Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.712
Cevap
88
Favori
410.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RTE begenmemek değil daha once İtü deki adamla kıbrıstakinin farkı yok dedim.rte de bu bölüm olması kötü sebebi daha fazla rakip olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben şuan deniz ve liman işletmeciliği okuyorum MYO da.Deniz ulaştırma ve işletme mühendisliğine dikey geçiş yapmayı düşünüyorum. Bende doğuştan bir engel var. Sol kulağımda şekil bozukluğu var ve hiç duymuyor. Diğer kulağımda bi sıkıntı yok iyi duyuyorum. 100 kiloyum boyum 1.78 uzağı çok iyi göremiyorum gözlük kullanmıyorum. Gemi adamı sağlık raporu alabilirmiyim bu şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

Bugün yine youtube üzerinden 21:30 gibi canlı yayındayız :)

Yine sohbet muhabbet, soru cevap olacak

Hocam senin yorumunun üstünde bir soru sormuştum acaba bu konuda bilgin var mı ?
  • xebec74 X kullanıcısına yanıt
    Burada yönetmelik var

Yönetmelikte tam nasıl şartlar olması gerektiği yazıyor

http://denizmevzuat.udhb.gov.tr/dosyam/GEM%C4%B0ADAMLARI%20SA%C4%9ELIK%20%20Y%C3%96NERGES%C4%B0.doc
  • quote:

Orijinalden alıntı: xebec74

Arkadaşlar ben şuan deniz ve liman işletmeciliği okuyorum MYO da.Deniz ulaştırma ve işletme mühendisliğine dikey geçiş yapmayı düşünüyorum. Bende doğuştan bir engel var. Sol kulağımda şekil bozukluğu var ve hiç duymuyor. Diğer kulağımda bi sıkıntı yok iyi duyuyorum. 100 kiloyum boyum 1.78 uzağı çok iyi göremiyorum gözlük kullanmıyorum. Gemi adamı sağlık raporu alabilirmiyim bu şekilde.

Bizim okula göre konuşuyorum deü

vücut kütle indeksiniz 31.6,, sınır 27 mi 29 mu neydi.

hastanede gemi adamı olur sağlık raporu alırken her iki kulak için de ölçüm yapıyorlar.

durumunuz kritik bence ama kesinlikle olmaz da diyemem.
  • merhaba, ben yaklaşık 8 yıl önce kolumu kırdım ve dirsek yanlış kaynadı, fizik tedavi ile de tekrar düzeltmeye fırsat olmadı. kolum şu an rahatsızlık vermeyecek düzeyde dirsekten yamuk gözüküyor. sağlık raporu alırken sıkıntı olur mu bu? bildiğim kadarıyla anatomik bozukluk olmaması gerekiyor ama belki basit bir tedavi olduğu için çok sorun etmezler. cevap verebilirseniz sevinirim.
  • https://atlantis.udhb.gov.tr/gaegitimnet/Public/KurumBilgi.aspx

bu siteye baktım, yıldız teknikin yetkili olduğu eğitimler itü ye göre baya bi kısıtlı, sanırım kaptanlık eğitimini de dahil ettikleri için itü çok fazla yetki almış.. peki bu durum gemi makineleri için bi eksi yaratır mı yıldız istiyorum da?????

tercih yapıyorum şuan, son kez bi sorayım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 29 Temmuz 2016; 10:22:40 >
  • Öncelikle tercih aşamasındaki arkadaşlara başarılar, Allah kolaylıklar versin arkadaşlar.
    Çok zor bir dönem. Farkındayım. Gelelim @osurgan senin sorularına.
    Denizcilikte bazı sertifika ve eğitimleri almak için belirli laboratuar şartlarını sağlamak gerekmektedir. Örneğin denizde canlı kalabilme sertifikası sahibi olabilmen için mevzuatta belirtilen standartlarda bir eğitim havuzunda belirli eğitimi almış olmak gerekmektedir. YTU yeni kurulan bir bölüm olduğundan dolayı bazı sertifikaları dışarıdan almak gerekebilir. İTÜ Denizcilik yüz yılı aşkın zamandır bu işin içerisinde ve oturmuş bir düzeni var.
    Ama merakını şöyle gidereyim. Benim gemimdeki 3. Mühendisim Yıldız mezunu bir arkadaş. Yani denizde bir şekilde çalışılabiliniyor.
    Tabi eğitimkalitesi, kalifiyelik, tecrübe dersen, ona yorum yapamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

Öncelikle tercih aşamasındaki arkadaşlara başarılar, Allah kolaylıklar versin arkadaşlar.
    Çok zor bir dönem. Farkındayım. Gelelim @osurgan senin sorularına.
    Denizcilikte bazı sertifika ve eğitimleri almak için belirli laboratuar şartlarını sağlamak gerekmektedir. Örneğin denizde canlı kalabilme sertifikası sahibi olabilmen için mevzuatta belirtilen standartlarda bir eğitim havuzunda belirli eğitimi almış olmak gerekmektedir. YTU yeni kurulan bir bölüm olduğundan dolayı bazı sertifikaları dışarıdan almak gerekebilir. İTÜ Denizcilik yüz yılı aşkın zamandır bu işin içerisinde ve oturmuş bir düzeni var.
    Ama merakını şöyle gidereyim. Benim gemimdeki 3. Mühendisim Yıldız mezunu bir arkadaş. Yani denizde bir şekilde çalışılabiliniyor.
    Tabi eğitimkalitesi, kalifiyelik, tecrübe dersen, ona yorum yapamam.

Sağolasın hocam, yıldızı yazdım gitti başa. göze alamıyorum 4 yıl saç sakalsız kalmayı

• chfofficer C kullanıcısına yanıt
    Abi şimdi kendimizi o kadar geliştireceğiz (bu 4 yıllık süreçte İngilizceyi halledip yanına 2. bir dil olarak denizciliğin bulunduğu duruma, gerekliliğe bakarak yanına ispanyolca-almanca veya çince öğreneceğiz | derslerimize kendimizi verip en ince detayları geçmeden mantığını kavramaya çalışacağız | iletişimimizi geliştirmemiz zibilyon tane kitap okuyup bir okadar da gemicilikle bize öğretimimizde okutulanlar haricinde gerek akademik gerek piyasa kitaplarını yalayıp yutup) sonunda da iş sahası ve istihdam sağlama durumu daraldığı için maaşlarımız geç ya da az ödenecek mi?
    Bir de bu kadar çekilen cefaya ne kadar maaşla başlanıp ileride ne kadar maaş alınıyor abi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psyche of Batman

Abi şimdi kendimizi o kadar geliştireceğiz (bu 4 yıllık süreçte İngilizceyi halledip yanına 2. bir dil olarak denizciliğin bulunduğu duruma, gerekliliğe bakarak yanına ispanyolca-almanca veya çince öğreneceğiz | derslerimize kendimizi verip en ince detayları geçmeden mantığını kavramaya çalışacağız | iletişimimizi geliştirmemiz zibilyon tane kitap okuyup bir okadar da gemicilikle bize öğretimimizde okutulanlar haricinde gerek akademik gerek piyasa kitaplarını yalayıp yutup) sonunda da iş sahası ve istihdam sağlama durumu daraldığı için maaşlarımız geç ya da az ödenecek mi?
    Bir de bu kadar çekilen cefaya ne kadar maaşla başlanıp ileride ne kadar maaş alınıyor abi?

bunlarin hicbirisini yapmana gerek yok adam gibi ingilizcen olsun yeter ha olmasada olur sektorde bir ton adam var dogru duzgun ingilizcesi olmayan.Suan ortalama 3 bin usd ile baslarsin 7-8 bin usdyi bulur suvari olunca.Yukarida yazdigin kadar kendini gelistirirsen yabanci firmalara gidersin 2-3bin usd daha fazla maas alirsin

• Birkac kisi bana istanbul universitesini sordu ama arkadaslar istanbul uni. Duim hakkinda bilgim yok.yeterli belgeleri olup olmadigini bilmiyorum burada bilen varsa o arkadaşları aydınlatsın.

• Kararsız kalan biri makine mi güverte mi yazmalıdır? İkisi arasında kaldım. Hala karar vermiş değilim
  • Makine net

• Beklenen gemi makineleri videosu :)

• coaxem kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler yararli bi video olmus elinize saglik

• abilerim merhaba. üniversiteye hazırlanıyorum ve deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği okuyup uzun yol kaptanı olmak istiyorum. ancak internette çok kısıtlı bilgi var ve bu bölümü okuyan çoğu kişi de iş imkanı olmamasından bahsediyor. iş imkanı olmadığı doğru mu? bir de hangi okullarda daha düzgün bir eğitim alınabilir? dokuz eylül ve piri reis en iyileri diyorlar, kıbrıs'da da var diyorlar ancak oraya giden kimseye ulaşamadım. bir de Türkiye'de denizcilik çok kötü durumda diyenlere rastladım. bilgilendirirlerseniz çok sevinirim. teşekkürler :)
  • a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAPTANCAPTAİN -- 14 Ağustos 2016; 18:11:14 >
  • Giovanni Pippitto G kullanıcısına yanıt
    Kardeşim iş şartlarında belli bir seviye kötüleşme var ama sen çalışıp derslerinde başarılı olur okul döneminde stajlarında başarılı olursan mezun olunca iyi işlerde çalışırsan yani bundan 10 sene önce 300 kişi mezun olunca 250 si iş buluyordu şimdi 750 kişi mezun olunca 250 si iş buluyor(sayılar tamamen oranlama amaçlı) bak sen dokuz eylül demişşin orada okuyup kendini geliştirirsen iş bulursun sıkıntı olmaz
  • Babam üzerinden Bulgaristan vatandaşı olma şansım var bununla uğraşıyorum 1 aydır yakın zamanda olucam işallah sorum şu
    2 yıllık myo bitirdim dgs yle 4 yıllık şansımı denicem iyi bir puan beklemiyorum bi yere yerleşemezsem
    AB vatandaşı olarak yurtdışında nerede denizcilik okuyabilirim
    Bulgaristan Varna denizcilik okulu hakkında ne düşünüyorsunuz
    Özellikle senden yanıt bekliyorum abi müsait olunca coaxem
  • 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.