Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.712
Cevap
88
Favori
410.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: coaxem

quote:

Orijinalden alıntı: jag1903

Hocam ben DEÜ DUİM bölümündeyim seneye bölüme gececem mezun olur olmaz karada çalışma imkanımız varmı bide maaşı ne kadar olur ortalama ?

Benim gibi güverteci iken gemide çalışmadan karada çalışma imkanı var ama maaşlar düşük. Bence eğer olabiliyorsa bölümünü DİY olarak değiştir madem karada çalışmak istiyorsan

Hocam sanırım değiştirme ihtimalimiz yok. Ben zaten denizde çalışmak istiyorum bir süre hani 2 sene 3 sene olsn ama bu aralar üniye yeni geldiğimden aileye özlem var. O yüzden öyle düşünüyorum. Mezun olduğumuzda 2. Zabit olarak başlıyoruz işe sizin anlattığınız kadarıyla 3500 dolar civarı alıyoruz.Direk karada başlarsak ortalama ne kadar bilginiz varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam sanırım değiştirme ihtimalimiz yok. Ben zaten denizde çalışmak istiyorum bir süre hani 2 sene 3 sene olsn ama bu aralar üniye yeni geldiğimden aileye özlem var. O yüzden öyle düşünüyorum. Mezun olduğumuzda 2. Zabit olarak başlıyoruz işe sizin anlattığınız kadarıyla 3500 dolar civarı alıyoruz.Direk karada başlarsak ortalama ne kadar bilginiz varmı ?

Mezun olduğunda staj (12 ay) tamamlayıp sınavdan sonra 2. veya 3. zabit olarak başlarsın. Ortalama 2350-2800 dolar arası alırsın. Direk karada tanıdık yoksa çok çok zor. Yaklaşık 1200-1500 TL arası alırsın
  • quote:

quote:

Mezun olduğunda staj (12 ay) tamamlayıp sınavdan sonra 2. veya 3. zabit olarak başlarsın. Ortalama 2350-2800 dolar arası alırsın. Direk karada tanıdık yoksa çok çok zor. Yaklaşık 1200-1500 TL arası alırsın

1500 lira iyidir bence. Mezun olur olmaz karada iş bulma ihtimalimiz tanıdık yoksa yokmu ? Çünkü ben hevesimi alana kadar denizde çalışıp sonra sürekli karada çalışacam.

• quote:

1500 lira iyidir bence. Mezun olur olmaz karada iş bulma ihtimalimiz tanıdık yoksa yokmu ? Çünkü ben hevesimi alana kadar denizde çalışıp sonra sürekli karada çalışacam.

Genelde bu tip işler tanıdık vasıtası ile bulunuyor. Ben ofis işine baş vurduğumda ters ters bakıp neden gemide çalışmıyorsun diyen çok firma oldu
  • quote:

quote:

Genelde bu tip işler tanıdık vasıtası ile bulunuyor. Ben ofis işine baş vurduğumda ters ters bakıp neden gemide çalışmıyorsun diyen çok firma oldu

Alıntıları Göster
    Benimde bir sorum olacaktı.
    Bu Rize üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulundan mezun olunca uzun yol yapabiliyormuyuz İTÜ KTÜ VS. gibi? ygs1 den alıyorda dikkatimi çekti biraz açarak anlatırsanız iyi olur.

• quote:

quote:

Anladım kaptanım. Peki 1. Sınıfın sonunda 3 bölüme ayrılıyor adlarını unuttum onlar ne işe yarıyor.

• quote:

quote:

quote:

Anladım kaptanım. Peki 1. Sınıfın sonunda 3 bölüme ayrılıyor adlarını unuttum onlar ne işe yarıyor.

Sanırım senin dediğin İÜ deki sistem ama DEÜ de nasıl bilmiyorum bilgim yok

• Burdada öyle bir şey varmışta tam olarak bilmiyorum. Ben iskenderunluyum ordada geçen sene yeni liman çalışmaları vardı. Orda karada çalışma imkanı var bence. Ama bakalım. İskenderundaki denizcilik hakkında bilginiz varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MrCakaMaka

Benimde bir sorum olacaktı.
    Bu Rize üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulundan mezun olunca uzun yol yapabiliyormuyuz İTÜ KTÜ VS. gibi? ygs1 den alıyorda dikkatimi çekti biraz açarak anlatırsanız iyi olur.

Öncelikle Uzun yol değil Uzak Yol. Evet alinabilir. İlk mesajda gerekli aciklamalar zaten mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: PETERSBURG

ne kadar harcarsanız harcayın harcalamalarınız birikim yapmanızın önünde engel olamaz.şu an iyi tanker firmaların da zabit maaşları ikramiye dahil 3500-4300 dolar arası değişiyor.sene de sekiz ay çalışıp 4 ay izin yapsanız eder ise ortalama 30 bin dolar.varsın 15 bin dolarını yiyin yine geriye 15 bin dolar kalır.eğer yarısından fazlasını yiyorsanız yaşantınız da harcamalarınız da bir sıkıntı var demektir.bugün olmasa da yarın bu durum pişmanlık yaratabilir.kaldı ki bu rakamlar zabit arkadaşların maaşı.2. kaptan 2. mühendis ve kaptan&başmühendis maaşları çok çok daha yüksek.o yüzden bu meslek de denizi gerek tecrübe gerek maddi anlam da basamak olarak kullanıp karada güzel işlere geçmenin yollarını aramak lazım.ortalama 5-6 yılda baş mühendisliğinizi veya kaptanlığını alırsınız.varın 1-2 yıl daha bu pozisyon da çalışın.diyelim ki toplam da 8 yıl çalıştınız.arkadaşlar bu süre zarfınca çok rahat bir şekil de orta şeker bir semtten kendinize bir ev iyi bir araba almış olursunuz.ve bu sırada izinlerdede hayatınızı güzel bir şekilde yaşarsınız.

Alıntıları Göster
    4 yıl Denizcilik Meslek Lisesi'nde gemi inşa okudum, geçen sene üniversite puanım iyi gelmedi bu sene tekrar hazırlanıyorum. Kısmetse artık İTÜ, DEÜ, KTÜ farketmeksizin birine girmeyi düşünüyorum + olarak YTÜ Gemi Makineleri de olabilir tabi. Tersanede 1 yıl staj yaptım, gemilerin ortamı bana çok güzel geldi açıkçası. Zaten yabancılarla etkileşimde olmak nedense hoşuma gidiyor. Bu sene umarım kazanırım da girerim seneye. Ha bir de sanırım bu sene İstanbul Üniversitesi'ne de denklik geldi.

Bu arada yazmamışım, Gemi İnşa değil DUİM istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Cazador -- 9 Aralık 2012; 17:13:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

4 yıl Denizcilik Meslek Lisesi'nde gemi inşa okudum, geçen sene üniversite puanım iyi gelmedi bu sene tekrar hazırlanıyorum. Kısmetse artık İTÜ, DEÜ, KTÜ farketmeksizin birine girmeyi düşünüyorum + olarak YTÜ Gemi Makineleri de olabilir tabi. Tersanede 1 yıl staj yaptım, gemilerin ortamı bana çok güzel geldi açıkçası. Zaten yabancılarla etkileşimde olmak nedense hoşuma gidiyor. Bu sene umarım kazanırım da girerim seneye. Ha bir de sanırım bu sene İstanbul Üniversitesi'ne de denklik geldi.

İnşallah herşey gönlünce olur.
  • quote:

quote:

İnşallah herşey gönlünce olur.

Umarım teşekkürler :)

Bu arada ilk sayfada bir arkadaş yazmış, gemide sporla alakalı. Ben tersanede staj yaparken 21 tane gemiye çıktım, bu gemilerin çoğunda spor salonu vardı, hatta bir tanesinde yüzme havuzu vardı içeride. Yamulmuyorsam kimyasal tankerdi. Ayrıca Yunan gemileri çok güzel oluyor niyeyse.

• quote:

Umarım teşekkürler :)

Bu arada ilk sayfada bir arkadaş yazmış, gemide sporla alakalı. Ben tersanede staj yaparken 21 tane gemiye çıktım, bu gemilerin çoğunda spor salonu vardı, hatta bir tanesinde yüzme havuzu vardı içeride. Yamulmuyorsam kimyasal tankerdi. Ayrıca Yunan gemileri çok güzel oluyor niyeyse.

Genelde var ama bizim Türk gemilerinin çoğunda yok. Benim şu ana kadar çalıştığım 30 küsür gemiden ya 2 yada 3 tanesinde vardı. Havuzu pek kullanamıyorduk birkaç kere doldurduk ama doldur boşalt sürekli devir daim etmek suyunu biraz zor oluyor birde adamlar yağlı kirli giriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: olcay352

çok saolun. Bir şey daha sormak istiyorum 24 aylık görev sürenizi doldurduktan sonra terfi almak için girdiğiniz sınavda başarısız olunursa tekrar bi 24 aylık görev yapma mecburiyeti mi var yoksa belli aralıkla yapılıyomu sınav biraz açıklarsanız memnun olurum

Alıntıları Göster
    Aynen hocam haklısınız.
  • quote:

Aynen hocam haklısınız.

Alıntıları Göster
    quote:

El Cazador Tarih 9 Aralık 2012; 17:07:59

İstanbul Üniversitesi ile alakalı tam bir bilgi alırsan burada paylaşır mısın? Bende bu sene DUİM istiyorum ama İTÜ zor ihtimal gibi duruyor benim için.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrtcn35
    İki göz görme toplamı en az 16/20 yi tam olarak anlamadım bide Tüm sınıflarda:-Gözlükle düzeltme kabul edilir derken 1.duruma hiç bakmadan numara kaç olursa olsun gözlük kullanıyosak bir sorun olmaz anlamındamı?şimdiden teşekkürler.

Bu konuda yetkili hastanelere danışabilirsin

Alıntıları Göster
    Monoton bir yaşam sabah 8 akşam 5 istemiyorum ama bu hayalperest olduğum ve denizcilikte macera aradığım anlamına gelmiyor . Sadece daha özgür bir meslek istiyorum ve tabiki yaptığım işten zevk alabilmek . Lise 3 öğrencisiyim ve bir kızım sizden istediğim cevap bir kızın kaptan olması uygun mudur ? Gemide , güverte bölümünde bayanlar da oluyor mu sizce bu meslek bayanlara uygun mudur ? Ayrıca denizden hevesimi alıp karada çalışmam veya çalışmaya kısa seyahatlerle devam etmem mümkün müdür ? Deniz tutkudur ama içinde olmak ne kadar zordur bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Nurax

Monoton bir yaşam sabah 8 akşam 5 istemiyorum ama bu hayalperest olduğum ve denizcilikte macera aradığım anlamına gelmiyor . Sadece daha özgür bir meslek istiyorum ve tabiki yaptığım işten zevk alabilmek . Lise 3 öğrencisiyim ve bir kızım sizden istediğim cevap bir kızın kaptan olması uygun mudur ? Gemide , güverte bölümünde bayanlar da oluyor mu sizce bu meslek bayanlara uygun mudur ? Ayrıca denizden hevesimi alıp karada çalışmam veya çalışmaya kısa seyahatlerle devam etmem mümkün müdür ? Deniz tutkudur ama içinde olmak ne kadar zordur bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba,

Bir bayan olarak çok çok zorlayıcı bir meslek. Çünkü sadece zihnen değil bedenen de çalışıyorsun çoğu zaman. Birde o kadar erkekle uzun zaman bir arada olmak, bayan olduğun için kırıcı olmaları gibi konular var.

Bayanlardan bu işi yapanlar var. Arkas'ta Uzakyol Kaptanı olan bayan bile mevcut ancak bölümden çok fazla bayan mezun olmamakla beraber mezun olanlar da zorluklar nedeni ile bırakıyorlar. Macera yada sıradışı görünen bir iş olmasına rağmen gerek krizler olsun gerekse sektördeki sıkıntılar olsun şu anda denizciliğin çok cazibesi kalmadı gibi. Yakın bir gelecekte yeni mezunlar iş bulamama sıkıntısını fazlaca yaşayacaklar.

Denizden hevesini alıp karada çalışma şansı olabilir ama tamamen şans işi. Kısa seyahatler ile çalışmak derken kontrat usülü çalıştığımızdan en az 3-4 ay çalışman gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coaxem -- 24 Aralık 2012; 2:56:26 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nurax

Merhaba,

Bir bayan olarak çok çok zorlayıcı bir meslek. Çünkü sadece zihnen değil bedenen de çalışıyorsun çoğu zaman. Birde o kadar erkekle uzun zaman bir arada olmak, bayan olduğun için kırıcı olmaları gibi konular var.

Bayanlardan bu işi yapanlar var. Arkas'ta Uzakyol Kaptanı olan bayan bile mevcut ancak bölümden çok fazla bayan mezun olmamakla beraber mezun olanlar da zorluklar nedeni ile bırakıyorlar. Macera yada sıradışı görünen bir iş olmasına rağmen gerek krizler olsun gerekse sektördeki sıkıntılar olsun şu anda denizciliğin çok cazibesi kalmadı gibi. Yakın bir gelecekte yeni mezunlar iş bulamama sıkıntısını fazlaca yaşayacaklar.

Denizden hevesini alıp karada çalışma şansı olabilir ama tamamen şans işi. Kısa seyahatler ile çalışmak derken kontrat usülü çalıştığımızdan en az 3-4 ay çalışman gerekir.

Alıntıları Göster
    Okulların 2012 taban puanları

http://www.e-denizcilik.org/Denizcilik-OSYM-2012-2013.htm

• quote:

Okulların 2012 taban puanları

http://www.e-denizcilik.org/Denizcilik-OSYM-2012-2013.htm

Alıntıları Göster
    hocam ben bu sene üniversite sınavına giricem. gerek evime yakın gerekse bir tanıdığım yer olduğu için dokuz eylülü istiyorum. ama iki çekincem var sağlık konusunda ; ilki sigara kullanmam. bu yüzden sağlıktan geçebilir miyim ? ikincisi de sol gözümde 0.25 astigmat var. şu an bana hiçbir engeli yok hatta doktorum da gözlük kullanmana gerek yok dedi. ama bu da sıkıntı yaratır mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tanayacan

hocam ben bu sene üniversite sınavına giricem. gerek evime yakın gerekse bir tanıdığım yer olduğu için dokuz eylülü istiyorum. ama iki çekincem var sağlık konusunda ; ilki sigara kullanmam. bu yüzden sağlıktan geçebilir miyim ? ikincisi de sol gözümde 0.25 astigmat var. şu an bana hiçbir engeli yok hatta doktorum da gözlük kullanmana gerek yok dedi. ama bu da sıkıntı yaratır mı acaba ?

Sigara ve göz bozukluğu problem yaratmaz. İlk konuda geçen sene bölümlerin taban puanını bulabilirsin. Başarılar şimdiden

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.