Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.712
Cevap
88
Favori
410.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün öğrendim istanbul üniversitesinde deniz ulaştırma işletme mühendisliği kazanmışım. İki opsiyon varmış önümüzde. Ben karada çalışmak istiyorum o yüzden işletme opsiyonunu seçeceğim. Bir bilgisi olan var mı ya da hala okumakta olan biri ? Dersler, İÜ, mezun olunca iş bulma şansım, ilk girişte alabileceğim ortalama maaş gibi bilgileri verebilecek biri varsa bekliyorum. Birde ek olarak ben YÖS sınavına girdim İÜ yü kazandım ve onun yanında Yıldız Teknik te gıda mühendisliği kazandım. Sizce bu ikisi arasında hangisini seçmek daha mantıklı olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1man1

Geçen gün öğrendim istanbul üniversitesinde deniz ulaştırma işletme mühendisliği kazanmışım. İki opsiyon varmış önümüzde. Ben karada çalışmak istiyorum o yüzden işletme opsiyonunu seçeceğim. Bir bilgisi olan var mı ya da hala okumakta olan biri ? Dersler, İÜ, mezun olunca iş bulma şansım, ilk girişte alabileceğim ortalama maaş gibi bilgileri verebilecek biri varsa bekliyorum. Birde ek olarak ben YÖS sınavına girdim İÜ yü kazandım ve onun yanında Yıldız Teknik te gıda mühendisliği kazandım. Sizce bu ikisi arasında hangisini seçmek daha mantıklı olur?

Karada çalışacaksan bu işe hiç girme. Hem para yok hem de piyasada çok çakal olanlar para kazanabilir.
  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    Ben 32 yıldır gemilerde elek.zbt. olarak çalışıyorum ve bunun 20 yılı yabancı şirkette ve yabancılarla çalışıyorum.Artık gemilerde zbt. olsanız bile eski maaşlar yok.Ancak senyor zbt. olduğunuz taktirde biraz daha fazla kazanmaya başlarsınız.Yabancı şirketleride hayal etmeyin.Artık Türk mürettabat almıyorlar.Yurtdışında bile havaalanlarında bize sanki terörist gibi davranıyorlar.Bu mesleği seçip çok pişman olan İTÜ mezunlarını da gördüm.30 yıl önce bu meslekte çalışanlara serseri gözüyle bakılırdı.Şimdi ise bakıyorum çok saygın bir meslek oldu.Ancak bizde parayı o Zaman kazanabildik.Bu işi severim diyorsanız bence girin derim ama hiçbir meslek dışarıdan görüldüğü gibi değildir.Ben uzun süre gemilerde çalışıp akli dengesini bozan birçok insan gördüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent17 -- 17 Temmuz 2016; 16:29:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • levent17 L kullanıcısına yanıt
    Ben duim okumuyorum hocam gmim deyim.

Ailede mevcut 2. Kaptan bi akrabamiz var. onun yonlendirmesiyle duim tercihlerimi silip gmim yazdim. Suan Yildiz teknikte gmim okuyorum.

Makineciler icin durum nasil duime gore daha mi parlak yoksabenzer mi

Eskiden denizcinin aptalı makinacı olur derlerdi.Güverteciler temiz elbiseleriyle vardiya tutarken mk.lar yağ pas içinde makina dairesinde çalışırlar.Bu mk.zbt.liği avantaja çevirmeniz sizin bilgi ve tecrübelerinize bağlı.Genelde gemi makinaları mühendislerinin fabrikalarda iş bulma imkanının olmadığını da söylemek isterim.Ancak tersane ve şirket ofislerinde iş bulabilirler.Sanırım Yıldız'da gemi mk.bölümü diğerlerinden ayrılıyor.Stajerlik için biraz sıkıntı çekebilirsiniz.

Duim İTÜ mi oluyordu.Eğer gemilerde çalışmak isterseniz elbette İTÜ nün çok büyük avantajı vardır.Çok köklü bir üniversite olduğu için iyi şirketler genelde İTÜ mezunlarını tercih ediyorlar ve Görkem kpt.nın daha önce dediği gibi stajerliği de okul gemisinde yapıyorlar.

ekşi sözlük
    gemi makineleri işletme mühendisliği
    https://eksisozluk.com/gemi-makineleri-isletme-muhendisligi--1006416?p=2

Hocam bu ytu yorumu tarafli gibi olsada, bircok konuda hakli gibi geldi.. tabi işin icinde degilim henuz bilemiycem .

Konustugum gemicilerin geneli itu ytu staj konusunda pek farkiniz yok dediler.. torpil ve not ortalamasi belirleyici oluyomus..

Kendi acimdan sosyallik ve sac sakal konusunda ytu agir basiyor. Isteyerek sectigim bi bolum oldugu icin kendimi gelistirecegimi dusunuyorum.. ona ragmen sizce ytu yazarak yanlış mi yapiyorum? Itü de mutlu olur muyum? Sac sakalsiz ve yeni bi ortamdaki egoist üstlerim ile hic sanmiyorum mutlu olacagimi.. egoist olduklarini ben cikartmadim bu arada, itu de okuyan bi arkadasim söyledi..

Ne dersiniz sizin gorusunuz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

ekşi sözlük
    gemi makineleri işletme mühendisliği
    https://eksisozluk.com/gemi-makineleri-isletme-muhendisligi--1006416?p=2

Hocam bu ytu yorumu tarafli gibi olsada, bircok konuda hakli gibi geldi.. tabi işin icinde degilim henuz bilemiycem .

Konustugum gemicilerin geneli itu ytu staj konusunda pek farkiniz yok dediler.. torpil ve not ortalamasi belirleyici oluyomus..

Kendi acimdan sosyallik ve sac sakal konusunda ytu agir basiyor. Isteyerek sectigim bi bolum oldugu icin kendimi gelistirecegimi dusunuyorum.. ona ragmen sizce ytu yazarak yanlış mi yapiyorum? Itü de mutlu olur muyum? Sac sakalsiz ve yeni bi ortamdaki egoist üstlerim ile hic sanmiyorum mutlu olacagimi.. egoist olduklarini ben cikartmadim bu arada, itu de okuyan bi arkadasim söyledi..

Ne dersiniz sizin gorusunuz nedir?

Size söylemek isterim,itü herzaman iş konusunda olsun veya stajerlik konusunda olsun öndedir.Türkiyenin en iyi şirketleri zenith gibi itü mezunlarını seçerek alıyor.Sakın başkaların lafına bakma,itü ye git.Tabi kendinizde iyi olmak zorundasınız.Şirket ofislerinde bile genelde itü mezunları çalışıyor.Saç sakal hikayelerine boşverin.Önemli olan geleceğiniz.

Duim dedigim deniz ulastirma isletme muhendisligi bolumu yani kaptanlik oluyor.

Gmim dedigim gemi makineleri isletme muhendisligi oluyor.

Ben gmim okuyorum kaptanlara gore is konusunda bi avantaji var midir diyorum sektorde gemi makineci araniyor mu vs vs

Kaptanlara göre avantajlı olacağını sanmıyorum.Çünkü karada veya fabrikada çalışmak için fark derslerin verilmesi gerekiyor diye biliyorum.Bu yüzden sonuçta yine kaptanlar gibi denizcilik sektöründe çalışacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: levent17

Kaptanlara göre avantajlı olacağını sanmıyorum.Çünkü karada veya fabrikada çalışmak için fark derslerin verilmesi gerekiyor diye biliyorum.Bu yüzden sonuçta yine kaptanlar gibi denizcilik sektöründe çalışacaksınız.
    Sevgili genç kardeşlerim, hepinize selamlar

Sonuçlar belli oldu sanırım, şimdi sizi daha zorlu seçim aşaması bekliyor diye tahmin ediyorum. Yoğun işlerim dolayısı ile özel mesajlara dönüş yapamıyorum. O yüzden konu altına yazmanızı rica ediyorum. Yine aynı sorulardan yüzlerce alıyorum.

İkincisi - puan veya sıralama ile ilgili malesef tahmin yapamam çünkü ben 2002'de girdiğimde sınav sistemi ve puanlar apayrıydı. Buradaki daha bölüme yeni girmiş halen öğrenci olan abileriniz yardımcı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

Sonuçlar belli oldu sanırım, şimdi sizi daha zorlu seçim aşaması bekliyor diye tahmin ediyorum. Yoğun işlerim dolayısı ile özel mesajlara dönüş yapamıyorum. O yüzden konu altına yazmanızı rica ediyorum. Yine aynı sorulardan yüzlerce alıyorum.

İkincisi - puan veya sıralama ile ilgili malesef tahmin yapamam çünkü ben 2002'de girdiğimde sınav sistemi ve puanlar apayrıydı. Buradaki daha bölüme yeni girmiş halen öğrenci olan abileriniz yardımcı olacaktır.

Hocam 30k geldi, Ytü Gmim yazacagim.. Gelir muhtemelen, 70k ile almis gecen sene.. hayirlisi

Ben siz tesekkur etmek istedim, ve diger arkadaslara abilere.. Sıkılmadan butun sene cevapladiniz sorulari.. Adamsiniz insallah bizde işe baslariz da sorulari alayim deriz.. hakkinizi helal edin

• quote:

quote:

Hocam 30k geldi, Ytü Gmim yazacagim.. Gelir muhtemelen, 70k ile almis gecen sene.. hayirlisi

Ben siz tesekkur etmek istedim, ve diger arkadaslara abilere.. Sıkılmadan butun sene cevapladiniz sorulari.. Adamsiniz insallah bizde işe baslariz da sorulari alayim deriz.. hakkinizi helal edin

Alıntıları Göster
    hocam merhaba ben kaptanlık istiyorum da sıralamam 105bin tutan yerler arasında en iyi istanbul üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği var (106binle almış geçen sene) sizce bu üniversite nasıldır?Uzakyol zabiti olabilir miyiz?Staj imkanları nasıldır? Bilginiz varsa paylaşırsanız teşekkürler.Edirnede yaşıyorum ben kendi şehrimin bilgisayar mühendisliğini tercih edicem kaptanlık olmazsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hygiei4

hocam merhaba ben kaptanlık istiyorum da sıralamam 105bin tutan yerler arasında en iyi istanbul üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği var (106binle almış geçen sene) sizce bu üniversite nasıldır?Uzakyol zabiti olabilir miyiz?Staj imkanları nasıldır? Bilginiz varsa paylaşırsanız teşekkürler.Edirnede yaşıyorum ben kendi şehrimin bilgisayar mühendisliğini tercih edicem kaptanlık olmazsa.

Alıntıları Göster
    Karadeniz teknik üni. deniz ulaştırma işletme müh. yazacak arkadaşlar 2016 yılı için, bana pm atabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: levent17

itü nün Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği arasında ne fark var arkadaşlar biri kaptan olurken diğeri makineci mi oluyor onun tam bir cevabını alabilirsem benim ikisini de puanım yetiyor ama makine 66300 ken diğeri 73600
    makinenin avantajı varsa onu tercih edicem bi de şartları arasında ne farklar var onlar hakkındada aydınlatırsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: urgot

itü nün Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği arasında ne fark var arkadaşlar biri kaptan olurken diğeri makineci mi oluyor onun tam bir cevabını alabilirsem benim ikisini de puanım yetiyor ama makine 66300 ken diğeri 73600
    makinenin avantajı varsa onu tercih edicem bi de şartları arasında ne farklar var onlar hakkındada aydınlatırsanız sevinirim

Evet deniz ulas. Kaptan diger makineci

Sartlari derken? Okula alinma sarti mi? Mulakat var, gemi adami olur raporu alman lazim, onun disinda mulakatlar gostermelik oluyomus.. neredeyse Herkes geciyomus zihinsel ya da fiziksel engelin yoksa..

• quote:

quote:

Sartlari derken? Okula alinma sarti mi? Mulakat var, gemi adami olur raporu alman lazim, onun disinda mulakatlar gostermelik oluyomus.. neredeyse Herkes geciyomus zihinsel ya da fiziksel engelin yoksa..

Anladım hocam peki sizce makine mi daha iyi kaptan mı olmak daha iyi sektör battı batıyor çoğu mesajı okudum hep olumsuz verilmiş ondan bilen insanlara danışmak istiyorum

• quote:

quote:

quote:

Anladım hocam peki sizce makine mi daha iyi kaptan mı olmak daha iyi sektör battı batıyor çoğu mesajı okudum hep olumsuz verilmiş ondan bilen insanlara danışmak istiyorum

sektör battı batıyor mu

hangisi daha iyi diye bir şey yok.. sen makine dairesinde saatlerce iş yaparım diyosan yazarsın makineyi; ama ben narin insanım iletişim kurarım limanlarda personelle uğraşırım, uzak yolda manzarasız yapamam diyosan kaptanlık.. he bi de ikisini yapamayıp okulu bırakan da var, inşallah onlardan olmayız; iyi düşün yani

mesleği sever, kendini geliştirirsen, dil öğrenirsen, kalifiye eleman olursan bırak türkiye de dünyada da her türlü meslekte aranan insan olursun.. üniversite boyunca yatmış, stajda yatmış, dil öğrenmemiş bir sürü mezun var ve işsiziz biz diyorlar; evet piyasa kötü doğrudur ama bak senin arkadaşın 5bin maaş alıyo sana kötü ona iyi mi piyasa? bu denzicilikte de geçerli her meslekte de geçerli..

• 2 Senelik Gemi Makinaları İşletme Yazacağım. Üniversitesite'nin yetkili olması gerekiyor ama bu neyin yetkisi,bilgi verir misiniz?
    Ordu Fatsa MYO Düşünüyorum ve Yetkili ama Sınırlı Makine Zabiti yazmıyor.Bu ne yetkisi oluyor? Makina zabiti yetiştirme yetkisi var ama ben şimdi ne olarak mezun olacağım okuldan? Siz daha iyi bilirsiniz diye umuyorum. Beni bilgilendirir misiniz? Yetki durumuna bu siteden baktım.
    https://atlantis.udhb.gov.tr/gaegitimnet/Public/KurumBilgi.aspx

• quote:

Alıntıları Göster
    Merhaba. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği yazmayı düşünüyorum ama takıldığım bir nokta var. Gözlerim bozuk, sağlık raporunda takılır mıyım? Duim yazsam da yazmasam da gözlerimden ameliyat olacağım, ameliyatı rapordan önce olmalı mıyım? Araştırmalarıma göre lens ve gözlükle düzeltme kabul ediliyormuş, ne kadar doğru? Göz doktoruma görme oranında sorun yaşayıp yaşamayacağımı sorduğumda gözlükle sorunsuz gördüğümü, sorun olmayacağını söyledi. Sizler ne diyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.