Şimdi Ara

Denon Amerika cihazı kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cihaz denon s510 BT Amerika cihazı
    Perpadan mervesandan 120 volt trafo sardirdim
    Yalnız cihaz kendini korumaya alıyor.
    Hoparlör Kabloları yeniledim hdmi yerlerini değiştirdim genede sıkıntıyı çözemedim.trafoyu aldığım yerde voltajı olctugumuzde 121v 122v civarı veriyordu 1-2v kapanmasına neden olur mu acaba? Çok canım sıkıldı cihaz öylece yatıyor.bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler
    Denon Amerika cihazı kapanma sorunu

• En sağlıklısı trafo çıkış voltajının evinizde ölçülmesi...
    Eğer şebeke voltajı aldığınız yerde 215V, evinizde 230V ise trafo çıkışı 130V'a kadar çıkabilir.

Cihaz hoparlörler bağlı iken mi kendini korumaya alıyor, yoksa hiç bir bağlantı yok iken de bunu yapıyor mu?
    1-2 Voltun hiç bir olumsuz etkisi olmaması lazım.
    Başka bir 220/110-120V trafosu denemenizde fayda var.
  • Hoparlör takılıyken 1 2 dk çalışıp korunmaya alıyor.trafoya 230 TL verdim tekrar para vermek istemiyorum.trafo 50hz 60hz destekliyor bu arada
  • dada_dada D kullanıcısına yanıt
    Hoparlör veya kablosunda sorun olması muhtemel.
    Cihazdan bir hata kodu almak mümkünse bunu araştırabilirsiniz.

Trafoya tekrar para vermeniz gerekmez. Çıkış voltajından kaynaklanan bir sorun varsa en kötü halde sarım eksiltmesi yapılır.
  • Kabloyu tekrar deneyeyim hocam

Bu arada sisteme sadece 2 kule bağladım otekileri baglamadim bundan olmuş olabilir mi acaba?
    Hayır, eksik hoparlör bağlamanızdan kaynaklanmaz.
  • Hoparlör kablolarını tekrar kontrol Edip bağladım ama sonuç aynı çalışıp geri kapandı.kablolar Pioneerin kulelerin içinden çıkan ince bı kablo degistirsem olur mu acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hic kahlo baglamadan sadece cihazi calistirip deneyin
  • Hocam kablosuzda denedim sonuç aynı 1 dk sonra kapanıyor
    Cihazı resetlemeyi deneyebilirsiniz.
  • Sağolasın hocam akşam deneyeyim
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam resette bı ise yaramadi hala kapanıyor cihaz.
    Cihaz hoparlöre bağlı olarak 1-2 dakika çalıştığı zaman hoparlörden ses geliyor mu?

Cihaz kapandığı zaman güç lambası yanıp sönüyor mu?
    Bu yanıp sönme sıklığı 2 saniyede bir gibi mi, yoksa yaklaşık yarım saniyede bir gibi hızlı mı?
  • Evet ses geliyor normal çalışıyor cihaz.kapandigimda yarim saniye falan aralıklarla yanıp yanıp sönüyor hocam
    Eğer evinizin şebeke voltajında bir anormallik yok ve cihaz kendini beklediğinden yüksek voltaj gelmesi nedeni ile kapatmıyorsa cihazın amfi kanallarından bazılarında sorun olabilir. Eğer öyle ise cihazı açmayıp servise götürmeniz gerekir.

Ben yine de sizin evde trafo çıkış voltajını merak ediyorum.
    Esasında dijital multimetreler günümüzde çok ucuz.
    Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama bence her evde bulunması gerekir.

Not:
    Cihazınızın sorun giderme bilgi sayfası link'i:
    manuals.denon.com
    Troubleshooting AVR-S510BT
    http://manuals.denon.com/AVRS510BT/NA/EN/GFNFSYtgugzsae.php

• Teşekkür ederim hocam Ilgın için hafta sonu trafoyu aldığım yere geri goturecem umarım olur
    Sorunun trafodan kaynaklanlandığı kesinleşmeden trafoda bir değişiklik yapmayın derim.
    Normal koşullarda trafo çıkışının sizin evinizde ölçülmesi lazım.
    Bu mümkün olmadığı takdirde trafoyu aldığınız yere götürürseniz, imkanınız varsa receiver'ı da götürün derim. Orada, trafo çıkışı 120-122V iken receiver'ı bağlayıp (receiver'a hiç bir şey bağlamadan) açtığınız zaman da korumaya geçiyorsa sorun cihazda demektir.
    Eğer orada bu şartlarda korumaya geçmiyorsa sorun evinizdeki şebeke voltajında demektir. O zaman trafonun [sekonder] sargı azaltması düşünülebilir.

Not: Yıllardan beri Türkiye'de şebeke voltajını 220V diye biliyoruz. Ama artık elektrik idaresi belki voltaj düşüklüğünden korunmak, belki de Avrupa'ya uymak için nominal voltajı 230V'a yükseltti. Zaman zaman bu değeri de aştığı, İngiltere'nin 240V'una yaklaştığı oluyor.

• Aynen hocam cihazla trafoyu birlikte goturecem bakalım orda sonuç değişecek mi merak ediyorum gelişmelerden haberdar ederim tekrar teşekkür ederim ilgin icin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.