Şimdi Ara

denizcilik lisesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
5.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim bildiğim yanlışssa söyleyin denizcilik liseleri meslek lisesine giriyor okulun adıda böyle geçiyor (BARBAROS HAYRETTIN PAŞA TEKNIK VE ENDÜSTRI MESLEK LISESI)normal meslek liseleri sınavsız şekilde alıyorlar bunlardada o olay varmı

• iyi günler, Ziya Kalkavan Denizcilik mezunuyum, bizim okul teknik liseydi bu yüzden sbs puanıyla alıyordu.
  • ugurkan U kullanıcısına yanıt
    bu bölümde takılan kişi yeğenim onu söyliyim bu saatte okulda olduğu için ben cevap veriyim dedim
    bende teknik lise okuyorum 280 puanla girmiştim yani sbs puanıyla girmemiştim tek anadolu teknik ve meslek ler sbs puanı ile alıyorlar belki bunda istisnalar vardır diye açmış yinede tek çözüm endüstri meslek yada benim gibi teknik yada ticaret diploma puanıyla kurtarmazsa yine kaldık mebe
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkan

iyi günler, Ziya Kalkavan Denizcilik mezunuyum, bizim okul teknik liseydi bu yüzden sbs puanıyla alıyordu.

Nasıl bir lise? Öğretmenler vb. nasıl? Denizcilik lisesinde okumak, o beyaz üniforma içinde okumak nasıl bir duygu? Ve de denizleri çok severim ama denizci olmak gibi bir hedefim de yok, bu liseyi okuyup üniversitede çok farklı bir bölüm seçmek saçma mı olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar,

Öncelikle lisenin konumu çok iyi ortaköy ve beşiktaşın tam ortasında, deniz kenarında. Öğle yemeğinde yemeğinizi alıp bi banka oturup yemek yiyorsunuz, bunun için onlarca para döken var. Çıkınca beşiktaşta vs. takılabiliyorsunuz çok iyi bi yerde lise. Öğretmenlerden iyi olanlarda var kötü olanlarda. Okulda benim zamanımda disiplin baya yüksekti, sonlara doğru yönetim değişince disiplin biraz azaldı. Öğretmenlerden iyi olanlar olduğu gibi kötü olanlarda var. Bu konuya pek girmek istemiyorum :)
    Beyazlar içinde olmak cidden çok güzel bir duygu. Okulun olduğu çevreden uzakta iseniz herkes dönüp bir kere size bakıyor zaten. Kızlar, erkekler herkes bir kere bakıyor dönüp, arabanın içinden size bakanlar oluyor, sizi asker zannettikleri için avm'lere girerken o metal dedektöründen geçmiyorsunuz bazen. Kenardan geçiyorsunuz. Askerlerden selam verenlerde oluyormuş arkadaşlarıma bana denk gelmedi. Güzel yönleri var, kötü yönleride var beyazı temiz tutmak biraz zor oluyor :D Ama kesinlikle değer bence :) Okulun her üniforması iyi zaten siyah da güzel oluyor kışlık üniformada biraz güvenlik görevlilerine benziyoruz ama apolet takabiliyorsunuz kazağa yada gömleğe veyahut ceket zaten güzel :)
    Son sorunuza gelirsek, ben denizcilik okudum, ama denizcilik yapmıyorum. Okulun yarısı denizcilik yapmıyor zaten. Okulda 3 bölüm var güverte makine ve elektronik. Güverte seçerseniz deniz dışında pek bir seçeneğiniz yok ama makine veya elektronik seçerseniz mtok avantajınız oluyor. Şu an üniversite sınavına hazırlananan gemi makineleri mezunu olarak söyleyeyim marmara makine mühendisliği normalde 382 puan, ama mtok avantajınızla siz 291 puana giriyorsunuz. Böyle avantajlar olabiliyor. Ama eviniz uzaksa beşiktaşa bazı sorunlar çıkacaktır, mesela yor yorgunluğu. Ben zeytinburnundan git-gel yapıyordum hergün benden uzaktan da gelenler oluyordu beylikdüzünden falan her gün gidiş dönüş 3-4 saat çekilecek şey değil. Eve geldiğinizde zaten çalışasınız kalmıyor.
    Neyse, umarım yardımcı olabilmişimdir :)

• quote:

İyi akşamlar,

Öncelikle lisenin konumu çok iyi ortaköy ve beşiktaşın tam ortasında, deniz kenarında. Öğle yemeğinde yemeğinizi alıp bi banka oturup yemek yiyorsunuz, bunun için onlarca para döken var. Çıkınca beşiktaşta vs. takılabiliyorsunuz çok iyi bi yerde lise. Öğretmenlerden iyi olanlarda var kötü olanlarda. Okulda benim zamanımda disiplin baya yüksekti, sonlara doğru yönetim değişince disiplin biraz azaldı. Öğretmenlerden iyi olanlar olduğu gibi kötü olanlarda var. Bu konuya pek girmek istemiyorum :)
    Beyazlar içinde olmak cidden çok güzel bir duygu. Okulun olduğu çevreden uzakta iseniz herkes dönüp bir kere size bakıyor zaten. Kızlar, erkekler herkes bir kere bakıyor dönüp, arabanın içinden size bakanlar oluyor, sizi asker zannettikleri için avm'lere girerken o metal dedektöründen geçmiyorsunuz bazen. Kenardan geçiyorsunuz. Askerlerden selam verenlerde oluyormuş arkadaşlarıma bana denk gelmedi. Güzel yönleri var, kötü yönleride var beyazı temiz tutmak biraz zor oluyor :D Ama kesinlikle değer bence :) Okulun her üniforması iyi zaten siyah da güzel oluyor kışlık üniformada biraz güvenlik görevlilerine benziyoruz ama apolet takabiliyorsunuz kazağa yada gömleğe veyahut ceket zaten güzel :)
    Son sorunuza gelirsek, ben denizcilik okudum, ama denizcilik yapmıyorum. Okulun yarısı denizcilik yapmıyor zaten. Okulda 3 bölüm var güverte makine ve elektronik. Güverte seçerseniz deniz dışında pek bir seçeneğiniz yok ama makine veya elektronik seçerseniz mtok avantajınız oluyor. Şu an üniversite sınavına hazırlananan gemi makineleri mezunu olarak söyleyeyim marmara makine mühendisliği normalde 382 puan, ama mtok avantajınızla siz 291 puana giriyorsunuz. Böyle avantajlar olabiliyor. Ama eviniz uzaksa beşiktaşa bazı sorunlar çıkacaktır, mesela yor yorgunluğu. Ben zeytinburnundan git-gel yapıyordum hergün benden uzaktan da gelenler oluyordu beylikdüzünden falan her gün gidiş dönüş 3-4 saat çekilecek şey değil. Eve geldiğinizde zaten çalışasınız kalmıyor.
    Neyse, umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Hocam öncelikle bu kadar uzun uzadıya yazıp zahmete girdiğiniz için çok teşekkürler. Ama anlattıklarınız ve benim özelliklerim çok ters. Bölümlerinden elektronik ve makineyi seçemem çünkü matematikten cidden nefret ediyorum, sözelimse gayet iyi. Sözel doğrultusunda bir bölüm seçmek istiyorum. Bu lisede bunun hiçbir yolu yok mu?

• iyi akşamlar,

yardımcı olabildiysem ne mutlu hocam :) Maalesef okuldaki herkes sayısal. Zorunlu olarak. Denizcilik ve makine elektronik vs. üniversitede sayısalla aldığı için herkes sayısal olmuş oluyor. Eğer düşünüyorsanız, katlanırım diyorsanız gelin ama okulda sayısal olup dershanede sözele geçip okuyan bir kaç arkadaşım var okul onlar için bitmek bilmedi resmen. Sizde öyle yapabilirsiniz tabii ama zor olur.
  • quote:

iyi akşamlar,

yardımcı olabildiysem ne mutlu hocam :) Maalesef okuldaki herkes sayısal. Zorunlu olarak. Denizcilik ve makine elektronik vs. üniversitede sayısalla aldığı için herkes sayısal olmuş oluyor. Eğer düşünüyorsanız, katlanırım diyorsanız gelin ama okulda sayısal olup dershanede sözele geçip okuyan bir kaç arkadaşım var okul onlar için bitmek bilmedi resmen. Sizde öyle yapabilirsiniz tabii ama zor olur.

Peki hocam cevaplarınız için çok çok teşekkürler tüm sorularımı aydınlattınız İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C Sandoz -- 30 Nisan 2014; 22:22:18 >
  • Barboros hayrettin pasa meslek lisesinin guverte bolumu puani kac bulamadim

• brooklyn_00 B kullanıcısına yanıt
    hiçbir meslek lisesinin yazmıyor internette 10.sınıf nakil puanı yazıyor o da 280 lerde
  • Ne sikimsonik bi is ya eyw kardes

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.