kurumların sitelerinde ''Gemi Adamları Eğitim İzinleri'' bölümü altında seninde verdiğinhttps://atlantis.denizcilik.gov.tr/gaegitimnet/Public/KurumBilgi.aspx linkini verdi. Ben ise önceden bakmış olduğumdan orada GAÜ olmadığını söyledim o zaman yetkili değil dedi. Umursamaz tavrından rahatsız olduğumdan GAÜ İstanbul Kampüsünü aradım onlarda gerekli biligiyi GAÜ Kıbrıs'ı arayarak alabileceğimi söylediler.

GAÜ arayarak Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Efdal bey ile görüştüm. Efdal beyin bana verdiği bilgileri aynen söylüyorum.

Okul YÖK ve Denizcilik Bakanlığı tarafından tanınan bir okuldur. Diploması Türkiye'de ve başka ülkelerde geçerlidir. Hazırlık hariç 4 senenin sonunda '' Uzakyol Vardiya Zabiti'' olarak mezun olduğunu ve o ehliyeti aldığını söyledi. Bende bunun üzerinde '' Denizcilik Bakanlığının sitesinde yetkili kurumlarda okulunuzun adı yok'' dedim. O da ''Denizcilik Müsteşarlığı bildiğiniz gibi Denizcilik Bakanlığı olduğu. Müstesarlıktan, Bakanlığa geçiş döneminde bizim okulumuzun yetkilendirme denetimleri vardı. Haziran ayı gibi. Bize bakanlıktan sizi denetlemeye Ekim ayında geleceğiz dendiğinde kabul ettik Yani şimdilik orada ismimizin yazması doğal. Bu ay içinde denetlemelerimiz olur. Ondan sonra ismimiz orada yazar dedi.''

Durum bundan ibaret. Bende dün geceden beri hayallerim yıkıldı diye üzülüyordum. Olayın aslı buymuş.

Edit: Yüksekokul ve Fakülte aynı şeylermiş. Bir Yüksekokulun Fakülte olması için 3 bölüm açılması lazımmış.

kardeşim bakanlığın sitesinde

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK VE ULAŞTIRMA YÜKSEKOKULU "YETKİ BEKLİYOR" MERSİN YÖK Üniversite Yolu Karaoğlanoğlu Girne KKTC

Eğitim izinleri "KAYIT YOK"

Yetki Durumu: YETKİ BEKLİYOR
    Bağlı olduğu Kurum: YÖK
    Adres: Üniversite Yolu Karaoğlanoğlu Girne KKTC
    Telefon: 03926502000
    Fax: 03926502061
    e-Posta:
    Bağlı olduğu Liman: MERSİN
    Açıklama:
    Kontenjan: 0

ADI BOLUM
    GÜVERTE GÜVERTE

Bence de liman başkanlığı ile görüş henüz yetkiyi alamamış yetki bekliyor yazıyor.

Burada Meslek Yüksek okulları 2 yıllıktır.Yüksek okul ve Fakülteler 4 yıl+1 yıl hazırlık olmak üzere 5 yıldır.

Denizcilik Yüksek okulları YGS-1 puan türünden alır.Fakülteler MF-4'ten. Farka gelince okullar yeni okullara önce yüksek okul adı verilir.Daha sonraları 2. bir bölüm açınca örneğin Gemi Makine İşletme Mühendisliği,( Dokuz Eylül de öyleydi) fakülte olursun ünvan konusunda sıkıntı yaşamazsın
    Mesela ygs den alan hemşirelik yüksek okulları ve fakülteleri var.Fizik Tedavi Rehabilitasyon ygsden alan yüksek okulu mfden alan fakülteleri var hepsi 5 yıllık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 17 Ekim 2012; 17:17:34 >

• @coaxem Abi yardımların için çok çok sağolasın Allah razı olsun.

@emrenaz Yetkili bu durumu bahsetmişti ama yine de bi liman başkanlığını ararım. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: senvo1

quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

ben bu sene YTÜ gemi makineleri işletme mühendisliğini kazandım iyimi oldu kötümü oldu bilmiyorum yazarken tereddütteydim bölüm olarak makine veya fizik düşünüyordum, GMİM bölümÜde yeni açılmış üniversitede
    bölümün yeni açılmış olmasından dolayı dezavantajı olur gibime geliyor . işi bilen arkadaşlar için soruyorum iş sıkıntııs varmı üniversite hakkında hiç bilginiz varmı

bölüm nasıl hocam memnun musun? kaç binle girdin?

biraz geç oldu ama kusuruma bakma..

daha bölüme başlayamadık hazırlığa kaldım ama bi iki öğretim görevlisi ile konuşmuştum bölüm olarak iyi diyorlar konuştuklarım denizci değil bu arada yani kendi bölümlerini övmüyorlar

• quote:

quote:

quote:

ben bu sene YTÜ gemi makineleri işletme mühendisliğini kazandım iyimi oldu kötümü oldu bilmiyorum yazarken tereddütteydim bölüm olarak makine veya fizik düşünüyordum, GMİM bölümÜde yeni açılmış üniversitede
    bölümün yeni açılmış olmasından dolayı dezavantajı olur gibime geliyor . işi bilen arkadaşlar için soruyorum iş sıkıntııs varmı üniversite hakkında hiç bilginiz varmı

daha bölüme başlayamadık hazırlığa kaldım ama bi iki öğretim görevlisi ile konuşmuştum bölüm olarak iyi diyorlar konuştuklarım denizci değil bu arada yani kendi bölümlerini övmüyorlar

hocam senin bölüm kaptanlık oluyo dimi? ytü de yok diye biliyordum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam senin bölüm kaptanlık oluyo dimi? ytü de yok diye biliyordum.

hayır yaptığın alıntıdada söyledim gibi gmim

• Öncelikle herkeze merhabalar.
    Bu bölüm hakkında bir kaç sorum var ceaplayan cevaplamayan herkeze teşekkürler.

1. sorum d.u.i mühendisliğinde güverte bölümü her üniversitede yokmuş . yani 2. senemizde güverte dışında karada çalışabileceğimiz opsiyonları seçebiliyormuşuz bu doğrumu yoksa her d.u.i bölümünde güverte opsiyonuda varmı ?

2. d.u.i den mezun olunca uzak yol gemi kaptanı olarak nitelendiriyoruz değil mi ?

3.rizede güverte opsiyonu varmı ?

4. gemi adamı olabilir raporu alınıyormuş kulağımdan ameliyat geçirdim duyma problemim vardı giderildi dışdan görünür bir şey yok içeride kemik değiştirilip protez eklendi . son bir sorum daha var gözlük problem oluyormu şimdiden cevaplayan cevaplamayan herkeze teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massecre2 -- 27 Ekim 2012; 21:36:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: massecre2

Öncelikle herkeze merhabalar.
    Bu bölüm hakkında bir kaç sorum var ceaplayan cevaplamayan herkeze teşekkürler.

1. sorum d.u.i mühendisliğinde güverte bölümü her üniversitede yokmuş . yani 2. senemizde güverte dışında karada çalışabileceğimiz opsiyonları seçebiliyormuşuz bu doğrumu yoksa her d.u.i bölümünde güverte opsiyonuda varmı ?

2. d.u.i den mezun olunca uzak yol gemi kaptanı olarak nitelendiriyoruz değil mi ?

3.rizede güverte opsiyonu varmı ?

4. gemi adamı olabilir raporu alınıyormuş kulağımdan ameliyat geçirdim duyma problemim vardı giderildi dışdan görünür bir şey yok içeride kemik değiştirilip protez eklendi . son bir sorum daha var gözlük problem oluyormu şimdiden cevaplayan cevaplamayan herkeze teşekkür ederim :)

Merhaba sorularina cevap vermeye calisayim

1- Dui muhendisliginde Guverte olmayan okul hangisi bilmiyorum son senelerde her okulda neredeyse bir denizcilik egitimi meraki basladi bu konuda bilgim yok.

2- Dui den mezun olunca Uzakyol Vardiya Zabiti olmaya hak kazanan (12 ay stajin bitiminde) güverte stajyeri olarak mezun olursun.

Gv staj(12 ay) => SINAV => Uzakyol Vardiya Zabiti (36 ay) => SINAV => Uzakyol 1. Zabit (2. Kpt) (36 ay) => SINAV => Uzakyol Kaptan

ancak bu sürelerdeki hizmetleri tamamlayıp sınava girerek olursun

3- Rize'de güverte sanırım var

4- Muayeneler Sahil Saglik merkezinin belirledigi tam tesekkulu ozel hastane veya devlet hastanesinde yapiliyor. Goz bozuklugu cok problem degil ancak kulakla ilgili problemin odyometri muayenesinde problem olabilir mi emin degilim

• benim göz numaram 6 baya yüksek bi numara ginede sorun olmazmı?
  • Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim.ben deniz liman işletmeciliği okuyorum fakat kafamda soru işaretleri var..öncelikli merak ettigim bu bölüm sonunda nerede olacağım ve ne kadar kazanacağım..araştırdığım tüm sitelerde hep kopyala yapıştır yapmış.bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtcn35

benim göz numaram 6 baya yüksek bi numara ginede sorun olmazmı?

Bu sitede bulabileceğin gemi adamı sağlık yönergesinde bulabilirsin sorunun cevabını

quote:

GÖRME SİSTEMİ
    A-Görme Kapasitesi
    1- Uzak Görme
    Göz muayenesi açısından gemiadamlarının uzak görmede hizmet içi standartları (İki göz görme toplamı en az);
    S I N I F L A R

Güverte
    Makine a)Tayfalar
    Makine
    b)Başmühendis
    Başmakinist
    ve Makine Zabitleri Yardımcı sınıf
    a)Telsiz Zabitleri b)Elektrik-Elektronik Zabitleri Yardımcı Sınıf
    c)Sağlık Zabitleri Yardımcı sınıf
    d)Stajyerler Yardımcı sınıf
    e)Yardımcı Hizmetler
    Tashihli 16/20 11/20 16/20 16/20 11/20 16/20 10/20
    Tashihsiz 16/20 11/20 16/20 16/20 11/20 16/20 10/20

2-Yakın Görme
    Tashihli veya tashihsiz yakın görme tam olmalıdır.
    Tüm sınıflarda:
    a-Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak gemide görev başında iken, gemiadamı gözlüğünü takmak zorundadır.
    b-Kontakt lens ile düzeltme kabul edilir. Ancak gemide görev başında iken, gemiadamı kontakt lenslerini takmak zorundadır.
    c-Görevlerini yerine getirmek için gözlük kullananlar; gözlüklerinin bir yedeğini, kontakt lens kullanması gerekenler ise yeterli sayıda yedeğini gemide kolayca erişilebilir bir yerde bulunduracaklardır. İstenilen standartların karşılanması için görme aletleri kullanma gereksinimi düzenlenen her belgeye ve uygunluk onayı üzerine kayıt edilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coaxem -- 7 Kasım 2012; 19:06:30 >

• quote:

quote:

benim göz numaram 6 baya yüksek bi numara ginede sorun olmazmı?

http://www.hssgm.gov.tr/menu/hizmetlerimiz/gemi_adamlari/gemiadamlari.aspx

Bu sitede bulabileceğin gemi adamı sağlık yönergesinde bulabilirsin sorunun cevabını

quote:

GÖRME SİSTEMİ
    A-Görme Kapasitesi
    1- Uzak Görme
    Göz muayenesi açısından gemiadamlarının uzak görmede hizmet içi standartları (İki göz görme toplamı en az);
    S I N I F L A R

Güverte
    Makine a)Tayfalar
    Makine
    b)Başmühendis
    Başmakinist
    ve Makine Zabitleri Yardımcı sınıf
    a)Telsiz Zabitleri b)Elektrik-Elektronik Zabitleri Yardımcı Sınıf
    c)Sağlık Zabitleri Yardımcı sınıf
    d)Stajyerler Yardımcı sınıf
    e)Yardımcı Hizmetler
    Tashihli 16/20 11/20 16/20 16/20 11/20 16/20 10/20
    Tashihsiz 16/20 11/20 16/20 16/20 11/20 16/20 10/20

2-Yakın Görme
    Tashihli veya tashihsiz yakın görme tam olmalıdır.
    Tüm sınıflarda:
    a-Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak gemide görev başında iken, gemiadamı gözlüğünü takmak zorundadır.
    b-Kontakt lens ile düzeltme kabul edilir. Ancak gemide görev başında iken, gemiadamı kontakt lenslerini takmak zorundadır.
    c-Görevlerini yerine getirmek için gözlük kullananlar; gözlüklerinin bir yedeğini, kontakt lens kullanması gerekenler ise yeterli sayıda yedeğini gemide kolayca erişilebilir bir yerde bulunduracaklardır. İstenilen standartların karşılanması için görme aletleri kullanma gereksinimi düzenlenen her belgeye ve uygunluk onayı üzerine kayıt edilecektir.

İki göz görme toplamı en az 16/20 yi tam olarak anlamadım bide Tüm sınıflarda:-Gözlükle düzeltme kabul edilir derken 1.duruma hiç bakmadan numara kaç olursa olsun gözlük kullanıyosak bir sorun olmaz anlamındamı?şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcn35 -- 7 Kasım 2012; 22:54:21 >

• merhaba benim bir kaç sorum olcaktı
    1)Mesala 4+1 lik bi kontrat yaptım burdan alacağım parayla karada 10-12 ay gibi bi süre geçinebilirim bu süre doldugunda tekrar 4 aylık bi kontrat şeklinde paran bittiğinde çalış felfesiyle iş bulma olanağım olabilirmi
  • quote:

İki göz görme toplamı en az 16/20 yi tam olarak anlamadım bide Tüm sınıflarda:-Gözlükle düzeltme kabul edilir derken 1.duruma hiç bakmadan numara kaç olursa olsun gözlük kullanıyosak bir sorun olmaz anlamındamı?şimdiden teşekkürler.

Bu konuda yetkili hastanelere danışabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: excolizma

Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim.ben deniz liman işletmeciliği okuyorum fakat kafamda soru işaretleri var..öncelikli merak ettigim bu bölüm sonunda nerede olacağım ve ne kadar kazanacağım..araştırdığım tüm sitelerde hep kopyala yapıştır yapmış.bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.

Up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.