Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.712
Cevap
88
Favori
410.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz Ulaştırma İşletmeciliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği arasındaki fark nedir?
    Hangi bölümü okumak mantıklı ve iki bölüm arasındaki maaş farkı nasıl?
  • Up upp

• merhaba abi seneye tm den sayısala geçiş yapmayı düşünüyorum deniz ulaştırma ve işletme bölümü için.Hala önü acık mı?Secmelimiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptanbarbaros

1) Dokuz Eylül'ü seç derim.Piri Reis'e para ödeyeceksin,İtü tam burslu dediğin "Kıbrıs" da.Turgut Kıran daha çok yeni,eğitim türkçe.En mantıklısı Dokuz Eylül.İtü'yle birlikte en sağlam yapıdaki okul şu anda.

2) Tam burslu olan dediğim gibi "Kıbrıs" kampüsü.

hocam, lys ye az kaldı, duim yazacağım inşallah

diyelim ki hem itü hem deu tutuyor.. ama izmir de yaşıyoruz.. deu nun yerleşkesi tuzlaya göre çok çok güzel bi yerde.. o yüzden itü ye soğuk bakıyorum.. deu ya da çok sıcak bakıyorum, 4 seneyi çok daha güzel geçireceğime inanıyorum..

ama bazı gerçekler var dediğiniz gibi iş konusunda.. şimdi ne yapsam ben? birkaç tanıdık var staj konusunda yardımcı olacak.. konuştuğum kaptanlar genelde okuldan çok stajın kritik olduğunu söylüyorlar.. yani itü den vazgeçip deu yazsam kaybeder miyim sizce bir şeyler? eğitim kalitesi, okul imkanları vs vs

ek olarak; staj konusunda itü mü avantajlı, dokuz eylül mü? ikisi de çok mu sıkıntılı torpil olmadan? mesela; itü de okuyan birinin alacağı stajı dokuz eylülde okuduğumuz için kaybederiz diyebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 3 Haziran 2016; 17:57:31 >

• osurgan kullanıcısına yanıt
    Şu anda yurtdışında olduğumdan ve epey yoğunluktan geç cevap verebiliyorum.

Okul olarak İtü yada Deü önemli değil, bende İzmirli olmama rağmen iş nedeniyle Tuzla'da oturuyorum bu arada ve son birkaç senede epey gelişti.

Staj çok çok önemli, ama İtü veya Deü'de okumanın staja etkisi yok, tanıdığın varsa olur, olmazsa da okulların kariyer günlerinden bulmaya çalışırsın.

• coaxem kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam, deu yazicam gibi.. kokay gelsin

• Hocam matematiğim ve fiziğim iyi değil . Yine de buna rağmen Güverte bölümüne girmek nasıl olur sizce ? Merak ettiğim diğer bir konu da Denizcilik işletmeleri ve yönetimi okursam. Denizde çalışma şansım olur mu ?
  • -Sawyer- kullanıcısına yanıt
    Matematik ve fizik zorlar, bölümde mühendislik matematiği ve fizik dersleri zorunlu çünkü. işletme bölümü sadece kara personeli yetiştiriyor.

• coaxem kullanıcısına yanıt
    Hocam, Gemi makine de iş ve staj bulmak kolay, deniz ulastirmada zor diyebilir miyiz?

Gemi makinenin 1-2. Sinifta staji var mi zorunlu? Yani 3ayimiz gidecek mi illaki?

• İtü uolp ile deniz ulaştırma okumak mantıklı mıdır? Çevrenizde okuyan biri var mı?

• 2 senelik gemi makine İşletme bölümleri hakkında bilginiz var mı? 4 senelik tutmaz ise 2 senelik düşünüyorum. Dgs sınavından 4 seneliğe de çalışacağım. Ama 4 senelik oldu da tutmadı 2 senelik ne gibi sıkıntılar çıkarır? 2 senelik mezun olunca uzakyola çıkılabiliyor mu?

• Ben 23 ten gün aldım beni kabul ederlermi acaba

• deniz ulatırma işletme diye geçiyor galiba karada kalmak. o nasıl oluyor acaba. denize açılmak istemeden karadan işletme vs. içerisinde ikiye ayrılıyormuş deniz işletme kara işletme diye galiba. kara işletmenin maaşları nedir iş bulma olanağı nerde var vs yardımcı olabilir misiniz
  • Deniz işletmeleri yönetimi bahsettiğin bölüm. Karada denizcilik şirketlerinde ve gemi acentalarında iş bulabilirler. 1800-2500 arası maaşla başlarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

Deniz işletmeleri yönetimi bahsettiğin bölüm. Karada denizcilik şirketlerinde ve gemi acentalarında iş bulabilirler. 1800-2500 arası maaşla başlarlar.

Teşekkür ederim . Peki bu maaş artışı ne kadar olur max? Gemicilere iş olanağı fazla diye biliyorum bu bölüm mezunlarına da fazla mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Thyron

quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

Deniz işletmeleri yönetimi bahsettiğin bölüm. Karada denizcilik şirketlerinde ve gemi acentalarında iş bulabilirler. 1800-2500 arası maaşla başlarlar.

Teşekkür ederim . Peki bu maaş artışı ne kadar olur max? Gemicilere iş olanağı fazla diye biliyorum bu bölüm mezunlarına da fazla mıdır?

İş bulursan öp başına koy. Parası da az.
  • Bildiğiniz üzere lysde bitti ve tercih dönemi yaklaştı acaba şuan Denizcilik piyasası nasıl maaslarda düzelme var mı gemi Makineleri yazmak mı daha mantıklı yoksa duim mi yardimci olursanız sevinirim

• Merhaba, bu sene tercih yapıcam. Ama bedeni yeterlilik, sözlü mülakat ve sağlık taramaları beni korkutuyor. Acaba sınırlar neler ?
  • Gemi inşaat mühendisliği hakkında bilginiz var mıdır? Maaş,eğitim,zorluk,iş bulma falan

• 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.