Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (229. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
98
Favori
267.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba.

Buradaki sorunuza bir karşılık bulamamışsınız. Bende bir z5500 kullanıcısıyım ve Denon S970H AVR satın aldım. Z5500 subwoofer'umu AVR cihazım ile kullanabilir miyim ? veya uydulardı AVR'ye bağlayıp tatmin edici bir ses alabilir miyim?

Z5500 AVR cihazınız ile kullanabildiniz mi merak ediyorum doğrusu!

• by_serkhan B kullanıcısına yanıt

z5500 sub avrye bağlayıp kullanamazsın,z5500 uyduları denona bağlarsın fakat o uydularla denondan verim alamazsın avr ye yazık olur,z5500 ü satıp hoparlör ve subwoofer için bütçe oluşturabilirsin ne kadar iyi hoparlör ve subwoofer alırsan denondan o kadar iyi ses alacaksın

• by_serkhan B kullanıcısına yanıt
    Sub’ı avr ile kullanabilirsiniz. AVR’nin sub pre out çıkışından Logitech’teki sub girişine bağlarsanız çalışır. Fakat Sub’ı yönetebilmek için Logitech’in kontrol panelinin sub’a bağlı olması gerekiyor.

Uydular da teknik olarak bağlanabilir ama tiz sürücüsü olmadığı için doğru bir ses alamazsınız.

Bu nedenle diğer arkadaşın dediği gibi Logitech’i komple satıp daha doğru bir set için bütçe oluşturmak daha mantıklı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba.

Bende de emektar denon 1911 var .

Sisteme Klipsch subwoofer da bağlı .

Şöyle bir sorun yaşıyorum : Sistemi açtığımda örneğin bir film izlerken , 15-20 dk sub aktif olarak çalışıyor.

Zaman ilerledikçe sub sanki kendini uyku pozisyonuna alıyor ve çalışmıyor.

Gidip sub un power düğmesinden aç kapa yapınca tekrar çalışmaya başlıyor.

Bunun nedeni ne olabilir acaba ?

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Hangi modelden bahsediyorsunuz?

• MultEQ® XT”, “Dynamic EQ”, “Reference Level Offset” and “Dynamic Volume”

settings are stored for each input source.

When the sound mode is in the “Direct” or “Pure Direct” mode, “MultEQ® XT”,

“Dynamic EQ” and “Dynamic Volume” settings cannot be configured.

When the sound mode is in “DTS Virtual:X” or sound mode that have “+Virtual:X”

in the sound mode name, “MultEQ® XT”, “Dynamic EQ” and “Dynamic Volume”

settings cannot be configured.

This item cannot be selected when a DTS:X format with a sampling frequency of

over 48 kHz is input.

• klazing K kullanıcısına yanıt
    Benim yanıtladığım mesajdaki arkadaşta Denon 1910 modeli varmış. 10-15 yıllık eski bir model olduğu için arc desteği yokmuş.

Yoksa güncel tüm AVR’lerde arc desteği var.

• Aynı platform, aynı dizi (Amazon Prime / Chicago PD) :
    Amazon Fire Stick Denon Avr1910'a takılı, diziyi ordan açınca AVR'de DD+ ibaresi çıkıyor ve mavi HD Audio ışığı yanıyor.
    TV uygulamasından (LG OLED65C46LA) optik ile sesi AVR'ye gönderince ise D.Digital olarak alabiliyorum sesi.
    Hiçbir streamer'ın DD üstü kalite ses desteklemediği söylenmişti ancak durum böyle.
    Fire tv'yi kullanmama gerek yok, tv'den app ile izleyim diyorum, belki ses farkını da hissetmiyorum ama imkan dahilinde olan özelliği kullanamamak gıcık ediyor beni.

NOT: AVR ekranını görmek için resimlere tıklamak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackice_serkan -- 24 Ocak 2025; 15:16:34 >

• blackice_serkan kullanıcısına yanıt

Benim Mi Box ‘u AVR’ye HDMI ile bağladım ve DD+ ses alıyorum. Optik kabloyla DD+ değil DD ses alabilirsiniz, TV’nin ARC desteği varsa DD+ alırsınız.

• lecoqtr L kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şekilde fire tv'yi AVR'ye bağladım DD+ ses alıyorum. Ama sanırım Denon AVR 1910'da ARC desteği yok veya TV app 'da desteklemiyor olabilir. Sesi HDMI ile tv'den AVR'ye verdiğimde de max DD ses alabiliyorum.

• Merhabalar, ufaktan müzik ve film için ses sistemi kurmaya başlıyorum. Wharfedale 12.1 stereo hoparlör alacağım. Başta tx8220 gibi stereo bir amfiyi almayı düşündüm ancak sonrasında 7.2 gibi film için sistem kurmak daha mantıklı geldi. Denon x1700h modelini buldum. Sizce nasıl bir cihazdır. Ürünler Almanyadan gelicek. x1800h yüzde30 daha pahalı, farka değer mi bilemedim.

• Şöyle birşey farkettim denon dra 800 üm mevcut Hdmi çıkışlardan game bölümünden ses alırsam subwoofer anormal derece yüksek çalıyor. Diğer hdmi larda böyle birşey olmuyor Yani farklı bir hdmi girişinden başka bir ses çalması normal mi. Bunun sebebi nedir bilen varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7.1 amfide 5.1 e ilaveten 2 ön yüksek hoparlör veya 2 back surround hoparlör bağlanabiliyor. hangi bağlantı daha uygun seçenek olabilir?

Burada odanızın ebatı ve yerleşimi önemli.

Eğer oturduğunuz koltuk duvara dayalıysa yada arkada 1 mt kadar daha boşluk yoksa surround back kurulum mantıklı olmaz. Bu durumda tavana 2 adet hoparlör takmak daha mantıklı olur.

evet koltuk duvara dayalı, ben de tavana düşünüyorum. siz arka tavandan söz ediyorsunuz herhalde, doğru nu?

Arka, ön yada daha orta bir noktada tavana hoparlör koyulabilir. O biraz diğer hoparlörlerin ebatları ve yerleşimi ile alakalı. Tabii bir de odada tavan hoparlörü koymaya müsait neresi var, ona da bağlı.

Misal benim önler kule ve izleme mesafem 3 mt gibi. Hali ile sahne baya büyük oluyor. Arkalar ise küçük raf tipi.

Bu sebeple arka tavana koyduğum atmos hoparlörü daha büyük fayda sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 31 Ocak 2025; 20:46:18 >

Benim kanape duvara dayalı ve tavanda KEF hoparlörler var 20 senedir. İleride fikir değiştirirsem diye salonun öbür ucundan arkamdaki duvara kablo kanalı çektirmiştim. Oradan iki kablo geçirip 7.1'e upgrade etmeye değer mi? Sadece streaming izliyorum artık, orada 7.1 yayın az sanırım.

• valorank kullanıcısına yanıt

x1700h ve x1800h arasındaki tek fark 1800'de arkada USB güç çıkışı olması, oraya düşük güç isteyen Chromecast cihazı bağlayabilirsiniz mesela, ya da ne bileyim uydu alıcısı vs gibi (5 voltsa). Başka hiçbir fark yok. Türkiyede güncel fiyatları sırasıyla 25 bin ve 38 bin olmalı.

Ben ses gücünden memnunum, apartman dairesinde yaşıyorum, 36 m2 salonda kurulu. Ama müstakil evde, çok büyük salonda yüksek sesle film izlemek için yetmeyebilir.

• Herkese selam Denon 1911 kullanan var mı acaba. Dolby digital plus içerikler izlerken ses kesik kesik geliyor ve hiç anlaşılmıyor. Normal dd de bir sıkıntı yok. Benzer durum yaşayan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jacksonpred J kullanıcısına yanıt

bağlantınız spdif ise bundan kaynaklı olabilir

• 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.