Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.712
Cevap
88
Favori
409.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BloodyButcher

quote:

Orijinalden alıntı: maldan adam

quote:

Sektör ne durumda? Ben bu sene sınava gireceğim de tercih edilmez mi artık bu bölüm, ne diyorsunuz?

1.sınıf güverte öğrencisiyim
    Sabah 6da kalkıyom akşam 8-9da geliyom.
    Hiyerarşi var. Okulun her türlü ameleliğini biz yapıyoz.

Başka bi seçeneğin varsa ona yönel.

Hiyerarşi falan göze aldığım şeyler ama meslek bitti denmesi gözümü korkuttu, siz nerede okuyorsunuz?

Meslek bitti diye bir şey yok.
    İyi ingilizcen varsa, not ortalaman iyiyse iyi yerlerde staj bulursun.

Dersi ingilizcesi iyi olanlar sıralanıyor, iyi olanlara hocalar filan referans oluyor(öyle duydum kesin değil)
    Dersleri kötü olan, torpil yoksa kısa staj zor bulur

Bizim okul yüzde yüz ingilizce. Ben hazırlığı zar zor geçtim. Şuan zorlanıyorum. Çalışmazsam zor staj bulurum.

İyi ingilizce derken ingilizce rapor, kompozisyon yapabilmeyi kastediyorum. Okulda sınavlar da ingilizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maldan adam -- 4 Haziran 2017; 1:44:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• maldan adam kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde hedef deu. Onerirmisiniz okulu. Sevgimi verdim denizlere :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sektör ne durumda? Ben bu sene sınava gireceğim de tercih edilmez mi artık bu bölüm, ne diyorsunuz?

1.sınıf güverte öğrencisiyim
    Sabah 6da kalkıyom akşam 8-9da geliyom.
    Hiyerarşi var. Okulun her türlü ameleliğini biz yapıyoz.

Başka bi seçeneğin varsa ona yönel.

Hiyerarşi falan göze aldığım şeyler ama meslek bitti denmesi gözümü korkuttu, siz nerede okuyorsunuz?

Meslek bitti diye bir şey yok.
    İyi ingilizcen varsa, not ortalaman iyiyse iyi yerlerde staj bulursun.

Dokuz Eylül Üniversitesindeyim ben
    Dersi ingilizcesi iyi olanlar sıralanıyor, iyi olanlara hocalar filan referans oluyor(öyle duydum kesin değil)
    Dersleri kötü olan, torpil yoksa kısa staj zor bulur

Bizim okul yüzde yüz ingilizce. Ben hazırlığı zar zor geçtim. Şuan zorlanıyorum. Çalışmazsam zor staj bulurum.

İyi ingilizce derken ingilizce rapor, kompozisyon yapabilmeyi kastediyorum. Okulda sınavlar da ingilizce

İngilizcem var ve hazırlıkta kendimi daha da geliştirebileceğimi düşünüyorum, okul olarak aklımda İtü var. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

• BloodyButcher kullanıcısına yanıt
    Ben yildiz teknikte gemi makine muhendisligi okuyorum. Pazartesi sali gunu konferanslar oldu denizcilik sirketleri gelip oryantasyon vari seyler sundular.

Gelen sirketlerden biride msc ydi. Suan dunyada 2. Sirada olan bi sirket. 1. Olan maersk. Msc nin sunumu cok iyi ve basariliydi.

Ise alimlarda dikkat ettikleri seyleri siraladilar bunlardan birincisi dildi. Diliniz cok iyi olmak zorunda denildi. Hic diploma lafi ciktigini hatirlamiyorum. Hangi okul oldugu cok onemli degil yani. Not ortalamasida gecmedi hic.

Soyledikleri sey kendinizi gelistirin, mulakatlarda ilgili olun sorular sorun, dilinizi gelistirin, dis gorunumunuze onem verin kendinize bakin. Dili gelistirin derken hem turkce hem ingilizce.

Yani senin ingilizcen cok iyi olabilir ama mulakatlara gittiginde elin ayagina dolasiyorsa olmaz. Kem kum edeceksen bastan kaybettin zaten. Demek istedigimi anlamissindir umarim

• quote:

Orijinalden alıntı: LastShip

Ben yildiz teknikte gemi makine muhendisligi okuyorum. Pazartesi sali gunu konferanslar oldu denizcilik sirketleri gelip oryantasyon vari seyler sundular.

Gelen sirketlerden biride msc ydi. Suan dunyada 2. Sirada olan bi sirket. 1. Olan maersk. Msc nin sunumu cok iyi ve basariliydi.

Ise alimlarda dikkat ettikleri seyleri siraladilar bunlardan birincisi dildi. Diliniz cok iyi olmak zorunda denildi. Hic diploma lafi ciktigini hatirlamiyorum. Hangi okul oldugu cok onemli degil yani. Not ortalamasida gecmedi hic.

Soyledikleri sey kendinizi gelistirin, mulakatlarda ilgili olun sorular sorun, dilinizi gelistirin, dis gorunumunuze onem verin kendinize bakin. Dili gelistirin derken hem turkce hem ingilizce.

Yani senin ingilizcen cok iyi olabilir ama mulakatlara gittiginde elin ayagina dolasiyorsa olmaz. Kem kum edeceksen bastan kaybettin zaten. Demek istedigimi anlamissindir umarim

Anladım çok teşekkür ederim,faydalı oldunuz.

• Merhaba arkadaşlar.Benim isteğim İTÜ DUİM okumak.Ama ben renk körüyüm. Herhangi bir engel olur mu.Ben bu mesleği yapmak istiyorum.Araştırdım ama karşıma kesin bi sonuç çıkmadı.
  • sinyortr1 kullanıcısına yanıt
    Renk körlüğü ile sağlık raporundan malesef geçemezsiniz. Muayenelerde ishihara testi yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

Renk körlüğü ile sağlık raporundan malesef geçemezsiniz. Muayenelerde ishihara testi yapılıyor.

Peki gemi de başka rutbelerde çalışabilme imkanım var mı? DUİM okuyamaz miyim yani?

• sinyortr1 kullanıcısına yanıt
    tayfa sınıfında kamarot, aşçı gibi görevlerde aranmıyor. duim okuyabilmek için okula girişte sağlık muayenesi şartı var, bunu geçemezsen kayıt olamazsın.

Ama denizcilik ile ilgili bir bölüm okumak istiyorsan Deniz İşletmeleri yönetimi okuyabilirsin, bu bölüm karada denizcilik şirketlerinde çalışacak eleman yetiştirmektedir.

• herkes kendine gore yorumlamıs denizciliği. bazıları iş imkanı olmez diyor bazıları bitti dıyor. lütfen bı işi yapanlar mesleğin geleceği hakkında bilgi verebilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerdavader

herkes kendine gore yorumlamıs denizciliği. bazıları iş imkanı olmez diyor bazıları bitti dıyor. lütfen bı işi yapanlar mesleğin geleceği hakkında bilgi verebilirmi ?

Mesleğin geleceğini kim nerden bilsin yav?

Ama kesin olan şu, sen mesleğinde iyiysen işsiz kalmazsın, çook para kazanırsın....

• Merhabalar hocam bu konunuz sayesinde suan ktü duim de okuyorum ve sizin sayenizde bircok konuyu ögrenmis olduk.. Bnm mrk ettigim bir konu var onun hakkında bilgi almak istiyorum.. Şimdi hocam biliyorsunuz ki artık ordu da vanda mersinde fln bile duim bölümleri acılmaya baslandı.. Ancak bu bölümler atlantisde henüz yeterliliklere sahip mi degil mi belli deil. Yani tanitimlarında OOW yeterliligi verdiklerini söylüyorlar ancak henuzbu okulların yetkiye dair hicbirseyleri yok. Onu gectim vanda adamların digru durust okulu yok hocası flnda yok nasıl acabiliyorlar bukdr kolay bu bölümü ve sizce yeterlilik alabilme durumları var mıdır?

• Eskalibur E kullanıcısına yanıt
    Atlantis'te yetkilerle ilgili durumları yazar.

Bakanlık'ın eğitim denetleme kurulu okullardaki eksiklikler giderene kadar yetki vermez. Eksikliği gideren okullar yetki belgesi alabilir tabiiki.

• yerdavader kullanıcısına yanıt
    sayfalarca yazdım, videolar vs cektim :) ama halen aynı soru

Geçtiğimiz haftaki konferanstan önemli bir başlık paylaşayım o halde

Lucien Arkas'ın da konuşmacı olarak katıldığı IMO Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği'nde "Denizciliğin Riskleri ve Kriz Yönetimi" konu başlıklı panel başladı. Arkas, konuşmasında "Denizcilik sektörü için gelecekle ilgili size verecek o kadar iyi haberlerim yok. Kemerlerimizi bağlamamız, gerçekçi olmamız gerekiyor. Dünyada toplamda 21 milyon TEU kapasite var. 2 milyon TEU'luk siparişler de geliyor. Dünya bunu nasıl karşılayacak? Sabırlı, planlı ve hazırlıklı olmamız gerek" dedi.

• coaxem kullanıcısına yanıt
    Abi bu iyi degilmi? Anladığım kadarıyla gittikçe çoğalıyor siparisler ama liman kisitliligi var. Dogrumu

• yerdavader kullanıcısına yanıt
    Yeni gemi siparişleri geliyor ancak dünyanın şu anki toplam yükü belirli,

olacak olan şu, gemi boyutları büyüyecek, küçük gemiler pazar dışı olacak. Eskiden küçüklü büyüklü 100 gemi varken yeni sistemde sadece 30-40 büyük gemi olacak gibi düşünebilirsin. (100,30-40 sayıları örnek)

Bu neye yol açar, su anda 100 iş varken 30-40'a düşecek.
  • coaxem kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun abi

• Karadeniz Teknik Üniversitesi'de Gemi İnşaatı ve Makinaları Mühendisliği okusam gemilerde uzakyol mühendisi yada makinisti olarak çalısabilirmiyim ? atlantiste yetkili gozukuyor ama gemi insaa bolumu anlayamadım :(
  • Hocam bende miyop var sağlık kontrolünden geçer miyim? Miyop sıkıntı mı?
  • hocam bir kaptan kaç (dördüncü,üçüncü vs.) kaç ay çalışıp kaç ay tatil yapar ? atıyorum 6 ay sefer varsa kalan 6 ay'da tatil yapmak zorundamıdır yoksa 8 ay iş 4 ay tatil veya 10 ay iş 2 ay tatil şeklinde yapabilir mi ? çünki tatillerde maaş yatmadığı için cepten yemek zorunda kalınır buda birikim yapmak isteyen birisi için dezavantajdır.bi de hocam mesela 6 ay çalıştık 6 ay tatil yaptık 6 aylık tatilimiz sonunda hemen sefer bulabiliyor muyuz ? şirketler 6 ay tatile müsaade ediyorlar mı ?
  • 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.