Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (195. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Archi33tect Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
4.570
Cevap
95
Favori
265.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba, sub un arkasıdaki crossover ayarı max. da olmalı değil mi ?
    crossover ayarını zaten avr den yapmıyor muyuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada audysey ayarı yaptım , odada küçük olunca sub ı -12 db yaptı, center dahil large yaptı, sesten memnun kaldım bakalım aksilik çıkmazsa işi çözdüm gibi, teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Maksimumda olması en garanti çözüm tabii. Ama hoparlörler çok ufak uydu tipi değilse 120hz yada yukarısında tutmak kafi. Çünkü Avr’den 120hz yukarısı gitmeyecektir.

Ama lpf for lfe ayarı140-160 hz gibi bir değer yapılmışsa o zaman sub’ın arkasındaki ayarın minimum o şekilde olması gereklidir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • panama P kullanıcısına yanıt
    butun hoparlorlerinizi small yapin. crossover ayarlarini da 100 den baslayip 80 e kadar deneyin.

Bu arada sub’ı Avr -12 yaptıysa sub’ın arkadaki seviyesi ayarı çok yüksek demektir. Eğer Avr kalibrasyonun başında sub’ın seviyesini elle ayarlatmıyorsa (yanlış hatırlamıyorsam 75db olacak şekilde ayarlamanızı istiyordu) sub’ın sesini %25 gibi yapın ve kalibrasyonu tekrarlayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: nc39

butun hoparlorlerinizi small yapin. crossover ayarlarini da 100 den baslayip 80 e kadar deneyin.
    Elle yaptiımda audysey ayarından çıkmaz mı hocam, bu arada seslerden önceye göre oldukça memnunum bir kayıp hissetmedim aksine daha sinematik oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Bu arada sub’ı Avr -12 yaptıysa sub’ın arkadaki seviyesi ayarı çok yüksek demektir. Eğer Avr kalibrasyonun başında sub’ın seviyesini elle ayarlatmıyorsa (yanlış hatırlamıyorsam 75db olacak şekilde ayarlamanızı istiyordu) sub’ın sesini %25 gibi yapın ve kalibrasyonu tekrarlayın.
    Teşekkürler hocam, -12 olmasının bir zararı var mı sizce? salonum ufak olduğu için böyle ayarladığınj düşündüm. Sinemalarda aldığım performans mutlu etti, sizin yoruma göre tekrarlayabilirim

Teknik anlamda hiç bir zararı olmaz. Ama belli ki sub’ın seviyesi çok açık ki Avr onu kısıp dengeleyebilmek için en düşük seviye olan -12’ye getirmiş. Belki de imkanı olsa -15’e kadar kısacaktı.

Tavsiyem sub’ın ses seviyesini %25 gibi ayarlayıp kalibrasyonu tekrarlamanız. Sonrasında Avr -5 yada -6 vs gibi bir ayar vermiş olursa demek ki kendi bildiği şekilde ayarlayabilmiş.

Sonrasında filmleri bu ayarlarla izleyip deneyin. Sub’ın etkisi az gelirse sub’ın arkasından seviyeyi ufak ufak arttırıp kendi keyfinize göre ayarlarsınız.

• quote:

Teknik anlamda hiç bir zararı olmaz. Ama belli ki sub’ın seviyesi çok açık ki Avr onu kısıp dengeleyebilmek için en düşük seviye olan -12’ye getirmiş. Belki de imkanı olsa -15’e kadar kısacaktı.

Tavsiyem sub’ın ses seviyesini %25 gibi ayarlayıp kalibrasyonu tekrarlamanız. Sonrasında Avr -5 yada -6 vs gibi bir ayar vermiş olursa demek ki kendi bildiği şekilde ayarlayabilmiş.

Sonrasında filmleri bu ayarlarla izleyip deneyin. Sub’ın etkisi az gelirse sub’ın arkasından seviyeyi ufak ufak arttırıp kendi keyfinize göre ayarlarsınız.
    Avr kalibrasyonu yapılırken sw referans volume yarıda iken yapılır. Swsi diğer speakerlara göre çok büyük kalmışsa bu değer normaldir hocam 30cmlik bir sw de bu değer olası.

• Sevgili Cromartie

Yarıda kalibrasyon yapılır diye bir kural yok, o insanların genel geçer uydurduğu bir ayar ve %50 gerçekten yüksek bir değer. Gerçi bu sub’ın gücüne ve özelliğine göre değişebilir.

Bu arada benim çeyrek deme sebebim ise orta ve üst seviye avr’lerde kalibrasyon yaparken önce sub’ın sesini 75db verecek şekilde ayarlatır ve sonra kalibrasyona devam eder. Bu da kullandığım 2 farklı sub ve Avr’de de sub’ın %25’i seviyesine denk geldi.

Bu sebeple %25 ile kalibrasyon yapsın ki gerekli ayarlamayı Avr yapsın ve değer -5, -6 gibi olsun ki bize de istediğimiz küçük değişiklikleri yapma şansımız kalsın.

• quote:

Sevgili Cromartie

Yarıda kalibrasyon yapılır diye bir kural yok, o insanların genel geçer uydurduğu bir ayar ve %50 gerçekten yüksek bir değer. Gerçi bu sub’ın gücüne ve özelliğine göre değişebilir.

Bu arada benim çeyrek deme sebebim ise orta ve üst seviye avr’lerde kalibrasyon yaparken önce sub’ın sesini 75db verecek şekilde ayarlatır ve sonra kalibrasyona devam eder. Bu da kullandığım 2 farklı sub ve Avr’de de sub’ın %25’i seviyesine denk geldi.

Bu sebeple %25 ile kalibrasyon yapsın ki gerekli ayarlamayı Avr yapsın ve değer -5, -6 gibi olsun ki bize de istediğimiz küçük değişiklikleri yapma şansımız kalsın.
    Olur mu hocam ne uydurması gidin bütün manuallere bakın %50 diye ayarlayın calibrasyon yapmadan önce der. Bosuna yazmiyorlardir...

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel basitçe anlatmışsınız..
    Aslında yüzde 50 iken yapılır fakat sonradan ayar tutturması zor oluyor..
    Zaten yüzde 50 iken o kadar kıstırıyor ki yüzde 20 lere kadar düşüyor volume düğmesi...
    Bu şekilde kullanılırsa da uzun dönemde subwoofer yanıyor..Arızalanıyor..

• Dostum bunlar standart bir şey yazılması için yazılmış öneriler. Binbir türlü oda var, sub modeli var, Avr var, kablo var. Bu kadar varyasyonun olduğu yerde %50 mutlak doğrudur demek yanlış olur.

Misal senin sub çok güçlü ve üst model olsun, benim ki de giriş seviyesi 100-150w’lık bir model olsun. Ve diğer tüm şartlar, cihazlar aynı olsun. Sence ikimiz de %50 seviyesinde mi ayarlamalıyız?

Ki öyle yapınca ve de oda küçükse yada sub güçlü ise sub gereksiz fazla db ürettiğinden Avr diğer hoparlörleri -1 -2 gibi ayarlarken sub’ı -12 şeklinde ayarlıyor. Ki buradan anlaşılması gereken sub’ın kendi sesinin çok yüksek olduğu.

Ayrıca benim Denon 4400’ün manuelinde de sub’ı yarıya getir yazıyor ama kalibrasyon yaparken sub 75 db üretecek şekilde sub’ın arkasından sesi ayarlatıyor. Benim 4x7=28m2’lik odada ve kalibrasyon mikrofonunun sub’a 3mt gibi bir mesafede olduğu ortamda 75db’i sub yaklaşık çeyrek ses ayarında veriyor.

Ve kalibrasyon sonrasında da diğer hoparlörler -2 ile +2 aralığında ayarlanırken sub’da -5 vs gibi oluyor.

Böyle olunca da sub’ın sesi keyfime göre eksik geliyorsa da istersem Avr’den istersem de sub’ın arkasından seviyeyi bir tık arttırabiliyorum.

-12 demek belli ki bir dengesizlik var demektir ve sizin sesi biraz arttırma şansınızın kalmaması demektir

Umarım meramımı anlatabilmişimdir :-)

hayır çıkmaz. ön hoparlörler larger olursa full renge çalışır. bu yüzden small seçilip crossover altını subwoofere yönlendirmesi daha sağlıklı olacaktır.

• Merhaba benim çocuk bugün sub ın gain ayarı ile oynayıp bozmuş sağolsun, ben yeniden audeyssey kalibrasyon yapmaya üşeniyorum ayrıca mikrofon ayağı ödünç almıştım yaparken, acaba sadece kalibrasyon başlangıcında yapılan sub ayar kısmını audseey mevcut kalibrasyonu bozmadan nasıl yapabilirim ? Teşekkürler.

• Acaba audyssey setup ı başlatıp sadece sub volume ayarını yapıp setup ı iptal etsem eski setup bozulur mu?

• saydam330 S kullanıcısına yanıt
    Tekrar kalibrasyon yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Sub’ın sesini %25 ile %50 arası bir seviyeye getirin. Zaten fazla yada az gelirse bunu anlarsınız. Ona göre biraz daha açıp yada kısarsınız.

Beğenmezseniz de tek çözüm tekrar kalibrasyon :-)

• sonuçta alet elimizin altında, her iki türlü de deneyim , ama cromartie hocamın dediği gibi başta yarı seste mi diye soruyor ?

• quote:

Dostum bunlar standart bir şey yazılması için yazılmış öneriler. Binbir türlü oda var, sub modeli var, Avr var, kablo var. Bu kadar varyasyonun olduğu yerde %50 mutlak doğrudur demek yanlış olur.

Misal senin sub çok güçlü ve üst model olsun, benim ki de giriş seviyesi 100-150w’lık bir model olsun. Ve diğer tüm şartlar, cihazlar aynı olsun. Sence ikimiz de %50 seviyesinde mi ayarlamalıyız?

Ki öyle yapınca ve de oda küçükse yada sub güçlü ise sub gereksiz fazla db ürettiğinden Avr diğer hoparlörleri -1 -2 gibi ayarlarken sub’ı -12 şeklinde ayarlıyor. Ki buradan anlaşılması gereken sub’ın kendi sesinin çok yüksek olduğu.

Ayrıca benim Denon 4400’ün manuelinde de sub’ı yarıya getir yazıyor ama kalibrasyon yaparken sub 75 db üretecek şekilde sub’ın arkasından sesi ayarlatıyor. Benim 4x7=28m2’lik odada ve kalibrasyon mikrofonunun sub’a 3mt gibi bir mesafede olduğu ortamda 75db’i sub yaklaşık çeyrek ses ayarında veriyor.

Ve kalibrasyon sonrasında da diğer hoparlörler -2 ile +2 aralığında ayarlanırken sub’da -5 vs gibi oluyor.

Böyle olunca da sub’ın sesi keyfime göre eksik geliyorsa da istersem Avr’den istersem de sub’ın arkasından seviyeyi bir tık arttırabiliyorum.

-12 demek belli ki bir dengesizlik var demektir ve sizin sesi biraz arttırma şansınızın kalmaması demektir

Umarım meramımı anlatabilmişimdir :-)
    Dostum audyssey ile set up yaparken sub volume un yarıda olduğunu ve x-over ın da full frekansta olduğunu varsayarak kalibrasyon yapar uydurma değildir yani dostum. Dediğinden yola çıkarsak evet aynı volume da ayarı olması gerekir zaten cihaz db ile odanın konumu diğer speakerların konumu frekans kabiliyeti ile sw cut off ayarını ve dbsini ayarlar.
    Panamanın kalibrasyon ayarının öyle çıkması yukarıda da denon müşteri hizmetlerinin belirttiği gibi çok fazla sebebi olabilir frekans ayarını doğru ayarlamamıştır sw odanın farklı bir konumundadır veya cihazın genel bir problemi vardır ya da %50 volume olarak belirtiken kısım aslında daha yüksek bir volumedur ve subwooferı 30cm ve o boyutlarda bir salon için güçlü epey vs.
    Tekrar verdiğin örneğe dönersek çok çok güçlü bir sw ile bunu yapıyorsak ve sonuç -12 db gibi birşey çıkıyorsa zaten doğru sw o oda için seçilmemiştir demektir. Nşa diğerlerinin doğru olduğunu varsayıyorum. Avs forumu okuyun neden %50 de kalibre edilmesi gerektiği ile ilgili topicler var.
    Velhasıl kelam kalibre işi bittikten sonra swnin volume unu seçmek size kalmış tabiki. Ama dediğim gibi yapmazsanız avryi bir anlamda kandırmış olursunuz ve avr kendi yönettiği değerlerdeki ayarlarda olduğunu sanar o yüzden tüm manuellerde before start aşamasında %50 volume kontrolünü yapmanızı ister.

Hayırlı bayramlar hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 24 Mayıs 2020; 10:29:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

Dostum audyssey ile set up yaparken sub volume un yarıda olduğunu ve x-over ın da full frekansta olduğunu varsayarak kalibrasyon yapar uydurma değildir yani dostum. Dediğinden yola çıkarsak evet aynı volume da ayarı olması gerekir zaten cihaz db ile odanın konumu diğer speakerların konumu frekans kabiliyeti ile sw cut off ayarını ve dbsini ayarlar.
    Panamanın kalibrasyon ayarının öyle çıkması yukarıda da denon müşteri hizmetlerinin belirttiği gibi çok fazla sebebi olabilir frekans ayarını doğru ayarlamamıştır sw odanın farklı bir konumundadır veya cihazın genel bir problemi vardır ya da %50 volume olarak belirtiken kısım aslında daha yüksek bir volumedur ve subwooferı 30cm ve o boyutlarda bir salon için güçlü epey vs.
    Tekrar verdiğin örneğe dönersek çok çok güçlü bir sw ile bunu yapıyorsak ve sonuç -12 db gibi birşey çıkıyorsa zaten doğru sw o oda için seçilmemiştir demektir. Nşa diğerlerinin doğru olduğunu varsayıyorum. Avs forumu okuyun neden %50 de kalibre edilmesi gerektiği ile ilgili topicler var.
    Velhasıl kelam kalibre işi bittikten sonra swnin volume unu seçmek size kalmış tabiki. Ama dediğim gibi yapmazsanız avryi bir anlamda kandırmış olursunuz ve avr kendi yönettiği değerlerdeki ayarlarda olduğunu sanar o yüzden tüm manuellerde before start aşamasında %50 volume kontrolünü yapmanızı ister.

Hayırlı bayramlar hocam

Alıntıları Göster
    Sub odaya göre büyük , ilk alırken bunun 1,5 kat bir salonum vardı .şuan kare 22 metre bir salon var. -12 de a zarar vermezse ben şuanki halinden memnunum ama yüzde 25 de de deneyip durumu ileteceğim,herkese iyi bayramlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panama -- 24 Mayıs 2020; 10:34:54 >

• 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.