Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.712
Cevap
88
Favori
410.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: olcay352
    Verdiğiniz bilgiler için teşşekkür ederim. bir şey daha sormak istiyorum güverte bölümünü bitirdikten sonra askere büyük ihtimal bahriyeli olarak yapma imkanım olucak uzun dönem için astssubaylık yaptıktan sonra denizciler için teskere bırakma imkanı varmı

Askerliğini büyük ihtimalle Bahriyeli olarak yapıyorsun doğru. Uzun dönem yani Yedek Subay - Asteğmen olarak yapma imkanın ise çok çok az. Ben Yedek subay olarak yaptım ancak benim askerlik dönemimde sadece 3 Güverte mezunu idik. Yani tamamen bilgisayarın atamasındaki ve gireceğin yedek subaylık değerlendirme sınavındaki başarına bağlı olarak değişiyor. Ancak teskere bırakma diye bir olay yok. Askerliğini gider yaparsın bitirirsin. Bitirdikten sonra Deniz Kuvvetleri'nin bazı zamanlarda ihtiyaç halinde sözleşmeli subay alımları oluyor. Ancak bu epeydir olmadı çünkü gerekli personeli kendi bünyesinde yetiştiriyor. Sadece geçtiğimiz aylarda Sahil Güvenlik Komutanlığı'na alım yapıldı ve askerdeki sicil notuna göre değerlendirme yapılıyor.

• quote:

çok saolun. Bir şey daha sormak istiyorum 24 aylık görev sürenizi doldurduktan sonra terfi almak için girdiğiniz sınavda başarısız olunursa tekrar bi 24 aylık görev yapma mecburiyeti mi var yoksa belli aralıkla yapılıyomu sınav biraz açıklarsanız memnun olurum

artık 24 ay değil 36 ay gerekiyor terfi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

Abi iyi güzel araban var evin var ama bunlarla yılda toplasan ne kadar vakit geçiriyorsun bunu öğrenebilir miyim yani kısaca tatil süren nedir 1 yılda ?

2-3 ay arasında genelde
  • quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

quote:

Orijinalden alıntı: olkert

Butun sayfalari okuyamadim bazi sorular hala aklima takildi umarim sormamda sakinca yoktur...
    Tm ogrencisi oldugum icin fakulte bolumu secemiyorum bu yuzden aklimda 4 universite var ama onlar hakkinda da sorularum var. Girne Amerikan uni 4 yillik gemi-guverte bolumu acmis bu bolum ulastirma ile ayni kapiya mi cikiyor? Ismini hatirlamiyorum ama karadeniz uni ygs-1 ile 4 yillik bolume sahip ulastirma icin, mf ile almamasinin ozel bi sebebi var mi ya da akademik basarisi? Son olarak 2 yillik meslek yuksek okullari galatasaray ve bahcesir gibi bu myo'lerden mezun olursam sinavlarla uzak yola gecebilirmiyim?

Kisaca tm ogrencisi uzak yol icin nasil bir hedef belirlemeli?

Cevaplarsaniz aklimdaki belirsizliklerin cogu kalkmis olcak tesekkur ederim...

Merhaba

Girne Amerikan Üniversitesinin şu an için akıbeti belirsiz. Bakanlıktan halen yetki belgesi alınmış değil. Şu an için sadece macera olur.

Karadeniz'de bahsettiğiniz Rize Üniversitesi veya KTÜ olabilir. Bunlarda Güverte ( Deniz işletme müh.) mevcuttur.

İki seneliklerden Uzakyola geçiş şu an için mümkün değil. Eski mezunlar intibak eğitimi ile geçiş yaptılar ancak bu son düzenleme ile kalktı.

MF mezunlarının girmesi doğru çünkü Matematik-Fizik-Kimya dersleri okunmakta.
    Stabilite ve yük hesapları hep bunlara dayanmakta.

TM mezunu olacağın için Güverte yerine Deniz İşletmeleri Yönetimi - DEÜ tercih etmeni öneririm.

myo dan mezun olup uzakyola geçilebiliyor. belirli bir hizmet sonrası kpds vb dil sınavından yeterli notu almak gerek. sanırım hizmet süresi 24 aydı. ancak uzakyola geçtiğinde hizmet süren yanıyor. 1. zabit olabilmen için üstüne 36 ay daha gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulll -- 20 Kasım 2012; 1:51:19 >

• quote:

quote:

Verdiğiniz bilgiler için teşşekkür ederim. bir şey daha sormak istiyorum güverte bölümünü bitirdikten sonra askere büyük ihtimal bahriyeli olarak yapma imkanım olucak uzun dönem için astssubaylık yaptıktan sonra denizciler için teskere bırakma imkanı varmı

Askerliğini büyük ihtimalle Bahriyeli olarak yapıyorsun doğru. Uzun dönem yani Yedek Subay - Asteğmen olarak yapma imkanın ise çok çok az. Ben Yedek subay olarak yaptım ancak benim askerlik dönemimde sadece 3 Güverte mezunu idik. Yani tamamen bilgisayarın atamasındaki ve gireceğin yedek subaylık değerlendirme sınavındaki başarına bağlı olarak değişiyor. Ancak teskere bırakma diye bir olay yok. Askerliğini gider yaparsın bitirirsin. Bitirdikten sonra Deniz Kuvvetleri'nin bazı zamanlarda ihtiyaç halinde sözleşmeli subay alımları oluyor. Ancak bu epeydir olmadı çünkü gerekli personeli kendi bünyesinde yetiştiriyor. Sadece geçtiğimiz aylarda Sahil Güvenlik Komutanlığı'na alım yapıldı ve askerdeki sicil notuna göre değerlendirme yapılıyor.

Peki şehir hatları vapurları veya adalara yapılan feribot seferlerinde iş bulma ihtimalin çokmu az

• quote:

quote:

quote:

Peki şehir hatları vapurları veya adalara yapılan feribot seferlerinde iş bulma ihtimalin çokmu az

Şehir hatlarının kadroları sabit eski Meslek lisesi mezunları olduğundan giriş zor ve ilk girişte gemici olarak başlanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şehir hatlarının kadroları sabit eski Meslek lisesi mezunları olduğundan giriş zor ve ilk girişte gemici olarak başlanıyor

Alıntıları Göster
    @coaxem abi senden allah razı olsun benım için bu yazı çok yararlı oldu meslek seçimimi duim de kullanıcam inşallahda sınava girip kazanırım itü-ingilizceyi. usanmadan sıkılmadan hepte sorulara cevap verdin abi sana 1 2 sorum olucak

1. abi ben pilotluğuda düşünüyodum ama gözlük var bide radyasyon filan varmış uçakta etkilenmiyim diye kaptanlığa zaten daha yakındım kesin olmuştu kafam da kaptanlık ama geçen bi akrabamız dedi ki gemi zaten sacdan yapılıyo yani hep radyasyon dedi.Bunun çözümü nedir gemiye toprak filan mı götürcez topraklama için

2.Vücut geliştirme konusunda benim de sorum olucak abi vücut aletlerini kendimiz gemiye taşısak bize ayrılan odamızda çalışsak ya da bazı gemilerde oluyomuş vücut salonu orda çalışsak sorun çözülmüş olur mu ?

saygılar cevapların için şimdiden teşekürler abi

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkgorki

@coaxem abi senden allah razı olsun benım için bu yazı çok yararlı oldu meslek seçimimi duim de kullanıcam inşallahda sınava girip kazanırım itü-ingilizceyi. usanmadan sıkılmadan hepte sorulara cevap verdin abi sana 1 2 sorum olucak

1. abi ben pilotluğuda düşünüyodum ama gözlük var bide radyasyon filan varmış uçakta etkilenmiyim diye kaptanlığa zaten daha yakındım kesin olmuştu kafam da kaptanlık ama geçen bi akrabamız dedi ki gemi zaten sacdan yapılıyo yani hep radyasyon dedi.Bunun çözümü nedir gemiye toprak filan mı götürcez topraklama için

2.Vücut geliştirme konusunda benim de sorum olucak abi vücut aletlerini kendimiz gemiye taşısak bize ayrılan odamızda çalışsak ya da bazı gemilerde oluyomuş vücut salonu orda çalışsak sorun çözülmüş olur mu ?

1- Ben halen pilotluğu düşünmekteyim :)) Gemide radyasyon var evet sonucta radar antenleri de radyasyon sacıyor. Ama su ana kadar uzun süre çalışıpta kötü etkilenen görmedim. Tabi kimyasal tankerler hariç her ne kadar güvenlik seviyesi en üstte olsa sonuçta yaralanma ve kimyasal maddeye maruz kalma şansın olur

2- Vücut geliştirme ile ilgilenmen güzel bende ünideyken uğraşıyordum gemide hem vakitsizlik, hem alan dar oluşu hemde üşengeçlikten bıraktım. Bazı gemilerde var evet ancak çoğu gemi sahibi sadece pinpon masası koyuyor. Kendi kendine taşıma konusunda ise epey zor. Çünkü hep Türkiye'den katılış yapmıyorsun ben mesela bir kere Brezilya'dan katıldım. Uçuşum şu şekilde idi İstanbul > Paris > Panama > Brezilya Rio >Brezilya lokal yani en azından 2 günün uçaklarda geçebiliyor kaldı ki bize denizci olduğumuz için tanınan 30 kg el bagajı hariç. Yani en az 5-8kg dumbel alsan taşıması ayrı dert. Yani çook zor :)

• quote:

quote:

1- Ben halen pilotluğu düşünmekteyim :)) Gemide radyasyon var evet sonucta radar antenleri de radyasyon sacıyor. Ama su ana kadar uzun süre çalışıpta kötü etkilenen görmedim. Tabi kimyasal tankerler hariç her ne kadar güvenlik seviyesi en üstte olsa sonuçta yaralanma ve kimyasal maddeye maruz kalma şansın olur

2- Vücut geliştirme ile ilgilenmen güzel bende ünideyken uğraşıyordum gemide hem vakitsizlik, hem alan dar oluşu hemde üşengeçlikten bıraktım. Bazı gemilerde var evet ancak çoğu gemi sahibi sadece pinpon masası koyuyor. Kendi kendine taşıma konusunda ise epey zor. Çünkü hep Türkiye'den katılış yapmıyorsun ben mesela bir kere Brezilya'dan katıldım. Uçuşum şu şekilde idi İstanbul > Paris > Panama > Brezilya Rio >Brezilya lokal yani en azından 2 günün uçaklarda geçebiliyor kaldı ki bize denizci olduğumuz için tanınan 30 kg el bagajı hariç. Yani en az 5-8kg dumbel alsan taşıması ayrı dert. Yani çook zor :)

Alıntıları Göster
    Onu ayarlıycam artık benim bir sorum daha olacak abi yurt dışında okuma konusunda bir bilgin var mı bunu sormamın nedeni biri demiş Türk ehliyeti yolcu gemisini kullanmaya avrupa birliğinden izinli değil diye o yüzden hoş daha üniversiteye girmedim yapacaksam tam yapayım

• quote:

Onu ayarlıycam artık benim bir sorum daha olacak abi yurt dışında okuma konusunda bir bilgin var mı bunu sormamın nedeni biri demiş Türk ehliyeti yolcu gemisini kullanmaya avrupa birliğinden izinli değil diye o yüzden hoş daha üniversiteye girmedim yapacaksam tam yapayım

Onu ben söyledim.

Yabancı ülkede gidip okuyamazsın en azından liseyi orada bitirmen gerekir. Sadece İTÜ'nün Amerika Suny Maritime programı var ancak topu topu 1 seneliğine gönderiyorlar ve Amerika'dan belge almıyorsun.(Tam bilgim yok.)

Türk ehliyeti yetkili değil demedim. Türk ehliyetim ile staj programlarına kabul edilmedim dedim. Ancak UK (İngiliz) endorsmenti (yeterlilik-denklik) belgesi Türkiye'ye verilmiyor. Nedenini yukarıda uzun uzun açıkladım. Bunun dışında Hollanda,İtalya,Almanya gibi bayraklarda da çalışamıyoruz aynı nedenden.

• quote:

quote:

Onu ben söyledim.

Yabancı ülkede gidip okuyamazsın en azından liseyi orada bitirmen gerekir. Sadece İTÜ'nün Amerika Suny Maritime programı var ancak topu topu 1 seneliğine gönderiyorlar ve Amerika'dan belge almıyorsun.(Tam bilgim yok.)

Türk ehliyeti yetkili değil demedim. Türk ehliyetim ile staj programlarına kabul edilmedim dedim. Ancak UK (İngiliz) endorsmenti (yeterlilik-denklik) belgesi Türkiye'ye verilmiyor. Nedenini yukarıda uzun uzun açıkladım. Bunun dışında Hollanda,İtalya,Almanya gibi bayraklarda da çalışamıyoruz aynı nedenden.

Alıntıları Göster
    teşekküler cevapladığın için abi saol ayrıca pilotluktan vazgeçtim araştırdım bayağı uğraş gerektiriyor.Birde benim gözlerim de bozuk yani hep ve tek seçeneğim kaptanlık inşallah

• quote:

teşekküler cevapladığın için abi saol ayrıca pilotluktan vazgeçtim araştırdım bayağı uğraş gerektiriyor.Birde benim gözlerim de bozuk yani hep ve tek seçeneğim kaptanlık inşallah

Hayırlısı olsun senin için

Arkadaşlar ilk mesajı güncelledim rehber haline dönüştürdüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

quote:

Orijinalden alıntı: jag1903

quote:

Tatil mi??

Staji tamamlayacagim derken zaten tatili unutacaksin :)

Şu anda bizim gemide mesela Piri Reis'ten bir stajyer arkadas var. Okulu Ekim gibi baslayacak ama bizim donus tarihi ve seferler belli degil.

Ulusoy evet para vermiyor, ancak 1. ve 2. sinif staji icin faydali (roro icin soyluyorum gerci cok torpille giriliyordu zamaninda ama ben 1 ay kalmistim sonra dokmeciye donmustum. ) uzun stajda bulk carrier, general cargo, tanker, container gibi gemide staj yapilmasi ilk zabit olunca cikilacak kontrat acisindan onemli.

Hocam biz okul sürecinde toplam 2,5+2,5+7 olarak 12 ay stajımız var. Bide buna ek olarak okuldan mezun olduktan sonradamı 12 ay staj yapıp 3.kaptan olarak işe başlıyoruz?

peki hocam mezun oldumuz gibi iş bulabilir miyiz

Alıntıları Göster
    Herkese merhaba...
    Ben daha lise 1'e giden, henüz çok küçük ama denizciliğe gönül vermiş bir kızım :)
    Lise 1 bittikten sonra, DUİM için sayısal alan seçmem gerekiyor, ve ben sayısal derslerde pek başarılı değilim.
    Ama gerçekten denizci olmayı çok istiyorum,
    Neden derseniz,
    Normalde de pek bi' sosyal hayatım yok, beni kara da bağlayan ne bi' insan ne de başka birşey de yok.
    Üniforma hastalığım var,
    Hergün aynı işi yapmakta beni çok sıkar (masa başı gibi),
    Kara da fazla duramacayağımız için birikim yapmakta cabası...

Mesela diyelim ki ben liseden, sayısal alandan mezun oldum... Üniversitede (hazırlık dahil) bütün 5 sene boyunca matematik ve fizik görecek miyiz?
    Hadi onları da atlattık diyelim, üniversiteden mezun olduktan sonra da seferde falan matematik fizik gibi dersler günlük gemide kullanılacak mı?
    Yani kısaca benim sorularım;

1-) Sayısal alanda nasıl başarılı olabilirim?
    2-) Mezun olduktan sonra da matematik, fizik ve kimya dersleri bize lazım olacak mı, gemide?

Teşekkürler...

Edit: Birşey daha var, ben ortaokul 1'de bazı nedenler yüzünden sınıfta kaldım... Bu neden, geden, beşiktaş gibi iyi firmalarda çalışmama engel olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KreusenWeis -- 28 Kasım 2012; 11:06:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KreusenWeis

Herkese merhaba...
    Ben daha lise 1'e giden, henüz çok küçük ama denizciliğe gönül vermiş bir kızım :)
    Lise 1 bittikten sonra, DUİM için sayısal alan seçmem gerekiyor, ve ben sayısal derslerde pek başarılı değilim.
    Neden derseniz,
    Normalde de pek bi' sosyal hayatım yok, beni kara da bağlayan ne bi' insan ne de başka birşey de yok.
    Üniforma hastalığım var,

Mesela diyelim ki ben liseden, sayısal alandan mezun oldum... Üniversitede (hazırlık dahil) bütün 5 sene boyunca matematik ve fizik görecek miyiz?
    Hadi onları da atlattık diyelim, üniversiteden mezun olduktan sonra da seferde falan matematik fizik gibi dersler günlük gemide kullanılacak mı?

2-) Mezun olduktan sonra da matematik, fizik ve kimya dersleri bize lazım olacak mı, gemide?

Teşekkürler...

Edit: Birşey daha var, ben ortaokul 1'de bazı nedenler yüzünden sınıfta kaldım... Bu neden, geden, beşiktaş gibi iyi firmalarda çalışmama engel olur mu?

Selamlar sorunu yanitlamaya calisayim.

Su anda sosyal hayatin olmayabilir ancak universitede mutlaka sosyal hayatin olacaktir. Bunun disinda sosyal hayat illa bara, gece hayatina gitmek degildir. Canin sıkılınca alisverise gitmek, sinema,bowling, avm de oturmak bile sosyal hayattir. Hatta sokakta basketbol oynamak,bisiklete binmek bile..

Bütün 5 sene matematik Fizik görmezsin.
    Kimya 2 dönem, Fizik 2 dönem , mat 3 yada 4 dönem

ama meslekte tabiiki fizik kimya matematik gerekiyor.
    2. kaptan olunca gemi yuk hesaplari, gemi dengesi fizik, matematik uzerine kurulu. Bilgisayar programlari oluyor ancak olmayan gemilerde elle hesap yapiyorsun. Bunun disinda 3. kaptan iken seyir hesaplari yine matematik.

Ben mesela lisedeyken trigonometri isime yaramaz diye hic ogrenmemeyi tercih ederken universitede kuresel trigonometri okudum :))

Bu arada hergun ayni isi yapmak sıkar beni diyorsun da gemide her gun birbirinin %90 aynidir. Üniforma gelip gecicidir. Okulda giyersin 4 sene sonra gemide giymezsin.

• quote:

quote:

Herkese merhaba...
    Neden derseniz,
    Üniforma hastalığım var,

Teşekkürler...

Selamlar sorunu yanitlamaya calisayim.

Su anda sosyal hayatin olmayabilir ancak universitede mutlaka sosyal hayatin olacaktir. Bunun disinda sosyal hayat illa bara, gece hayatina gitmek degildir. Canin sıkılınca alisverise gitmek, sinema,bowling, avm de oturmak bile sosyal hayattir. Hatta sokakta basketbol oynamak,bisiklete binmek bile..

Bütün 5 sene matematik Fizik görmezsin.
    Kimya 2 dönem, Fizik 2 dönem , mat 3 yada 4 dönem

ama meslekte tabiiki fizik kimya matematik gerekiyor.
    2. kaptan olunca gemi yuk hesaplari, gemi dengesi fizik, matematik uzerine kurulu. Bilgisayar programlari oluyor ancak olmayan gemilerde elle hesap yapiyorsun. Bunun disinda 3. kaptan iken seyir hesaplari yine matematik.

Ben mesela lisedeyken trigonometri isime yaramaz diye hic ogrenmemeyi tercih ederken universitede kuresel trigonometri okudum :))

Bu arada hergun ayni isi yapmak sıkar beni diyorsun da gemide her gun birbirinin %90 aynidir. Üniforma gelip gecicidir. Okulda giyersin 4 sene sonra gemide giymezsin.

Alıntıları Göster
    Sosyal hayatım yok derken, yani bağımlı olduğum birşeyim yok... Örneğin 6-8 ay gibi bi' sürede denizde kalıp, kara çıktığımda sinemamada giderim, bowling de oynarım, diğer aktiviteleride yaparım... Size anlatmak istediğim sosyal şeylerin bağımlısı olmadığım... :)
    Matematik gemide nasıl kullanılıyor ki? Toplama çıkartma gibi mi? :D
    Fizik felan?
    Birde, sıkar beni derken yani nasıl anlatsam... Gemide de aynı şeyler fakat gün geliyor fırtınadan yemek yiyemiyorsun, aksiyonlu vb. şeyler oluyor ya, o yüzden demiştim :)

• quote:

Sosyal hayatım yok derken, yani bağımlı olduğum birşeyim yok... Örneğin 6-8 ay gibi bi' sürede denizde kalıp, kara çıktığımda sinemamada giderim, bowling de oynarım, diğer aktiviteleride yaparım... Size anlatmak istediğim sosyal şeylerin bağımlısı olmadığım... :)
    Fizik felan?
    Birde, sıkar beni derken yani nasıl anlatsam... Gemide de aynı şeyler fakat gün geliyor fırtınadan yemek yiyemiyorsun, aksiyonlu vb. şeyler oluyor ya, o yüzden demiştim :)

İşte yapmadan 6-7 ay sonra yaparim demek kolay geliyor ama oyle degil :)

Matematik sadece toplama cikartma degil formuller var onlara gore hesaplama yapiyorsun.

Okyanusa cikinca 8-9 gun firtinada oyle bir hale geliyorsun ki yataktan cikmak istemiyorsun :)) ama malesef calismak ve 8 saat vardiya tutmak zorundasin.

• quote:

quote:

Fizik felan?

İşte yapmadan 6-7 ay sonra yaparim demek kolay geliyor ama oyle degil :)

Matematik sadece toplama cikartma degil formuller var onlara gore hesaplama yapiyorsun.

Okyanusa cikinca 8-9 gun firtinada oyle bir hale geliyorsun ki yataktan cikmak istemiyorsun :)) ama malesef calismak ve 8 saat vardiya tutmak zorundasin.

Alıntıları Göster
    Ben internetten bazı şeylere baktım da uzakyol kaptanı (süvari)nın vardiya saatleri yazmıyor. Ne gerevi yaptığı felan... Süvarinin yaptığı görev, sadece; " Kaptan (Süvari Bey): Geminin sevk ve idaresinden ve bunun sonucunda oluşabilecek her türlü olaydan tam sorumlu kişidir. Gemiye kıç gönderinde dalgalandırdığı ülke dersek, Kaptan da bu ülkenin Cumhurbaşkanı’dır. ..." yazıyor... Bunu biraz daha açar mısınız? Ne iş yapar gemide süvari :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KreusenWeis -- 2 Aralık 2012; 11:37:23 >

• quote:

Ben internetten bazı şeylere baktım da uzakyol kaptanı (süvari)nın vardiya saatleri yazmıyor. Ne gerevi yaptığı felan... Süvarinin yaptığı görev, sadece; " Kaptan (Süvari Bey): Geminin sevk ve idaresinden ve bunun sonucunda oluşabilecek her türlü olaydan tam sorumlu kişidir. Gemiye kıç gönderinde dalgalandırdığı ülke dersek, Kaptan da bu ülkenin Cumhurbaşkanı’dır. ..." yazıyor... Bunu biraz daha açar mısınız? Ne iş yapar gemide süvari :)

Küçük gemilerde 3. zabit (4. Kaptan) veya stajyer olmayan durumlarda 08:00-12:00 vardiyasini tutar. Bunun disinda 7/24 telefon ile danisilmaya aciktir

Buyuk gemilerde ise geminin genel sevk idaresinden sorumludur vardiyasi yoktur. Gunluk isi sirket dokumanlarini, yazismalari yapmak gibi

• Hocam ben DEÜ DUİM bölümündeyim seneye bölüme gececem mezun olur olmaz karada çalışma imkanımız varmı bide maaşı ne kadar olur ortalama ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jag1903

Hocam ben DEÜ DUİM bölümündeyim seneye bölüme gececem mezun olur olmaz karada çalışma imkanımız varmı bide maaşı ne kadar olur ortalama ?

Benim gibi güverteci iken gemide çalışmadan karada çalışma imkanı var ama maaşlar düşük. Bence eğer olabiliyorsa bölümünü DİY olarak değiştir madem karada çalışmak istiyorsan
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.